Skip to content

My hell of a night

14/04/2010

Είχα πολλά δύσκολο νυχτέρι. Η νύχτα εξεκίνησε στις 9. Η επιμελήτρια εψές ήταν μια με την οποία πρέπει να περνώ ανάκριση τρίτου βαθμού όποτε την ρωτώ για έναν ασθενή, έννεν καθόλου γλήορη τζαι δεν ξέρει να στηρίζεται στον ειδικευόμενο της, εν που τζείνους τους ανθρώπους που διαφωνούν για χάρη της διαφωνίας την στιγμή που εν έχουμε χρόνο να κατουρήσουμε. Σχεδόν ποττέ εν νιώθω άνετα να στηρίζομαι πάνω της, οπότε συνηθίζω να τραβώ μόνη μου το άγχος (και τις συνέπειες) των επιλογών μου.

Αμέσως τα πράματα χειροτερεύουν όπως το ντόμινο εφφέκτ γιατί στους 4 available θαλάμους για την νύχτα, είσιεν 3 κρεβάθκια τζαι στην παιδοψυχιατρική κανένα. Ταυτόχρονα είσιεν πάαααααααρα πολλούς να περιμένουν, τζαι έρκουνταν τζαι 2 με συνοδεία αστυνομίας που συνήθως εν περίεργες καταστάσεις διότι το 90% επιμένει πως δεν καταλαβαίνει γιατί τον εφέρασειν. Σε έτσι περιπτώσεις αποφεύγεις τις εισαγωγές όπως το κυάνιο διότι πάντα μπορεί ο επόμενος να περνάει κάτι χειρότερο και να την χρειάζεται περισσότερο. Με τόσα πλάσματα όμως να περιμένουν ατέλειωτες ώρες στα επείγοντα της ψυχιατρικής μες την μαύρη νύχτα τζαι να μεν μετανώννουν, εν δύσκολο το εγχείρημα.

Το ένα θετικό εν ότι άρκεψα με μιαν μιτσιά 13ων χρονών. Έχω να δω (πραγματικό) ανήλικο μιαν φάουσα μήνες φέτος που δουλεύκω στην ενηλίκων. Οι ανήλικοι συνήθως παν απευθείας στα επείγοντα της παιδοψυχιατρικής, τζαι το βράδυ ως τες 8 έσιει on call παιδοψυχίατρο. Σπάνια έρκουνται την νύχτα στα επείγοντα της γενικής ψυχιατρικής. Στην αρχή που ήταν να την δω εψιλοαγχώθηκα επειδή εσκέφτηκα πως είμαι σκουριασμένη, αλλά ενώ στην αρχή η μιτσιά εν ελάλεν κουβέντα, ιδικά ώσπου ήταν η μάνα της μες το δωμάτιο, σχετικά γλήορα άρκεψεν να αννοίεται τζαι να μοιράζεται πράματα για πρώτη φορά. “I miss my (real) job”, σκέφτηκε με νοσταλγία. Το άλλο θετικό εν ότι ως το τέλος της εφημερίας εν αυτοκτόνησε κανένας.

Το ένα αρνητικό ήταν ότι είδα 2 ασθενείς που εβρομοζολούσαν σε σημείο να θέλω πραγματικά να ξεράσω. Τα στομάσια μου εκουτρουμελλίζουνταν. Τζαι τα θκυό. Ευτυχώς εν είχα φάει προηγουμένως. Τζαι ήταν οι μόνοι που έπρεπε να εξετάσω σωματικά. Ο ένας αλκοολικός που εμύριζεν έναν συνδιασμό χτιτζιού, νεκρίλλας, αλκοόλ τζαι πισσιών, που τζείνον τον ζόλο που εμφυτεύεται μες τα ρουθούνια σου για ώρα μετά την επαφή με την εστία μόλυνσης τζαι νομίζεις ότι τωρά εν εσύ που βρωμείς. Ο άλλος ένας τετράπαχος καταθλιπτικός που είσιεν 3 εφτομάδες να λουθεί. ΤΡΕΙΣ ΕΦΤΟΜΑΔΕΣ. Ε-ΦΤΟΜΑ(Ν)-ΕΣ! Τζείνον έλυσεν τον η μίλλα μου. Ήταν ο τελευταίος μου τζαι έκαμα τον εισαγωγή στο τελευταίο available κρεβάτι γιατί είμαι πολλά large. Το άλλον αρνητικό ήταν ότι με τζείνον τον Μπλα Μπλα, τον μονίμως παραπονούμενο αλλά αρνούμενο να δεχτεί οποιαδήποτε εναλλαχτική, τον passive aggressive τύπο που ήρτεν για κουβέντα ο γέριμος. Είδα τον στις 2 τζαι ετέλειωσα στις 3μιση αν τζαι εμπόρουν να ετέλειωνα στις 2μιση, τζαι εκόντεψα να χάσω την υπομονή μου, πιο κοντά εν ήρτα ποττέ προηγουμένως, για να καταλάβεις έκαμνα σπασμωδικές κινήσεις που εδήλωναν aggression, αλλό λλίο να σπάσω την πέννα, ένι ξέρω πως εσυγκράτησα τα μμάθκια μου που το να φατσιήσουν 25 ανεμόγυρους τζαι εν του είπα ΣΚΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΕΣΠΑΣΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ Ο ΠΡΗΧΤΗΣ. Ο ΠΡΗΧΤΗΣ.

Επήα σερί που λαλείς (τα πόθκια μου να φακκούν στον κώλο μου τζαι ο νους μου να παίρνει 8492 στροφές στο λεπτό χωρίς τσιάρο) που τες 9 ως τες 4μιση, είδα 6-7 ασθενείς ενώ εδιακόπταν με καπάλι οι των θαλάμων, τζαι να φανταστείς ότι 2 που τους ασθενείς που επεριμέναν στην αρχή είδεν τους η επιμελήτρια. Είσιεν να ετέλειωνα στις 6μιση. Τζαι στις 8 ετέλειωνεν η εφημερία οπότε ήταν να καρτερώ όξυπνη όπως το ζόμπι. Μετά εφάτσιησα γυρό των θαλάμων για να ενημερώσω τους πάντες ότι πάω να ππέσω γιαυτό αν έσιει τίποτε να μιλήσουν τωρά αλλιώς να σωπάσουν για πάντα, ή τουλάχιστον ως το πρωί που εννάρτουν οι γιατροί δουλειά. Έλυσα του ύπνου. Ούτε καν ετάρασσα που εξημέρωσεν. Συνήθως πάω δουλειά στις 8 μετά την εφημερία γιατί συνήθως έννεν ΤΟΣΟ της πουτάνας τζαι σώννω. Εσηκώστηκα στις 9, αποφάσισα πως δεν είμαι σε θέση να δω άλλον ασθενή για τις επόμενες 24 ώρες, εσύναξα τα μασκαραλλίκκια μου, τζαι με την γαρίλλα στο μάτι ήρτα έσσω. Έσιει μιαν υπέροχη μέρα, στάνταρτ το μεσημέρι εννά φκει πάνω που 10 βαθμούς. Τζαι μες τον ήλιο εννά μπορείς να είσαι με τα κοντομάνικα που λέει ο λόος επειδή εν φυσά να’ν καλά ο πλάστης μου.

Το προσωπικό των πρώτων βοηθειών, ειδικά το νυχτερινό, εν άψογο. Ξέρουν πολλά καλά την δουλειά τους,  εν εξαιρετικά συνεργάσιμοι τζαι με τον εφημερεύων, τζαι με τους ασθενείς, προστατεύουν τον γιατρό, εν πρόθυμοι να φέρουν εις πέρας στη στιγμή την κάθε του εντολή, τζαι κυρίως, δεν αποτελούν παράγοντα άγχους. Αντίθετα λειτουργούν ως καταλύτες. Η αλήθκεια ένει ότι άμα έσιει τόση πολλή δουλειά σιαίρουνται που εφημερεύω εγώ γιατί λαλούν ότι είμαι γλήορη τζαι αποτελεσματική. Εγώ πάλε, εν σιαίρουμαι καθόλου!

14 Comments leave one →
 1. Anonymous permalink
  14/04/2010 13:02

  Βλεπε το θεμα θετικα…Εξαλλου ετελιωσε τζιαι τζινο που μεινισκει στο τελος, που μπαϊ δε ουαϊ εν τζινο που μετρα, εν οτι, συμφωνα με τους αλλους, εισαι η καλυτερη.
  Αλλα εν τζιαι το αλλο που εν τζιαι το πιο πιθανον. Εππεσε σημα οτι εσσιη μιαν μιτσια, πολλα χοτ, πολλα ωραιαν τζιαι πολλα σεξι γιατρο σε τζινο το νοσοκομειο, καποιος που τα εσω λαλει τους ποτε εισαι βαρδια τζιαι ερκουνται ουλλοι.
  Καλη ξεκουραση 🙂

 2. 14/04/2010 13:50

  XAXAXA 🙂

 3. 14/04/2010 17:26

  αφού το απολαμβάνεις ρε psychia μου καταβάθος.. ενεν? τζαι πιο βάθος σσιαίρεσαι που οι άλλοι εν ευχαριστημένοι άμαν δουλεύκεις εσύ! σημαίνει είσαι Καλή στη δουλειά σου!! τζαι συγχαρητήρια!

  καλή ξεκούραση…
  μακάρι να είσσιεν τζαι άλλους αθρώπους σαν εσένα!

 4. 14/04/2010 22:02

  Τζαι ύστερα τι κάμνεις για να φκάλεις τη νεκρίλλαν που πάνω σου τζαι να καταφέρεις να τζοιμηθεις ήρεμα;

 5. breathe_out permalink
  14/04/2010 22:10

  “που τζείνον τον ζόλο που εμφυτεύεται μες τα ρουθούνια σου για ώρα μετά την επαφή με την εστία μόλυνσης τζαι νομίζεις ότι τωρά εν εσύ που βρωμείς”

  Ahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! 🙂 🙂 🙂
  Touti i kouventa en i pio 8eiki pou diavasa pote!!!!! Eise telia teleia!!!! Ama se diavazw lounnoumai to klama pou to gelio!!! Keep them coming!!

 6. 15/04/2010 12:46

  υπαρχει υποστηρικτικη διαδικασια γοια τους ψυχιατρους, κατι σαν debriefing? μου φαινεται δυσκολο να το χειριστει εντελς μονος του καποιος αυτο.

 7. ιων permalink
  15/04/2010 22:03

  Ποια είναι στην Κύπρο η αντίστοιχη υπηρεσία με αυτή που εργάζεσαι εσύ;
  Τι είδους περιστατικά δέχονται;
  Εχει παιδοψυχολόγους και μέχρι ποια ώραν;
  Αν σύμβεί ενα περισταστικό αργά τη νύκτα που απευθύνονται οι ασθενείς ή οι δικοί τους;

 8. 16/04/2010 08:04

  Acera
  Στις πέντε το πρωί τζοιμάσαι σαν τον σέκκο χωρίς πολλύν κύριε ελέησον.

  DonnaBella
  Για τους ειδικευόμενους υπάρχει υποστηρικτική καθοδήγηση μια φορά την εβδομάδα. Σε επείγουσες περιπτώσεις, όπως στα επείγοντα, ο επιμελητής σου παίζει τον ρόλο του υποστηρικτή, γι’αυτό είναι σημαντικό να είναι καλός και να ταιριάζουν τα χνώτα σας.

  Ιων
  Αντίστοιχη υπηρεσία: Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας
  Δέχονται τα ίδια περιστατικά όπως σε όλο τον κόσμο.
  Παιδοψυχίατρους έχει απ’όσο ξέρω μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας στην δημόσια υπηρεσία, αλλά όχι σε όλες τις πόλεις. Λογικά όμως οι παιδοψυχιατρικοί ασθενείς έρχονται σε επαφή με τον γιατρό που τους παρακολουθεί (δημόσιο ή ιδιώτη) ακόμα και την νύχτα.
  Το βράδυ οι ψυχιατρικοί ασθενείς πάνε στις πρώτες βοήθειες. Στην Λευκωσία έχει ψυχίατρο on call και την νύχτα. Σε άλλες πόλεις δεν ξέρω.

 9. 17/04/2010 00:54

  Ειλικρινά θαυμάζω τους γιατρούς για ούλλους τους ευνόητους λόγους! Σου εύχομαι καλήν υπομονήν τζαι να βρέθεται πάντα τζειν το κάτι που σε κάμνει να καταλαβαίνεις ότι είσαι στην σωστήν ζωήν! Σ’ ευχαριστώ που με πρόσθεσες στο blog σου 🙂

 10. 18/04/2010 11:15

  Χεχεχε! α ρε άτιμα επείγοντα!
  Οι ίδιες (περίπου) ιστορίες τζαι φακκούν γυρό..
  προψές ήρτε σε μας ένας τυπάς που απλά εγύρευκες να δεις σε πιο σημείο του κορμιού του εν εχαρακώθηκε, ο λαιμός του, τα σιέρκα του οι κοιλιά του και παράλληλα εχτιτζολοούσε αλλά ΚΑΙ εφακκούσε πάνω του(και στους νοσηλευτές εννοείται)
  και να φωνάζουν οι χειρουργοί “Ένα ψυχίατρο να τον ηρεμήσει λίγο..”
  αααα!! 🙂

  Τέλοσπάντων καλό μας κουράγιο!
  i can relate u see…

 11. 18/04/2010 12:16

  MrKite

  I see, I see..! Wow! Μόνο που το εφαντάστηκα η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο.
  Με τι ασχολείσαι?

 12. 18/04/2010 12:50

  νομίζω το ίδιο με σένα..έννε;;
  μέσα σε μια ψυχιατρική κλινική να κάμνω τα δικά μου( σαν ειδικευόμενος εννοώ..χεχεχε)

  καλά μας κρασσιά!!

 13. Andreas permalink
  24/04/2010 01:35

  Psychia ειδα ποψε μια εξαιρετικη εκπομπη που το θεμα της ηταν
  η Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογία και το φαινομενο τοματις.
  Ενηξερω αν ξερεις τουντο θεμα .
  Αμαν εβρω την εκπομπη να σου την καμω ποστ.
  Ηταν κατι το μοναδικο που πιστευκω οτι πρεπει να το γνωρίζουν ουλλοι οσοι εχουν μιτσια παιθκια.

 14. Anonymous permalink
  27/08/2010 21:42

  http://www.tomatis.com

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: