Skip to content

Οι Πρώτες Βοήθειες του Κώλου

25/10/2009

Η δίαιτα σου επέτυχε! Εξαναμπήκες μέσα στο αγαπημένο σου τζην! Μετά που τρία ολόκληρα χρόνια! Τζαι έκλεισεν τζαι το φερμουάρ! Τζαι το κουμπί! Εμετατοπίστηκαν τα έντερα σου καμιά 10αριά εκατοστόμετρα πάρα πάνω διότι ναι μεν έχασες κιλά αλλά δεν εγίνικες και συλφίδα. Εν λλίο στενό σου κόμα. Δυσκολεύκεσαι λλίο να αναπνεύσεις, περπατάς λλίο σαν το ρομπότ το συγκαμένο, τζαι κατουριέσαι κάθε 15 λεπτά γιατί πιέζει την κύστη σου, αλλά χαλάλι! Εξαναμπήκες μέσα στο αγαπημένο σου τζην! Καλύπτεις τους μιλλιακούς με τα παραμερισμένα έντερα πίσω από μια φαρδιά μπλούζα, στέκεσαι μπροστά που τον ολόσωμο σου καθρέφτη, φακκάς τζαι ένα γυρό, θαυμάζεις τον απίστευτο κώλο που εξακολουθεί να σου κάμνει το τζην, λαλείς σου “ΠΤΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ” (λόγου χάρη είσαι γυναίκα), καθαρίζεις τα φτύμματα σου που πας τον καθρέφτη, τζαι πάεις δουλειά.

 

Στον δρόμο θυμάσαι όλες εκείνες τις αναμνήσεις που μοιράστηκες με τούτο εδώ το τζην. Ήσασταν αχώριστοι για χρόνια! Πρωί, μεσημέρι, νύχτα, είχε βλαστίσει πάνω σου. Ώσπου και γνώρισες εκείνον. Εκείνον, που σου έλεγε πως σ’αγαπάει όπως είσαι, κι εσύ επαναπαύτηκες τζαι άρχισες να κατεβάζεις τα παγωτά οικογενειακής συσκευασίας σε έναν κάτσιμο, τζαι οι 6pack κοιλιακοί σου αντικαταστάθηκαν από τις 6pack μπύρες. Αλλά μόλις έγινες τταούκκα εκείνος σε παράτησε. Και έμεινες μόνη. Χωρίς εκείνον. Και χωρίς το τζην.

 

Στον προθάλαμο συναντάς την κυρία Αγνή την κουτσομπόλα, η οποία δεν χάνει καιρό να παρατηρήσει «Μα ΤΙ ωραίο τζην!! Πόθθεν το έπιασες??», στην οποία ερώτηση της απαντάς περήφανα «Που το Λονδίνο, πριν 10 χρόνια!». Η κυρία Αγνή έκπληκτη σε ρωτάει, «Τζαι μπαίνει σου κόμα??? Μπράαααααβο, μπράαααβο!». Σκέφτεσαι «Εγώ εννά συγκάψω σήμερα αλλά εσύ εννα σπάσεις που την αζούλα σου» και νιώθεις ότι θα κατουρηθείς που την χαρά σου. No. Wait. Ένεν που την χαρά σου. Απλά επεράσαν τα 15 λεπτά.

 

Εκείνη την ώρα περνάει ο κύριος Αντρέας βιαστικός κρατώντας μια στοίβα φακέλους, συγκρούεται μετωπικά και κατακούτελα με την κυρία Ανθή, και σε αργή κίνηση βλέπεις χαρτιά να πετάνε, τον κύριο Αντρέα να πιάνει το κεφάλι του και να λέει «αααουυυυ», την κυρία Ανθή να σουζουλίζεται λλίο και ακολούθως να προσγειώνεται με το καβλονούριν στο πάτωμα και να λέει «ααααουυυ», και τα χαρτιά και οι φακέλοι να απλώνονται στο πάτωμα σε διάμετρο δύο μέτρων. Σφίγγεσαι να μη γελάσεις, και ενστικτωδώς σκύβεις να βοηθήσεις την κυρία Ανθή να σηκωθεί. Σου πιάνει το χέρι, βάζεις αντίσταση και… ακούς ένα κρρρρρ και νιώθεις το φρέσκο αεράκι να σου γαργαλάει τα οπίσθια.

 

Έθελες πολλά να είσιες έτσι κώλο

 

Και τώρα??

Τι κάνεις??

 Όχι! Μην πεθάνεις από την αντροπή σου! Υπάρχει κι άλλη λύση!

 

Το Dr. Ψωνάρα’s Corner με δάκρυα χαράς παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ,

Οι Πρώτες Βοήθειες του (Εκτεθειμένου) Κώλου

 

Δεν, επαναλαμβάνω, δεν ξαπολάς την κυρία Ανθή που έχεις σηκώσει ως τα μισά του δρόμου να ξανασπουρτίσει χαμέ. Αντίθετα ολοκληρώνεις την καλή σου πράξη σαν-να-μην-συμβαίνει-τίποτε τζαι ας εδημιουργήθηκεν σε τρία κλάσματα του δευτερολέπτου ένα κάρο ιδρώτας που στάζει που το μέτωπο σου πάνω της. Κλείνεις τα μάτια σου σφιχτά (τάχα καταβάλεις μεγάλες προσπάθειες να την σηκώσεις) και προσεύχεσαι στον μεγαλοδύναμο να μεν είδεν κανένας τον κώλο σου μες τον πανζουρλισμό, διότι ας μη γελιόμαστε, δεν είναι ακόμα παρουσιάσιμος, και επίσης σήμερα εφόρησες την κιλότα της γιαγιάς διότι έσιει 2 εφτομάδες να βάλεις πλύμμα.

 Πιο ρεζίλι δεν γίνεται.

 Εχτός αν είσαι τζαι με την περίοδο σου.

 

Μόλις σταθείς όρθια, σφίγγεις τα κωλομέρκα σου όσο πιο πολλά μπορείς, διότι ως γνωστόν, κώλος χαλαρός – κιλότας θεατός. Ρωτάς στα γρήγορα την κυρία Ανθή αν είναι καλά, την αγνοείς όταν σου απαντάει “Όοοοοιιιι”, αποφεύγεις ευγενικά τον κύριο Αντρέα που θέλει να τον βοηθήσεις να συνάξει τις κόλλες που το πάτωμα, τζαι πάεις τοίχον-τοίχον στην τουαλέτα.

 

Αφού κλειδωθείς μέσα, δικαιούσαι πέντε ολόκληρα λεπτά μοιρολοΐματος. Σ’αυτή τη φάση μπορείς να ξεστομίσεις μελοδραματικά τύπου, «Κι εσύ τέκνον Τζην???», «Η ζωή μου όλη, μια απελπισία, μια κιτ-κατ να φάω, έχει σημασία», «Άνοιξε πέτρα να κρυφτώ, χάνω το τζην μου π’αγαπώωωωω».

ENOUGH ALREADY!

 

Δεν μπορείς να πάεις σπίτι να αλλάξεις (Χα! Τι ενόμισες?). Σε 10 λεπτά έχεις ένα πολύ σοβαρό meeting στο οποίο κάμνεις την παρουσίαση. Ελέγχεις που ακριβώς βρίσκεται το σκίσιμο (στο ύψος των άνω, των κάτω, ή πιάνει και τα δύο διαμερίσματα?), και πόσο μεγάλο είναι (ράβεται ή γίνεται ξεσκονόπανο?). Η καλύτερη περίπτωση είναι φυσικά το σκίσιμο να περιορίζεται στα κάτω διαμερίσματα και να ράβεται. Όμως με την τύχη (και την κωλάρα) που έχεις, ανακαλύπτεις ότι έχεις να κάμεις με το worst case scenario, δηλαδή ότι ο κώλος του τζην μετατράπηκε σε φτερά που θέλουν να το μεταφέρουν στον παράδεισο. Άης τον πελά σου, εν έβαλες μια μακρύτερη μπλούζα που να καλύφκει τον κώλο!  Συγκρατείς τα δάκρυα σου μετά δυσκολίας. Αλλά πρέπει να βιαστείς. Ψυχραιμία.

 

Κάνεις την καρδιά και τα κωλομέρια σου πέτρα, τζαι πάεις τοίχον – τοίχον ως το γραφείο σου. Στον δρόμο καλημερίζεις τους υπόλοιπους συναδέλφους σου σαν-να-μην-συμβαίνει-τίποτε. Πιάνεις το πις φιξ τζαι το συρραπτικό. Αν έβρεις τέλλαν (όι χατρότελλα) αντί πις φιξ ακόμα καλλύτερα. Τοίχον-τοίχον ξανά στην τουαλέτα.

 

Ο τρόπος που ενώνεις προσωρινά τις δύο άκρες είναι ο εξής:

 

Προετοιμασία:

1. Κόφκεις 10-20 λωρίδες πις φιξ (η ποσότητα τους εξαρτάται που το μάκρος του σκισίματος τζαι που το πάχος του πις φιξ) τζαι κολλάς την άκρια τους πας το καθίκι για εύκολη πρόσβαση.

2. Οι λωρίδες του πις φιξ δεν πρέπει να ξεπερνουν τους 6-7 πόντους σε μάκρος.

3. Κατεβάζεις το τζην.

4. Φέρνεις τις δύο σκισμένες άκρες κοντά.

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν φέρνεις τις άκρες τόσο κοντά όσο να αγγίζουν η μία την άλλη. Αφήνεις ένα περιθώριο μισού εκατοστού μεταξύ τους για να… αναπνέει ο κώλος. Είδες τι έπαθες όταν ασφυκτιούσε. Κρρρρρρ.

 

Εκτέλεση:

1. Κολλάς την πρώτη λωρίδα πις φιξ κατά πλάτος από την μέσα μεριά του παντελονιού, εκεί που ακόμα το τζην δεν έχει σκιστεί, για έξτρα ασφάλεια.

2. Στερεώνεις το πις φιξ με το συρραπτικό, μία φορά στα δεξιά, και μία φορά στα αριστερά, (τσιακ – τσιακ) αφήνοντας ασφαλή απόσταση από την άκρη του πις φιξ και από το κέντρο του κώλου.

3. Κάνεις το ίδιο και στην άλλη άκρη του σκισίματος.

4. Κολλάς την τρίτη λωρίδα ακριβώς δίπλα από την πρώτη και συρράπτεις με τον ίδιο τρόπο.

5. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία μέχρι να έχεις κολλήσει όλο το μήκος του σκισίματος.

 

Τιπς:

1. Η λανθασμένη τοποθέτηση του συρραπτικού και περισσότερες φορές συρραφής θα αυξήσουν τις πιθανότητες να κοπεί το πις φιξ τζαι να εκτεθεί εκ νέου ο κώλος σας.staples

2. Το συρραπτικό να είναι τοποθετημένο έτσι, ώστε η κάτω του μεριά (όπως το βλέπεις στην εικόνα) να βρίσκεται στο εσωτερικό του τζην, και η πάνω του στο εξωτερικό. Αλλιώς θα σου τσιμπά ή/και γδέρνει τον κώλο. Άσε που μπορεί να κουτσακωθεί πάνω στην κιλότα και να’χεις άλλα.

3. Θα δυσκολευτείς λίγο στο τέλειωμα διότι δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για να βάλεις το συρραπτικό, οπότε φρόντισε οι άκρες και το κέντρο της ένωσης να είναι αρκετά γερές.

4. Εξυπνάδες κομμένες. Αν κολλήσεις όλες τις λωρίδες του πις φιξ με την μία, δεν θα μπορέσεις να τις συρράψεις. Αν δεν με πιστεύκεις, φα την.

5. Εναλλακτικά, και αν έχεις περισσότερη ώρα στη διάθεση σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την διαγώνια μέθοδο, δηλαδή να στερεώνεις την λωρίδα του πις φιξ ελαφρώς χιαστί αντί ευθεία και ακολούθως την δεύτερη λωρίδα σε Χ από πάνω της. Αυτή η μέθοδος δίνει περισσότερη ελαστικότητα αλλά απαιτεί περισσότερη μαεστρία.

 

Τελική ευθεία

1. Κατουράς για να μεν σπουρτίσεις.

2. Φορείς το τζην.

Και, *ταραααααν*, είσαι έτοιμη για το meeting!

Advertisements
17 Comments leave one →
 1. 25/10/2009 15:20

  Enna ta typwsw touta ta manuals je na ta SYRRAPSW mes sto defteroui mou pou en idi prismeno pou ta pramata pou mpiw mesa.. Polla xrisima pramata mathainoume pantws.
  Evge!

 2. 25/10/2009 15:39

  πρεπει να μας το δειξεις και σε φωτογραφια, εγω δεν το πιστευω αν δεν το δω!!!!

 3. 25/10/2009 18:32

  Dr. Ψωνάρα φαντάζομαι αν έβαζες μία ιατρική ποδιά από πάνω αντί του όλου εγχειρήματος, εμείς θα χάναμε αυτό το φανταστικό post. Οπότε πολύ καλώς δεν χρησιμοποίησες τις εύκολες λύσεις. Πολύ καλώς και αναλυτικώς επίσης, μας ενημέρωσες διότι αν το πάθουμε εμείς που δεν είμαστε γιατρέσσες ούτως ή άλλως δεν έχουμε την εναλλακτική της ποδιάς και άρα καλό είναι να ξέρουμε τι κάνουμε. Υποκλείνομαι!

 4. 25/10/2009 18:47

  1. Οι ψυχίατροι στην Ευρώπη δεν φοράνε ποδιές.
  2. Το ποστ εν για σένα που μιλά, όι για μένα!!

  🙂

 5. 25/10/2009 19:05

  An pali exete ton kolo tis fotografias ,den pirazei ..kykloforiste me to skismeno sas tzin aneta:)

 6. ouffou permalink
  25/10/2009 20:46

  με λένε Γιώργο και ποτέ δεν τραγουδάω για της αγάπης το γλυκό πικρό καημό
  δεν έχω μάθει μαργαρίτες να μαδάω δεν περιμένω κανενός το γυρισμό……..

 7. Anonymous permalink
  25/10/2009 22:25

  Αμμαθκιασεν σε η κ. Ανθή, τζιαι το τζιν επήεν το τζιν του κώλου. Εισηγούμε να πάεις στο Λονδίνο να αγοράσεις ένα καινούριο. Νομίζω εσιήστηκεν διότι έκοψέν το παννίν τζιαι όι διότι ήταν σφικτόν σου. Πολλά παραστατικό γράψιμο.

 8. 26/10/2009 00:20

  κώλος χαλαρός – κιλότας θεατός..

  you blow my mind away πιλε…

 9. 26/10/2009 03:52

  Χαχαχαχαχαχα, έν έσιει έτσι πράμαν!!! Μα καλά ρε Psychia, ούτε ο Μαγκάϊβερ του Κώλου έν θα εσκέφτετουν έτσι λύση.

 10. stelianos permalink
  26/10/2009 10:59

  Sureal, indeed!!

 11. 26/10/2009 17:35

  :-)))
  δεν υπάρχει περίπτωση να εκατάφερνα έτσι πράμα!!!!

 12. 26/10/2009 23:54

  όι φίλε μου, ήντα πράματα μαθαίνεις… (που ήσουν πρίν 11 χρόνια που άνοια τα παντελόνια μου σαν τις παττίσιες;)

 13. maria permalink
  27/10/2009 14:30

  O kolos apeti sevasmo! en esevastis to size tou kai tin anagki tou yia kenouryion jean, efkin poxo o anthropos me tin proti efkerian. Pale kala pou den epanastatisan kai ta entera tin idian stigmi…..
  shit happens!

 14. 27/10/2009 15:05

  to’patha me fousta, se antistrofh fash (“ma giati steneuoun ta rouxa mou mesa se auth th ntoulapa? tha ftaiei pou’xei ygrasia auth h xwra..”) kai wspou na to parw hampari (den akousthke krax) ta 14aria pou eixa sthn klinikh ekeinh th mera me eixan latrepsei gia th dwrean epimorfwsh pou prosfera. krima na mhn eixa diavasei auto to post tote. epestrepsa spiti me to mpoufan demeno sth mesh, kai xepagiasmenh.

 15. 27/10/2009 16:35

  lol…teliooo!8a t0 exo ipo4i mou otan katafer0 kai mp0 se ena apo ekin0 t0 palio tzins!!:P

 16. 27/10/2009 17:30

  h lysh gia epanenwsh tou kwlou mporei na efarmo8ei sto kypriako?

 17. 27/10/2009 17:35

  Kyriako, oi, giati en prosorinh.

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: