Skip to content

Shit my Pants at Work 1

28/01/2010

Θκυό φορές έσιεσα πάνω μου που τον φόβο στον ενάμιση χρόνο που δουλεύκω με ψυχικά πάσχοντες. 

  

Η πρώτη ήταν 2 μήνες μετά που έπιασα δουλειά, να φκάλω τα μμάθκια μου εν ήξερα, εν εμιλούσα καλά-καλά. Τότε ήμουν στον κλειστό παιδοψυχιατρικό θάλαμο, τζαι ήρτεν ένα παιδί μέσα, 15 χρονών παλλικάρι, καταγωγή που το Ιραν, πολλά άρρωστο. Το περιστατικό τούτο εγίνηκεν γνωστό σε ούλλην την ψυχιατρική του νομού, τζαι έφτασεν τζαι σε γειτονικούς νομούς η χάρη του. Στην αρχή ελάλεν μας το κλασσικό είμαι ο μεσσίας τζαι ήρτα να σας σώσω. Αλλά επρόσθετεν ότι ο στόχος του ήταν να κάμει καθολικούς 30 εκατομμύρια Σουηδούς. Ένα πρωί που έγυρνα τον καφέ μου, ήρτεν τζαι είπεν μου το. Εγώ είπα του πως οι Σουηδοί 10 εκατομμύρια ένουν. Οπότε πρέπει να έβρεις άλλον στόχο. Που τζείν’την ημέρα αγάπησεν με. Τζαι πιστέψτε με όταν σας λέω ότι κανένας δεν με έχει αγαπήσει έτσι. Έμπαινα μες τον θάλαμο τζαι όποθθεν, μα όποθθεν τζι αν ήταν, εμφανίζετουν, σάννα τζαι είσιεν ραντάρ ο ππούστης, εσιαιρέταν με (σιαιρετούμεν!), εκοίταζεν με με τες ματάρες του 

Crazy eyes

 που εγυαλλίζαν (πως λαλούν, γυαλλίζει το μμάτιν του?), τζαι ελάλεν μου πόσον με αγαπά, τζαι ότι θέλει να με γαμήσει ώσπου να φκει ο εγκέφαλος μου που τα φκιά μου. Το χάζιν ήταν πως εν εκαταλάβαινα ακριβώς τι μου έλεεν, αλλά υποψιάζουμουν που το μμάτιν του πως ήταν κάτι το κολακευτικό. Άμαν άρκεψεν να με παίρνει το προσωπικό που πίσω μες τον θάλαμο, ερώτησα τους τι επάθασειν τζαι εξηγήσαν μου τι μου είπεν. Εγελάσαμεν για κανένα 5λεπτο. Την επομένη όταν μου το εξανάπεν με διαφορετικά λόγια αλλά πάντα γλυκά, είπα του ότι η θρησκεία μας δεν επιτρέπει το προγαμιαίο σεξ, όπως επίσης δεν επιτρέπει ο μεσσίας να υποκύπτει στον πειρασμό. Ναι, ναι, είχα τα έβρει που το λεξικό, έκαμα τα πρόβα μια-θκυο φορές, τζαι είπα τα. Ένιγουέι, μπούμερανγκ. Εχτίτζιασεν πολλά. Εχτίτζιασεν με την μοίραν του που του επέβαλε ένα τόσο δύσκολο έργο, που πρέπει να απαρνηθεί τις χαρές της σάρκας, τζαι φυσικά η προσοχή του δεν άργησε να στραφεί προς την ρίζα του κακού, τον πειρασμό τον ίδιο, εμένα. Η φάτσα του, τα μμάθκια του εγίναν ολοκόκκινα, οι φλέβες επετάσσουνταν που τον λαιμό του, εμεταμορφώθηκε αίφνης στον διάολο τον ίδιο. Εμούνταρεν με με λύσσα “να με καταστέψει”, εγώ κλασσικά αμυντική στάση, τα σιέρκα μου να καλύφκουν την κελλέ μου, έτσι πουττιλλίκκια. Έωκεν μου, έωκεν μου… καλά μεν φανταστείς, απλά επήαινεν πολλά ως ατάκα. Εγλύτωσεν με το προσωπικό τζαι έφυα με μόνο 2 μικρούς μώλωπες! 

  

Μετά σταδιακά εχειροτέρεψεν πολλά, έβλεπεν συνέχεια πολλά κακές εικόνες, συγκεκριμένα τον Αιωσφόρο και τα διαβολάκια του, άλλον κάθε φορά, καμιά φορά ούλλους μαζί σε απαρτία, ήταν συνεχώς τρομοκρατημένος και βίαιος, έχεζεν τζαι εκατούραν όπου έβρισκεν, πας τους γονιούς του, το προσωπικό, για ολόκληρα 24ωρα δεν είσιεν ποττέ την αίσθηση της πραγματικότητας. Εν αναγνώριζεν ούτε αντποκρίνετουν σε κανέναν. Οι κραβγές του επονούσαν. Εσχίζαν τους τοίχους. Έπαιρνεν δίπλο τζαι τριπλοφαρμακοθεραπείες σε δόσεις 45χρονου άντρα τζαι δεν εκαταλάβαινεν χριστό. Πούντον χριστό όταν τον χρειάζεσαι α? Δεν τον έπιανεν τι-πο-τε. Τζαι το προσωπικό ήταν αναγκασμένο να τον κρατά ακινητοποιημένο συ-νε-χώς. Στον παιδοψυχιατρικό θάλαμο δεν έχουμε την υποδομή για να δέννουμε επιθετικούς ασθενείς για να προστατευτούμε ούλλοι. Μα καταλάβεις πόσο κουραστικό τζαι ψυχοφθόρο είναι να κρατάς ένα μωρό με δύναμη αλόγου βιδωμένο στο κρεβάτι ούλλη μέρα με τα χέρια σου? Φτύμμαν, κλωτσιές τζαι ακκαμμαθκιές που εφάαν. Τζαι είπαμεν τα κακκά τζαι τα πισσιά. Εγώ εν επολλοέμπαιννα μες το δωμάτιο. Ο θάλαμος εκατάντησεν ο πλέον ακατάλληλος χώρος ανάρρωσης για τα υπόλοιπα παιδιά. Η μόνη λύση ήταν να νοσηλευτεί σε ειδικά σχεδιασμένο δωμάτιο με εκπαιδευμένο προσωπικό επ’αυτού στην ψυχιατρική ενηλίκων. Εκεί πήρε ως έσχατη λύση θεραπεία που αναταράσσει τους ταραμένους ηλεκτρολύτες του εγκεφάλου τζαι βάλλει τους στην θέση τους, κοινώς, ηλεκτροσόκ. Τζαι τσουπ! Η απίστευτη βελτίωση. Πήρε άλλες 10 στη σειρά τζαι που τότε, πιάνουν τον τα φάρμακα, λειτουργεί κανονικά, είναι καλά, πάει σχολείο, τζαι δεν εξανανοσηλεύτηκε ποττέ (ακόμα)! Αυτό το πράμα που κανείς δεν ήξερε τι σκατά ήταν, ήταν τελικά μανιακό επεισόδιο με ψυχωσικά συμπτώματα, και η διάγνωση που τελικά έχει είναι η διπολική διαταραχή, κοινώς μανιοκατάθλιψη. Αλλά πολλά σοβαρής μορφής, κανονικά έννεν έτσι χάλι. 

  

Η πρώτη παράγραφος ήταν η πρώτη φορά που έσιεσα πάνω μου που τον φόβο μου στη δουλειά (αυτή). 

  

Η δεύτερη ήταν μπόνους επειδή είσαστεν πολλά των εγκυκλοπαιδικών γνώσεων ή/και φτανόκαρτοι, τζαι ήταν να ρωτήσετε τι έγινεν με τούτον.

Advertisements
12 Comments leave one →
 1. 28/01/2010 13:37

  και η δεύτερη φορά?

 2. ανώνυμη βλόγγερ permalink
  28/01/2010 14:16

  ειλικρινά τωρά, τα ηλεκτροσόκ βοηθούν? πάντα?
  πόσον υποφέρει ο ασθενής άμαν τον ψήνουν έτσι σκέδιο?
  εν τον ποφκάλλουν τέλια?

  νομίζω εν απάνθρωπο, εν μπορώ να ακούω για έτσι πράματα
  (τζαι ναι, θωρώ E.R. τζαι ξέρω ότι κάμνουν στους ετοιμοθάνατους αλλά πάλε…)

  έχω πολλές απορίες για τη διπολική διαταραχή… τί διαφορά έσιει που τη σχιζοφρένεια?
  ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σου δόκτορ

 3. 28/01/2010 15:02

  Όσοι νομίζουν ότι ξέρουν τι είναι το ηλεκτροσόκ βασισμένοι στην ταινία One Flew Over a Cuckoo’s Nest, καλωσήρθατε στον 21ο αιώνα.

  @ανώνυμη βλογγερ
  Το ηλεκτροσόκ στον εγκέφαλο είναι διαφορετικό από το ηλεκτροσόκ στην καρδιά αν και δουλεύει βασισμένο στην ίδια ιδέα. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, το σώμα μας είναι ένας ηλεκτρικός παροχέας που συνέχεια παράγει ηλεκτρισμό. Κάποια στιγμή μπορεί να ππέσει ο γενικός τζαι να πρέπει να τον σηκώσεις. Ή άμαν κάτσει η παταρία του αυτοκινήτου σου. Φέρνεις πόλους τζαι διας της ζωή τζαι υγεία που μιαν άλλη. Τούτον ακριβώς κάμνει το ηλεκτροσοκ. Σταρτάρει μας.

  Μα τι δραματικοί ευφημισμοί. Άκου “ψήνουν”, “απάνθρωπο”. Το ηλεκτροσόκ είναι η πιο ριζοσπαστική, ιδιοφυής, αποτελεσματική και λογική θεραπεία όλων των εποχών. Είναι ναι μεν έσχατη λύση αλλά it almost never lets you down. Τα ποσοστά βελτίωσης αγγίζουν το 100% με πολύ καλή πρόγνωση για το μέλλον, γίνεται κατόπιν αναισθησίας, διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα, και έχει ελάχιστες παρενέργειες με βασική την παροδική απώλεια μνήμης περί της ύπνωσης.

  Η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια είναι δύο διαφορετικά πράματα. Όπως λέμε κωλικός εντέρου και έλκος στομάχου. Πηγές ενημέρωσης είναι γεμάτο το ίντερνετ. Πηγές εμπειρίας όμως όχι τόσο.

  @Κροτ
  Ξεκίνησα βασικά για να γράψω την δεύτερη που είναι και φρέσκια, αλλά κατέληξα να βγει η πρώτη. Οπότε η δεύτερη φορά σύντομα! 🙂

 4. 28/01/2010 17:07

  Akouw to polla syxna touto me paranoies pou exoun na kamoun me thrhskeia. Sta germanika eshei oron (pou mou paramenei agnwstos se allh glwssa, pe mas esy pou ksereis) :Religiöser Wahn.
  Ena polla polla kontino mou atomo ypefere pou touton. Ethoren skhnes pou to paradeiso tziai ekamne diafores syzhthseis me agious… H farmakeutikh agwgh elliane th paranoia alla, amman thelei aukshsh h dosh thwreis oti arkeukoun oi dialogoi me thn Panagia, h thn Agia Maria thn iordanh pale.

  ate pe mas tziai th deuterh, pou evarethikes tziai eparethses ta! ate na dw! 🙂

  Tak!

 5. 28/01/2010 18:28

  Ού Γριστός..
  Χαράς στην κράση σου ρε μάνα μου! Εγώ εν να εστεναχωρκούμουν πολλά σε έτσι δουλειά.
  Φοιτσάρικες φάσεις ως γεγονός.
  Εν καλά που γελάς τζαι πέρνεις τα στα αστεία πάντως.

 6. κι αγνάντευε... permalink
  28/01/2010 18:49

  Αχα! Εν θκιαβασμένοι οι σεναριογράφοι του private practice, σε ένα επεισόδιο της σειράς μία ασθενής υποβλήθη σε ηλεκτροσόκ όπως ακριβώς το περιγράφεις, με αποτέλεσμα να θεραπευτεί από τη σοβάρή κατάθλιψη, αλλά να πάθει απώλεια μνήμης σε ότι σχετιζόταν με τον αραββωνιάρη της (την οποία τελικά προσποιήθηκε, γιατί ήθελε να …απαλλαγεί από αυτόν!).
  Άσχετο 🙂

 7. 'Ελατο Χελιδόνι permalink
  28/01/2010 20:34

  Όι τζιαι One Flew Over a Cuckoo’s Nest, παραπάνω Requiem For a Dream

 8. 29/01/2010 00:40

  Άτε περιμένουμε τη δεύτερη!

 9. 29/01/2010 11:47

  asxeth erwthsh – auto to paidi pws to parakoloutheite meta? ginetai katholou psyxotherapeutikh yposthrixh tou idiou h ths oikogeneias?

  edw (Agglia) den exei fygei akoma to stigma kai o fovos gia ta psyxopharmaka, par’ola ta gnwsta atoma pou exoun vgei dhmosia na poun oti exoun parei. poso mallon gia to electroshock, akoma k stous iatrikous kyklous.

 10. Psychía permalink
  29/01/2010 13:43

  “auto to paidi pws to parakoloutheite meta? ginetai katholou psyxotherapeutikh yposthrixh tou idiou h ths oikogeneias?”

  Fysika. Parakoloutheitai se takta diastimata apo paidopsyxiatro, psyxologo kai koinoniko leitourgo. Pairnei stiri3h se prosopiko alla kai oikogeniako epipedo, kai yparxei episis sinergasia meta3y ths paidopsyxiatrikhs kai ths koinonikhs euhmerias kai tou sxoleiou.

  Kata t’alla, h hmimatheia etsi ki allios vasileuei kai ston dytiko kosmo.

 11. 30/01/2010 21:05

  Εθώρουν ένα ντοκιμαντέρ με 16χρονους καταθλιπτηκούς που ήταν τόσο χάλια, έν τους επιάναν τα χάπια, εκαταλήξαν να κάμνουν 12-15 θεραπείες ηλεκτροσόκ. Έν μου φάνηκε παράξενο, εβάλαν τους αναισθητικό, τίποτε έν εκαταλάβαν. Τζι εβοήθησεν τους πάρα πολλά μάλιστα. Εν μύθοι που την ταινία ούλλα, στην αμερική εν πολλά popular τωρα για ακραίες περιπτώσεις.

  Ελάλεν ενας που τους γιατρούς μεταξύ σοβαρού-αστείου ότι θα έκαμνεν καλόν στους περισσότερους αθρώπους ένα καλό ηλεκτροσόκ, ξυπνά το νού.

  Καλά τζιαι πού ξέρει ρέ ψυχία, βάλλουν σας να το δοκιμάσετε στο training το σιόκκ?

 12. 31/01/2010 01:18

  Όι, τζαι η αλήθκεια ένει ότι εν θέλω. Εν πολλά απάνθρωπο.

  Εξάλλου, είμαι καλά εγώ.

  8)

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: