Skip to content

Και το όνομα αυτού, Ούτοπος

30/01/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αυτό το μπλογκ δεν κάνει χιούμορ εις βάρος ψυχικά, σωματικά ή άλλως πως διαταραγμένων ανθρώπων. Εις βάρος τους όχι, μαζί τους όμως ναι.

 

Από την κυπριακή “πολιτική” σκηνή, έχουν περάσει διαφόρων ειδών φρούτα, κάποια πιο αλησμόνητα από άλλα. Σαν ας πούμε, ο καυκατζιής ο Ματσάκης, ο εκκεντρικός ο Ούτοπος, ο σβούμ ο Ανδρέας Ευστρατίου, και άλλοι.

Το φαινόμενο “Κώστας Κυριάκου, άλλως Ούτοπος”, ξεκίνησε το 2003 ως αστείο, και συνεχίζεται το 2013 ως παρατραβηγμένο έως επικίνδυνο… αστείο.

Ο άνθρωπος αυτός υποβάλλει υποψηφιότητα πάνω στην υποψηφιότητα σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, προωθώντας ένα “εκκεντρικό” μοντέλο μιας δικής του ουτοπίας. Είναι άκακος και he means well.

 

 

Όμως προφανέστατα, δεν είναι καλά εις τα μυαλά (και όχι λόγω του ότι είναι ΑΕΛίστας). Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του εκλογική αναμέτρηση είναι πεπεισμένος πως δεν εκλέγηκε λόγω καλπονοθείας εις βάρος του, όπου οι αληθινοί αριθμοί ήταν 76% Ούτοπος, 14% Παπαδόπουλος και 10% Κληρίδης. Φαντάζομαι πως έχει όλες τις απαντήσεις ως προς το πως γνωρίζει αυτά να νούμερα, and I’m positive they make perfect sense. Απλά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πιστεύει ακράδαντα ότι θα είναι νικητής και αυτή τη φορά, διότι όπου σταθεί τζαι όπου βρεθεί, ο κόσμος κάμνει του παναΰρκα τζαι υπόσχεται του την ψήφο του -καλόκαρδα, πάντα- οπότε για ούλλοι περιπαίζουν τον, για εν καλπονοθεία.

Προφανώς εν παρανοϊκός με μανίες καταδίωξης και bonus μεγαλομανία, οπότε εν καλπονοθεία, duh.

 

Τζαι όκει, όσο το πλάσμα δεν αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του ή άλλους, δικαιούται να απολαμβάνει τις ίδιες ελευθερίες με όλους τους άλλους. Οπότε, τσάκρα τον οβολό σου τζαι βάλε υποψηφιότητα, τζαι αν είσαι τζαι νάκκον κκαρτούν, more entertainment for us.

Τούτη τη φορά όμως ανακοίνωσε πως, “δεν πρόκειται να δεχτώ οποιαδήποτε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, άλλη δεν μπορώ να αντέξω. Αυτή τη φορά ο αγώνας του Ούτοπου θα εξελιχτεί σε νίκη ή θάνατο” (2:29 στο βίντεο). Και κλείνει. Τζαι που κάτω εμψυχώνουν τον τζαι φωνάζουν του “Άξιος!!”.

Εγώ τούτο το σκηνικό ήβρα το εξαιρετικά creepy.

Πολλά στο ντούκου εν παίρνουμε τις δηλώσεις του; Οκέι, είπαμε να μεν τον παίρνουμε στα σοβαρά, αλλά τούτο εν σημαίνει πως δεν μιλά σοβαρά. Ξέρουμε ότι τούτος ο άνθρωπος, παρόλο το χιουμοριστικό του σε μας παρουσιαστικό, σοβαρομιλά, κυριολεκτεί, τζαι πιστεύκει τζείνα που πρεσβεύει. Ας πούμε, εν εχτυπήσαν κανενού τα καμπανάκια του; Κανένας εν ανησύχησε ότι υπάρχει ρίσκο την επομένη των εκλογών, να τον έβρουν κρεμασμένο; Αναρωτιέμαι αν δεν είναι επί τέλους καιρός, κάποιος και όλοι μας, να τον προστατέψει από τον εαυτό του. Να τον προστατέψει από το να τρέφει την ψύχωση του και να εκτίθεται.

 

Είναι τόσο οξύμωρο το ότι γνωρίζουμε τον Κώστα Κυριάκου λόγω των προεκλογικών του εκστρατειών, όχι λόγω κάποιου talk show που χρησιμοποιεί ευάλωτα άτομα για να κάμνει “θέαμα” τζαι να πιάννει νούμερα. Τι κριτήρια πρέπει να πληρεί κάποιος για να υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία; Ποιος αρμόδιος φορέας επιτρέπει σε έναν άρρωστο πολίτη να εξευτελίζεται δημόσια και επανειλημμένα, αντί να του παρέχει περίθαλψη ή άλλως πως βοήθεια;

Μπορεί και να υπερβάλλω, μπορεί να έχω απόλυτο λάθος στην εκτίμηση μου (σιγά μεν έχω απόλυτο λάθος), αλλά πιστεύκω ότι στην περίπτωση που το θέμα είναι “ζωής και θανάτου”, you better be safe than sorry.

Advertisements
20 Comments leave one →
 1. Anonymous permalink
  30/01/2013 17:37

  Ennen giafto pou zoume se ena mpourdelo? dioti ta panta pernoun ta sto shorolok. Mporei to sygkekrimeno na men odhghsei kapou (an tzie esheis point se ola egrapses) alla genika en me ola ta themata sovara kai mi pou ta antimetwpizoun etsi.

 2. 30/01/2013 18:50

  Εγώ είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για περίπτωση με πιθανές σοβαρές συνέπειες… και για αυτό ακριβώς θέλω να τον στείλω στο Προεδρικό ή στη Βουλή.

  Γιατί δηλαδή μόνο τζείνοι να μας πιλατεύκουν τζιαι να μας βασανίζουν;

  Να τους την κάμουμε τζιαι εμείς μια φορά…

 3. strovoliotis permalink
  30/01/2013 19:06

  Αν θυμάμαι καλά, πριν πολλά χρόνια είχε εμπλακεί σε μια περίπτωση βίαιης συμπεριφοράς σε βάρος παιδιού του, σε ένα σχολείο στην Πόλη Χρυσοχούς. Άρα δεν είναι μόνο για πλάκα…

 4. Noor permalink
  30/01/2013 20:17

  Μα τον Θεό, κι εγώ τα ίδια εσκέφτηκα. Κι ακόμα δεν είχα υπόψην μου την δήλωσή του περί ῾νίκης ή θανάτου᾽. Κάποιος να σώσει τούτον τον άνθρωπο από τον εαυτό του! Δεν υπάρχει άραγε καμιά πρόνοια για ᾽έχοντας σώας τας φρένας᾽ για τους υποψηφίους;

 5. 30/01/2013 23:00

  http://www.cylaw.org/nomoi/syntagma/syntagma.pdf
  ΑΡΘΡΟΝ 40
  Πας τις δικαιούται να θέση υποψηφιότητα προς εκλογήν αυτού ως
  Προέδρου ή ως Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας, εφ’ όσον κατά τον
  χρόνον της εκλογής:
  (α) είναι πολίτης της Δημοκρατίας,
  (β) συνεπλήρωσε το τριακοστόν πέμπτον έτος της ηλικίας αυτού,
  (γ) δεν έχει καταδικασθή κατά την ημέραν της ενάρξεως ισχύος του
  Συντάγματος ή μετ’ αυτήν δι’ αδίκημα ατιμωτικόν ή ηθικής αισχρότητος ή
  δεν έχει στερηθή της εκλογιμότητος κατόπιν αποφάσεως αρμοδίου
  δικαστηρίου ένεκα οιουδήποτε εκλογικού αδικήματος, και τέλος

  (δ) δεν πάσχη εκ διανοητικής νόσου καθιστώσης τούτον ανίκανον να
  ασκήση τα καθήκοντα του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου της
  Δημοκρατίας.

 6. Anti-Christos permalink
  31/01/2013 09:22

  Έχει πολλύ χάζι που σε σπουδάζουν οι γονείς σου τόσα χρόνια για να έρτεις να μας κάμεις ψυχιατρική ανάλυση για τον Ούτοπο, για τον οποίο δεν θέλεις τζιαι πτυχίο για να καταλάβεις ότι εν πελλός. Εγώ ήθελα να ‘ξερα τι διάγνωση θα έκαμνες για τον Χριστόφκια σου, που μιλά για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, που εσκότωσε 13 άτομα και ακόμα πιστεύκει ότι έγιναν όλα εξ αιτίας του σύμπαντος που εσυνομώτησε εναντίον του, ή τέλος πάντων, να μου πεις τι διαταραχή έχει κάποιος υποψήφιος πρόεδρος που πιστεύκει ότι αξίζει το ανώτατο αξίωμα της πολιτείας επειδή κατέχει το DNA δύο προηγούμενων προέδρων.

  Εδώ σε θέλω κάβουρα. Κατά τα άλλα, ο Ούτοπος σε εμάρανε!
  Έχω χρόνια να σε διαβάσω, ελπίζω να είσαι ακόμα στη Σουηδία και ει δυνατόν από του χρόνου να είσαι ακόμα παραπέρα.

  • 31/01/2013 10:09

   Ο καθένας την ειδικότητα του Αντίχριστε μου, εσύ να αναλύεις τις κυπριακές σειρές τζαι την Βίσση, τζαι γω τον Ούτοπο τζαι κάτι κκομπλεξικές υπάρξεις σαν την δική σου.

 7. 31/01/2013 10:16

  Εν πελλος σιορ!… Ο Αντιχριστος εννοω… Για τον αλλο οντως εν χρειαζεται να σπουδασεις 15 χρονια για μα το καταλαβεις…

 8. 31/01/2013 10:29

  Οι αγγλικουρες που πετασσεις μεσα στο κειμενο δειχνουν μαλλον οτι το προβλημα. ταυτοτητας εσυ το εχεις οχι ο Ουτοπος. Τουλαχιστο ο ανθρωπος ξερει τι θελει και μιλα Ελληνικα σε σχεση με κατι Αγγλοποιημενους Κυπραιους της πλακας. Τουλαχιτο ξερει πεντε πpαματα για την αρχαια Ελλαδα που δεν μαθαινουν στα μπακαλικα πανεπιστημια της Αγγλιας.

  • 31/01/2013 10:44

   Εν καταπληκτικό το πως φκάλλεις πληροφορίες που τον κώλο σου για να μου την πεις. Πληροφοριακά, ουδεμία επαφή δεν είχα με τα “μπακάλικα” της Αγγλίας. Εσύ όμως προφανώς έκλαιες τζαι έθελες. Πρόβλημα έχει εκείνος που απειλείται η ταυτότητα του από τις αγγλικούρες που πετάσσει κάποιος άλλος. Άτε να μεν σου αρκέψω σε άλλες γλώσσες παντελώς άγνωστες σε σένα τζαι καταστρέψω σου την Αρχαιοελληνικότητα σου.

  • 31/01/2013 12:40

   Νομίζω σε μπακαλικο της αγγλιας σπουδασε ο Αντιχριστος, οχι η Ψυχιά!

 9. neerie permalink
  31/01/2013 11:16

  έννεν το 2008 που το είπεν τούτο το “νίκη ή θάνατος”?
  εξαναείπεν το φέτος?

  τη μια φοράν επέζησε…

  • 31/01/2013 11:21

   Ρε ένι ξέρω αν το εξανάπε, αλλά αν το εξανάπε σιείρου σιειρόττερα (δες σημείο (δ) στο σχόλιο του osr)!

 10. bananistanos permalink
  01/02/2013 08:07

  Που να διαβάσεις τα φυλλάδια του ακόμα….αν θυμούμαι καλά το πρώτο που θα κάμει όταν εκλεγεί είναι να επιβάλει στις γυναίκεςνα δέχονται το πρωκτικό σεξ…

 11. ιων σκεπτικός permalink
  01/02/2013 20:39

  Ποιος βεβαιώννει ότι με το “νίκη ή θάνατος” εν το εαυτόν του που εννοεί; Α;

 12. yiotis permalink
  03/02/2013 11:06

  Sorry gia ta greeklish, xairomai pou epanilthes drimuteri! To thema me ton Outopo en kapws periploko! An ton kloufkiasoun j arkepsoun tou ta xapia opws eishgeisai en uparxei periptwsi na skeftei na valei telos sti zwi tou me thriamveftiko tropo pale? Dioti enna pei o anthrwpos evalan me mesa epeidi efkika proedros opote theloun na me eksontosoun politika (mporei na skeftei j viologika). Opote giati na tous kamw tin xari na to kamoun jinoi kamnw to j monos mou! Pou tin alli enna mou peis en kalutera na zei me pseudesthiseis? Eniksero en lio lepto to thema, i moni safe lusi gia ton Outopo (men sou pw j gia mas) einai na fkei proedros! 😛

  • 03/02/2013 13:42

   Σιαιρετούμεν! Όι τζαι να τον κλουφκιάσουν, απλά να γίνει μια αποτίμηση ως προς το αν αποτελεί κίνδυνο για την ζωή του ή για άλλους. Εν συνεχεία, μια πιθανή θεραπεία θα είχε ως στόχο την μείωση των συμπτωμάτων του.

 13. Anonymous permalink
  20/02/2013 18:48

  re en xasimios pou tin kyriaki toutos, exei kanenas nea tou? anhsyxw!!!!!!!

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: