Skip to content

New Year’s Resolutions 2013

02/01/2013

Χαίρεσθε και αγαλιάσθε και καλή χρονιά αγαπημένοι μου αναγνώστες! Σας παρακαλώ, καταλαβαίνω την συγκίνηση σας λόγω της αναπάντεχης επιστροφής μου, αλλά συγκρατήστε τα δάκρυα σας, γιατί άμα κλαίεις θωρείς θολά τζαι εν μπορείς να θκιαβάσεις.

 

Επέστρεψα που λες λοιπόν, για να σας εξηγήσω γιατί τα new year’s resolutions είναι ένα από τα πιο ηλίθια concepts ever. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια πεποίθηση που τρέφει την ψευδαίσθηση οτι μπορείς να αλλάξεις ότι κουτσό, στραβό κι ανάποδο βρίσκεις με τη ζωή σου στην παρούσα φάση, ξεκινώντας την πρώτη του χρόνου. 

 

Κατ’αρχήν, το “ξεκινώ αλλαγές την πρώτη του χρόνου” στην βάση του είναι τόσο έγκυρο όσο το “ξεκινώ δίαιτα τη δευτέρα”.

 

Στην πραγματικότητα νιώθεις καλά με τον εαυτό σου για τις αποφάσεις που επήρες μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έκαμες τίποτα περισσότερο από να τις πάρεις, οπότε και τις ξαναπαίρνεις. “Σοβαρά τωρά, την Δευτέρα θα ξεκινήσω δίαιτα”. Και νιώθεις καλά για τις αποφάσεις που επήρες, μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή τη φορά, δεν έκαμες τίποτα περισσότερο από να τις πάρεις, και να τις ξεκινήσεις. Οπότε τις ξαναπαίρνεις: “Σοβαρά σοβαρά τωρά, την Δευτέρα θα ξεκινήσω δίαιτα που δεν θα σταματήσει την Τρίτη”. You know the drill.

 

Αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Ας πούμε πως είσαι πραγματικά αποφασισμένος. Ως εδώ και μη παρέκει με κάποια πράματα. Για το καλό σου. Για το καλό σου. Για να αντέξει ως στο τέλος το μυαλό σου. Κανονικά κάθεσαι in good time, κανένα μήνα πριν την πρωτοχρονιά, και μετά από βαθιά σκέψη και περισυλλογή, συνθέτεις μια λίστα από αποφάσεις που παίρνεις για την νέα χρονιά. Η λίστα σου είναι συμπληρωμένη, διορθωμένη, τυπωμένη σε χαρτί με background μονόκερους και laminated, περίπου 2 βδομάδες πριν γυρίσει ο χρόνος. Είσαι πολύ περήφανος.

Και σε ερωτώ: Γιατί δεν ξεκινάς την επόμενη μέρα, ή έστω, “την Δευτέρα”, αλλά περιμένεις 2 βδομάδες; Προς τι η αναβολή; Κι αυτό μια απόφαση είναι. Βάλτο στην λίστα.

 

Επειδή όμως, μεταξύ μας είμαστε, με τις δουλειές τζαι τες υποχρεώσεις ΠΑΛΕ έμεινες τελευταία στιγμή να την κάμεις, κάθεσαι την παραμονή κατά τις 9 την νύχτα ή πιλέ μου την πρωτοχρονιά, ενώ η κκελλέ σου κουδουνίζει που τα ποτά και την βαβούρα των τελευταίων ημερών, και συνθέτεις ππάσα-ππάσα την λιστούα σου. Η οποία είναι το ίδιο μακρυά και άκυρη όσον η λιστούα σου εσένα που ήσουν καλύτερα προετοιμασμένος. Την ξαναδιαβάζεις και διορθώνεις το νούμερο 3. Θα περνάω περισσότερο λιγότερο χρόνο με την οικογένεια μου. Είσαι πολύ περήφανος.

 

Τώρα ανεξάρτητα από το τι έχει προηγηθεί, έχεις μια λίστα χ σημείων και ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ στη διάθεση σου για να πραγματοποιήσεις τις αποφάσεις σου. Εδώ κείτονται και οι λούμπες της υπόθεσης φίλτατε αναγνώστη. Ναι, δεν είναι μία η λούμπα, αλλά δύο:

1. Τα χ σημεία οπου χ = ?, και

2. Ο ένας χρόνος.

 

Ας πούμε πως το χ = 20. 20 αποφάσεις για τον επόμενο χρόνο. Κανονικά πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα γιατί υποτίθεται είσαι αποφασισμένος να αλλάξεις (ναι ρε), και λογικά οι αλλαγές θα ήθελες να διαρκέσουν, να γίνουν μέρος της ζωής σου. Το να ξεκινήσεις άμεσα με 20 ταυτόχρονες αλλαγές είναι αδύνατο. Το ίδιο και με 10. Το ίδιο και με 5. Ναι ρε σούπερμαν, είναι αδύνατο αν δεν απαλλαγείς από πάγιες υποχρεώσεις, τύπου δουλειά, κοπελλούθκια, ύπνος, ξέρεις. Ο λαός ελάλεν “ο παπάς που λειτουρκά θκυό εκκλησιές, της μιας γελά της”, τζαι I approve this message. Αργά ή το πιθανότερο γρήγορα, δεν θα ξέρει το δεξί σου τι κάμνει το αριστερό σου. Και μετά θα νιώθεις σαν ηλίθιος. Οπότε έχασες. 

 

Η άλλη μεγάλη πιθανότητα είναι τουλάχιστον μία από τις αποφάσεις σου να είναι παντελώς μη-ρεαλιστική, όπως για παράδειγμα το νούμερο 5. Θα πείσω τον Παναή να σταματήσει να με δέρνει. Καλύτερα γράψε γράμμα στον Άι Βασίλη, τα ίδια chances έχεις.

 

Έπειτα είναι ο χρονικός παράγοντας. Στη διάρκεια ενός χρόνου, όλο και κάτι θα είναι πιο σημαντικό και επίκαιρο από την λιστούα σου. Μεν σου πω ότι ούτε στον μήνα πάνω θα έχει ξεχαστεί στο συρτάρι/πορτοφόλι/κωλότζεπη που εμπήκεν στο πλυντήριο. Αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Ας πούμε ότι η λίστα θα είναι πάντα στη συνείδηση και στις προτεραιότητες σου.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το νούμερο 1. Θα χάσω 10 κιλά. Τζαι εν 2 του μηνός πιλέ μου τζαι δεν άρχισες να τρώεις σωστά. Ούτε τον σιύλλο να φκάλλεις περίπατο. “Ε εντάξει ρε, σκέφτεσαι αφηρημένα μπροστά στην τηλεόραση ανιχνεύοντας με την αφή τα chipitouthkia πας την φανέλλα σου, ως του χρόνου έτσι τζαιρο… 10 κιλά ένει, 2 κιλά τον μήνα να χάνω, σε 5 μήνες έχασα τα. Ξεκινώ τον Αύγουστο.”

 

Οπότε, αν είσαι αποφασισμένος που τα καλά, η λίστα σου πρέπει

1. να περιέχει ένα, το πολύ δύο σημεία,

2. που να είναι ρε-α-λι-στι-κά, (πχ κάτι στα πλαίσια του “θα αλλάξω τον κόσμο” ή “θα πηγαίνω εκδρομές κάθε Σαββατοκυρίακο” απορρίπτονται)

3. πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα και μεθοδικά, και

4. προς θεού μεν παίρνεις τον τίτλο new years resolutions τόσο κυριολεκτικά. It can be new year’s day, every day.

 

My New Year’s Resolution

1. Να ξαναρκέψω να σας παραντζέλλω.

 

 Image

 

Άτε, τζαι καλά να σας μπει!!

 

Advertisements
7 Comments leave one →
 1. 02/01/2013 19:32

  Εεεε… ναι… εγώ μιλώ;

  Παρακαλώ, να μου κάμεις μια παραγγελία για θκυό μιξ με ξυδάτα;

 2. 02/01/2013 19:50

  Καρτερούμε παρατζελιές. 🙂

 3. takkamx permalink
  02/01/2013 20:12

  άτε να δούμε αν θα τηρήσεις εσύ το new years resolution σου!

 4. Γιωργος permalink
  02/01/2013 22:28

  🙂 Εχω την εντυπωση πως ακομα εν ειδαμεν τιποτε ακομα που σενα!!!
  Τζιαι μιαν με πικλαν σε παρακαλω…μπυρα ινκλουτετ…θεκιου

 5. 02/01/2013 23:00

  Καλώς την καλώς ώρισες, σαν τον καλόν τον γρόνον :))

 6. 03/01/2013 09:25

  Εγώ θέλω ένα φραπέ μέτριο με γάλα τζιαι τους αριθμούς του joker.

  P.S σιαιρουμαι πολλά που επέστρεψες!

 7. 03/01/2013 14:40

  Καλώς σας ήβρα!! Τώρα να δούμε πόσο reliable είμαι στις αποφάσεις μου!! 🙂

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: