Skip to content

Mass Hysteria in the Earth’s Navel

19/03/2013

Ξυπνώ που λαλείς το Σαββάτο το πρωί με ψιλοhangover για να μάθω ότι “υπόγραψεν!”. 
Ώσπου να νυφτώ τζαι να κάμω τον καφέ μου ο πανικός είχε εξαπλωθεί πιλέ μου. Δύο γραμμές υπήρχαν: “Φταίει ο Αναστασιάδης!” και “Φταίει ο Χριστόφιας”.

Σουηδοποιημένη καθώς είμαι, αν τζαι στην καρκιάν του βουητού λόγω σύντομων διακοπών, εκράτησα την ψυχραιμία μου. Είπα για αλλαγή, να δοκιμάσω να δω τι θα γίνει, αν δεν αντιδράσω παρορμητικά, συναισθηματικά και παθιασμένα. Αν δόκω λλίο chance του εαυτού μου να αντιληφθεί όλες τις πτυχές του περί τίνος πρόκειται, των δεδομένων, και των επιλογών. Ας πούμε, αφού εν τόσο σημαντικό πρώτα να καταλήξουμεν ποιος φταίει παρά να έβρουμε ένα Plan B, αποκλείεται να φταίει μια σειρά γεγονότων και επιλογών, διαφόρων κυβερνήσεων εσωτερικών και εξωτερικών;

Σήμερα εν Τρίτη, εστράφηκα στην βάση μου, τζαι σουμάρω:

 • 29 κατασκευαστές πλυντηρίων βρώμικου χρήματος συνιστούσαν διαχρονικά την Κύπρο, ωραίο σχέδιο για να φκάλει λεφτά η χώρα τσακ μπαμ.
 • Μπαμ χρηματιστηρίου. Ππππιιιι λεφτά που εκλάπηκαν εχάθηκαν…
 • S300. What an expencive joke.
 • Κυπριακό. Το χρόνιο ka-ching των Κυπρίων πολιτικών και Υιών. 
 • Μαρί. Κλάφτα Χαράλαμπε.
 • Λαϊκή + Κύπρου + Ορφανίδης = L.F.E

Ούλλες δουλειές μισοδότζιην, κοντόφθαλμες ή/και εγκληματικές.

Πρόσθεσε και το ότι:

 • Οι Ρώσσοι ήταν οι καλύτεροι μας πελάτες μια 20ετία, παράνομα και νόμιμα, οπότε λογικό το ασσιχτήρ να τους κάτσει στον λαιμό. Ε τζαι οι Ρώσσοι έχουν την μαφία στο γαίμαν τους, που λαλεί ο λόος.
 • Εμπήκαμεν στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον, όι για να μας εκβιάζει τζαι να πειραματίζεται πάνω μας. Οξά; Α μάαααλιστα, τωρά εκατάλαβα, το καλύτερο μέλλον είναι να μας εκβιάζει τζαι να πειραματίζεται πάνω μας.
 • Το φυσικό αέριο μυρίζει ωραία…!

Τζαι είναι να τραβάς τα βυζιά σου διότι το ποσό που χρωστά η Κύπρος είναι φιστούτζια σε ανάλογα Ευρωπαϊκά επίπεδα. Δηλαδή ούλλα τούτα γίνονται για ένα δεκασέλινο!

 

Πάμε τώρα και στα πιο πικάντικα.

Ο Πρόεδρος  #007 δεσμεύτηκε επανειλημμένα να κάμει πράματα που πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αθέτησε. Νo big surprise there.

Εφόρησεν ο λύκος την προβιά, τζαι ενομίσαμεν πως εγίνην πρόβατο. Αμμά εν λύκος!,

είπεν η γιαγιά μου, που συχνά λαλεί τσιόφτες, αλλά σύρνει τζαι κάτι καλά μέσα μέσα.

Να προσθέσω, λύκος που ανακάλυψε την τασιηνόπιττα, νοουμένου ότι έπρεπε να γίνει 66 χρονών γάρος πρόεδρος κράτους για να αντιληφθεί ότι, ου-λα-λα, τζαι οι γεναίτζες σκέφτουνται. 

 

 

Δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερη φαν του Προέδρου, αλλά ομολογώ ότι είχα τον για πιο ευφυή εξού και σε κάποια εκτίμηση. Εχτός αν ετσίλλησεν κανένα ουισκούι πριν κάμει τούτη την δήλωση μισογυνηκών μεγατόνων.

Συνεχίζουμε.

 

 

Κάποιοι λαλούν ότι σικέ, το ματς είναι στημένο, ότι όλα ήταν προσυμφωνημένα και ότι συνειδητά ο Πρόεδρος 007 έκαμε τις δηλώσεις και τις κινήσεις που έκαμε, από την αρχή ως το τέλος. Αν αληθεύει η ιστορία με τις μεταφορές δις (δηλαδή μεταφορές εις την δευτέρα) σε τράπεζες του εξωτερικού τσας προ υπογραφής, τότε he’s got a lot of explaining to do. Αλλά πρώτα πρέπει να γίνει διερεύνηση, και μάλιστα υπό πλήρη διαφάνεια. Όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά. Oh, wait.

 

Κάποιοι άλλοι λαλούν, ότι ο πρόεδρος ήρτεν προ τετελεσμένων, και ότι ο,τι μπορούσε να κάμει υπό τις συνθήκες το έκαμεν. Και ότι δεν πρέπει να λάβουμε χείρα βοηθείας, από χείρα που δεν είναι Ευωπαϊκή. Ίντα ξέρω,

η Κύπρος εννά μείνει χήρα,

να την παίζει με μια χείρα.

Τα Ευρωπαϊκά λεφτά και τα Ρωσσικά λεφτά, εκβιάζουν τα Κυπριακά λεφτά. 

Money money money, apparently it’s not that funny in a rich man’s world, λαλεί τζαι η φίλη μου η Πράκτωρ.

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δε μ’αγαπάς, μα θα’ρθει κάποτε η ώρα και δε θα ξέρεις που χρωστάς, λαλεί τζαι ο φίλος μου ο Αντύπας.

 

Βασικά όπως μας τα παρουσιάζουν τα πράματα, οι επιλογές είναι δύο:

Είτε θα σιύψεις να σε γαμήσουν, ή θα σιύψεις για να κάμεις πίππα. 

Υπάρχουν και κάτι δηλώσεις, καθόλου λαϊκίστικες ή δραματικές, τύπου “αν δεν υπογράψουμε θα τρώμε το λουβί που θα φυτεύκουμε!!”, που σκοπό τους δεν έχουν τον εκφοβισμό ή την κινδυνολογία. 

 

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες λύσεις! Ο γέρημος ο πρόεδρος της Ισλανδίας καταλιά τζαι το σάλιο του να μας παραντζείλει. Ότι έννεν ανάγκη να σκύψετε για καμία χείρα! Μπορείτε να τιμωρήσετε τους ενόχους τζαι να αναλογιστούν οι τράπεζες το bail out. Εν δοκιμασμένο! Δουλεύκει! Yeah, right ρε παρέα.

Ας φαντασιωθούμε μια Κύπρο όπου εφαρμόζεται ένα τέτοιο σχέδιο. Ξέρω, εν δύσκολο εγχείρημα τζαι για την φαντασία. Φανταστείτε το όμως για μια στιγμή. Πάει το κράτος, εκατάρρευσε. Ένας ένας οι αιώνιοι κυβερνώντες εννά ππέφτουν σαν τα ντόμινο. Τζαι τούτον εν κάτι που οι κυβερνώντες δεν θα αφήσουν να γίνει. Γιατί πάνω απ’όλα το καλό της πατρίδας! Οπότε μεν καταλιάτε το σάλιο σας προτείνοντας ανθρώπινες, πρακτικές και αυτονόητες λύσεις. Το μοντέλλο ΙΚΕΑ εμείς θέλουμεν το μόνο στο σαλόνι μας, όι τζαι στην κοινωνία! 

 

Όμως υπάρχει ελπίδα! Η παρούσα είναι μια χρυσή ευκαιρία για ενότητα. Δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο πιο ικανό να ενώσει όλους τους Κυπραίους, όλων των σχημάτων και χρωμάτων, από την απειλή ότι κάποιος θα πειράξει τις λίρες τους. 

Και επί τη ευκαιρία, να αναφέρουμε ότι ήγγικεν η ώρα που όλοι περιμέναμε! Επί τέλους, η Κύπρος μας έγινε το κέντρο της γης! Το ανάλογο facebook status θα ήταν κάτι σαν,

“Ρεεεεεε ξυπνάτεεεεε! Εν εμείς που κρατούμεν τον Θεό που τα αρτσίθκια!!” 

 

Image

7 Comments leave one →
 1. 19/03/2013 17:28

  Ρε Αγρινέ, κάμνεις μου απιστίες, ενόμιζα ότι μόνο σε μένα βάλλεις βιτεούδκια στα comments, πόσα απανωτά χτυπήματα να δεχτώ σε 3 μέρες η άμοιρη!

  Δρ Ψυχία μου, εκόψαμε λλίο μακριά που τον πανικ(κ)ο. (εγώ τουλάχιστον εν μπορώ να κάμω appreciate αρκέτα πως εν το κλίμα – πάλε καλά που εν το twitter).

  ‘Χρυσή ελπίδα για ενότητα’. Εφκάλεν η γλώσσα μας μαλλιά, αλλά εχτές εις τη βουλή ήταν 2 στρατόπεδα.

  • 19/03/2013 18:37

   Ακριβώς. Αν εγίνετουν να ήταν δύο απόψεις αντί δύο στρατόπεδα, το ποστ εννάσιεν άλλο περιεχόμενο.

 2. Anonymous permalink
  20/03/2013 12:34

  πολλά σωστή ανάλυση των γεγονότων.

 3. Anonymous permalink
  20/03/2013 15:40

  Με κώλον, με πίππες. Θα τους υποσχεθούμεν handjob, τζιαι σάν τους την παίζουμεν να τους ισχίσουμεν το πέος με τα νύσια μας να ψοφήσουν που την αιμορραγίαν.

Trackbacks

 1. Πλαν Β Αναστασιάδη: Βλέποντας και κάνοντας! | Zepos

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: