Skip to content

CSI Nicosia – Το Γράμμα

11/06/2012

Το CSI επανέρχεται, αυτή τη φορά διερευνώντας την υπόθεση

Κίτας Vs Γενικός Εισαγγελέας: Το Γράμμα.

Ήταν βράδυ. Από το καγκελλωτό παράθυρο, έμπαινε ένα αεράκι που χάιδευε τα μαλλιά του Αντώνη, και του στέγνωνε τις σταγόνες του ίδρωτα που μαζεύονταν στην άκρη του φρυδιού του και στάζαν πλιτς-πλιτς. Είχε βάλει πολύ κόπο στο να συντάξει τις σκέψεις του. Και τώρα ήταν σίγουρος. Ήξερε που βάδιζε.

“ΑΙ ΓΟΥΙΛ ΜΕΪΚ ΧΙΜ ΑΝ ΟΦΦΕΡ ΧΙ ΚΚΑΝΤ ΡΙΦΙΟΥΖ!”, βροντοφώναξε και χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι, για να συμπληρώσει, “Κι αν ριφιούζ, πάλε εννά γελάσουμε”.

Ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, άλλως Αλ Καπόνε, άλλως Super Kitas, έστειλε γράμμα στον γενικό Εισαγγελέα. Εν συντομία το γράμμα έγραφε αυτά:

Έκαμα 18.5 χρόνια. Εγώ λαλώ σου να τα στροντζυλέψουμε στα 20, τζαι να με αφήκετε ελεύθερο. Ήμουν φρόνιμον παιδί και εργατικό. Ε καλά, εκάμαμεν μιαν πλάκα με την αποδρασούλλα τζαι μιαν με την σωρό του Τάσσου, αλλά κύριε Εισαγγελέα μου, boys will be boys. Εκάρφωσα τζαι τους πιο καλούς παρέες μου, τους βιαστές, δολοφόνους, ναρκοπώλες και οπλοκαλλιεργητές, τα γιούθκια μου. Τι άλλο θέλετε; Άτε, τζαι αν με αφήκετε ελεύθερο, υπόσχομαι να πιάσω την οικογένεια μου τζαι να φύουμε που την Κύπρο για πάντα, για ούλλες τες ημέρες.

Ο Γ. Εισαγγελέας αρνήθηκε απαντώντας χαρακτηρηστικά πως, «σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να αναμένετε οποιαδήποτε επιείκεια ή αντάλλαγμα για να δώσετε μαρτυρία ενώπιον δικαστηρίου…»

Από το profiling που κάναμε, αποφανθήκαμε ότι ούτε ο Αλ μπορεί να καταλάβει. Κάποιες σκέψεις του είναι οι εξής:

“Τι εννοείς κύριε Γενικέ δεν μπορώ να αναμένω αντάλλαγμα; Μα σοβαρομιλάς τωρά; Πόθθεν ως τα πόθθεν οι ψυχοπαθείς έχουν συνταγματικές υποχρεώσεις; “

Επίσης τον Αλ, δεν θα τον έλεγες και ιδιαίτερα αξιόπιστο. Ας πούμε, καρφώνει τους παρέες του. Έτσι οι διαβεβαιώσεις από πλευράς του ότι αν αφεθεί ελεύθερος θα είναι “ΤΖΙΕΙ από το παράδειγμα ανθρώπου”, θεωρούνται αβάσιμες.

Θα μπορούσε κανείς να επιχειρηματολογήσει ότι είναι εξαιρετική ιδέα το να ξεκουμπιστεί μια για πάντα από το νησί. Και μέσα που είναι, πάλι δημόσιος κίνδυνος είναι. Άσε που στοιχίζει και ένα κάρο λεφτά η συντήρηση του.

Ας δούμε όμως τη μεγάλη εικόνα:

Ο Αλ πιθανό να αναζητήσει πολιτικό άσυλο και δικαίως διότι όντως θα κινδυνεύει το τομάρι του στην Κύπρο, του κάρφα. Θα λαμβάνει και επίδομα. Παράλληλα, θα εξακολουθεί να είναι ένας μούζουρος, διαταραγμένος εγκληματίας.

Αυτό είναι πρόβλημα γιατί θα γκρεμιστεί το πιο ακλόνητο επιχείρημα ντόπιων εναντίων μεταναστών: “Οι δικοί μας μετανάστες ένεν άρρωστοι τζαι εγκληματίες. Προσφέρουν στις χώρες που παν. Είναι ΤΖΙΕΙ που τα παραδείγματα ανθρώπων”.

Καταλήγουμε λοιπόν πως έχει απόλυτο δίκαιο ο Γ. Εισαγγελέας. Ο Κίτας ανήκει στο λαό του. Να κάτσει τζιαμέ που κάθεται. Είναι σπάνιο Κυπριακό είδος και ως τέτοιο πρέπει να προστατεύεται σε περιφραγμένη περιοχή.

Αγρινά τζαι μαλακίες.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. blogskepseon permalink
    11/06/2012 23:46

    lol so true!!!!

  2. 01/10/2012 17:20

    !S!WCRTESTTEXTAREA000002!E!

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: