Skip to content

Η Κύπρος στην Ευρώπη

20/03/2009

Παρακαλώ όπως το κείμενο διαβαστεί ολόκληρο, κατά προτίμηση με κομμένη την ανάσα.

Αθώος, ο: α. που δεν ευθύνεται για ορισμένο κακό. β. που απαλλάχτηκε από ορισμένη κατηγορία στο δικαστήριο.

 

Ο πιο πάνω χαρακτηρισμός δόθηκε σήμερα επισήμως από το κακουργιοδικείο, στα 10 ξικούρτιστα όργανα της τάξης για τον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών Μάρκου Παπαγεωργίου και Γιάννου Νικολάου, τα ξημερώματα της 20ης Δεκεμβρίου 2005. Το βουητό της απογοήτευσης ήταν τόσο δυνατό στη νήσο Κύπρο που ακούστηκε μέχρι τη Σουηδία.

 

Μέρος του ττοππουζιάσματος των ακινητοποιημένων με αξεσουάρ της αστυνομικής δύναμης (χειροπαίδων) το οποίο διαδραματίστηκε μες την μέση του δρόμου, ετράβησεν με την κάμερα του απλός πολίτης που χαράς την ψυχραιμίαν τζαι την κράσην του, καλά τζαι άντεξεν να την κρατά τόσην ώρα. Εγώ έσιει που τότε που το είδα τζαι είμαι ακόμα άρρωστη. Φαντάσου τα θύματα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα εδώ.

 

Έτερον εκάτερον. Το γεγονός ότι ο πλάστης μου έβαλεν άνθρωπο με κάμερα να αποθανατίσει τα γεγονότα, εσήμενεν αυτομάτως πως οι ξικούρτιστοι εκάτσαν πάνω. Οι λαφαζανιές που επανειλημμένα χρησιμοποιούν οι προστάτες του πολίτη σε τέτοια περιστατικά, ότι τάχα μου επιτέθηκαν τους τα θύματα πρώτα (“μα κυρίααααα, τζείνος το άρκεψεεεεν”) τζαι γι’αυτόν τους εκάμαν πόξιλλικκιν, δεν εμπορούσαν να σταθούν που να εγύριζεν η γη μέσα-έξω, που να εφακκούσαν πάνω κάτω, που να ελέαν το πάτερ ημών 10 φορές συνεχόμενες, που να ήταν γιούθκια του Αρχιεπίσκοπου. ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ δηλαδής.

 

ΔΕΝ θα σχολιάσω (εκτεταμένα) το γεγονός ότι είμαστε στον 21ο αιώνα, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτρέπει την ένταξη άλλων γειτονικών  (δικλάτε βόρεια) χωρών με το (σωστό) επιχείρημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε μια τέτοια χώρα όπως αυτήν που περιγράφω είναι νομίζω αυτονόητο ότι η προστασία του πολίτη δεν επέρχεται δια του ττοππουζιάσματος μέχρι φυρμού. Είναι επίσης αυτονόητο πως άτομα που χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές δεν θα έπρεπε να πιάννουν τσιέκκιν κάθε μήνα που την πούγκα του ττοππουζιασμένου ή του γονιού του.

 

Είπαμεν τζαι μεις οι άσχετοι, ότι επί τέλους, εν έχουν πόθθεν να φύουν, θα την φαν τζαι θα τους μείνει. Δεν υπάρχει τρόπος να το κουκκουλώσουν, υπάρχει απόδειξη! Τζαι οι επόμενοι εννά σκεφτούν θκυό φορές πριν ακολουθήσουν τα βήματα των πρώτων.

 

Η Κυπριακή Δικαιοσύνη έλαμψε και πάλι θριαμβευτικά! Οι τρύπες που μπορεί να έβρει ο κάθε δικηγόρος μέσα στην νομοθεσία για να παραβλεφθούν σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία (ας πούμε, ΚΟΤΖΙΑΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟ), είναι τόσες πολλές που στο τέλος γίνεται ο κατηγορούμενος το θύμα, και το θύμα ο μαλάκας της υπόθεσης. Ο θεοσταλμένος κινηματογραφιστής δεν δέχτηκε να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας διότι εφοβάτουν. Φυσικά εφοβάτουν διότι είδεν που το πρώτο τραπέζιν πίστα ποιοι προτίθενται να τον προστατέψουν! Οπότε κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά, λόγω αυτού, και λόγω του ότι οι ειδικοί που εξέτασαν την αυθεντικότητα του βίντεο, εκάμαν το για πρώτη φορά (μία ίσον καμία), το βίντεο δεν πιάνεται ως αποδεικτικό στοιχείο, διότι δεν είμαστεν 100% σίουροι ότι εν αυθεντικό. Είμαστε μόνο 99.9999999%. Τι τζαι αν αναγνώρισαν τους κατηγορούμενους συνάδελφοι τους? Εν μας είπαν ΠΟΘΘΕΝ τους αναγνώρισαν. Άμα πάεις να αναγνωρίσεις τον δικό σου στο νεκροτομείο τζαι πεις τους “εν τούτος” ρωτούν σε “τζαι πόθθεν το εκατάλαβεεεες”??

 

Εδιαπιστώθη λέει, φαντάζομαι βάση των ιατρικών ευρημάτων, απλώς, χρήση υπερβολικής βίας. Το οποίον εν οκκέι τζαι νόου πρόμπλεμ. Οι 10 αστυνομικοί θα επιστρέψουν στις δουλειούες τους, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, και θα συνεχίσουν να πιάννουν το τσέκκιν τους κάθε μήνα. Όταν οι αρχές μιας δημοκρατίας δεν τηρούν ούτε τα ελάχιστα προσχήματα, βάλλουν τους αντίχειρες τους στους κροτάφους τους, σούζουν τα δαχτυλούθκια τους πέρα δώθε στον αέρα, φκάλλουν την γλωσσούα τους τζαι κάμνουν  “νιε-νιε νιε-νιε-νιε” μες τα μούτρα του πολίτη, τότε τζαι ο πολίτης δεν έχει κανέναν απολύτως κίνητρο να υπολογίσει ή να τηρήσει κανέναν νόμο, τζαι κανέναν κανόνα, τζαι κανέναν κώδικα σωστής συμπεριφοράς. Τζαι χωρίς το σωστό παράδειγμα τζαι παραδειγματισμό, αμπάλατος θα παραμείνει.

 

Είδετε πόσο ψύχραιμη είμαι?

 

Εν επειδή έχω να προτείνω την λύση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Τζαι είμαι διατεθειμένη να την βάλω σε εφαρμογή. Γνωρίζω πως το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν θα δικάσει τους ένοχους ατομικά, αλλά θα δικάσει το κράτος. Και γνωρίζω πως η δικαστική εξουσία είναι (και καλά) εντελώς ξεχωριστή και ανεξάρτητη από την εκτελεστική. Γνωρίζω επίσης ποιος διορίζει τους δικαστές, γνωρίζω ποιος ψηφίζει τους νόμους, γνωρίζω και ποιος εργοδοτεί τις 10 αθώες περιστέρες.

 

Τέτοια περιστατικά είναι επιεικώς απαράδεχτα και πρέπει επί τέλους να εξαλειφτούν! Αύριο μπορεί στη θέση του Μάρκου, του Γιάννου, του Κωστή, της Σβετλάνας, του Ραμίζ, να είσαι εσού τζαι εγιώ. Αφού το κράτος δεν κάμνει τι-πο-τε για να μας προστατέψει, για να μας προσφέρει την βασική ασφάλεια που ο κάθε πολίτης και κάτοικος μιας ευρωπαϊκής χώρας δικαιούται βάση των νόμων της, τότε έχουμεν υποχρέωση εμείς ως μονάδες και κατά συνέπεια ως σύνολο, να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τον δίπλα μας. Αλλιώς ας τραβήσουμεν το νερό να μας πάρει κάτω ο νιαγάρας να πνάσει ο κόσμος που πλάσματα σαν εμάς, που σσιύφκουμεν να μας … είπα πως έθθα μιλήσω γαλλικά σήμμερα τζαι δεν θα το κάμω.

 

Η Ευρώπη έντζιαιν μόνο το γιούρο το λιλά τζαι η στήριξη στο Κυπριακό. Εν τζαι πολλά άλλα πράματα στα οποία οι αρχές επιλεκτικά αλληθωρίζουν διότι κωλύονται να  τα φέρουν εις πέρας. Πόσα πρέπει να γίνουν για να τιμωρηθεί μισός ένοχος? Ποίου μεγέθους πρέπει να είναι το σοκ που θα επέλθει? Το επόμενο σοκ δεν πρέπει να το λουθεί ο απλός κοσμάκης. Αφού εθέλαν Ευρώπη, ας την λουθούν λοιπόν, τζαι τζείνην τζαι τα σοκ της! Που εν τζαι Ευρωπαϊκό!

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Καλώ όλους να προσφέρουμε οικονομική βοήθεια στα δύο θύματα, με σκοπό να πάρουν την Ευρωπαϊκή Κύπρο σε δικαστήριο του επιπέδου της, aka το Ευρωπαϊκό. (Edited) Και στο μεταξύ να στηρίξουμε οικονομικά την προσπάθεια καταδίκης των κατηγορουμένων στα εντός Κύπρου βήματα που θα προκύψουν στην πορεία.

 

Όχι διότι δεν βαστούν (τούτον δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά), αλλά διότι είναι κάτι το οποίο μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Φορολογούμενους και μη, ττοππουζιασμένους και μη, κατοίκους και εξόριστους, και όποιους πιστεύουν στο πρώτο συνθετικό της λέξης “δικαιοσύνη” ανεξαρτήτως καταγωγής και χώρας διαμονής.

Καλώ τους μπλόγκερς που βράζει η ψυσιή τους η ανήσυχη, να συμμετέχουν ενεργά επεκτείνοντας τούντην προσπάθεια μέσω των μπλογκ τους.

Καλώ τους αναγνώστες μη-μπλόγκερς, που εν περίτου που τους αναγνώστες-μπλόγκερς, όπως προωθήσουν αυτή την κινητοποίηση σε φίλους και γνωστούς.

Καλώ τον “Πολίτη” που υπερασπίζεται τον απλό πολίτη τόσα χρόνια, όπως βοηθήσει στην οργάνωση της προσπάθειας αυτής (έχει ήδη γίνει ηλεκτρονική επικοινωνία).

Καλώ όλους τους εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν τούτο το μπλογκ, όπως στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

 

Για τον ραδιομαραθώνιο τούτος ο λαός συνάει εκατομμύρια σε 2 μερόνυχτα. Για την αξιοπρέπεια του συνάει 50 χιλιάδες ευρώ? (Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει ως προς το ποσόν που στοιχίζει ένα τέτοιο εγχείρημα στο περίπου θα του είμαι ευγνώμων.)

 

Εύχομαι να κινητοποιηθούμε ουσιαστικά, μια φούσκα που θα σπάσει δεν είναι το ζητούμενο. Χρειάζεται δέσμευση και αποφασιστικότητα που θα κρατήσει για πολύ περισσότερο από 2 μερόνυχτα.

 

Φκάλλω που την πούγκα μου την πρώτη εισφορά, του ύψους των 200 ευρώ (το κίτρινο).

 

34 Comments leave one →
  1. george permalink
    20/03/2009 01:02

    psyxia mu katalabainw ton 8ymo su,thn pikria su,thn apogohteush su…
    en posa xronia pu spoudazw tounto prama kai prwth fora kamw deuteres skepseis,alla,prepei na 3ereis pws prin to europaiko dikasthrio prepei na efesivaloun sto anwtato dikasthrio ths dhmikratias…
    ekei na doume ti 8a ginei.mono men biazese giati exei pollin dromo mprosta ths h sygkekrimenh ypo8esh.

  2. 20/03/2009 01:11

    Τούτον εννοώ με το “τρύπες” στην νομοθεσία…

    Ότι τζαι να πρέπει να γίνει, χρειάζονται λεφτά, πολλά λεφτά. Δεν υπάρχει άλλος straight forward τρόπος να δείξει ο κόσμος έμπραχτα την υποστήριξη του, τζαι όταν λέω έμπραχτα δεν εννοώ να σταθεί με τα πανό. Δεν αλλάσσει ο στόχος, όποιο τζαι να εν το επόμενο βήμα. Η πρόταση ισχύει (λλίον edited), είτε είναι Κυπριακό, είτε είναι Ευρωπαϊκό το δικαστήριο.

  3. 20/03/2009 01:34

    Πραγματικά αίσχος η κατάσταση μας. Σκεφτείτε πόσοι πολίτες είχαν ή θα έχουν παρόμοια περιστατικά τζαι επληρώσαν την στο τέλος γιατί “επροκαλέσαν” τζαι κακό στα κακόμοιρα μπατσάκια.
    Σκεφτείτε πόσοι τις εφαν τζαι δεν είχε κάποιον να τους τραβά βίντεο που μια γωνιά..Εν πολλά τρομακτικό μόνο τζαι που το σκέφτομαι…
    Κρίμα τζαι ο μάρτυρας που φοβήθηκε να καταθέσει. Σκεφτήτε που ζούμε…
    Το περιστατικό στην Αμερική με τον
    Μαζί σου psychia.

  4. george permalink
    20/03/2009 11:24

    psyxia mu…everybody…thanks.
    thanks pu mu edwsete thn eukeria na kamw to diko mu mikro peirama,
    to apotelesema tu eine pws eimaste o pio tzimismenos, httopa8eis laos tu kosmou.
    egine kati pu enw oloi to aporriptoume kathgorimatika kanenas den kamei tpt.oloi leme ston eauto mas “ma inta malakia en touth” alla kanenas den kamei tpt.
    kyries kai kyrioi ta logia xanounte ston aera enw oi pra3eis menoun. an ginotan auto se mia allh xwra o kosmos htan na fkei stous dromous alla auto 8a ginotan se mia xwra opou h koinh gnwmh metra.
    sthn kypro kanenas politikos,dikasths,papas ktl den noiazete gia ton aplo ton kosmo,giati o aplos o kosmos den exei perifania,egwismo alla kyriws o aplos o kosmos exei ma8ei na dexete ta panta san to zwon.
    mia dikh mas kopela pu menei SOUHDIA sa zhta na koinhtopoi8hte kai seis koimaste.
    e,,thn epomenh fora pu autoi oi an8rwpoi en na patsarkasoun kapoio diko sas na me fkalete kix.
    afou ta trwei o popos mas re pai8kia.

  5. 20/03/2009 11:32

    Συμφωνώ και υπερθεματίζω! Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος συντονισμού. Ρίξτε σκέψεις. Από μένα 100 Ευρώ.

  6. 20/03/2009 11:46

    Κατ’αρχήν χρειάζεται να ανοιχτεί κάποιος λογαριασμός από έναν επίσημο φορέα και να γνωστοποιηθεί στο κοινό. Ελπίζω στην πρωτοβουλία και συνεργασία της εφημερίδας “Πολίτης”.

    Κατά δεύτερον, μία τέτοια κινητοποίηση χρειάζεται και τον απλό, ευαισθητοποιημένο πολίτη να (α) συμμετάσχει ενεργά και (β) να την μεταφέρει τζαι πάρα κάτω μέσω emails, blogs, δια στόματος κτλ.

    Κατά τρίτον θα ήθελα με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω με τα θύματα για να τους γνωστοποιήσω την κίνηση αυτή. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει παρακαλώ να μου στείλει ένα email στο drpsychia@gmail.com.

    george
    Εψές είπες μου να μεν βιάζουμαι. Σε παροτρύνω να κάμεις το ίδιο τζαι να δώκεις λλίες μέρες διορία, να διαδοθεί νάκκουριν πρώτα. Αν τελικά αποδειχτεί πως έχεις δίκαιο σε αυτά που λες, τότε ισχύει το “Αλλιώς ας τραβήσουμεν το νερό να μας πάρει κάτω ο νιαγάρας να πνάσει ο κόσμος που πλάσματα σαν εμάς, που σσιύφκουμεν να μας …”

  7. george permalink
    20/03/2009 12:02

    mporeis na to valeis kai sto facebook…

  8. 20/03/2009 12:08

    Ψύχια, θέλω με θλιίψη μου να σου πω ότι το γεγονός πως είναι μια χώρα μέλος της ΕΕ, δεν βοηθάει και πολύ σε αυτά τα θέματα:

    -Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ εδώ και 28 χρόνια και τέτοια περιστατικά συμβαίνουν, χωρίς υπερβολή κάθε μέρα. Κάθε μέρα. Και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έγινε της πουτάνας στο Δεκέμβρη, γιατί ο κόσμος βαρέθηκε πια να τις τρώει, να πεινάει, να μην έχει φράγκα και να είναι μονίμως ο μαλάκας της παρέας, και excuse my french.

    -Στην Γένοβα της Ιταλίας το 2001, μπατσικό φορτηγάκι πέρασε πάνω από διαδηλωτή και τον έλιωσε (σκότωσε εν ψυχρώ, πώς το λένε), υπάρχουν φωτογραφίες και αποδεικτικά, ο Κάρλο Τζουλιάνι είναι στον παράδεισο και οι μπάτσοι ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ και ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ που λες κι εσυ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΠΑΡΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ.

    -Τον συμπατριωτη σου, τον Αυγουστίνο στη Σαλόνικα, τον θυμάσαι; Εκείνον που τον έστειλαν οι μπάτσοι και οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι (να λέμε τα πράματα με το όνομά τους) στην εντατική, αφού του έκαναν τά μούτρα κυμα;
    Ε, τα μαγκάκια που το έκαναν, με 5 χιλιάρικα πρόστιμο καθάρισαν. Και ούτε διαθεσιμότητες ούτε τίποτα. Φυλάκιση με αναστολή και εξαοράσιμη: 4575 ευρώ βγαίνει το ποσό που πλήρωσαν και είναι κανονικά ελεύθεροι.

    Για να μη μιλήσω για τους πολίτες β’ κατηγορίας όπως οι φυλακισμένοι, οι ναρκωμανείς, οι πόρνες, οι μετανάστες κλπ, που δεν είναι ακριβώς σχετικό, αλλά δεν είναι και εντελώς άσχετο.

    Με λύπη παρατηρώ ότι, δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, το ότι δεν έγινε η ένωση δεν σας έσωσε και εντελώς. Χωρίς την ένωση είχατε μία ελπίδα να είστε πιο προχωρημένο και πολιτισμένο και δημοκρατικό κράτος. Αλλά μπααα…

    Άλλωστε το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης, σε όποια γλώσσα, διάλεκτο ή κώδικα κι αν το πεις.

    Καλά θα κάνετε να πάτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (κι εγώ μαζί σας, ευρωπαίος πολίτης είμαι κι εγώ), αλλά πριν από αυτό πρέπει όντως να γίνει έφεση. Επίσης, υπάρχει και ο Συνηγορος του Πολίτη.

    Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ξαναγίνουν τέτοια περιστατικά.

  9. 20/03/2009 12:11

    George,
    “sthn kypro kanenas politikos,dikasths,papas ktl den noiazete gia ton aplo ton kosmo,giati o aplos o kosmos den exei perifania,egwismo alla kyriws o aplos o kosmos exei ma8ei na dexete ta panta san to zwon.”

    Ούτε και στην Ελλάδα κανένας πολιτικός, δικαστής και δε συμμαζεύεται, δεν νοιάζεται για τον κόσμο. Και ο κόσμος γενικά είχε ψιλοκάτσει στον καναπέ του.
    Αλλά κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει, ο κόσμος βγαίνει στους δρομους και τα σπάει και διαδηλώνει και τρώει χημικά και γενικώς γίνεται χαμός. Γιατί πρέπει να γίνεται χαμός.

    Μια πορεία διαμαρτυρίας δεν οργανώθηκε στην Κύπρο γι’αυτό το πράμα;

  10. 20/03/2009 12:19

    Συμφωνώ με το γενικό σκεπτικό, νομίζω πως είμαι διστακτικός με τους εράνους γιατί απαλλάσσουν τους Θεσμούς από την ευθύνη τους και το ζήτημα είναι η ενεργοποίησή τους και όχι η “κοίμησή” τους με υποκατάστατα.

    Νομίζω, πως πριν γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να παρακολουθήσουμε στενά τη συνέχεια των αντιδράσεων του Γενικού Εισαγγελέα.

    Επίσης θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο Συνήγορος του Πολίτης από τις ενάγουσες αρχές. Γενικά –σε αυτή τη φάση- πιστεύω πως όλη η πίεση πρέπει να πέσει στους Θεσμούς γιατί ο στόχος πρέπει να είναι η λειτουργία τους όπως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης –εξαιρώ την Ελλάδα και την Ιταλία. Αν «δεν» τότε βλέπουμε τι κάνουμε και σίγουρα αυτή η ιστορία δεν μπορεί να μείνει «έτσι».

    Οι αυθαιρεσίες και οι συμπαιγνίες συγκεκριμένων κύκλων έχουν αρχίσει να αγριεύουν επικίνδυνα τελευταία και να πληθαίνουν τα παραδείγματα (δείτε τι συμβαίνει και με το σχολείο Highgate που κάποιοι επιδιώκουν να κλείσουν με το στανιό με πρόσχημα τη φασαρία που κάνουν τα παιδιά ενώ από πίσω υπάρχει ρατσισμός και αντίδραση στην διαπολιτισμική κουλτούρα του συγκεκριμένου σχολείου )

  11. george permalink
    20/03/2009 12:41

    Mikre intefix 🙂
    Oxi den exei ginei tipota. epe3e ligo sta kanalia pses alla tipota idietero.Sthn Kypro exei na ginei diadhlwsh (me thn swsth ennoia) apo ton Augousto 1996.Prepei na 3ereis pws oi plhstes diadhlwseis ginonte gia to Kypriako.Otan omws einai gia thn diafyla3h dikaiomatwn tou polith…eimaste gia klamata.

  12. 20/03/2009 12:42

    Και για τα όσα εξαιρετικά ορθά καταγράφει η παλιά φίλη Кроткая (με θυμάσαι; ο once upon a time Δύων Ανατέλλων) ΄μεταφέρω από το ιστολόγιο μου το παρακάτω απόσπασμα, γιατί απλά, αν θέλουμε να μιλάμε συγκριτικά, στην Ελλάδα κανένας, μα κανένας Γενικός Εισαγγελέας δεν θα γίνονταν μπαρούτι και δεν θα έκανε αντίστοιχες δηλώσεις σε ένα τέτοιο ζήτημα.

    “BRUTALACQUITTAL2 – Εξεμάνη ο Γενικός Εισαγγελέας
    Εξοργισμένος και ιδιαίτερα καυστικός ήταν ψες ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, μιλώντας στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία στα οποία έκανε την άνευ προηγουμένου αναφορά ότι η απόφαση του Κακουργιοδικείου «έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος της Δικαιοσύνης, στις αποφάσεις της οποίας δεν μπορούμε να έχουμε πάντα εμπιστοσύνη». Μίλησε για κράτος τρομοκρατίας, υιοθετώντας έτσι τη θέση του πατέρα του Μάρκου Παπαγεωργίου, ενώ υπερασπίστηκε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το δικαίωμα να ενημερώνουν το κόσμο για τα τεκταινόμενα. Δικαιολόγησε, μάλιστα, το άτομο που γύρισε το βίντεο καθώς με τέτοιους αστυνομικούς όπως είπε, είχε δίκαιο να φοβάται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου. Ο Γ. Εισαγγελέας θα μελετήσει το ενδεχόμενο να εφεσιβάλει την απόφαση, ωστόσο, όπως δήλωσε «αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον αγώνα δικαίωσης των φοιτητών».”

  13. george permalink
    20/03/2009 12:47

    @ politispiitas

    Symfwnw apolitws mazi sou,omws,apo thn allh den nomizw pws yparxei an8rwpos se auto to nisi pu na symfwnei me thn sygkekrimenh apofash.Alla, akoma kai an o genikos eisagkeleas kinh8ei kai kataferei me efesh sto anwtato na anatrepsei thn apofash tu kakourgodikiou, ti mas leei pws thn epomenh fora,opou o genikos eisagkeleas pi8anon na einai kapios allos,den 8a to koukoulosoun.
    enw an 3eroun apo thn arxh pws 8a ypar3ei antidrash apo ton meso politi tote 8a kamoun th doulia tous swsta.

  14. 20/03/2009 12:50

    αγαπητή ψυχία

    από χτες το μόνο που είχα να πω είναι μαύρο ζόφος

    από κει και πέρα όσον αφορά την ουσία της πρότασης σου

    απλά θέλω να σε ενημερώσω ότι η υπόθεση αυτή είναι ποινική και δεν αφορά σε διαδικαστικό επίπεδο προσωπικά τα δυό παιδιά

    κατηγοροσούσα αρχή ήταν και είναι η Αστυνομία

    πιο παραστατικά για να το αντιληφθείς, στο κατηγορητηρίο έγραφε:

    Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας

    εναντίον

    1 μπάτσος ματσίδης
    2 μπατσος μαλακοπίτουρας
    3 μπατσίνα μαλακισμένιδου κλπ κλπ

    οπότε, οι όποιες μελλοντικές ενέργειες θα γίνουν

    από την κυπριακή δημοκρατία μέσω του Γενικού Εισαγγελέα

    δηλαδή έφεση πρέπει να υποβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι τα παιδιά

    αν το Ανώτατο απορρίψει την έφεση της Κυπριακής μαλακίας

    και ως εκ τούτου έχουν εξαντληθεί τα εσωτερικά ένδικα μέσα

    τότε η κυπριακή μαλακία μέσω του γενικού εισαγγελέα θα κάνει τι;;;;

    θα πάρει την κυπριακή δημοκρατία στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;;;;;;;

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

    ΠΑΡΑΔΟΞΟ

    ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ

    θα έχουμε το εξής φαινόμενο

    πάνω στην προσφυγή δηλαδή τι θα γράφει

    Cyprus vs Cyprus

    δεν ξανάγινε αυτό το πράγμα

    θα το ψάξω λίγο και θα επανέλθω

  15. 20/03/2009 13:09

    το έψαξα και έχει ως εξής

    υπαρχει νομολογία του ΕΔΑΔ που λέει ότι ασχέτως αν τις διαδικασίες τις κινεί το κράτος μέσω του κατηγόρου του πχ μέσω της Αστυνομίας

    οι οποίες όμως διαδικασίες αφορούν άμεσα ή έμμεσα την καταπατάσηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολιτών τότε όταν εξαντληθούν τα εσωτερικά ένδικα μέσα αυτής της διαδικασίας

    και δεν υπάρχει θεραπεία για την καταπάτηση των ανθρωπινων δικαιωμάτων των πολιτών που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση

    τότε τα πρόσωπα αυτά δικαιούνται να προσφύγουν στο ΕΔΑΔ εναντίον του κράτους που τους στέρησε τα ανθρώπινα τους δικαιώματα

    οπότε μόλις το ανώτατο καρναβάλι απορρίψει την έφεση που θα κάνει η Αστυνομία μέσω της γενικής εισαγγελίας

    τα δύο παιδιά μπορούν να προσφύγουν στο ΕΔΑΔ γιατί δεν υπήρξε θεραπεία των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων

    όσον αφορά τον έρανο αγαπητή ψυχία σε ενημερώνω ότι δεν υπάρχει ακριβής “ταρίφα” για προσφυγή στο ΕΔΑΔ

    πάει αναλόγως του δικηγόρου που θα την χειριστεί

    οπότε συνιστώ λίγη υπομονή να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να απορριφθεί η έφεση να αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση

    δηλαδή αν θα πάνε στο ΕΔΑΔ που σίγουρα θα πάνε

    και μέσω ποιου δικηγόρου θα πάνε και ποσα θα ζητήσει αυτός ο δικηγόρος

    τα λεφτά δεν είναι ο καλύτερος τροπος συμπαράστασης

    ο καλύτερος τρόπος είναι να οργανωθούμε και να βγούμε μαζικά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι

    σήμερα ώρα 7.30 στην Βιβλιοθήκη αγράμματα Περικλέους 82 στην Λευκωσία

    υπάρχει συνάντηση συζήτση για το τι ενέργειες πρέπει να γίνουν

  16. 20/03/2009 14:20

    Krot
    Στο πιο πάνω λινκ μπορείς να διαβάσεις για την πρώτη αυθόρμητη σύναξη που έγινε σήμερα το μεσημέρι. Αναμένω πως θα υπάρξουν κι άλλες.

    Πολίτη Πήττα
    Ο “έρανος” έχει διπλό σκοπό. Κατ’αρχήν συμβολίζει το ότι θύματα είμαστε δυνητικά όλοι μας, οπότε το όποιο οικονομικό κόστος για απόδοση της δικαιοσύνης βαραίνει όλους μας. Κατά δεύτερον, μία μελλοντική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο αναμένεται να στοιχίσει στους παραπονούμενους τον κούκο και το αηδόνι μαζί.
    Δεν είμαι εναντίων διαδηλώσεων, τουναντίον, τις θεωρώ απαραίτητες, αλλά σε αυτές 1. δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι, και 2. προσφέρουν μόνο ψυχολογική στήριξη η οποία είναι πέρα για πέρα σημαντική, αλλά πρακτικά does not make the world go round.

    Κατά τ’άλλα δεν βλέπω γιατί μια τέτοια κινητοποίηση (συλλογή χρημάτων) ακυρώνει μια άλλη κινητοποίηση, όπως είναι οι διαδηλώσεις. Είναι και τα δύο μέσα στήριξης και διαμαρτυρίας.

    Η πίεση στους θεσμούς μπορεί να γίνει μέσω διαδηλώσεων, αλλά όταν κι αυτό δεν δουλέψει? Παύουμε να προσπαθούμε ή το πάμε ένα βήμα πάρα πέρα? Κι αν πάει τελικώς (αφού υποθετικά αποτύχουν οι θεσμοί να δουλέψουν όπως στο σενάριο που παρουσιάζει ο osr) η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αυτό δεν αποτελεί την ύστατη πίεση για σωστότερη λειτουργία των θεσμών μελλοντικά?

    OSR
    Ευχαριστώ για τα φώτα σου! Στο παρόν στάδιο οι διαδηλώσεις είναι όχι μόνο σημαντικές, αλλά απαραίτητες. Μακροχρόνια όμως, και στην μεγάλη περίπτωση που η Κυπριακή Δικαιοσύνη αποτύχει και κατά την έφεση, μία τέτοια κινητοποίηση συλλογής χρημάτων, θα βοηθήσει σημαντικά πρακτικά, αλλά θα δώσει και το μήνυμα στους αρμόδιους πως πολύς κόσμος έχει φτύσει το κουτόχορτο.

    Η πρόταση δεν παύει να ισχύει.

  17. 20/03/2009 14:26

    george, δεν επιμένω από καμία εμμονή, αλλά μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο να μην έχει ήδη γίνει μια πορεία διμαρτυρίας γι’αυτό το θέμα! Και το άλλο που λες, πως έχει να γίνει πορεία από το 96, απίστευτο μου φαίνεται! ΑΚόμα και στη Γερμανία (όπου υπάρχουν κλάδοι που απαγορεύεται να απεργήσουν, διά νόμου!), έχουν γίνει πορείες πολύ πρόσφατα.
    (μπορείς να με λες και Κροτ! 🙂 )

    Πολίτη Πίττα, ααα, ώστε εσείς είστε λοιπόν! Και κάτι μου θυμίζατε! 🙂
    Είναι όντως πρωτάκουστο και ελπιδοφόρο που ένας Γενικός Εισαγγελέας αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Διάβασα στον Πολίτη (την εφημερίδα εννοώ) ότι μπήκε μες το Δικαστήριο και διέκοψε την διαδικασία και τα έχωσε, ισχύει; Φοβερός τύπος, όχι σαν το Σανιδά που έχουμε στο Ελλαδιστάν! (ήμαρτον!).

    Αλλά ισχύει ότι ένας θεσμός και η λείτουργια του δεν επιτρέπεται να εξαρτάται από το πρόσωπο που είναι φορέας του. Οφείλει να λειτουργεί θεσμικά -αλλά οκ, ψύλλοι στ’αχυρα!…

  18. 20/03/2009 14:28

    οκ, τώρα είδα το σχόλιο του osr, μπράβο, μπράβο!

  19. 20/03/2009 22:41

    Ουδείς πιο μαλάκας του μπάτσου και του δικηγόρου. Μακριά και αλάργα από τυπάκια του είδους αυτού παίδες.

    Ο μεν βαράει, ο δε αθωώνει και απειλεί. Και οι δύο είναι ΝΤΑΗΔΕΣ με πτυχίο ή χωρίς. Και ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ ΠΑΡΟΝΤΕΣ από τον αφορισμό. Οι μπάτσοι είναι τα σκουλήκια της εξουσίας, οι δικεόροι τα ντουβλέκια της και τα ντουφέκια της. Μία κοινωνία χωρίς αυτούς είναι απλά μία καλή αρχή.

    Θα σας αφηγηθώ περιστατικό: Προ ετών, οδηγούσε ο αδερφός σε δρόμο. Τον σταματάνε δύο μπατσικά και τον ρωτάνε για ασφάλειες κλπ. Όλα καλά και πλας δεν έτρεχε. Τι βρήκαν τα όρνια να του πουν; Πως τους αντιμήλισε… Δεν το άφησε έτσι, πήγε στο διοικητή να κάνει παράπονα και αμέσως το ίδιο βράδυ δέχεται τηλ. από το δικηγόρο του ενός ζώου. Τι του είπε; Τι άλλο από απειλές του τύπου “θα σε συντρίψουμε” και λοιπές ανοησίες.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΤΟΥς ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΣΕΒΑΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΒΡΩΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ!!!

  20. george permalink
    21/03/2009 03:13

    kai oloi oi giatroi en malakes giti ENAS ta pairnei,oloi oi politikoi en remalia giati ENAS koukoulwnei,oloi oi pyrosvestes en karakioshdes giati ENAS den sbhnei tis fwties,oloi oi germanoi en skoulikia giati eixan ton, ENA,Xitler, kai OLOS O KOSMOS EN FTANOS GIATI O GIANNIS THS 8KIAS MU THS ELLOUS ENNEN TETRAKOSIARHS…

  21. 21/03/2009 14:30

    και για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι και καλά απλά κάτι δεν λειτούργησε σωστά κλπ κλπ και γι αυτό οι καημένοι “εντιμότατοι” αναγκάστηκαν τάχα να τους αθωωσουν

    ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ

    το 99.99999999999999999% των υποθέσεων που πάνε δικαστήριο δεν υπάρχει βίντεο που να υποστηρίζει τα γεγονότα

    άρα πως βγάζει απόφαση το δικαστήριο για το πως έγιναν τα γεγονότα;

    με την αξιοποίηση της μαρτυρίας……

    οι “εντιμότατοι” δικαστάες

    λένα δημητριάδου,
    έλενα εφραίμ και
    γιασεμάκης γιασεμή

    ΓΝΩΡΙΖΑΝ
    ότι το βίντεο ήταν αληθινό έτσι κι αλλοιώς

    είδαν με τα μάτια τους και άκουσαν με τα αυτιά τους την βιαιότητα και τον εξευτελισμό που υπέστησαν τα δύο παιδιά

    όκ δεν δέκτηκαν το βίντεο για νομικίστικους λόγους που εξηγώ αλλού

    Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟSHISTO ΠΑΕΙ;;;;;;;;;;

    τα πράγματα είναι απλά αγαπητοί μου φίλοι

    απλά ηθελαν να ΑΘΩΩΣΟΥΝ τους αλήτες

    ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

  22. 21/03/2009 17:06

    @george
    γιατί θυμώνεις με αυτό που είπα; Ναι, η νοοτροπία τους είναι η σκέψη του Κορκονέα: “θα σε τυλίξω σε μία κόλλα χαρτί και άντε μετά να ξεμπερδέψεις”. “Θα σου φορτώσω μία “ρετσινιά” και άντε μετά να τη βγάλεις”, και αυτό το κάνουν πολλές φορές παρουσιάζοντας μία πλαστή εικόνα ή μία άποψη του όλου. Ξέρουν αυτοί πως να το κάνουν.

    Όποιος επιλέγει τις δουλειές αυτές, είναι εξ ορισμού οικείος με τέτοιες τακτικές. Δέξου το γιατί είναι μία δυσάρεστη αλήθεια.
    Και έτσι σκέφτονται ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, όχι ένας μόνο.

    Τα υπόλοιπα που λες:
    Οι Γερμανοί: ναι, έχουν μία ροπή για να γίνουν χιτλερίσκοι. Όχι όλοι, μόνο ένα μεγάλο μέρος της πλειοψηφίας. Έχω φίλους Γερμανούς και το ομολογούν και οι ίδιοι. Είναι στην κουλτούρα τους ο χιτλερίσκος.
    Οι γιατροί: ναι τα παίρνουν, όχι όλοι, αλλά μία μεγάλη μερίδα. Αλλά φτάνει για να πιάσει όλους η βρώμα. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι…
    Οι πυροσβέστες: αν δεν κάνουν τη δουλειά τους, ναι να καούν πατόκορφα.
    Ο Γιάννης: αν κατάλαβα καλά, υπονοείς πως ο αδερφός μου έτρεχε με 400 και δίκαια τον σταμάτησαν. Πς, έχεις το κληρονομικό χάρισμα της αυγομαντείας. Όχι “φιλαράκο” μου, δεν έτρεχε, υπόθεση τσαμπουκά ήταν εκ μέρους της μπατσονομίας και των δικεόρων τους.

    Επιμένω, παρόλες τις παρλαπίπες σου, όλοι οι μπάτσοι και οι δικηγόροι είναι φασιστοειδή. ΟΛΟΙ!!!!!

  23. 21/03/2009 18:16

    OSR

    Αν δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη η κοροϊδία, δεν θα υπήρχε τόσο έντονη αντίδραση, ούτε από τον κόσμο, ούτε από τα ΜΜΕ, αλλά ιδιαίτερα ούτε από τον Γενικό Εισαγγελέα.

    Blogger Girl

    Επεμβαίνω γιατί το θέμα πάει να ξεφύγει εντελώς της ουσίας και του επιπέδου του, οπότε θα προσπαθήσω να το επαναφέρω.

    Κάποιοι δικηγόροι είναι σαν τον δικηγόρο 4ων από τους αστυνομικούς που κατηγορούνταν και που μετά την αθώωση τους πανηγύριζε πως “Σήμερα έλαμψε η δικαιοσύνη”. Και το βράδυ κοιμήθηκε ευτυχισμένος. Κάποιοι άλλοι είναι σαν τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, ο οποίος μετά την απόφαση μίλησε για κρατική τρομοκρατία, είπε πως ο πολίτης δεν μπορεί να έχει πάντα εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, και ότι η κυπριακή δικαιοσύνη μετά από τέτοια απόφαση έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα.

    Κάποιοι αστυνομικοί είναι σαν τους κατηγορούμενους που θεωρούν πως είναι εντάξει να σπας στο ξύλο όποιον γουστάρεις γιατί έχεις ένα σήμα, ένα κλομπ και ένα όπλο. Κάποιοι άλλοι είναι σαν τους αστυνομικούς που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν μετά την αθώωση των συναδέλφων τους.

    Επομένως ΌΧΙ, δεν είναι όλοι ίδιοι, και αυτό είναι αυτονόητο. Το μαύρο και το άσπρο δεν μπορούν να κάνουν συζήτηση γιατί δεν έχουν βάση.

    Προς όλους

    Επικοινώνησε μαζί μου δημοσιογράφος ιδιωτικού κυπριακού καναλιού η οποία ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην υλοποίηση της πρότασης. Περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο.

    Ο “Πολίτης” από την άλλη δεν ανταποκρίθηκε (ακόμα).

  24. 21/03/2009 18:35

    Άρθρο του “Π” με τίτλο “Αγανάκτηση στα blogs”
    http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=860895&-V=archivearticles&-p

    Βάση του http://kypriakablogs.blogspot.com, πάνω από 45 μπλόγκερς έχουν κάνει ανάρτηση εκφράζοντας τον θυμό και την απογοήτευσή τους για το γεγονός.

    Σήμερα στις 18:00 συνάντηση ανοιχτού διαλόγου στα Καλά Καθούμενα στη Λευκωσία, για οργάνωση πορείας διαμαρτυρίας.
    Την Δευτέρα στις 13:00, διαμαρτυρία (με ή χωρίς σφυρίχτρες) έξω από τα Δικαστήρια.

    Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας να ταράξουμεν τον κώλο μας!

  25. 21/03/2009 18:54

    Aγαπητή Psychia,

    τα γράφεις πολύ σωστά και επαυξάνω. Και πολλά συγχαρήτηρια που κατόρθωσες να κινήσεις γρανάζια και παράλληλα αντιλαμβάνομαι πως η Κυπριακή Δημοκρατία προφανώς είναι λίγο πιο δίκαιη από την αντίστοιχη Ελληνική ή αν προτιμάτε: Ελλαδική.

    Έδωσα κατηγορηματικούς ορισμούς για το λόγο πως απλά εγώ μέσω του αδερφού μου έχω αντιληφθεί το ποιόν των ατόμων αυτών. Γνωρίζω δλδ εκ των έσω πως όταν θέλει η “εξουσία” τους να κατηγορήσει κάποιον το κάνει πολύ εύκολα, υπερβολικά εύκολα και απλά. Είναι θέμα λίγων λέξεων σε ένα χαρτί/μία ιστοσελίδα και έξω από την πόρτα ή καλύτερα μέσα στα σίδερα ο οποιοσδήποτε.

    Τώρα, απολογούμαι μόνο σε εσένα προσωπικά αν σε έθιξα ή ένιωσες “κάπως” από τα λόγια μου. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Ωστόσο, η προσωπική μου “δόξα”, που βασίζεται σε εμπειρία προσωπική, δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη για όσους ασκούν τα επαγγέλματα αυτά… Τι να κάνω;

    Όπως και να έχει, και πάλι σου βγάζω το καπέλο που χωρίς να χαμπαριάζεις τίποτα είσαι ενεργός πολίτης της Κύπρου αν και από μακριά. Ειλικρινά, σε θαυμάζω και μακάρι και άλλοι γιατροί συνάδελφοί σου να είχαν το 1/1000 από το ΤΣΑΓΑΝΟ που έχεις. Αλλά απλά εσύ είσαι μία εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα της συνολικής αδιαφορίας και καιροσκοπισμού που δείχνουν αρκετοί που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην κοινωνία και το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη.

    Την καλησπέρα μου και ξανά συγγνώμη αν σε ενόχλησαν οι απόψεις μου, αλλά μόνο αυτές έχω. Να είσαι καλά!!!

  26. anathemame permalink
    21/03/2009 22:09

    meta pou e8kebasa OTI KIKLOFORI kai ethkebasa kai emeletisa ti ginete ena sas graspw kai egw 3 pramata pou en ekatalabame pou en ekatalabete
    1 TIN AGOGI PROS TOUS ASTINOMIKOUS DEN THN KAMOUN OI MITSOI ALLA KAMOI TIN I KIRPIAKI DIMOKRATIA ENANDIA SE TOUTOUS TOUS 10 ASTINOMIKOUS
    2 ESHASARETE NA PAME STES EBROPES TROMARA MAS PROTA PREPI NA PAI STO ANOTATO DIKASTIRIO TIS KIPRIAKIS DIMOKRATIAS OPOU EKI ENA E3ETASTI SE BA8OS TO 8EMA ALLA MONON OI MARTIRES POU EPIAN STO kakourgiodikio mporoun na pan sto anotato

    KAI 3 KAI PIO SIMADNIKO afou en i kipriaki dimikratia pou katigora tous astinomikous ara en o genikos isaggeleas pou ediorises dikigoro(o dikigoros en kibernitikos) TI KARTERATE POU ENAN KIBERNITIKO IPALILO DIKIGORO NA EN KALOS
    EN AXRISTOS KAI BLAKAS

  27. Anonymous permalink
    22/03/2009 04:47

    wspou karteroume pou tous “poupanw” gia na ta sasoun en tha ginei potte tpt se otidipote afora ta kypriaka dedomena.

    Etsi pramata en stous dromous pou prepei na ta diekdikoume

  28. 22/03/2009 11:09

    Ειμαι μεσα σε ολα. Απο μενα 50 ευρω για αρχη και βλεπουμε. Επιτελους να κανουμε κατι να αλλαξουμε το κατεστημενο.

  29. george permalink
    22/03/2009 11:56

    @ anathemame

    A3io pros meleth einai to gegonos pws to anwtato mporei na akousei kai nees martyries ka8ws kai stoixia,afou afta prokeipsoun.(blepe auton pou ekame to video)

  30. 22/03/2009 15:22

    Το οτι οι αστυνομικοί εν κομπλεξάρες εν γνωστό. Τωρά να δώσεις λεφτά για τούντην υπόθεση εννα ταν λάθος για μενα αφού υποστηρίζεις έτσι εναν σύστημα που ότι τζιαι να γίνει εν τζίνο που εννα κερδίσει. Εννα τα πουντζιασουν βασικα δικηγοροι τζιε κυβέρνηση.

    Η ιδέα μου εμένα εννάταν να πιαναμεν που έναν όπλο τζιε να τελειώνουμε μιαν τζιε καλην μαζι τους αλλα δυστυχώς για τους παραπάνω εν παρατραβημένο.
    Τζινο που μπορεί να κάμει ο κόσμος ενει τζίνο που φονάζουν ουλλοι μέρα οι καλοβολεμένοι για τους χούλικαν, να τους απομονώσουμε. Γραφετε τους, ενέπσαν σου να σταματήσεις? πεκσε πελλόν. Εδόκασου εξοδικο? πεκσε πελλον. Όσπου εχουμε κοσμο να τους χορηγά τα ίδια σκατα εννα έχουμεν πάντα. Τζιε διαδηλώσεις. εν ούλλοι υπηρετες μας, που τον προεδρο ως τον πιο χαμηλό δημόσιο υπάλληλο. Εμείς τους συντηρούμε τζιε έπρεπε να μας υπηρετούν τζίνοι τζιε όι εμείς τζίνους. τζιε εν πρεπει να γίνει μόνο για την αστυνομία αλλά με ούλλους τους κρατικούς θεσμούς, αν θελουν κάποιοι να δουλεψει ποττέ τούντο σύστημα.

  31. 23/03/2009 02:27

    Το τι εν παράνομο και τι νόμιμο εν το ίδιο το κράτος που τα ορίζει. Οι αντιφάσεις που βλέπουμε, στις απαγορέυσεις που θέτουν τζίνοι απαιτέι μία αντίδραση τζιε τούτη εν η αφορμή της. Η εξουσία πρέπει να νίωσει απειλή που την κοινωνία που έν δέχεται να την περιπαίζουν τζιε να τρέφεται που τα σαπιμένα λόγια της. Εν επιζητώ την βία σαν λύση, αλλά η αγανάκτηση τζιε οι ορμές εν πράματα που έν πρέπει να περιορίζουνται. Η ουσία χάνεται άμα η κοινωνία τζιε ο ίδιος ο άνθρωπος περιμένει βοήθεια που την εξουσία να τον βοηθήσει, τζιε να αποκαταστήσει την “τάξη”, άσχετα αν εν τζίνη που ευθύνεται εξαρχής.
    Υποτιμητικό εννα ήταν παραμένουμε παθητικοί τζιε να μέν στηρίζουμε το πλάσμα, που επροτίμησε τούντο τρόπο αγανάκτησης, για τους δικούς του λόγους..

Trackbacks

  1. Με σφυρίχτρες στα δικαστήρια « urban ledras
  2. Με σφυρίχτρες στα δικαστήρια « Παραμύθια χωρίς νόημα v.iii
  3. Αντίδραση Τώρα! « Dr. Ψωναρα’s Corner

Πε μας ρε!