Skip to content

Σώση – Ζούμε – Για να …?

15/08/2009

Ξέρεις τον Σώση?

Τον Θεοδοσίου?

Καλά άμα δεν είπες ναι στην πρώτη ερώτηση, εν τον ξέρεις τον Σώση. Πολλά popular φιγούρα στη Λεμεσό. Το λοιπόν. Ο Σώσης είναι τζείνος που είσιεν το Kingston Town, το ροκ μπαρ στη Λεμεσό στην Αμαθούντα, το οποίον έκλεισε πριν πεντέξιεφτά χρόνια επειδή είσιεν να επεκταθεί το περίπτερο μπροστά του, που εγοράζαμε τα κονιάκκια τα 31 θκυό (2) λίρες αντί για εφτά (7) που το είσιεν το Kingston. Τελικά δεν επεκτάθηκε κανένα περίπτερο.  Ο Σώσης άνοιξε μετά το Rolling Stones στον Μώλο της Λεμεσού, κοντά στο παλιό λιμάνι. Ένιγουέι. Ο Σώσης φημίζεται ότι εν πολλά πελλός τύπος, ο οποίος άμα παίζει dj ο ίδιος στα μαγαζιά του, και αφού έχει καταπιεί μίαν πότσαν ουίσκι, πίανει το μικρόφωνο τζαι λαλεί φιλοσοφίες του στυλ, “την Κυριακή έχουμε εκλογές.. αυτό το τραγούδι είναι για όλους αυτούς που πιστεύουν, ότι όλοι οι πολιτικοί είναι οι ίδιοι, (γέα φωνάζει ο κόσμος) ο καθένας την πάρτη του (κτλ κτλ κτλ…. κτλ κτλ κτλ) (γέα φωνάζει ο κόσμος), …[σταματά – παίζει το τραγούδι]…, έτσι είναι, οι μεγάλοι επαναστάτες αυτά όλα τα είχαν γραμμένα στα παπάρια τους , τα κόμματα φταίνε για όλα, μην τους ψηφίσετε (κτλ κτλ κτλ… κτλ κτλ κτλ) [σταματά – παίζει το τραγούδι] (Αμήν λέει ο κόσμος), ναι, την Κυριακή έχουμε εκλογές… καλή ψήφο!!” Ετέλιωσεν το τραγούδι. Ο Σώσης παράλληλα έκαμνεν στα τέλη του 90 εκπομπή στον Sports fm (τοπικός της Λεμεσού πας τα φώτα της Προβίτας) τζαι έπαιζεν ελληνική ροκ, τζαι έπειτα αναβαθμίστηκε και κάμνει εκπομπή στο Κανάλι 6 (από τη Λεμεσό, για όλη την Κύπρο) τζαι παίζει ξένη ροκ.  Ο Σώσης αυτή τη στιγμή είναι στη φυλακή για κάτι οικονομικά θέματα, έτσι ακούστηκε, και όπου να’σαι φκαίνει. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως όταν βγει θα πιάσει το μικρόφωνο, και πρώτα θα επιβεβαιώσει, και έπειτα θα αναλύσει το γιατί τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες, και γιατί οι φύλακες είναι τρομοκράτες.

 

Καμέ υπομονή, η ιστορία καταλήγει στον πιο κορυφαίο διάλογο ever. Η ιστορία είπαμε. Όι το scroll down.

 

Ο Σώσης λοιπόν όταν ήμουν μαθήτρια είχε το Kingston Town Rock Club. Το Kingston ήταν μεγάλος χώρος με επίπεδα, και τα κάγκελα, τα τραπέζια, οι καρέκλες, το μπαρ, το πάτωμα, όλα από ακατέργαστο ξύλο, και το επίπεδο που ήταν στη μέση ήταν ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο, το οποίο σαν σύνολο έδινε μια πολύ back to the basics ατμόσφαιρα. Είχε διακόσμηση και μουσική ταιριαστή με αυτήν. Τζαι σε κάποια φάση επήενεν στο dj box ο Σώσης, έπαιζε μουσική “Μπήκαν στην πόλη τα πουλιά ω-ω-ω-ω” και κρατούσε το μικρόφωνο (see above). Σουρεάλ. Ακούγεται και ήταν αρκετά δελεαστικό να το επισκεφτείς.

 

Για να γίνεις ένα με τον κόσμο αυτού του μαγαζιού όμως, έπρεπε να περάσεις μία δοκιμασία. Στον πέτρινο πλατύ διάδρομο που ένωνε την είσοδο με τον κυρίως χώρο, ήταν στα δεξιά σου η πόρτα που οδηγούσε στις τουαλέτες, άλλως ευωδιαστές Σειρήνες. Αν επζούσες τη δοκιμασία και δεν εφύρνεσουν [=λιποθυμούσες], τότε γινόσουνα δεκτός στο κλαμπ ως επισκέπτης. Μα τέθκοια βρώμα, τέθκοια δυσοδία, τόσο βγήκαν-οι-βόθροι-και-σας-κυνηγούν, τόσο εξέρασεν-ο-οχετός-τζαι-εφκίκεν-τούτο, που όσο τζαι να θέλεις, δεν το ξιχάννεις. Κάθε μα κάθε φορά που επαιρνούσες μπροστά που την πόρτα που οδηγούσε στις τουαλέτες, ήθελες η ώρα να περάσει γρήγορα. Ττάππον!

Εάν δε ελάμβανες μέρος τζαι στην δοκιμασία, “ήπια μπύρες, εκατουρήθηκα, τζαι πάω να αφοδεύσω εις τις ευωδιαστές Σειρήνες”, τζαι ήσουν κοπέλα, τζαι ετύχενε να είναι ελεύθερη μόνο η “τουαλέτα μυστηρίου”, η τελευταία δηλαδή στο βάθος, που είσιεν χαλάσει το φως τζαι η κλειδωνιά της τα τελευταία 3.5 χρόνια, τζαι γι’αυτό καθώς προσπαθούσες να ισορροπήσεις μεταξύ της πόρτας τζαι της ξέχειλης χέστρας, [έντζαι εν ανάγκη να περιγράψω τα έσω της χέστρας που δεν εδούλεφκεν το καζανάκι, έννεν?] δεν έβλεπες, αλλά μόνο άκουες τις κατσαρίδες, αν λοιπόν μετά από αυτό, έφκαινες χωρίς να στηρίζεσαι στον πέτρινο τοίχο, εάν δηλαδή το πολιτισμικό σοκ δεν εκατάφερε να σε λυγίσει, τότε εγίνεσουν μέλος του κλαμπ.

 

Όταν έκλεισε το Kingston και άνοιξε το Rolling Stones, πήγα μαζί με τον πρώην-Αγάπη να το επισκεφτούμε τζαι να πούμε τζαι γεια του Σώση. Ήταν νωρίς και ήταν στο Dj box. Από νωρίς δηλαδή. Τζαι εν έπαιζε ροκκιές. Έπαιζε μεταλλιές. Κατάλαβες. Αφιέρωσεν μας τζαι τραγούδι. Κλασσικό ναι. Αλλά όι που έτσι νωρίς. Ένιγουέι. Εμένα το Rolling Stones εν μου είσιεν αρέσει. Όσο και να μην το ήθελα, ήταν νωπή ακόμα η ανάμνηση του Kingston. Τζαι επίσης το Rolling Stones είναι ένα μακρόστενο μικρό μαγαζί, πάλε με πέτρινους τοίχους, αλλά σκατοπάτωμα, τζαι τότε είχε όχι ξύλινο μπαρ, αλλά με πλακάκια, μπλιαχ, τζαι εν είχε κάποια διακόσμηση, γενικά χαρακτήρας μηδέν. Τζαι ο Σώσης έκαμνεν έρωτα με το μικρόφωνο του διότι ενθουσιάστηκε που είδεν τον Αγάπη. Μάνα μου τον ρε. Καθώς τον άκουα τζαι έβλεπα στον τοίχο μιαν κιθάρα μόνη της να κρέμμεται απαρηγόρητη, βλέπω να φκαίνει μέσα που την τρύπα της μια κατσαρίδα.  Σουρεάλ.

Σε κάποια φάση εκατουρήθηκα τζαι επήα στην τουαλέτα που είναι στον πάνω όροφο. Ένα έχω να σου πω. Καθώς ανέβαινα στην σκάλα, γνώριμη ήταν η βοθρίλα που μύριζα. Χτιτζιόν. Ζόλος. Μαλαζαβράνγκα. Τζαι φτάνω. Τζαι τι να δω. Μάνα μου μάνα μου μια κατσαρίδα ΤΟΣΗ πας το καθίκι. Το λοιπόν α. Ένι μπορώ ρε κουμπάρε. Εκατέβηκα κάτω, έπιασα τον Αγάπη που το μπράτσο, τζαι τον ερώτησα επιτακτικά “Εφύαμε?? Τωρά όμως??”

 

Εκείνη την νύχτα ανατριχίλας της ραχοκοκαλιάς, είπα στον εαυτό μου “Δεν είσαι κοριτσάκι, είσαι γυναίκα πια, και δεν θα ξαναπάς σε τόπο που να τον έχει ο Σώσης!” Άμμα ρε!

 

Παράλληλα, ο μικρός αδερφός μου που ακούει μέταλ, γίνεται θαμώνας του Rolling Stone. Ένα χρόνο αργότερα, και ενώ δεν είχε ακόμα δίπλωμα οδήγησης, μας ζήτησε “να τον πετάξουμε” στο Lady’s Mile, στο πέμπτο κέντρο, γιατί έκαμνε metal beach party ακούεις τζαι συ, το Rolling Stones. Ξεκινούμε να τον “πετάξουμε” λοιπόν στο beach party, τζαι φτάνοντας ανοίγω την πόρτα τζαι θωρώ μπροστά μου, αν είναι δυνατόν, ναι είναι, ναι, ναι, δύο κατσαριδάρες ΤΟΣΕΣ. Στην παραλία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εν έσιει έτσι πράμα λαλώ σου!!!!!! Όι να τον πετάξω, ήταν να τον σύρω να πάει!!

 

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δικαίως απέκτησε το όνομα ο Σώσης ο βόθρος/ο κατσαρίδας/ο λέτσας/ο κάγλης, κτλ. Καλά, υπερβάλλω. Εξάλλου τα παρατσούκλια του δεν γίνονται γνωστά γιατί ο Σώσης είναι ο ένας και μοναδικός.

 

Την περασμένη Παρασκευή, πάμε με τον αδερφό μου αργοπορημένοι στο πλέον καθιερωμένο Every Friday – Metal Night. Αυτός πάει ανελλιπώς. Εγώ έχω να πάω από τον καιρό της υπόσχεσης. Έσπασα την υπόσχεση δηλαδή. Και ανακάλυψα με μεγάλη μου χαρά ότι το μπαρ έγινε ξύλινο, τα τραπέζια πήραν μυρωδιά, οι τουαλέτες καθαρίστηκαν και αρωματίστηκαν, το μαγαζί βρήκε τον χαρακτήρα του, και έλειπε ο Σώσης. Τώρα είναι ένα αληθινό underground rock club που μπορείς να πάεις ακόμα τζαι αφού εγεναίκωσες. Οπότε αυτή την Παρασκευή, δηλαδή απόψε (κανονικά μόλις πριν λλίο εμπήκεν το Σάββατο) αποφάσισα να πάω μαζί με τον escort μου από νωρίς στο μυθικό Every Friday – Metal Night. Αν εξαιρέσεις πως με το που μπήκα μέσα ο Dj ο ποθκιάντροπος έβαλε ένα τραγούδι των Cannibal Corpse (Τι ρωτάς? Χτιτζιόν όπως τ’όνομαν τους), κατά τ’άλλα I was pleasantly surprised by myself. Επαιρνούσα λοιπόν ωραία (τούτα εννά σας τα πω άλλη φορά) τζαι σε κάποια φάση καθώς πάω να κάτσω δίπλα που μια φίλη του αδερφού μου την οποία πρόσφατα γνώρισα, μου’ρχεται μια υπόκωφη βοθρίλα…

 

…και την ρωτάω γεμάτη ένταση και με τρόμο στα μάτια:

 

 

– Μα γιατί βρομεί βόθρους πάλε δαμέσα???????


– Άμα ρε…

λαλεί μου,

 

σόρρυ ρε…

συνεχίζει,

 

 

εν που έκλασα.

 

 

Ήταν ένας πόρτος. Ένας πόρτος χρόνιας δυσκοιλιότητας αν ξέρεις το είδος. Δεν ήταν το μαγαζί του Σώση. Ήταν ο κώλος της Ράνιας. Τα μάγια λύθηκαν. Το μαγαζί του Σώση είναι ελεύθερο από την γνωστή μυρωδιά “σκατά με μόλυνση”.

Άρα θα ξαναπάω Rolling Stones αυτό το καλοκαίρι! Κόπιασε να με κεράσεις. 🙂

 

ΥΓ.  Εμακρυγόρησα. Έπιαν με ο καϊλές [έγνοια].

Advertisements
17 Comments leave one →
 1. george permalink
  15/08/2009 10:40

  Τελικα η αποχη εκαμεν σου καλο α! Τελειο post χεχεχε. Τωρα να δεις που μολις ερτει πισω ο Σοσεις θα επιστρεψουν η βρομα και οι κατσαριδες 🙂
  Καλο καλοκαιρι και καλες διακοπες.

 2. 15/08/2009 11:27

  sosis reee pellamoooooos!

 3. 15/08/2009 11:28

  axaxaxa to kallitteron sou post re xrend!!!!! i soureal epanemfanisi tis katsaridas kati apo koustouritsa+tarantino =love for ever, mou kamnei

 4. 15/08/2009 19:06

  en eshei ipothesin o sosis
  alla oi Cannibal Corpse g*moun 🙂

 5. Maria permalink
  16/08/2009 09:08

  ti?? ma en gi’ auto pou en exei sosi o ora 10 exei 1 mina??
  I DUSTUXIA TOU NA EISAI LEUKOSIATIS KAI 3ENITEMENOS KAI NA MEN 3EREIS TI GINETAI S AUTON TON KOSMO!

  gt na men eixame k meis kingston kai rolling stones?? ate na mas a3iosei o 8eos na pame k meis sto rolling stones dixa tis katsarides!

  to post sou me sugklonise kai me sugkinise! fekkiou

 6. 16/08/2009 16:20

  χαχαχα :] Ατε, εμαθαμεν τζαι το βρόμικο παρελθόν του easy rider των fm!

 7. 16/08/2009 16:36

  :-)))
  μήπως οι κατσαρίδες είναι τα κατοικίδια του;
  εναλλακτικά pets… ένας τύπος στη σχολή μου άλουτος με μακρυά μαλλιά και κολλημένος τέσσερα χρόνια στο ίδιο σημείο απέναντι από τη σκάλα του κάτω διαδρόμου είχε ένα ποντικό να κάνει βόλτες σε όλο του το σώμα….

  anyway, τον τύπο τον άκουγα καμιά φορά από το κανάλι6 αλλά δεν άντεχα όλες αυτές τις αμπελοφιλοσοφίες του έτσι προτίμησα το youtube!!!

 8. 16/08/2009 22:39

  Σε διαβάζω πολύ καιρό τώρα (σίγουρα πάνω από ένα χρόνο), αλλά αν θυμάμαι καλά δεν έχω αφήσει ξανά σχόλιο.
  Μπορεί να μην έχω έρθει ποτέ στην Κύπρο (ακόμα), όμως με ταξίδεψες στα μέρη του Σώση και η μυρωδιά σχεδόν έφτασε μέχρι εδώ… LOL
  Τέλειο post!

  Saigon

 9. 16/08/2009 22:58

  Σαϊγκόν

  Άμα είμαι δαμέ όταν έρτεις, (γιατί Λεμεσό θα έρτεις!), θα σε πάω στο Rolling Stones να μου πιάσεις τζαι συνέντευξη :Ρ Θα σε πάρω να δεις τζαι τον τόπο που ήταν το Κίνγκστον.

 10. 17/08/2009 05:10

  Τελικά στο Κίνγκστον μάλλον θα πήγα την τελευταία χρονιά πριν να κλείσει. Ήμουν τίγκα στη ζιβανία που την ώραν που εξεκινήσαμεν που τη χώρα έτσι εν αθθυμούμαι σχεδόν τίποτε. Πάντως καλά επέρασαμεν, με κατσαρίδες ή χωρίς.

 11. 17/08/2009 20:47

  je edierwtumun je ego gt en eshi sosin at 10…

 12. Anonymous permalink
  18/08/2009 14:07

  Πολύ ωραίο άρθρο.

  Μπλόγκ | Εσύ γράφεις;
  http://www.mplogk.com

 13. 19/08/2009 15:59

  Plaka plaka o sosis mou 8ymise kati kwmwdies tou 80 me ton Psalti kai th gnwsth parea pou eixan ws 8ema to peiratiko radiofwno (blepe Kabalaris ton fm stereo, Basika kalispera sas)

 14. Anonymous permalink
  20/08/2009 18:13

  mallon epie o gordon ramsay pou to toilet’s nightmare &ekamen ton sosi na dei oti oi katsarides ennen kalo ntekor an thelei naxei douleia…

 15. 24/08/2009 09:34

  peee ti mou thimises tora 🙂 en epia pote sto rolling stone alla tes toualetes tou kingstone thimoumai tes. creapy. very creapy indeed

 16. 29/08/2009 09:39

  Χαχαχαχα έκαμες με τζιαι γέλασα πρωί-πρωί!
  Πρότεινε του Σώση τωρά που εννα φκει που την φυλακή να πιάει δουλειάν στες αποχετεύσεις.

 17. Anonymous permalink
  13/12/2013 10:32

  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΩΣΗ.ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΑΚΡΟΑΤΗΣ.ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: