Skip to content

Εγώ η Γκαντέμω: Thank God for IKEA

05/04/2011

Ιούλιος 2009

Αγοράζω τα προικιά μου. Έπιπλα ενός σαλονιού, ενός υπνοδωματίου, μίας κουζίνας, ενός μπάνιου και τα αξεσουάρ τους (thank God for IKEA). (And thank God for El Giganten αλλά τούτο εν που άλλο ανέκδοτο).

 

Ιούλιος 2009

Χύνω το μισό γάλα σοκολάτα πάνω σε κυρίως ένα από τα off white καλύμματα του καναπέ. Which is odd αν σκεφτείς πως υπερσπάνια πίνω γάλα σοκολάτα και άρα ανέμενα ότι το πρώτο πράμα που θα έχυνα θα ήταν φραπέ. Το ότι θα έχυνα κάτι πάνω στον καναπέ θεωρείται δεδομένο. Κατέχω τον τίτλο της βασίλισσας της ατσαλοσύνης από αρχαιοτάτων χρόνων. Χμ. Απορώ τι σκεφτόταν η μάνα μου πέραν από το “πάει πολλά/εν όμορφο” όταν επέμενε εγώ να προμηθευτώ τέτοιο χρώμα σαλόνι. Και απορώ εγώ γιατί δεν σκεφτόμουν. Πρακτική σκέψη μηδέν. Γιεναίτζιες. Με παρηγορεί η σκέψη ότι thank God for IKEA, με 200 ευρώ μπορώ να αγοράσω καινούρια καλύμματα, όποιου σκούρου καφέ χρώματος θέλω.

 

Ιούλιος 2009

Πλύσιμο καλυμμάτων στο πλυντήριο. Εξαφάνιση 80% του intensity του λεκέ.

 

Σεπτέμβριος 2009

Χύνω το φαΐ (chicken chow mein) απ’το πιάτο πάνω στο ίδιο ευτυχώς ήδη λεκιασμένο κάλυμμα του off white καναπέ. Με παρηγορεί η σκέψη ότι thank God for IKEA, με 200 ευρώ μπορώ να αγοράσω καινούρια καλύμματα, όποιου σκούρου καφέ χρώματος θέλω.

 

Long story shorter

Από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι και σήμερα, ο καναπές μοιράστηκε μαζί μου διαφόρων ειδών tastings στερεών και υγρών απολαύσεων (ακόμα και μελάνι δοκίμασε ο άτιμος). Θα νόμιζε κανείς ότι το κάνω επίτηδες αλλά πραγματικά είναι εντελώς κατά λάθος. Σε όλη τη διαδρομή ατυχημάτων με παρηγορεί η σκέψη ότι thank God for IKEA, με 200 ευρώ μπορώ να αγοράσω καινούρια καλύμματα, όποιου σκούρου καφέ χρώματος θέλω.

 

Ιούνιος 2010

Δεύτερο πλύσιμο στο πλυντήριο για να υποδεχτώ τους γονείς μου με (όσο γίνεται) καθαρά καλύμματα. Αντιλαμβάνεσαι ότι ξέροντας με, δεν υπάρχει νόημα να βάζω τα καλύμματα στο πλυντήριο κάθε φορά που έχω ένα ατύχημα (thank God for Vanish). Αποφάσισα να τα πλένω 2 φορές τον χρόνο ή/και σε special occasions. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βγάλε καλύμματα-πλύνε καλύμματα-άπλωσε καλύμματα να στεγνώσουν-ξαναβάλε καλύμματα, thank god for ΙΚΕΑ το πάτωμα είναι συνεχώς γεμάτο άσπρα μικρά cotton μπαλάκια πλούσια σε στατικό ηλεκτρισμό, διότι τα μαξιλάρια του καναπέ είναι άλφα άλφα ποιότητα και “μαδάνε” από τον πρώτο χρόνο.

 

Ιούνιος 2010

Καθόμαστε με τους γονείς μου στο σαλόνι. Πάνω στον off white καναπέ, δεν ξέρω αν σας τον ξαναανάφερα. Με το ένα χέρι κουνάω το κόκκινο μανό και με το άλλο το βαράω στον κώλο, αλλά προφανώς τα μανό της seventeen έχουν πολύ ευαίσθητους κώλους, οπότε σπάει (ο κώλος!) και το κόκκινο μανό πάει εκεί, εκεί, και λίγο πάρα πέρα, και ιγκώννει, ανάμεσα σε άλλα το κάλυμμα της off white πολυθρόνας this time. Κάλυμμα doomed. Με ξαναπαρηγορεί η σκέψη ότι thank god for IKEA, με 200 ευρώ μπορώ να αγοράσω καινούρια καλύμματα, όποιου σκούρου καφέ χρώματος θέλω. Αλλά προς το παρόν αυτά τα 200 ευρώ έχουν άλλες τρύπες να κλείσουν.

 

Ιούνιος 2010

Ερήμην μου παίρνει όλα τα καλύμματα ο πατέρας μου στο καθαριστήριο γιατί η κατάσταση είναι πλέον σοβαρή. Χρειαζόμαστε επαγγελματική βοήθεια. Θα είναι έτοιμα σε τρεις (!) εβδομάδες. Μέχρι τότε θα ζω με άσπρα μικρά cotton μπαλάκια να κολλούν όπου βρίσκουν.

 

Ιούλιος 2010

Άδικος κόπος τελικά το καθαριστήριο. Παλιοί και πρόσφατοι λεκέδες παρόντες. Ξέρετε ποια σκέψη με παρηγορεί.

 

Long story shorter – part 2

Από τότε μέχρι σήμερα το off white κάλυμμα με την περισσότερη ζημιά καλύφτηκε τάχα ανέμελα με ένα ωραιότατο σκούρο καφέ ριχτάρι, που για σκοπούς σύγχυσης θα το αποκαλούμε σκούρο καφέ κάλυμμα, το οποίο όμως έφκαλεν χρώμα πάνω στο original κάλυμμα μετατρέποντας το χρώμα από off white, σε off white and some other shit. Το θετικό είναι ότι τώρα οι παλιοί λεκέδες έχουν καλυφτεί χάρη το βάψιμο του καφέ καλύμματος. Συν το ότι, thank God for IKEA, πριν περίπου 2 μήνες έπεσε στην αντίληψη μου ότι μάλλον χάλασε το φερμουάρ του μη καλυμμένου με το καφέ κάλυμμα off white καλύμματος. Ντάχτιριντι. Σύγχυση.

 

Απρίλιος 2011, aka Σήμερα

Πλένω τα καλύμματα αναμένοντας τον ερχομό του Super Mario και της κοπέλας του. Thank God for IKEA το πάτωμα ούλλο είναι για μία ακόμη φορά γεμάτο άσπρα μικρά cotton μπαλάκια, όπως επίσης thank God for IKEA επιβεβαιώθηκε ότι το προαναφερθέν φερμουάρ πήγε και βρήκε τον Απόστολο Πέτρο. Παραδόξως, τα τρία καλύμματα με μόνιμες βλάβες είναι αυτά που κάθεσαι, όχι αυτά που στηρίζεις πλάτη/βραχίονες. Οπότε τώρα πρέπει κάπως να καλύψω τον κώλο του μαξιλαριού που ρέμπει εφόσον το κάλυμμα δεν κλείνει (1), μη παραλείποντας να καλύψω το άλλο μαξιλάρι που το κάλυμμα του έχει χρώμα off white and some other shit (2). Το κάλυμμα με το κόκκινο μανό το θεωρώ αφηρημένη τέχνη (3). Όλα αυτά μέχρι να αλλάξω καλύμματα, κάτι για το οποίο έχει παρθεί επίσημη απόφαση. But no! Wait! Δεν μπορώ να αλλάξω καλύμματα γιατί thank God for IKEA, αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή της σειράς Tylösand οπότε φάτε την εσείς που ούτε 2 χρόνια που αγοράσατε το σαλόνι σας δεν έχει. Αλλά ου λα λα, υπάρχει μια ανεξάρτητη εταιρία που κάνει καλύμματα για έπιπλα του ΙΚΕΑ. Κάνει και για τη σειρά Tylösand. Τα υφάσματα είναι 100% ανακυκλωμένα και υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία (σκούρων καφέ) χρωμάτων και σχεδίων να διαλέξεις. Η τιμή τους φυσικά εν σχεδόν όσο ο καναπές το οποίο αυτόματα βάζει το θέμα “αλλαγή καλυμμάτων/αγορά νέου καναπέ” σε τριτεύουσα προτεραιότητα.

 

 

Thank God for IKEA όμως, με το κρεβάτι μου είμαι πολλά ευχαριστημένη.

 

26 Comments leave one →
  1. 05/04/2011 16:20

    same shit- different furniture 🙂

    τελικά είμαστε πολλοί οι άτσαλοι. Ενδεικτικά να σου πω ότι οι φίλοι μου απομακρύνουν με τρόπο (τζαι χωρίς) οτιδήποτε ποτήρι και άλλα αντικείμενα με τα οποία μπορώ να κάμω ζημιά.

  2. 05/04/2011 16:27

    Ahahaha..

    Τhank god για το χρώμα του πούρου στα έπιπλα 😛

  3. Αππωμένη permalink
    05/04/2011 16:51

    Την επόμενη φορά:
    -Σκούρα χρώματα (να ακούεις την μάμα σου)
    -Μεν αγοράσεις που το ΙΚΕΑ. Υπάρχει λόγος που εν φτηνά….επειδή εν φτανά!

    • 05/04/2011 16:59

      -Εν η μάνα μου που επέμενε στο ανοιχτό.
      -Thats unfortunately not an option when you’re on a budget.

  4. 05/04/2011 17:39

    appomeni,
    dame gorazoumen ta emeis tziai enna men ta gorasei h psyxia pou rn sthn Mekka?

    psychia
    oh well, dear an se kamei na niwseis kallittera egw exw tatses tes opoies ekatharisa me vremeno petsin tyiai twra fainountai san tes maksilares tou autokinitou poz ekatses vremnos meta thn thalassan tyiai ekamn sourreal sxedia to alas.
    etsi.

    • 05/04/2011 21:32

      I hear you (μετά από πολλήν προσπάθεια – τα typos σου επαρασιέσαν το) loud and clear. Έπρεπε να’σουν που μιαν γωνιά να με δεις να τρίφω τζει-δα με μανία με το παμπακούι με το ασετόν το κόκκινο μανό που πας την πολυθρόνα τζαι αντί να φεύκει απλώθετουν. Γιατί είμαι τζαι πόντια. Σκέττη φρίκη.

  5. 05/04/2011 19:55

    Έπρεπε να πετάξεις τζαι λία ξεπίτηδες πάνω τζαι να λαλείς ότι εν “τέχνη”. Σοβαρά.

  6. 05/04/2011 20:08

    Μπορείς να αγοράσεις μια βαφή για υφάσματα τζαι να κάμεις τζαι λλίο patchwork στα πολλά προβληματικά σημεία. Και να κάμεις ένα DIY, unique καναπέ 🙂

    Βλέπε: http://blackbarnsofas.co.uk/media/1/20100624-howard_patchwork_sofa_annimation.gif

  7. 05/04/2011 22:04

    egw nomizw iouni tziai iouli na stelleis tous kanapedes sou diakopes, perki glytwsoun

  8. 05/04/2011 22:34

    μην πάρεις μαύρο καναπέ, ούτε κάλυμμα trust me

  9. Γιωργος permalink
    06/04/2011 00:22

    Η ασφαλεια, για το αυτοκινητο…ΠΟΣΑ ΣΕ ΧΡΕΩΝΕΙ????

  10. 06/04/2011 02:28

    Ξέρε πως η σοκολατα (και το σοκολατουχο βεβαιως βεβαιως…) και ο καφές βγαίνουν μόνο με σαπουνάκι. Βρέχουμε το λεκέ, τρίβουμε με σαπουνάκι μέχρι να ασπρίσει
    9εναλακτικά μέχρι να μας πονέσει ο καρπός), αφήνουμε να στεγνώσει, ξεπλένουμε και…βουαλά! Πάει ο λεκες!

    Κι αυτό…πρόσεξε με…το λέει η πριγκιπισσα της ατσαλοσυνης!

  11. 06/04/2011 08:46

    Σε ΙΚΕΑτεύω…stay away from the couch!

  12. 06/04/2011 08:47

    Me to krevati sou eimai tziai egw polla euxaristimenh:) ekoitaksa lion sto bemz.com…nomizw kalhtera na agoraseis kainourgio saloni. alla tziai h idea ths Leni en polla kalh. mporw na sou ta kamw egw..remember mwv skepasma tou smiliou??

  13. 06/04/2011 09:40

    Επρόλαβε με ο Γιώργος 🙂

  14. 06/04/2011 10:02

    Εγώ πάντως είμαι φαν του ΙΚΕΑ. Σε βγάζει από έγνοιες. Εξιμαρίστην, εξιμαρίστην! Πάρακατω. Νομίζεις το Natuzzi ήταν να καθαρίσει; Εμένα εν δερματινός ο δικός μου (άλλο λάθος τζαι τούτο – είδα μόνο το ντιζάιν, το υλικό του δέρματος δε είναι λεπτομέρεια μπροστά στο πόσο κατασκευαστικά άβολος είναι) και έχει μια τατσούα που nail top coat που φεύγει σιγά-σιγά΄. Εσύ τουλάχιστον μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το πλυντήριο και τις υπηρεσίες του καθαριστηρίου.
    Πάντως, το λευκό και το μαύρο είναι τα πιο μη πρακτικά χρώματα. Το ένα λερώνεται με το παραμικρό, το άλλο είναι συνέχεια σκονισμένο (στην Κύπρο τουλάχιστον).
    Πολλά εμπνευσμένο πάντως α!

  15. 06/04/2011 11:59

    Sike lol!

    Krot από που κι ως που μαύρο; Δεν πάει το μαύρο.

    Γιώργο και Αχάπαρη πολλά, αλλά I fail to see the connection.

    Γαμάει και Δέρνει, ναι καλά, οι δικοί μου λεκέδες ούτε με χλωρίνη δεν φεύγουν. Αυτό ακριβώς που περιγράφεις εννοούσα με το “τοπικό μπάνιο”.

    Invictus lol!

    Πράκτωρ πελλαμός! Το bemz.com δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου. Σαφώς πιο προσιτές τιμές! Το να αγοράσω καινούριο σαλόνι εν νάκκον overkill. I ain’t gonna live here forever. Η αλλαγή καλυμμάτων όμως με τα νέα δεδομένα ξαναπιάννει προτεραιότητα.

    Aurora οι δερμάτινοι καναπέδες κάμνουν για γραφεία, όι για σπίθκια. Τωρά ξέρεις. 🙂

  16. nicos permalink
    06/04/2011 12:35

    We want pictures!

  17. shedemon permalink
    06/04/2011 13:37

    thank god for IKEA and your inspiration today! εχει καιρό να βάλεις έτσι ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΟΣΤ!! Ε-Γ-Ρ-Α-Ψ-Ε-Σ

  18. 06/04/2011 15:37

    na men mou agxonesai!
    To spiti exoume to gia na to zioume oxi gia na to kratoume se aristi katastasi 😛 en je na se valoun gia vitrina tou ikea tipote!

    Egw psifizw na mini i tatsa ws exei gia reminder ton toson apolaustikwn gevmatwn /rofimatwn pu ishies jiame.

  19. Γιωργος permalink
    07/04/2011 01:39

    The connection is that if you are so gkantema me ta epipla en 8elw na skeftoume ti ginete ston tomea odigisis…kai an exeis fkalei to onoma (tis gkantemas), pu to exeis fkalei, sioura pezei rolo sta asfalistra!!!

    • 07/04/2011 14:53

      Κοίτα τα ασφάλιστρα όσο να’ναι κρούζουν νάκκον, αλλά στο οδήγημα και γενικά στις πλείστες χειρωνακτικές εργασίες είμαι παραδόξως μη-ατσούμπαλη (καλά, συνήθως). Θέκκιου για τη διαλεύκανση του μυστηρίου.

  20. 21/04/2011 09:26

    Δοκίμασες το σπρέι 1001; Πιτας τζαι μετά τρίφεις δυνατά. Πολλά καλό

  21. olga permalink
    21/06/2012 20:24

    mporo na kano alages sta ikea?

Πε μας ρε!