Skip to content

Ψευδονέα

14/03/2010

Το ότι συχνά ανά το παγκόσμιο δημοσιεύονται ειδήσεις οι οποίες αποτελούν μια αισχρή και ανήθικη διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι σε όλους μας λίγο πολύ γνωστό.  Το ότι ο σκοπός τέτοιων ειδήσεων είναι το να κατευθύνουν τις μάζες είναι επίσης γνωστό. Πόσο μάλλον όταν η είδηση αφορά κάτι τόσο κατακριτέο όσο την παιδεραστία, ή ακόμα, την νόμιμη παιδεραστία.

 

Έλαβα λοιπόν ένα email από μια φίλη που σε γενικές γραμμές είναι άτομο προσεκτικό. Όμως το περιεχόμενο του φρόντισε να την αναστατώσει τόσο ώστε να μην μπει καν στον κόπο να αμφισβητήσει την γνησιότητά του. Το mail κάνει αναφορά σε ένα μαζικό γάμο που έλαβε χώρα στην Παλαιστίνη τον Αύγουστο του 2009, και ο οποίος έγινε κατόπιν εξόδων της Χαμάς. Ο συγγραφέας γράφει πως τελέστηκαν 450 γάμοι, μεταξύ ανδρών 25-30 ετών και κοριτσιών κάτω από 10 ετών. Παραθέτει μάλιστα και φωτογραφικό υλικό όπως αυτό:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο συγγραφέας συνεχίζει παραθέτοντας δηλώσεις 1. αντι-αμερικανικές και 2. που υπονοούν ότι η παιδεραστία είναι εντάξει, ηγετικών φιγούρων της Παλαιστίνης, και στατιστικά του στυλ, υπάρχουν 51 εκατομμύρια “αρραβωνιασμένα” κοριτσάκια στον κόσμο κυρίως σε μουσουλμανικές χώρες, το 30% δέχονται βία από τον σύζυγό τους, ένα εκατομμύριο κορίτσια τον χρόνο υπόκεινται σε κλειτοριδικούς ακρωτηριασμούς κτλ. Ο συγγραφέας καταλήγει στο ότι η άσκηση της παιδοφιλίας γίνεται με την υποστήριξη του ακραίου Ισλαμισμού, και κλείνει γεμίζοντας μας τύψεις:

Αυτό δυστυχώς δεν αναφέρεται συχνά, και ο ΚΟΣΜΟΣ σωπαίνει ή δε θέλει να το κοιτάει. Ακόμη χειρότερα, δε θέλει να το ΞΕΡΕΙ.
Τώρα ξέρετε! Θα σιωπήσετε? Θα σιωπήσετε?
Κανείς δε θα μπορέσει να σώσει αυτά τα μικρά θύματα της Χαμάς και άλλων περιοχών…

 

Μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά ο μέσος άνθρωπος σκέφτεται, “το λιγότερο που μπορώ να κάμω είναι να ενημερώσω κι άλλους”. Οπότε πατά το forward ή χρησιμοποιεί το μπλογκ του.

 

Η υποφαινόμενη όμως, δεν είναι ο μέσος άνθρωπος. Είναι ο μέσος χιονάνθρωπος.

 

Τελειώνοντας το διάβασμα ένιωσα πως σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα, τούτο το άρθρο ήταν πολλά τηλεκατευθυνόμενο και αυτό το προδίδει ο τελικός ψυχολογικός εκβιασμός, τάχα αν μεν το προωθήσεις είσαι συνένοχος στο έγκλημα. Αυτό, όπως και τα αμφιβόλου ποιότητας στατιστικά στοιχεία, ιδίως όσον αφορά τα “51 εκ. αρραβωνιασμένα κοριτσάκια” και τη συζυγική βία (που παρεμπιπτόντως συμβαίνει και στις καλύτερες δυτικές οικογένειες), με προέτρεψαν να μην πατήσω forward, αλλά να γράψω “mass wedding hamas” στο google.

 

Η αναζήτηση με έβγαλε στο εξής άρθρο στη σελίδα του CNN International report, απ’όπου φαίνεται να έγινε η μετάφραση στα ελληνικά για τους σκοπούς του email που έλαβα. Είναι το μοναδικό άρθρο που δημοσίευσε ο/η δημοσιογράφος με το ψευδώνυμο fubjarella. Με άλλα ψευδώνυμα, δεν γνωρίζω.  Στο τέλος του άρθρου παραπέμπει στην ιστοσελίδα του την οποία δεν έχω μελετήσει. Εκτός απ’το περιεχόμενο του email, ο δημοσιογράφος παραθέτει και μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον προφήτη Μοχάμεντ και τις 11 του γυναίκες, μία εκ των οποίων, η Aisha, ήταν 4ων χρονών όταν την εσίνιαρε, 6 όταν την παντρεύτηκε, και 9 όταν συνουσιάστηκαν.

 

Άααααρα, το Ισλάμ δίνει τις ευχές του όσο αφορά την παιδοφιλία.

 

Πολλύς κόσμος εσκότωσε και επέθανε στο όνομα του Αλλάχ, αλλά δεν παύει το συγκεκριμένο άρθρο να είναι προπαγανδιστικό. Ακόμα μία ένδειξη είναι ότι βρίσκεται στη σελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου CNN το οποίο δεν έχω σε καμία υπόληψη διότι το 2003 ήμουν καταδικασμένη να “ενημερώνομαι” για τον πόλεμο στο Ιράκ μόνο από αυτόν τον κωλοσταθμό που ελέγχεται χωρίς καμία διακριτικότητα από τους άλλους τρομοκράτες, που σκοτώνουν στο όνομα της Ελευθερίας. Επομένως ΚΑΤΙ ΣΣΙΥΛΛΟΒΡΩΜΕΙ ΔΑΜΕ.

 

Εννοείται ότι είχα δίκαιο!

 

Πρώτα μικρή ενημέρωση ως προς τις παραδόσεις της μουσουλμανικής κουλτούρας:

Στους μουσουλμανικούς γάμους οι γυναίκες είναι “αλλού”, δηλαδή σε άλλο χώρο. Δεν σμίγουν με τους άντρες. Έχει να κάμει με την προϊστορική ανισότητα των φύλων που συνεχίζεται στην κουλτούρα τους. Δεν είναι σαν τους δικούς μας όπου ούλλοι παν για να σχολιάσουν την νύφη. Σε τούτους εν ο γαμπρός που πιάνει ούλλην την σημασία ενώ η νύφη καμία. Επίσης υπάρχει ως έθιμο τα κοριτσάκια της οικογένειας είτε του γαμπρού είτε της νύφης, να ντύνονται… τι??????????? Παρανυφάκια??????????????? Δηλαδή σαν μικρές νύφες?????? Και να έχουν ρόλο στον γάμο????? Α-ΠΑ-ΝΑ-ΓΙΑΜΟΥ.

  

Η πραγματικότητα είναι ότι η Χαμάς όντως τέλεσε αυτούς τους γάμους και το πανηγύρι. Μάλιστα είναι το δέκατο τέτοιο event που διοργανώνεται, για δέκατη συνεχή χρονιά, με το ίδιο ακριβώς concept, αλλά μόνο φέτος αποτέλεσε είδηση νόμιμης ισλαμικής παιδεραστίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2009, έγιναν γάμοι μεταξύ αντρών και γυναικών, ενώ τα κοριτσάκια ήταν παράνυμφοι.

 

Φωτογραφίες των γυναικών δεν υπάρχουν, απόδειξη όμως ότι οι στην πλειοψηφία τους ενήλικες νύφες (η πιο νεαρή ήταν 16 χρονών) υπήρχαν,

1. υπάρχει σε σχετικό άρθρο της New York Times για τον αντίστοιχο μαζικό γάμο του 2008 όπου γράφει:

The 300 grooms were dressed in black pants, white shirts and colorful ties but no jackets, because of recent budget cuts. The brides, sitting separately among the women, wore head scarves and black robes over their evening dresses but were easily spotted by their heavy makeup. The couples had all signed marriage contracts before the event.

2. υπάρχει σε σχετικό μπλογκ ποστ του δημοσιογράφου Tim Marshall ο οποίος έκανε και την ανταπόκριση στο σχετικό βίντεο του Sky News, και ήταν παρών στην εκδήλωση.΄

Η Χαμάς έδωσε και $500 στο κάθε ζευγάρι για να αρχίσει τη ζωή του, μεγάλο χρηματικό ποσό για τα Παλαιστινιακά δεδομένα. Ο λόγος που οι γάμοι γίνονται μαζικά είναι γιατί το κόστος τους είναι πολύ ψηλό για το μεγαλύτερο μέρος των Παλαιστινίων, όπως για παράδειγμα αυτών που παντρεύτηκαν το 2009 που ζουν σε προσφυγική κατασκήνωση. Η Χαμάς ποντάρει σε τέτοια κοινωνικά events διότι της παρέχουν υποστήριξη από τις ασθενέστερες τάξεις του πληθυσμού στις οποίες στηρίζεται για να κρατήσει την πολιτική της δύναμη. Μάλιστα, σε αυτή της την προσπάθεια προσεγγίζει και πρώην μέλη της Φατάχ (οι πολιτικοί αντίπαλοι), δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι είναι εκεί για όλους τους Παλαιστινίους. Δίνει επίσης το μήνυμα στο Ισραήλ ότι η Χαμάς είναι ακόμα δυνατή, και προετοιμάζει την επόμενη γενιά μαχητών.

 

Οι φωτογραφίες του email όπως και του άρθρου στη σελίδα του CNN πάρθηκαν από βίντεο όπως αυτό:

 

 

Στα πάρα πάνω και σε άλλα, υπάρχουν πολλά για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την Χαμάς και γενικότερα την υποτιμητική ισλαμική νοοτροπία για τις γυναίκες. Η είδηση αυτή όμως όπως κυκλοφορεί στην αλληλογραφία μας και σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης είναι ψευδής. Τα πόσα τέτοια διαβάζουμε και εμπεδώνουμε καθημερινά είναι αδύνατο κανείς να υπολογίσει. Έχουμε όμως ευθύνη να είμαστε πιο καχύποπτοι και να ελέγχουμε την γνησιότητα τόσο ακραίων κατηγοριών, προτού τις μεταβιβάσουμε σε άλλους. Είναι ένα search μακρυά.

 

Για πιο σύντομες διαδικασίες, η σελίδα http://www.hoax-slayer.com/ είναι έγκυρη και λειτουργεί από το 2003:

Mission Statement:

The goal of the Hoax-Slayer Website is to help make the Internet a safer, more pleasant and more productive environment by:

 • Debunking email and Internet hoaxes
 • Thwarting Internet scammers
 • Combating spam
 • Educating web users about email and Internet security issues.

 

Το ποστ είναι μέρος της προσπάθειας να σταματήσετε ούλλοι να γεμώννετε το inbox του κόσμου με παραπληροφορίες.

 

Άσχετο: Ξέρει κανένας αν ισχύει τούτη η ιστορία με τον Μοχάμεντ και τις γυναίκες του?

 

Advertisements
15 Comments leave one →
 1. 14/03/2010 15:14

  drpsychia, δες και εδώ:

  http://sarantakos.wordpress.com/2010/03/10/hamas/

  Όπως πάντα είσαι άριστη!

 2. Anonymous permalink
  14/03/2010 15:24

  Συγχαρητηρια για την ερευνα που εκανες! Πηρα κι εγω το ιδιο μηνυμα το πρωι, και ελεγα να το ερευνησω, οπως εκανα και στο παρελθον για τρια ακομα emails που ελαβα απο το ιδιο ατομο, και αποδειχθηκαν ολα hoaxes. Και παρολο που καθε φορα στελνω πισω links με πληροφοριες για την ανακριβεια των πληροφοριων της, συνεχιζει να προωθει παρομοια emails! To post σου ηταν εκπληκτικα ενημερωτικο!!
  Keep up the good work!!!

 3. 14/03/2010 15:36

  Αυτό που έχω ακούσει για τον Μωάμεθ είναι πως όντως είχε περισσότερες από μία γυναίκες και την ιστορία της Αϊσά την διάβασα σε αυτό το βιβλίο (http://middleeast.about.com/b/2008/06/28/the-times-discovers-nojoud-ali-yemens-8-or-10-year-old-divorcee.htm). Λέγεται πως αναφέρεται στο Κοράνι. Αυτό όμως δε λέει τίποτα. Και στο Ευαγγέλιο αναφέρεται πως ο Αβραάμ θυσίασε τον Ισαάκ και πως η γυναίκα του Λωτ έγινε στύλη άλατος. Τι πάει να πει αυτό;
  Τα ιερά βιβλία είναι γεμάτα από παραμύθια και αλληγορικές ιστορίες.

  Από την άλλη, γάμοι με ανήλικες συμβαίνουν σε πολλά ισλαμικά κράτη, ειδικά στη Μέση Ανατολή, το Ιράν, το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν.
  Άλλο αυτό και άλλο προσπάθεια δυσφήμισης των Παλαιστινίων.

  Όπως και να’χει, η θέση της γυναίκας στις μουσουλμανικές χώρες είναι πολύ άσχημη, εντελώς μεσαιωνική. Ο τρόπος να βελτιωθεί αυτή σίγουρα δεν είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων.

  Συν το γεγονός πως το μέηλ ανακατεύει τους γάμους με ανήλικες, την κλειτεριδεκτομή, την ενδοσυζική βία, όλα μαζί αχταρμά.
  Η κλειτεριδεκτομή πχ συμβαίνει κυρίως στην Αφρική και πολύ λιγότερο στην Μέση Ανατολή, καθόλου δε στην Ασία. Πρόκειται για προ-ισλαμικό και προ-χριστιανικό έθιμο που επιβίωσε.
  Στο Μαλί για παράδειγμα, κλειτεριδεκτομή κάνουν και οι χριστιανοί.

  Links:
  http://krotkaya.wordpress.com/2008/08/12/slave/
  http://ovigreek.blogspot.com/2006/09/episode-iv.html
  http://alepou.blogspot.com/2009/03/nojoud-ali.html
  http://exandas.ert.gr/el/geografika/afriki/to-mystiko-tis-aygis

 4. 14/03/2010 16:19

  Εξαιρετικό άρθρο Ψυχία

  Να πούμε ότι εκτός των άλλων είναι και πολύ χυδαίο να χρησιμοποιείται
  ψευδής προπαγάνδα για τόσο σοβαρά και ευαίσθητα θέματα. Γιατί πέραν από την “πολιτική” τοποθέτηση περί της θέσης των γυναικών στις ισλαμικές χώρες μπαίνει και ένα ζήτημα καθαρά ανθρωπιστικό που δεν πρέπει να μελετάται μόνο υπό το φως των ιδιαιτεροτήτων της κάθε κουλτούρας αλλά υπό το φως της απλής αρχής ότι δαμέ μιλούμε για τη γυναίκα σαν άνθρωπο. τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο!

 5. 14/03/2010 18:07

  Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα αναπαράγουμε θέσεις και προπαγάνδες που βασίζονται σε ψέματα και σκοπιμότητες. Μόλις πήρα το σχετικό μέηλ κάτι μου μύρισε άσχημα. Έψαξα το ποιόν του Dr Paul L Williams και ανακάλυψα ότι πρόκειται για ένα φανατικό μισοψυχοπαθή αντι-μουσουλμάνο. Αποκαλεί τον εαυτό του the last crusader και έγραψε βιβλία όπου περιγράφει τις συνωμοσίες που προφητεύει για την καταστροφή των ΗΠΑ από τους μουσουλμάνους. Έχει στενές σχέσεις με ρατσιστικές και σιωνιστικές οργανώσεις τις ΗΠΑ.

  Πέραν από αυτά ανακάλυψα και την επίσημη ανακοίνωση της Παλαιστινιακής πρεσβείας στην Αθήνα. Το σχετικό απόσπασμα του Αδέσμευτου τύπου βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση πιστεύω.

  Τζιαι ρε παιθκιά μες σας πιάννουν για μαλάκες. Χρησιμοποιάτε το νιονιό σας για να επεξεργαστείτε μιαν πληροφορία πριν την αναπαράξετε

 6. 14/03/2010 21:53

  Πελλαμός! Ευχαριστώ για τις προσθήκες!

 7. 14/03/2010 22:11

  Εν φαντάζεσαι σε πόσους έστειλα να τους πω για το hoax-slayer γιατί εστέλλαν μου μαλακίες. Τελευταία ή που επνάσαν τα chain mails κλπ ή που εφοηθήκαν με τζαι εν μου στέλλουν πκιόν (η αλήθκεια ένι ότι εν τους έστελλα απλά το λινκ).
  Ότι τσιόφτα φαντάζεσαι κυκλοφορεί δαμέσα… (αλλά οκ, άμα φοιτήτρια στα 21 της εν ξέρει να κάμει search για να βρει απλά μια σελίδα, τζαι μόνο αν ξέρει το ακριβές λινκ μπορεί να μπει, τι περιμένεις;;;)

 8. 15/03/2010 11:53

  super anrthsh!!!!

  O profhths Moameth epantreuthken 11 genetzes synolika. H Aisha htan h 3h tou geneka tziai nai, legetai oti htan aniliki (vlepe moron) otan thn epantreuthkes alla h phgh ennen 100% siourh.

  H Aisha htan korh tou Abi bakr, megalou ypostirixth tou Mwameth tziai enos pou tous 4 “Kalifes”. Me vashn ta grapsimia tou Al Buchari, o Abu bakr ethelen oposdipote na sygkenepsei me ton Moameth tziai edoken tou thn korhn tou.

 9. 15/03/2010 13:49

  δείτε και εδώ:
  clic

 10. 15/03/2010 16:33

  Οταν μου έστειλαν αυτό το email, επίσης σκέφτηκα “κάποιο λάκκο έχει η φάβα” και δεν το προώθησα παρακάτω. Δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να το ψάξω περαιτέρω, όταν όμως είδα το άρθρο σου, έστειλα το λινκ στην κοπέλα που μου είχε κάνει forward το αρχικό email. Σήμερα πήρα ένα μέιλ της με αυτό το λίνκ:
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=112840&cid=4
  🙂

 11. 16/03/2010 00:25

  Ακόμα να διαβάζεις τα ψευδόνεα που απλώνουν στις αραβικές χώρες για τους δυτικούς, τζιαμέ να δείς τί πελλά παραμύθια φορτώνουν τα μυαλά τα αμόρφωτα.

  Έν έσιει μεγαλύτερο κακό που το Δόγμα τζιαι την προπαγάνδα.

 12. 16/03/2010 18:30

  Πάρε μια τεκίλα. Μπουκάλι…

  🙂

 13. 17/03/2010 17:20

  Ξεκωλιάστηκες να γράφεις τελευταία…

 14. 26/03/2010 23:46

  Καλώς σε βρίσκω ..

  Και χαίρομαι πολύ, που τουλάχιστον κάποιοι άνθρωποι το ψάξαμε αυτό το θέμα πριν βγάλουμε συμπέρασμα (γιατί αναρτήθηκε σε πάρα πολλά μπλοκάκια και φυσικά με τα ανάλογα σχόλια αγανάκτησης). Εγώ πάντως, ήμουν τυχερή επειδή ερχόμενη εδώ σήμερα, έμαθα όλα όσα έπρεπε κι από σένα και απ’ τους σχολιαστές σου και επιβεβαίωσα απλώς τις υποψίες μου.

  Θα το προωθήσω λοιπόν, για να προσέχουμε όλοι μας, περισσότερο.

  Σ’ ευχαριστώ και θα τα πούμε ξανά, γιατί σου χρωστάω απάντηση και κάπου αλλού.. 🙂

  Καλό σου βράδυ!

 15. 07/04/2011 19:10

  I’d been just browsing every now and then along with you just read this post. I must say that we’re in the hand of luck today if not getting such an excellent post you just read wouldn’t are actually achievable in my opinion, at least. Really appreciate your content.

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: