Skip to content

Choices

24/03/2012

Εχτές ήταν η τελευταία μέρα των 7 μηνών που δούλεψα στο παιδιατρικό νοσοκομείο στα πλαίσια της παιδοψυχιατρικής ειδικότητας. Μου τα’δωσαν αναλυτικά:

12 εβδομάδες παιδονευρολογία

7 εβδομάδες θάλαμο διερευνύσεων

7 εβδομάδες επείγοντα

4 εβδομάδες ποτζεί-ποδά

Ήταν μια χαρούμενη περίοδος στην καριέρα μου. Γνώρισα τόσα πολλά μωρά, παιδιά και εφήβους, που είτε απλά μια μυξούα είχαν, είτε ήταν σοβαρά τζαι εδρώναμεν να καταλάβουμε τι σκατά είχαν, ήθελα δεν ήθελα με έκαναν να χαμογελώ γνήσια και να απολαμβάνω την ώρα μου μαζί τους, και κατ’επέκταση την διερεύνηση και την περίθαλψη τους. Υπήρξαν φυσικά και τα τραγικά περιστατικά, αλλά στην τεράστια πλειοψηφία τους ήταν χαρούμενα περιστατικά.

Η επιστημονική περιέργεια και η ανάγκη to spread the knowledge ήταν διάχυτη καθημερινά ανάμεσα στο προσωπικό.

Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον άσπρων ρούχων και πολύχρωμων στηθοσκόπιων, ξύπνησαν το nerd μέσα μου και το’ριξα στο διάβασμα.

Έζησα και την θεϊκή εμπειρία του να σώζεις κυριολεκτικά την ζωή κάποιου. Απόδειξη της πεποίθησης μου ότι εμείς είμαστε το θείο.

Η παιδιατρική είναι μία απόλαυση απ’όλες τις απόψεις.

Ώσπου ήρθε και η επίσημη πρόταση: Να αλλάξω ειδικότητα και να γίνω παιδίατρος. Ή εναλλακτικά, να κάνω δεύτερη ειδικότητα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης. “Όντως είμαι γαμάτη, εν ήταν μόνο στην φαντασία μου”, σκέφτηκα μετριόφρονα.

Οπότε ως είναι φυσικό προβληματίστηκα αν επέλεξα σωστά. Μήπως έπρεπε να γίνω παιδίατρος εξ αρχής και όχι παιδοψυχίατρος; Η απάντηση είναι όχι. Εξάλλου φτιχώ το δράμα πριν το φως στην άκρη του τούνελ. Ο επόμενος προβληματισμός είναι, μήπως να γίνω και τα δύο; Είναι τόσο cool σκέψη! Μόνο 4 επιπλέον χρόνια απ’όσο υπολόγιζα θα μου κάτσει. Η μάνα μου φυσικά θα το πάθει το εγκεφαλικό στο άκουσμα της συνέχισης της μετανάστευσης. Και με ενοχλούν λίγο τα ωράρια των παιδιάτρων, απλούστατα γιατί δεν υπάρχουν. Επίσης είναι λίγο σπαστικό να μην μπορείς να βάψεις τα νύχια σου, να φοράς δαχτυλίδια κτλ λόγω κανόνων υγιεινής.

On second thought, δε βαριέσαι.

Το σίγουρο είναι πως επέλεξα σωστά όταν απέρριψα δια παντώς την ψυχιατρική ενηλίκων. Στις παιδιατρικές ειδικότητες, ακόμα και τις ψυχιατρικές, είναι απειροελάχιστο το ρίσκο της απόκτησης stalker. Δύο χρόνια και 200 χιλιόμετρα μετά την πρακτική μου στην κλινική εκείνη, με μπόνους το ειρωνικό timing με την άνωθε ευχάριστη περιγραφή εμπειριών, συναισθημάτων και σκέψεων, εμφανίστηκε ο δικός μου.

Για την ώρα όμως, θα συνεχίσω να βλέπω τη ζωή έτσι:

Image

Advertisements
6 Comments leave one →
 1. Γιωργος permalink
  24/03/2012 18:19

  En h idea mu o3a meta to hiatus su h 8ematologia su en lio pio psagmeni ws pros to true meening of life…an yparxei tetoio. Ennow lio pio wrimo, lio pio ousiodes re paidiin mu….niaaaaa. What do I know 🙂

 2. takkamx permalink
  24/03/2012 18:49

  *εν τέλειες οι παντοφλούες!!*

  ουάου.. ΑΓΑΠΑΣ την γνώση! μπράβο σου!! εγώ νομίζω, αν το σηκώνει ο οργανισμός σου κάμε το.. τζιια δουλεύκεις το όπως θέλεις το θέμα!! αρκεί να θέλεις!

 3. 25/03/2012 03:33

  Uh-huh

 4. Κατερίνα permalink
  25/03/2012 09:35

  Stalker??!! Πρόσεχε κορού!

 5. 27/03/2012 12:53

  ma poso jairo pernei mia average eidikotita souidia???
  o3a glytwneis xronia epd obviously 8a eshieis teliosei to psych training sou?
  Do tell!!!

  in any case…
  paeds…
  hmmm, cypriot mothers eventually…no no noooo

  • Psychia permalink*
   28/03/2012 10:17

   Μια βασική ειδικότητα πχ παιδιατρική παίρνει μίνιμουμ 5 χρόνια. Αν θέλεις περαιτέρω εξειδίκευση (πχ παιδοενδοκρινολογία) ακόμα 2. Δυστυχώς το overlap παιδοψυχιατρικής και παιδιατρικής είναι μόνο ένας χρόνος.
   Τα ανύπαρκτα ωράρια είναι όντως βασικός αποτρεπτικός παράγοντας!

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: