Skip to content

Everything is OK

08/03/2010

Το everything is ok είναι ένα συνεργατικό καλλιτεχνικό project, που έχει σαν στόχο να προκαλέσει τους ανθρώπους να μελετήσουν πιο κριτικά το στάτους κβο.  Το βίντεο πιο κάτω είναι μια συρραφή από διάφορες περιπέτειες αυτής της ομάδας σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου, καθώς σατιρίζουν τις μεγάλες μάστιγες της εποχής μας όπως τον καταναλωτισμό, την εξουσία, τον Big Brother, τις φοβίες που μας κυριαρχούν, και είναι πραγματικά απολαυστικότατο. Πολλά σημεία μπορούμε να τα συνδέσουμε με περισσή ευκολία με την Κυπριακή πραγματικότητα. Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους.

 

 .

 .

 .

 .

 .

 .

 .

 .

Επιχειρώ να κυπριακοποιήσω το μέρος του βίντεο που ασχολείται με την τρομοκρατία (5:50-6:35):

ΑΝΑΝ, ΑΝΑΝ, ΑΝΑΝ, ξεπούλημα, κίνδυνος, τουρκοποίηση, ανθελληνισμός, αδιάλλακτη Τουρκία, ειδήσεις του ΑΝΤ1, ΑΝΑΝ, μείνετε φοβισμένοι, μείνετε χωρισμένοι, κίνδυνος, κίνδυνος, κίνδυνος, παίξετε ένα στοίχημα τζαι everything is ok.

 

11 Comments leave one →
 1. 08/03/2010 15:48

  Ανατρίσιασα. ΦΟΒΕΡΟ!

 2. 08/03/2010 16:10

  WOW!
  Polla dynaton.
  Se thkio treis mhnes paw sth Megalonhso. Laleis na pkiaw ena megafxno tziai katevw sthn plateian Eleutherias? 🙂

 3. 08/03/2010 16:46

  πολύ φοβάμαι ότι στη Κύπρο θα το αντιλαμβάνονταν σαν αληθινό…

 4. ιων permalink
  08/03/2010 21:18

  Πολλά τσιάκκοι οι τύποι, έξυπνοι, μαχητικοί, μεταδοτικοί. Πολλά πετυχεμένο.

  Η σύγκριση όμως με το Ανάν, κλπ κλπ, νομίζω είναι ατυχής .

 5. 08/03/2010 21:22

  pola dinato!moto zois everything is OK!!

 6. 09/03/2010 09:54

  @ιων
  Η λέξη “Ανάν” εκατάντησεν να χρησιμοποιείται για σκοπούς εκφοβισμού και κινδυνολογίας. Αυτοί που μας τα επρήσαν πως το Ανάν επέθανε, εν οι ίδιοι που το φέρνουν κάθε μέρα στην επικαιρότητα. Με τούτη τη λογική, καθόλου ατυχής δεν είναι η σύγκριση με την λέξη “τρομοκρατία”.

 7. 09/03/2010 10:40

  Το καλύτερο video που είδα in a long time. Και η σύνδεση με την Κύπρο κάθε άλλο παρά ατυχής. Αν εβρέθετουν και κανένας να την υλοποιήσει θα ήταν πόμπα.

 8. maria permalink
  09/03/2010 12:09

  thank you for sharing! Brilliant

 9. ιων permalink
  11/03/2010 00:13

  ΑΝΑΝ, ΑΝΑΝ, ΑΝΑΝ, ξεπούλημα, κίνδυνος, τουρκοποίηση, ανθελληνισμός, αδιάλλακτη Τουρκία, ειδήσεις του ΑΝΤ1, ΑΝΑΝ, μείνετε φοβισμένοι, μείνετε χωρισμένοι, κίνδυνος, κίνδυνος, κίνδυνος, παίξετε ένα στοίχημα τζαι everything is ok.

  Τωρά που το ξανασκέφτουμε έχεις δίκαιο.

  Για όσους στήριξαν ελπίδες και πίστεψαν στη λύση που θα έφερνε το σχέδιο Ανάν, αλλά και για όσους το πολέμησαν για τους δικούς τους λόγους και προβληματισμούς , είναι μια τρομοκρατία. Για τους μέν ότι χάθηκε τελειωτικά μια καλή ευκαιρία και για τους δε ότι θα την ξαναβρούν μπροστά τους σαν το φάντασμα που επανέρχεται στον στοιχειμένο πύργο.

  ΄Ατε παίξετε ένα στοίχημα, τζια evereyting is ok.

 10. 11/03/2010 11:43

  Ατυχής η σύγκριση με το πρόβλημα στην Κύπρο. Βέβαια, ούτε εσύ ούτε εγώ μένουμε εκεί για να ξέρουμε σίγουρα. Θα ήταν πιό λογικό να λές Μακάριος και Γρίβας και ΕΟΚΑ και λοιπές άλλες λέξεις που δεν ξέρουμε τη σημασία τους (αριστερές, δεξιές – ότι θέλεις), ωστόσο χρησιμοποιούνται για να μας μαντρίζουν. Το Ανάν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ψηφοθηρικά επειδή στελέχη από όλα τα κόμματα στηρίζουν και τις 2 απόψεις.

  Κατά τα άλλα μέν μείνετε χωρισμένοι, ούτε φοβισμένοι. Δεν υπάρχει κίνδυνος και η Τουρκία είναι διαλλακτική. Everything is ok. Δεν υπάρχει κατοχή στο βορρά. Δεν υπάρχουν πρόσφυγες και έποικοι. Εκτοπισμένοι και εγκλωβισμένοι. Δεν υπάρχει κατοχικός στρατός στο βορρά. Δεν υπάρχει καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Everything is ok.

  (I could go on forever…)

 11. 15/03/2010 20:06

  Πολύ καλό βίτεο και ιδέα

  state the obvious.nobody notices it anyway

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: