Skip to content

Λαός Συγκαμένος, Ποτέ Κερδισμένος!

20/07/2009

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα στα φανερά ή στα κρυφά, παίρνουμε όλοι από ένα δάχτυλο και αρχίζουμε να δείχνουμε συγκεκριμένα και αόριστα, ελπίζοντας πως φέτος θα δείξουμε τον αληθινό φταίχτη. Εσύ φταις. Όχι, εσύ φταις. Εκείνος φταίει. Εκείνοι. Εμείς. Οι άλλοι. Οι δίξε, οι μπήξε.

 

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα στα φανερά ή στα κρυφά, παίρνουμε όλοι από μία στάση σώματος και την ασορτί της έκφραση ππροσώπου, και αρχίζουμε να επιδεικνύουμε, ελπίζοντας πως φέτος θα επιδείξουμε την αληθινή αλήθεια. Έτσι έγινε. Όχι, έτσι έγινε. Έγινε έτσι αλλά πριν έγινε αλλιώς.

 

Έχουμε για αξεσουάρ έναν κούσπο, με τον οποίο σκαλίζουμε, σκαλίζουμε και ξανασκαλίζουμε, και ο νους μας δεν βάζει πως, “δεν πρόκειται να βρω περτέλαιο τόσο επιφανειακά”, ούτε, “και τι να το κάνω το πετρέλαιο άμα εάν και εφόσον το βρω, αμέσως μετά θα πεθάνω, γιατί έφαγα μια ζωή σκάβοντας και ξέχασα να τη ζήσω?”.

 

Παράλληλα, είμαστε αραγμένοι σε μια ξαπλώστρα απολαμβάνοντας το φραπέ μας και την μπίρα μας. Το χθες και το σήμερα μπλέκονται και γίνονται ένας σουρεαλιστικός αχταρμάς, και νιώθουμε τους μυς μας να πονάνε από το βάρος του δαχτύλου που κουβαλάμε, την παραθκιάνταλη επιδεικτική στάση σώματος, και το τσάππισμα, και βγαίνουμε άσχημοι στις φωτογραφίες λόγω της έκφρασης του προσώπου που έχουμε φορέσει για τις ανάγκες της ημέρας. Και δεν κάνουμε σε καμία περίπτωση μία παύση, να αναλογιστούμε γιατί έχουμε πιαστεί ολόκληροι και γιατί η μούρη μας μοιάζει με κώλο.

Το ένα μας πόδι είναι μπροστά και το άλλο είναι πίσω και περπατάμε χρονίως ωσάν τους συγκαμένους.

 

Πόσο πιο περίπλοκο μπορεί να γίνει το θέμα της εισβολής?

 

Αν, έτσι για αλλαγή, παίρναμε το δάχτυλο και το γυρνούσαμε πάνω μας, κι αν παίρναμε την επιδεικτική μας στάση και φάτσα και στηνόμασταν μπροστά στον καθρέφτη, επιδεικνύοντας τις αλήθειες μας στον εαυτό μας, και βλέποντας τα ροζιασμένα χέρια μας, τότε ίσως και να βλέπαμε την πραγματικότητα, ίσως τα πράγματα να απλοποιούνταν, να γίνονταν πιο ξεκάθαρα. Ίσως να τρώγαμε το χαστούκι που μας χρειάζεται για να συνέλθουμε από τη σβούρα που μας κατάντησε το προηγούμενο χαστούκι που φάγαμε, προ τριάντα πέντε χρόνων.

 

Η πρόσφατη Κυπριακή ιστορία είναι μία που δεν θέλω να ξέρω. Ούτε αυτή που ξέρεις εσύ θέλω να ξέρω, ούτε αυτή που ξέρει ο άλλος. Δεν θέλω άλλα μαθήματα ιστορίας και πολιτικής. Μπού-χτη-σα. Και δεν με ενδιαφέρει ποιοι έφταιξαν. Χέ-στη-κα. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα και οι υπόλοιποι θα τα δουν λίαν συντόμως.

 

Με ενδιαφέρει η παρούσα και η μέλλουσα Κυπριακή ιστορία. Με ενδιαφέρουν αυτοί που δεν έφταιξαν. Αυτοί που ζουν και δεν ζουν σήμερα, αυτοί που γεννήθηκαν εχτές και αυτοί που θα γεννηθούν αύριο. Σκάλισε και να σκαλίσεις, βγάλαμε κάλλους στα χέρια, σπάσανε, τρέξαν αίματα, μας έφυγε κι ένας δίσκος από τον σπόνδυλο, κι είμαστε τόσο ξεδιάντροποι που με το έτσι θέλω μεταφέρουμε αυτή τη μιζέρια σ’αυτούς που δεν φταιν σε τίποτα.

 

Εμείς είμαστε οι σημερινοί φταίχτες, τζαι τα κοπελλούθκια μας θα γίνουν οι αυριανοί, και το δικό μας φταίξιμο είναι ανάλογο των προηγούμενων. Η μιζέρια θα διαιωνίζεται εις τους αιώνες των αιώνων, αν δεν πάψουμε επιτέλους να πιθικίζουμε, τζαι να αφήκουμεν τον κούσπο να πνάσει! Να σταθούμεν όρθιοι, να πάρουμε μιαν ανάσα τζαι να δούμε πίσω μας τους αμέτρητους λούκκους τζαι παγίδες, τα πράσινα μίση τζαι τους κόκκινους δαίμονες που με τις ευχές μας πολλαπλασιάστηκαν. Ακολούθως να κάμουμε μια στροφή 180 μοιρών τζαι να δούμεν ομπρός μας το εύφορο έδαφος, το πράσινο τοπίο, την πανίδα να ζει και να μας δείχνει την ισορροπία του κύκλου της ζωής, τζαι να ευχαριστήσουμεν το πλάστη μας που μας εφώτισε τζαι δεν εσυνεχίσαμε την καταστροφή.

 

Τριαντα πέντε χρόνια. Τρεις γενιές. Κανούν, εν νομίζεις??

 

Advertisements
53 Comments leave one →
 1. 20/07/2009 11:20

  πόσο δίκιο ἔχεις
  καλῶς σέ βρῆκα

 2. 20/07/2009 12:33

  “Δεν θέλω άλλα μαθήματα ιστορίας και πολιτικής. Μπού-χτη-σα. Και δεν με ενδιαφέρει ποιοι έφταιξαν. Χέ-στη-κα.
  Με ενδιαφέρει η παρούσα και η μέλλουσα Κυπριακή ιστορία. Με ενδιαφέρουν αυτοί που δεν έφταιξαν.”

  εκέρδησες τον σεβασμό μου μέσα που τούτα.

 3. 20/07/2009 12:34

  En 8elo na 3exaso, 8elo omos na sigxoriso gia na pao parakato.

  Je an den ma8oume tin istoria mas 8a epanalavoume ta idia la8i. Gi auto je yparxei i istoria….

 4. 20/07/2009 13:22

  “Η πρόσφατη Κυπριακή ιστορία είναι μία που δεν θέλω να ξέρω. Ούτε αυτή που ξέρεις εσύ θέλω να ξέρω, ούτε αυτή που ξέρει ο άλλος. Δεν θέλω άλλα μαθήματα ιστορίας και πολιτικής”.

  Εμέναν πάλε τούτο το σημείο ειδικά επροβλημάτισε με.
  Ενα υποθέσω αγαπητή Ψυχία (αλλιώς εν φκάλλω νόημα), πως εσύ σε κάποια φάση της ζωής σου, καθαρά που δική σου ανάγκη αφιέρωσες Χ ώρες στο να καταλάβεις τι στο καλό έγινε τότε. Τζαι εκατάληξες σε μια κάποια “αλήθεια”.

  Λογικόν το βρίσκω που εν θέλεις να σου τα πρίζουν άλλο.

  Πρέπει όμως να σταματήσουν τούτοι να τα ανασκαλίζουν επειδή εσύ έμαθες τα;

  Ξέρεις πόσοι εν τα εμάθαν; Ξέρεις πόσοι εν έχουν ιδέα;

  …Νομίζω πως ένιξερεις.

  Εγώ ενόμιζα πως ήξερα όσπου τζ’επήα στρατό τζιαι είδα οτι 7 στους 10 συνομήλικους μου έπρεπε να έχουμε επιθεώρηση που τον ταδε συνταγματάρχη τζαι να φαν 1 στέρηση εξόδου για να ανακαλύψουν τι έγινε στες 15 τζαι 20 του Ιούλη το 74.

  Θεωρείς το πολλά υγειές για τον τόπο μας τούντο επίπεδο ιστορικής μόρφωσης;

  (Να διευκρινήσω πως εν διαφωνώ με τ όλο της ανάρτησης αλλά με κάποια συγκεκριμένα σημεία που ίσως τζιαι να κατανόησα λάθος).

 5. 20/07/2009 13:55

  Αγαπητέ Sindrimin είμαι της άποψης πως τούτοι που θέλουν να μάθουν εννά γυρέψουν τζαι εννά μάθουν. Οι υπόλοιποι, εν πα να τους πελεκάς με το μαδράτζιην, μπορεί να τα παπαγαλίσουν, αλλά έθθα τα μάθουν ποττέ. Με το ζόριν ούτε παντρειά, ούτε εκμάθηση γίνεται.

  Το ππόιντ έννεν η ιστορική άγνοια που κυριαρχεί στους νέους. Εν το ότι εν σηκώνει ο οργανισμός μου το ύφος και το κλάμα της μιζέριας κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Εν ώρα να δικλείσουμεν ομπρός, να αποκτήσουμε νάκκουριν αισιοδοξία πέρκι επί τέλους κάμουμε κανένα βήμα προς τούντην κατεύθυνση. Ως πόσον κολλημένοι πίσω και μόνον πίσω? Επρηστήκαν. Τούτο.

 6. 20/07/2009 14:30

  Δεκαπέντε χιλιάδες και μία
  στραβάδια απολύομαι
  τριαντά πέντε χρονάκια θητεία
  στραβάδια απολύομαι

 7. anonymous permalink
  20/07/2009 14:56

  Αν δεν κατανοήσουμε το παρελθόν πως θα προχωρίσουμε στο μέλλον;
  Εύκολο να το λες αλλά δεν έγινε μόνο μια εισβολή, δες τις συνέπειες της.
  Μπορεί εσύ να άκουσες την ιστορία από τη γιαγιά σου, τη μάμα σου, τα βιβλία αλλά κάποιοι την έζησαν και ακόμα βιώνουν τον πόνο του ξεριζωμού και της προσφυγιάς. Αλλά κι εμάς τους νέους ποιός μας εγγυάται οτι δε θα τα ζήσουμε κι εμείς αυτά; η εφησυχασμένη μας συνείδηση μάλλον..

 8. 20/07/2009 15:22

  Αγαπητέ ανώνυμε, η κατανόηση εν ένα πράμα. Το κόλλημα εν άλλο. Εν το δεύτερο που κατακρίνω. Οι συνέπειες της εισβολής γίνονται χειρότερες όσο δεν προχωράμε στο μέλλον αλλά κολλάμε στο παρελθόν!
  Μπάι δε γουέι, τζαι γω νέα είμαι.

 9. 20/07/2009 18:23

  Νομίζω πως τζίνοι που θέλουν να μάθουν εν θα εθέλαν αν δεν υπήρχε τούτο το κατά τα άλλα άθλιο ερέθισμα του ανασκαλίσματος.

  Σωστό το ππόιντ σου τζαι πράγματι εβαρεθήκαμεν (τζ’ εσύ τζαι οι περισσόττεροι που μάς) τούντην κατάσταση. Απλά ήθελα τούντην τελευταία διευκρίνηση. “Η κατανόηση εν ένα πράμα. Το κόλλημα εν άλλο”.

  Ευχαριστώ

 10. anonymous permalink
  20/07/2009 19:45

  Μα δυστυχώς ενεν μόνοι μας που προχωρούμε, υπάρχει και η άλλη πλευρά που είναι και η κύρια υπεύθυνη(αφού σας αρέσει να λέτε οτι φταίμε απο κοινού), η οποία δε φαίνεται να θέλει. Αν δε με πιστεύεις δες τους χορούς και τα πανυγήρια που έστησαν “ποτζεί” οι κατα τ’άλλα “συνοδοιπόροι” μας.

 11. 20/07/2009 21:08

  Αγαπητέ ανώνυμε, τούτο που έγραψες δείχνει ακριβώς αυτό που εν σηκώνει πιον ο οργανισμός μου. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Τζαι οι μεν τζαι οι δε. Κυπραίοι ποδά, Κυπραίοι τζαι ποτζεί (αν και αμφιβάλλω πως η πλειοψηφία που λαμβάνει μέρος σε τούντην εκδήλωση εν Κυπραίοι). Αν καρτερούμεν ο ένας τον άλλον για να πάμεν μπροστά, στην ίδια μιζέρια εννά παραμείνουμε.

  Κανεί με τα αυτονόητα.

 12. anonymous permalink
  20/07/2009 23:16

  Οι, τούρκοι ποτζεί έλληνες ποδά. Δυστυχώς τα πράματα εν γίνονται απλούστερα με το να βαφτιζούμαστε ούλλοι “Κυπραίοι” και όποιος νομίζει οτι είμαστε το ίδιο με τους τούρκους της κύπρου επειδή βλέπουν κανένα εργούι στην τ.β τύπου σουλτάνα και χαρίτα ξεγελιούνται. Εσείς(όποιος τελοσπάντων το κάνει) δεν αποδέχεστε το διαφορέτικο απλώς προσπαθείτε να το κάμετε ίδιο με το δικό σας.

  Πάντα φιλικά.

 13. 20/07/2009 23:31

  ψυχία όταν λες να “πάμε μπροστά”

  ποιους ακριβώς εννοείς;

  τι ακριβώς εννοείς με το “μπροστά”;

  και κάτι άλλο,

  εξ όσων κατάλαβα, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε “κυπριακό” είναι ένα ψυχολογικό πρόβλημα;

 14. 21/07/2009 00:13

  Think of the events back then as a rape and Cypriot society as the victim that has not seeked therapy because she was raised to believe that the right thing to do in life is to keep your problems to yourself and not appear weak to others.

  Το Κυπριακό είναι και ψυχολογικό πρόβλημα όπως κάθε γεγονός που έχει να κάνει σχέση με ανθρώπους.

  .

 15. Anonymous permalink
  21/07/2009 10:39

  Simfono me osa les k pragmatika pistevw oti prepei na stamatisoume na fteme ‘o enas ton allon’ gia oti egine kai na doume ap’odo k mpros ti 8a ginei..kairos ine alloste..To mono simio p 8a i8ela na 8iksw einai to oti prepei na gnwrizoume tin istoria mas giati mono etsi 8a mporesoume na proxwrisoume k na veltiosoume ti katastasi..3erw oti o ka8enas leei ta dika t kai tis ‘ali8ies’ tou omos toulaxisto kapia vasika simia kai tis katastaseis tis opies odigisan stin tourkiki isvoli sti kipro mas prepei na ta gnwrizoume..k emeis oi neoi exoume Ypoxrewsi na 3eroume ti egine..Pragmatika me lipei na vlepw neous tis ilikias mou (20-25) na einai 20 Iouliou k na dierwtounte..’Ma kala ti egine simera k epezan oi sirines p to proi?!’ k na min exoun ti paramikri idea peri tinos prokite..
  Kai to tragiko…imaste i amesos epomeni genia oson ezisan tin isvoli..imaste epiikos adikeologitoi na min gnorizoume…

 16. 21/07/2009 11:00

  Αγαπητέ OSR εννοώ τους Κυπραίους, και εννοώ να προχωρήσουμε μπροστά (= να μπούμε σε κίνηση/βγούμε από τη στασιμότητα – πνευματικά). Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ευστοχότατα ο Passenger.

 17. Andreas permalink
  21/07/2009 13:47

  Ksero inta pou ennoi i psychia.Na to po me 2 logia dioti ime anafandon ki ego tountis apopsis.
  Oti egine egine.Pame gia lisi viosimi kai zoume oulles oi ratses pas stounto nisi.Pou tziame tzie tzi vlepoume to pos domoume tin kinonia gia na evimeroume emis kai oi epomenes genies opos akrivos egine me tous vorioevropeous .
  To parelthon ehoume to gia didahi kai oi gia dihonia.
  Telos

 18. 21/07/2009 14:11

  Και ο Ανδρέας σωστός!

 19. 21/07/2009 18:16

  ψυχία και passenger το πιο σημαντικό στην ιστορία μας είναι ποιος είναι ο θύτης του βιασμού και ποιο το θύμα;

  θεωρώ ότι ειναι λίγο ατυχής ο παραλληλισμός γιατί ο βιασμός είναι ένα και μοναδικό γεγονός το οποίο έγινε και τελείωσε

  έτσι έγινε και με αυτό που ονομάζουμε “κυπριακό”;

  και αυτό (ο βιασμός δηλαδή) πότε έγινε; το 1955 με την τριμερή; το 1960 με τις “συμφωνίες” ζυρίχης λονδίνου; το 1961; το 1963 το 1974; πότε;

  τέσπα για να μην το κουράζω άλλο το θέμα θεωρώ ότι η απλοική προσέγγιση του “να τελειώνουμε με το κυπριακό” και να πάμε μπροστά” ό,τι και να σημαίνει αυτό

  και αυτά τα περί “ό,τι έγινε έγινε κλπ κλπ”

  φανερώνει το απίστευτο μας βόλεμα στα πάντα μες τούντον τόπο

  ό,τι έγινε έγινε!! απίστευτη προσέγγιση!
  έτσι απλά, ούλλα μαζί πουκάτω που το χαλί να τελειώνουμε τζαι να πάμεν μπροστά σιόρ

  βαριόμαστε καν να κάνουμε μια σοβαρή ανασκόπηση πέρα από φανατισμούς και αυτό το ονομάζουμε

  “βαρέθηκα ολάν”

  αφού είσαι και γιατρός αγαπητή ψυχία

  ένας γιατρός για να προσφέρει την κατάλληλη θεραπεία σε ένα ασθενή τι πρέπει να κάνει;

  πρώτα απ΄ολα να κάνει την σωστή διάγνωση, να βρει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που έχει ο ασθενής

  όταν βρει ποιο είναι το πρόβλημα, το επόμενο βήμα εκτός από την θεραπεία που θα προτεινει

  είναι να βρει τις αιτίες του προβλήματος, τι είναι αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα

  ουτως ώστε όταν με το καλό θεραπευτεί ο ασθενής να μην ξαναπάθει τα ίδια

  οπότε καταρχήν πρέπει να δούμε ποια είναι η ουσία του “κυπριακού” προβλήματος;

  ποια διάγνωση κάνουμε για την ουσία του;
  ποιες είναι οι αιτίες που οδήγησαν στην δημιουργία του;

  οπότε αφού το θεραπεύσουμε (με την λύση) να μην το πάθουμε ξανά

  οπότε η απλοική αυτή προσέγγιση
  είναι τουλάχιστον επιφανειακή και παραγνώριζει τα πάντα γύρω από το τι σημαίνει συμφέροντα οικονομικά γεωστρατηγική μέση ανατολή, αβύθιστο αεροπλανοφόρο νατο πετρέλαια κλπ

  το “κυπριακό” δεν είναι κάτι το μοναδικό και ξεκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο

  http://osr55.wordpress.com/2009/06/24/

  “Η εναλλακτική θέαση του «κυπριακού» μπορεί να ιδωθεί απλά σαν άλλο ένα ζήτημα που εντάσσεται σαν απόρροια του παγκόσμιου συστήματος που επικρατεί, δηλαδή του καπιταλιστικού μοντέλου «οικονομάς» γενικά ομιλούντες σε όλα τα ζητήματα που ισχύουν παγκοσμίως και πλήττουν τους απλούς ανθρώπους”
  …………………………………………Η Κύπρος μετά το 2004 βιώνει ακόμα έναν εμφύλιο διχασμό, όπου κατά τη γνώμη μου κανένας δεν έχει δίκαιο

  …………………… Η ουσία είναι το μοντέλο «οικονομίας» που κυριαρχεί, τα υπόλοιπα είναι απλά απόρροια του………..

  ποιος γνωρίζει τους τίγρεις του ταμίλ;

 20. psychia permalink*
  21/07/2009 20:38

  Αγαπητέ OSR, αν μετά από 35 χρόνια δεν εβρέθηκεν ούτε η διάγνωση, ούτε οι αιτίες, ούτε η θεραπεία, ή έστω ένα εκ των τριών, τότε τα τινά είναι 3:

  1. Ο γιατρός εν άχρηστος.
  2. Ο ασθενής εν υποχόνδριος.
  3. Ο ασθενής επέθανεν.

  Το μόνο σίγουρο είναι πως η αρρώστια επροχώρησεν πολλά τζαι τούτο εν εμφανές από τις επιπλοκές της. Τζαι ναι, οι συγγενείς αισθάνονται κουρασμένοι τζαι απηυδισμένοι!
  Τόσο απλά!

  • 17/05/2017 06:05

   Ai citit scriosrica celor de la Brx?E groasa rau!Bun, guvernul, adica bugetul, adica noi toti, re sa plateasca 30 mil pana pe 15 dec. ohohoooo, sa vedem de unde scot banii? Nu-i mai da lui Dogaru! He he he Dar mai nasol e, ca este afectata si plata viitoare a UE pt POSDRU.Hai ca scriu mai jos ce am inteles eu.

 21. 21/07/2009 21:34

  @ ΟSR: Φίλε μου πρέπει να καταλάβεις ότι τα η Ψυχία, ο Κακομούτσουνος, ο Ανδρέας και η τεράστια πλειοψηφία τούτου του λαού, δεν πρόκειται να περιμένει μέχρι να κατεδαφιστούν οι οικονομικές δομές του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και άλλο τόσο μέχρι που η ανθρωπότητα να βρει το εναλλακτικό κοινονικοπολιτικό σύστημα που θα τον αντικαταστήσει για να έρθει από μόνη της η λύση. Επειδή βέβαια τότε δεν θα υπάρχουν λόγοι για πολέμους και κατοχές. Μέχρι τότε δεν ξέρω πόσες γενιές ακόμα θα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα. Και πως μπορείς να μου εγγυηθείς ότι αυτό θα γίνει κάποτε;

  Νομίζω ότι μας μεταφέρεις στη σφαίρα του παραμυθιού και εδώ μιλάμε για κάποιο σοβαρά ασθενή που χρειάζεται άμεση διάγνωση. Και πάνω απ΄όλα άμεση θεραπεία! Εσύ σε 356 χρόνια δίσεκτα χρόνια θα βγάλεις διάγνωση και στο τάφο του ασθενή δεν θα έχει μείνει ούτε ίχνος από το DNA του. Γιατί η διάγνωση που βγάζεις τώρα δυστυχώς (και το εννοώ το δυστυχώς), δεν έχει εφαρμογή.

  Αυτά!

 22. 22/07/2009 11:54

  αυτό που λέω είναι απλό,

  αναγνωρίζεις τις αιτίες που δημιούργησαν ΚΑΙ το “κυπριακό”

  και προσπαθείς να περιορίσεις με την όποια λύση τις πιθανότητες μελλοντικών επιπλοκών

  πχ οι συμφωνίες ζυρίχης λονδίνου που αποδέκτηκε ένας και μόνο άνθρωπος εξ ονόματος ενός λαού διαφωνούντος του μόνου κόμματος που υπήρχε τότε δηλαδή του ακελ

  υποτίθεται ότι έλυναν αυτό που ονομαζόταν μέχρι τότε “κυπριακό”

  στην πραγματικότητα αυτό που έγινε ήταν η νομιμοποίηση των νατοικών βρεττανικών βάσεων αποικιακό κατάλοιπο

  αντί για” λύση” οι καλοθελητές το περιέπλεξαν (σκοπίμως) ακόμη περισσότερο αφού με αυτες τις “συμφωνίες” και το εκτρωματικό του δοτό σύνταγμα
  (στο οποίο δεν υπήρχε καν η λέξη λαός παρά μόνο έλληνες και τούρκοι και στο οποίο η ύπανδρος γυνή ανήκει στην κοινότητα του ανδρός της κλπ κλπ)

  με τις ρατσιστικές και πανω απ όλα τις διχοτομικές του πρόνοιες ΚΑΙ χρησιμοποιώντας προβοκάτσιες οι διάφοροι καλοθελητές πατώντας πάνω στην ηλιθιότητα των κυπραίων “πολιτικών” έφτασαν στην ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου

  όπως έκαναν παντού οι εγγλέζοι με το διαίρει και βασίλευε βλέπε Ινδια και Πακιστάν που κάποτε ήταν μια χώρα όπως τους επέβαλαν οι εγγλέζοι και μετά κατασκοτώθηκαν και ακόμη κατασκοτώνονται ακόμη και αφού χωρίστηκαν

  όπως με την Σρι Λάνκα με την γνωστή τακτική τους και πάλι οι εγγλέζοι 30 χρόνια πριν υπάρχει εκτοτε συνεχείς διένεξη στην χώρα

  μόλις προ 3 μηνών 15 χιλιάδες Ταμίλ πολίτες της χώρας σφαγιάστηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις και σήμερα 300 χιλιάδες άνθρωποι κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

  ασχέτως αν δεν τα γνωρίζουν οι “πολιτισμένοι” δυτικοί ή δεν τα λέει καμιά τηλεόραση παρά μόνο για το Ιράν που βολεύει τους καλοθελητές και για το κυπριακό και τα αναπαράγουν και τα εδώ “ρεαλιστικά” παπαγαλάκια

  τέσπα ναι να επέλθει μια κάποια λύση φτάνει αυτή όμως να μην περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα εις βάρος των απλών ανθρώπων

  πχ με το σχέδιο 5 αυτό γινόταν πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ κάτι που δεν θα μπορούσε να τροποποιηθεί ποτέ μα ποτέ έστω και αν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες του τόπου αυτού σε ποσοστό 100% θα ήθελαν

  αφού θα έπρεπε να συγκατατεθούν οι συνταγματικοί εγγυητές δηλαδή ελλάδα τουρκία αγγλία

  κάτι που φυσικά δεν θα γινόταν ποτέ, άρα θα είμασταν για πάντα όμηροι της πολιτικής αυτών των χωρών, και όταν θα φωνάζαμε, θα μας λέγανε όπως λένε και τώρα

  “μα σάννα τζαι εδεκτήκετε το τουντο σχέδιο;”

  άλλο συνειδητή επιλογή μιας συμβιβαστικής πρότασης και άλλο η εξιδανίκευση αυτών των προτάσεων όπως γίνεται επανειλημμένως

  γιατί πραγματικά αυτό που βλέπω από τους πλείστους που εκφράζονται και κλαίγονται για την “ευκαρία που χάθηκε το 2004”

  είναι ότι είναι είναι έτοιμοι να δεκτούν ότιδήποτε τους φέρουν να υπογράψουν

 23. 22/07/2009 12:39

  Εγώ διαφωνώ δόκτορ μου. Αμα δεν ξέρεις το παρελθόν σου και την ιστορία σου και αμα δεν μάθεις απο αυτά δεν είσαι τίποτα. Δεν μπορείς να λές ‘επρηστήκαν!’ για πράγματα που έπαθε ο παππούς, η γιαγιά, η μητέρα ο πατέρας σου και γεγονότα τα οποία έκαναν τον Κυπριακό Ελληνισμό να υποφέρει και να υπομένει μέχρι και σήμερα… Προσωπικά δεν είμαι διαθετημένος να ζήσω ειρηνικά μαζί με τους τ/κ και ούτε τους θέλω να έρχονται απο δώ και να έχουνε και δικαιώματα…

 24. 22/07/2009 12:41

  Με όλο το σεβασμό OSR, το απλό δεν γίνεται να θέλει δίστηλο.

 25. Andreas permalink
  22/07/2009 12:51

  Osr en nomizis oti psirizis polla ta pramata?Ise ki esi politikos(kantis).Thoris ek tou makrothen kai asfalous ta pramata , vazis to heri sto mousoui (an eshis)kai os professoras lalis pou en to lathos kai os allos theoritikantis leis tin sosti (alla polla polla geniki)diadikasia epilisis tou provlimatos.
  En thoris oti to provlima pleon ekatesti gaggrena?Ate kani.En toso diskolo na to katalavis?

  El grego.Dkiavase to sholio pou egrapsa pio pano giati ise ektos logikis tis psychias.

  ( APOFTHEGMA:O mesos kipreos pou diamartiretai gia tin lisi , an tou ediousan to eksousia gia tin lisi, en tha ta ekataferne kalitera pou ton meso kipreo politiko.
  Opote kamnete kai llio krati prin grafete afidos)

 26. 22/07/2009 15:39

  http://alloukiallou.blogspot.com/2009/07/blog-post_22.html

  συγχαρητήρια (ἀκόμα μιά φορά)

 27. 22/07/2009 16:37

  Γαβριήλ
  Να’σαι καλά.

 28. 22/07/2009 17:15

  Φίλε Ανδρεα το διάβασα το σχόλιο σου και απαντώ οτι εγώ δεν τους θέλω τους τ/κ. Δε θέλω να ζήσουμε μαζί. Απλά λέω την άποψη μου…

 29. Andreas permalink
  22/07/2009 19:59

  Sevasto 🙂

 30. 22/07/2009 20:59

  “Οι, τούρκοι ποτζεί έλληνες ποδά. Δυστυχώς τα πράματα εν γίνονται απλούστερα με το να βαφτιζούμαστε ούλλοι “Κυπραίοι” και όποιος νομίζει οτι είμαστε το ίδιο με τους τούρκους της κύπρου επειδή βλέπουν κανένα εργούι στην τ.β τύπου σουλτάνα και χαρίτα ξεγελιούνται. ”

  Αυτή η φρασούλα του ανώνυμου και το πιο πάνω σχόλιο του el greco, πέραν του ότι αρνούνται την ιστορία, αποδεικνύουν πως λύση δε θα υπάρξει που να χτυπιέται όλος ο κόσμος κάτω. Γιατί ούτε οι μεγάλοι (πολιτικοί, Άγγλοι κλπ) θέλουν λύση, αλλά ούτε και πολλοί από τους απλούς πολίτες.

  Την ιστορία είναι απαραίτητο να την ξέρεις, για να πας μπροστά και να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Αλλά ποια ιστορία; Αυτή που σας μαθαίνουν στο σχολείο;(και μας μαθαίνουν κι εμάς δλδ). Άστο καλύτερα, άμα είναι αυτή.

  Επίσης, αν όντως ισχύει πως υπάρχουν πιτσιρίκια που δεν ξέρουν “γιατί βαράνε οι σειρήνες” που είπε και κάποιος πριν, κλάφ’τα Χαράλαμπε.
  Από κει και πέρα, η Ψύχια έχει ένα δίκιο: τα κλαψομουνιάσματα των πολιτικάντηδων που κυβερνάνε τα βαρέθηκε ο κόσμος και λογικά. Αυτα άλλωστε δείχνουν μια χαρά πως αυτοί δε θέλουν λύση. Γιατί αν υπάρξει λύση, θα χάσουν τις καρέκλες τους. Τόσα χρόνια ο λόγος ύπαρξής τους είναι η πράσινη γραμμή. Άμα τελειώσει η πράσινη γραμμή, θα πρέπει να βρουν άλλο λόγο. Πού να τρέχεις τώρα…

  ΥΓ1 -Αλήθεια σε ποια ιστορική φάση η Κύπρος ανήκε στην Ελλάδα, εκτός από το Βυζάντιο; (που τότε ανήκε στο Βυζάντιο ως και ένα κομμάτι της Συρίας και την περσίας δλδ ντάξει..)
  ΥΓ2 -Αν επιτρέπεται, el greco, για ποιο λόγο δε θες να ζήσεις με τους τ/κ?

 31. 22/07/2009 21:10

  Αγαπητέ Ελ Γκρέκο,

  ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που από τη μια λένε ότι δεν θέλουν να ζουν με τους Τ/Κ, δλδ ΔΕΝ θέλουν λύση, και από την άλλη κατηγορούν τους πολιτικούς μας που προσπαθούν για τη λύση, ότι μας πουλάνε.

  Επίσης μετά που θα απαντήσεις την ερώτηση της Κρότκαγιας, απάντησε μου και μένα, αν νομίζεις ότι η διχοτόμηση που επιθυμείς θα μπορέσει να αντέξει σαν λύση ντε φάκτο ( btw αυτό προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκία από το 50) , ή αν δεν σε ενδιαφέρουν η μελλοντικές παρενέργειες της. Για να ξέρουμε αν μιλούμε με υπεύθυνο ή με εντελώς φαιδρό και ανεύθυνο άτομα.

 32. Andreas permalink
  22/07/2009 22:31

  Ego lexi sevoume tous anthropous pou to dilonoun ksekathara.Re pedi mou den theloume lisi.
  Kai oute provenoun se akrees praksis – energies oute alla laloun kai alla kamnoun(vlepe sto parelthon to komma tis deksias pou epoulouse ethnikismo alla en edrapike na apodekti to annan).Apolitos sevasti i apopsi tou an kai diafono mehri kereas.

  Parepiptontos en eshete kana pehti aristero extreme pou souidia na protinete?
  Psahni o timour gi ayto roto

 33. 22/07/2009 22:38

  Εννά λιώσει ο Σουηδός στην Κυπρο τζαι εννά τζυλίσει τζαι αριστερά, τζαι δεξιά… :Ρ

 34. Andreas permalink
  23/07/2009 00:18

  grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  En to kseris oti o timour tora en ston olympiako tou pirea?(poso tha thela na iha ena kai dio kai tria blablabla).
  Pou ti mia mou omada stin alli.Epiamen enan amintiko tzie efkike ta gerima fereggios kai lalo mpas kai eshi kanan kalo efkero souido gia ekso aristera pou lifkoumastin.

  Parepiptontos epiaen kai o antipalos ena souido (rokolo dld 21 eton) kai me to pou ftani ellada evkale glossa kai eprokalouse to diko mas .2 souidi se kseni hora kai etsi opos pasin enna fan ta moustatzia tous.
  Telika o ilios ektos pou antikatathliptikos ,sioura prepi na kavki kai pollous nevrones.Kame to dimosiefsi.Enna shi polla citations!!!!(standard)

 35. 23/07/2009 12:35

  Ρε παιδιά εγώ απλά είπα ότι δεν θέλω τους τουρκοκύπριους να ζούνε μαζί μας. Αν απο αυτό έχετε βγάλει όοοολα τα συμπεράσματα που γράψατε πιο πάνω, ο Θεός να σας ελεήσει πιά! Η λύση πρέπει να είναι σωστή λύση, όχι ότι να ναι. Μην βγάζετε πράγματα απο το μυαλό σας. Δεν είπα οτι δεν θέλω λύση, απλά να μην είμαι αναγκασμένος να ζήσω μαζί τους. Κροτ ο λόγος είναι επειδή έχω διαβάσω και γνωρίζω την ιστορία μας, τα πάω καλά με όλες τις ράτσες εκτός απ τους τουρκους. Απαξιώ να συνεχίσω αυτή την κουβέντα….
  Καλημέρα σας!

 36. psychia permalink*
  23/07/2009 13:58

  Αγαπητέ Elgreco είπες “Δεν είπα οτι δεν θέλω λύση, απλά να μην είμαι αναγκασμένος να ζήσω μαζί τους.”. Σε αυτή την περίπτωση 2 είναι τα τινά (λύσεις):
  1. Διχοτόμιση
  2. Μετακόμιση (δική σου)

  Οι Τούρκοι της Κύπρου καθώς και ένας αριθμός Τούρκων εποίκων θα παραμείνουν στο νησί και θα συναναστρέφονται μαζί μας με το τρίτο τινό που προφανώς απορρίπτεις, αυτό της ομοσπονδίας.

  Πρακτικά και ρεαλιστικά, εν έσιει πολλών λογιών. Επειδή το να ξεκουμπιστούν ούλλοι τζαι να μείνουν μόνο οι Έλληνες της Κύπρου στο νησί, είναι πρακτικά αδύνατο.

  Οπότε (πρακτικά), έντζαι λαλείς κάτι διαφορετικό που τζείνο που σου προσάπτουν.

 37. 23/07/2009 14:48

  Krotkar ρίξε μια ματιά εδώ

  Η “αγωνιζόμενη” κυπριακή νεολαία μας στον δρόμο που της χάραξαν οι γονείς της και οι δασκάλοι της –video http://osr55.wordpress.com/2008/07/29\

 38. 23/07/2009 15:32

  el greco, το ξέρεις πως σε συμπαθώ, οπότε μη με παρεξηγήσεις που επιμένω. Απλά δεν καταλαβαίνω ειλικρινά εσένα (και πολλούς άλλους που ξέρω) που δεν θέλετε τους τ/κ. Αναρωτιέμαι τι σας έχουν κάνει προσωπικά -επίσης, αναρωτιέμαι τι έχουν κάνει οι τ/κ που δεν το έχουμε κάνει κι εμείς (ο α’ πληθ. είναι της μεγαλοπρεπείας). Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος σήμερα που αγνοεί τις σφαγές της ΕΟΚΑ Β? Που προσωπικά, επειδή είμαι και κυνική, δεν το παρεξηγώ: τέτοιες ήταν οι εποχές, τέτοια γίνονταν. Και οι δικοί μας οι χίτες έσφαζαν αριστερούς και σλάβους στον εμφύλιο, τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή.

  [Μπορώ να καταλάβω να μη γουστάρει κάποιος τους τούρκους πολιτικούς. Ούτε κι εγώ τους γουστάρω, όσο δε γουστάρω και τη Μπακογιάννη ή τον Πάγκαλο. Αλλά να μη γουστάρεις τον απλό κόσμο που τα ίδια με σένα έχει πάθει, αυτό με ξεπερνάει. όσο ξεσπιτώθηκαν οι πρόσφυγες από τη Μόρφου, άλλο τόσο ξεσπιτώθηκαν και οι πρόσφυγες από την Πάφο, λυπάμαι. Όσο για τους εποίκους, οκ, γνωστή η τακτική της επίσημης Τουρκίας, ΑΛΛΑ αυτός ο κόσμος (και δε μιλάω για το στρατό, έτσι; ο στρατός (και οι δυο στρατοί όμως) να ξεκουμπιστεί, εννοείται) κουβαλήθηκε σχεδόν με το ζόρι ή με ταξίματα κάθε είδους από τα βάθη της Ανατολής, για συγκεκριμένους λόγους που όλοι ξέρουμε. Από κει και πέρα, εδώ και 35 χρόνια, έχουν γεννηθεί παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ στην Ανατολία από όπου έφεραν τους γονείς τους, έποικοι και ντόπιοι ανακατεύτηκαν μεταξύ τους. Δλδ να φτιάξουμε κι αλλους πρόσφυγες, επειδή απλά κάποιοι “δε γουστάρουν να ζουν μαζί τους”; Να σημειώσω πως η Κύπρος δεν είναι το μοναδικό τέτοιο παράδειγμα στον κόσμο. Και στη Γάζα, τα ίδια γίνονται. ].

  Ας τα γνωρίζουμε λοιπόν, ας ξέρουμε τι έχει συμβεί, πού φταίμε εμείς, πού φταινε οι άλλοι, για να μην ξαναπέσουμε στις ίδιες λούμπες, αλλά όντως φτάνει πια με τις αδιέξοδες παρελθοντολογίες. Και μετά τι;

  osr55, μου θυμίζεις ένα 5χρονο που ρώταγε τον πατέρα του “μπαμπά, στο Πολυτεχνείο πολεμήσαμε με τους Τούρκους;”

 39. 23/07/2009 16:18

  είχες πει

  “Επίσης, αν όντως ισχύει πως υπάρχουν πιτσιρίκια που δεν ξέρουν “γιατί βαράνε οι σειρήνες” που είπε και κάποιος πριν, κλάφ’τα Χαράλαμπε.”

  οπότε η ερώτηση αυτό επιδίωκε και βλέπουμε τις απαντήσεις

  επίσης η επιφανειακή προσέγγιση σου είναι εμφανής με ένα απλό παράδειγμα που λες

  “οκ, γνωστή η τακτική της επίσημης Τουρκίας, ΑΛΛΑ αυτός ο κόσμος (και δε μιλάω για το στρατό, έτσι; ο στρατός (και οι δυο στρατοί όμως) να ξεκουμπιστεί,”

  αναφέρεσαι σε δυό στρατούς και προφανώς εννοείς τον τουρκικό και την ΕΦ

  στην λύση είναι συμφωνημέμνο ότι θα υπάρχουν 3 νατοικοί στρατοί τουλάχιστον (αγγλίας ελλάδας τουρκία) και ακόμη ένας που ανήκει σε διεθνή οργανισμό ίσως του νατο ίσως του οηε

  οπότι να ξεμπουστεί κλπ μας τσαμπουνάς;

  τώρα τα περί πεντάχρονου κλπ το “χιούμορ” σου είναι μάλλον για άτομα που πιάνουν πολύ υψηλά νοήματα και κάπου σε έχασα

 40. 23/07/2009 20:32

  Ρε δόκτωρ μου ideally το να φύγουνε όλοι τους και να μείνουμε μόνο οι Έλληνες (Ελλαδίτες και Ε/Κ στο νησί) είναι τέλεια λύση. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει (παλαιότερες συμφωνίες που υπογράφηκαν) αλλά μπορώ πάντοτε να ελπίζω και να το ονειρεύομαι έτσι?
  Όσο για τα υπόλοιπα, η φαμίλια μου έχει περάσει πάρα πολλά και έχω μεγαλώσει γνωρίζοντας οτι ο τουρκος είναι ο εχθρός μου. Πρόσφυγες απ τη Σμύρνη, πρόσφυγες απ την Κύπρο. Ε ρε πούστη μου δεν είμαι μαλάκας και δε θα κάτσω να με σκίσουνε κιόλας. Στο ίδιο καζάνι είναι και οι τουρκοκύπριοι και δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω τι έκαναν (βιασμούς, βανδαλισμούς, φόνους, λεηλατούσαν, βασάνιζαν κτλ) στην Κύπρο και πιο παλιά αλλά ειδικά τον καιρό της Αγγλοκρατίας. Ούτε το ’96 είναι μακριά ρε γαμώτο, μπροστά μας δολοφόνησαν τα παιδιά. Δεν τα ξεχνάω. Και αν έχετε αμφιβολίες για ρίξτε μια ματιά στις ‘εκδηλώσεις’ και τις γιορτές που κάνουνε αυτές τις μέρες, κάθε χρόνο στα κατεχόμενα. Μια μειονότητα του κώλου, της τάξεως του 12% όλου του πληθυσμού της Κύπρου (όταν έγινε η εισβολή), θέλει να γίνει ισότιμο και ισάξιο μέλος ενός νέου κράτους??? Ε δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. Άσε που οι περισσότεροι είναι τουρκοι έποικοι ή ξένοι οι οποίοι μένουνε χρόνια στα κατεχόμενα…
  Και κροτ μου, δεν σε παρεξηγώ απλά διαφωνούμε σε ορισμένα πράγματα…
  Και επειδή είπα οτι δεν θα το πάω παρακάτω (στο τέλος θα συζητάμε για μήνες και δε θα βγάλει πουθενά) ας το αφήσουμε ως εδώ και ας συμφωνήσουμε στο οτι διαφωνούμε!!!
  Καλό βράδυ!

 41. 23/07/2009 21:45

  Τάδε έφη ο πατέρας του Διάσπορου, άνθρωπος που τα’ζησεν ούλλα στο πετσίν του. Σαφώς σοφότερος που λλόου μας.

  “Δαμέ ήταν να παίξουν τη μάνα σου, είκοσι χρονών κορούαν για τιμωρίαν οι λεβέντες της ΕΟΚΑ Β γιατί ιμίσχ επήα πόλεμον παρά τες οδηγίες τους τζιαι αποκαλέσαν με κομμουνιστήν επειδή ήταν να πολεμήσω τους τούρκους αντί τον μακάριον τζιαι τζιήνοι εγυρίζαν μές το χωρκόν με τα τζιπ τάχα να ‘κρατούν την τάξη’. Συχχωρώ τους. Τόσα εξέραν. Επαρασυρτήκαν τζιαι τζιήνοι, ενομίζαν εν για το καλόν του τόπου. Συχχωρώ τους τα.
  Κατζίαν ποττέ να μέν κρατάς“.

  Ολόκληρο το κείμενο εδώ.
  .

 42. 23/07/2009 23:42

  A kai krot, για να μη νομίζεις οτι η ιστορία που ξέρω είναι μόνο απ αυτή που με έμαθαν στα σχολεία (πρίν αρκετάααα χρόνια), με αφορμή το πιο πάνω απόσπασμα απ το άρθρο του Διάσπορου, μάθε οτι και τον παππού μου ήθελε να τον σκοτώσει η ΕΟΚΑ Β’ για τους ίδιους λόγους με τους πιο πάνω. Την ιστορία την έμαθα απ αυτούς που την έζησαν και απ τα γραφόμενά τους. Συγνώμη που επανήλθα αλλά ήθελα να το πώ αυτό. Καλό βράδυ παιδιά..

 43. 24/07/2009 12:58

  βρε osr, γιατί μου τη λες? εγώ μαζί σου είμαι! Τα περί 5χρονου αναφέρονταν στο γιουτούμπι: το γιουτούμπι και οι απαντήσεις που δίνουν τα παιδιά μου θύμισαν αυτή την ιστορία, δεν την έλεγα σε σένα, αλλά σε όσους απαντούσαν στο ρεπορτάζ!
  Για μένα καμία ανεξάρτητη χώρα δεν πρέπει να “φιλοξενεί” ξένους στρατούς. Αν η Κύπρος δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ με ποια λογική θα έχει νατοϊκούς στο έδαφός της; Αν θέλουμε ειρήνη και αυτήν ψάχνουμε, τι χρειαζόμαστε τους μπάστακες των διεθνών οργανισμών; Ή ορίζεις τη χώρα ανεξάρτητη ή διαιωνίζεις το προτεκτοράτο (γιατί αυτό είναι η Κυπρος σήμερα, κι από τις δυο πλευρές της πράσινης γραμμής δυστυχώς)!

  elgreco και όλοι, όταν υπάρχει πόλεμος, κάθε είδους, οι βιασμοί, οι λεηλασίες και οι δολοφονίες είναι στην ημερήσια διάταξη. Αν δεν τα ξεπεράσεις αυτά όλα, λύση δεν πρόκειται να υπάρξει. Όσα έκαναν οι Τούρκοι τα έκαναν και οι Έλληνες, και στη Σμύρνη και στην Κύπρο και στις ίδιες τους τις πατρίδες όταν υπήρξε εμφύλιος. Δεν είμαστε άγιοι. Καθόλου.

  elgreco, μια λέξη μόνο: οι τουρκοκύπριοι είναι εκεί εδώ και μερικούς αιώνες. Όσο είναι σπίτι σου, είναι και δικό τους. Προφανώς είναι λιγότεροι. Λιγότεροι είναι και οι ΈΛληνες στην Κωνσταντινούπολη, άρα δίκιο έχουν που θέλουν να τους διώξουν οι Τούρκοι; Οι μειονότητες είναι πλούτος για μια κοινωνία. Οι αγνές παρθένες καθαρές κοινωίες δεν υπήρξαν ποτέ, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να τις κατασκευάσουν. Η ζωή και η ιστορία είναι δυναμικές καταστάσεις, κι ας προσπαθούν οι άνθρωποι να τις βάλουν στα μικρά τους μέτρα.

  Ψύχια, είναι λογικό κάποιος που έχει βιώσει τα γεγονότα να μιλάει με συναισθηματισμό. Το’χουμε και στα γονίδιά μας άλλωστε το drama. Αν πάψουμε να το παίζουμε drama queens γενικότερα στη Μεσόγειο, ίσως και να ζήσουμε λίγο καλύτερα.

 44. 24/07/2009 13:59

  Κροτ, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη, ο συναισθηματισμός και η λογική χρειάζεται να βρίσκονται σε ισορροπία για καθαρή σκέψη. Αυτό που πόσταρα ήταν για να τονίσω πως ακόμα και μέσα από συναισθηματισμό, “κατζίαν ποττέ να μεν κρατάς”. Η συγχώρεση είναι ίσως η μεγαλύτερη συναισθηματική αρετή και εφόδιο για να προχωρήσεις.

 45. 24/07/2009 15:32

  35 xronia nomiza mia genia einai kai kati oxi treis.

 46. 24/07/2009 18:05

  Κροτ, όπως είπα και πιο πριν διαφωνώ με αυτά που λές, γιαυτό ας συμφωνήσουμε στο οτι διαφωνούμε και να το κλείσουμε εδώ.

 47. 24/07/2009 18:11

  βρε κροτ βρε κροτ, η αλήθεια είναι ότι τα παίρνω και σχετικά εύκολα 😉 αλλά και εσύ με μπέρδεψες αφού έγραψες ότι εγώ σου θυμίζω πεντάχρονο κλπ

  anw που λένε και στα αγγλικά χωριά, χαίρομαι γιατί και γω μαζί σου είμαι!

  έτσι ενημερωτικά να σου πω ότι σύμφωνα με το πλέον εκτρωματικό σύνταγμα που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη δηλαδή αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας, το μόνο σύνταγμα που δεν αναφέρεται σε λαό αλλά σε έλληνες και τούρκους μόνο

  όσον αφορά τον στρατό νατοικών χωρών (ελλάδας τουρκίας αγγλίας) έστω και αν η Κύπρος δεν υπήρξε μέλος του νάτο

  στο άρθρο 181 του Συντάγματος στο Παράρτημα ΙΙ ορίζεται η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ όπου ορίζεται στο Συμπληρωματικόν Πρωτόκολλον Υπ΄Αριθμόν Ι

  “1. Τα μέλλοντα να συμμετάσχουν του Τριμερούς Στρατηγείου αποσπασματα, Ελληνικόν και Τουρκικόν θα περιλαμβάνωσιν αντιστοίχως 950 Έλληνας αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτας και 650 Τούρκους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτας”

  επίσης στο Άρθρον ΙΙΙ ορίζεται:

  “Δια τους σκοπούς της παρούσης συμμαχίας και προς επίτευθιν των προαναφερομένων θέλει εγκαθιδρυθεί επί του εδάφους της Δημοκρατίας της Κύπρου Τριμερές Στρατηγείον”

  οι εγγλέζοι με την συνθήκη εγκαθιδρύσεως κράτησαν ως μεταποικιακό κατάλοιπο κυριολεκτικά, περίπου το 5% του εδάφους της Κύπρου ως κυρίαρχες βάσεις με δικαστήρια θεσμούς κλπ τα οποία δεν θεωρούνται αγγλικό έδαφος!!!

  ήδη έχει συμφωνηθεί ότι σε οποιαδήποτε λύση αυτό που θα υπάρξει επί της ουσίας θα είναι ο αφοπλισμός των κυπρίων και θα εγκατασταθούν στο νησί ελληνικά και τουρκικά στρατιωτικά αποσπάσματα και φυσικά οι τεράστιες κυρίαρχες νατοικές βάσεις των εγγλέζων

  μαζί με ακόμη ένα στρατιωτικό απόσπασμα διεθνούς δύναμης που δεν αποφασίστηκε ακόμη αν θα είναι υπό τις διαταγές του νάτο ή του οηε

  αν έχεις ώρα ρίξε και μια ματιά σε μια ανάλυση που έκανα που έκανα για το σχέδιο 5 και τι αυτό εξυπηρετούσε

  http://osr55.wordpress.com/2008/06/01/

  και για να ξεκαθαρίζουμε κάτι,

  εγώ δέχομαι ότι ναι, να υπάρξει λύση και να πάμε μπροστά κάτω πάνω δεξιά αριστερά πίσω κλπ κλπ

  τουλάχιστον όμως ας έχουμε συνείδηση των κινδύνων και των επιπλοκών αυτών που θα υπογράψουν οι κυπραίοι ελαφρά τη καρδία “για να τελειώνουμε με το κυπριακό”

  θεωρώ ότι οι πλείστοι θα ψηφίσουν ό,τι τους φέρουν

 48. 27/07/2009 16:39

  “θεωρώ ότι οι πλείστοι θα ψηφίσουν ό,τι τους φέρουν”

  ε, σε αυτό τουλάχιστον, δεν αποτελεί και καμιά εξαίρεση η Κύπρος!… (δυστυχώς).

  Αν δεν απατώμαι οι βάσεις δεν είναι καν Νατοϊκές (όχι πως θα ήταν καλύτερο αυτό), αλλά καθαρά βρετανικές. Σαν τα αμερικάνικα ναυτάκια που είχαμε στον Πειραιά στα 50s…

 49. 29/07/2009 11:58

  τυπικά η Κύπρος δεν έχει σχέση με το νατο (χαχαχαχαχα εδώ φιρνόμεθα)

  αλλά στο έδαφος της σε ποσοστό περίπου 5% υπάρχουν οι “κυρίαρχες στρατιωτικές βάσεις” της νατοικής αγγλίας όπου τα κόκκινα βέλη απογειώνονται και πάνε και βομβαρδίζουν χώρες της περιοχές που κήρυξε το νάτο “κακές” υεμένη, ιράκ κλπ

  στο έδαφος τους υπάρχει ο δεύτερος μεγαλύτερος επίγειος δορυφόρος του συστήματος παρακολούθησης έσσελον το οποίο χρησιμοποιεί το νατο για να παρακαλουθεί τους κακούς( ο μεγαλύτερος είναι στην πολυαγαπημένη μας αγγλία)

  πριν δυό χρόνια η κύπρος που δεν ανήκει στο νατο ελλιμάνισε το αεροπλανοφόρο των πολυαγαπημένων μας αμερικανών που επλεε σε άλλη μια αποστολή εναντίον των κακών

  η ελλάδα και η τουρκία που είναι νατοικοί σύμμαχοι έχουν στρατό στην Κύπρο

  αλλά η Κύπρος δεν ανήκει στο νάτο γιατί έχομεν κομουνιστήν πρόεδρο χαχαχουχαχαχουαχαχ εδώ φιρνόμεθα δυνατά

 50. Andreas permalink
  30/07/2009 05:37

  re osr .Pragmatika esi prepi na zis se allo kosmo i prepi na nomizis oti emis zoume se allo kosmo.
  Ntaksi mana mou oussou.I logiki sou ine:
  Oti nane opos nane kai oti thimoume shieroume( o kommounistos proedros tou eftekse tora)
  Mallon to pms pou ftei.KATARAMENO PMS

 51. 30/07/2009 10:18

  καλή μέρα. σε ανακάλυψα δι αναδημοσιεύσεως του κειμένου σου.
  Αλήθεια, πόσο δίκιο έχεις. Είμαι της 2ης γενιάς που αναφέρεις, τα έζησα αλλά αρνούμαι να γυρίσω πίσω. και επειδή ο δρόμος της προσφυγιάς με έφερε στη λάρισα, μαράζιν έχω που τα παιδιά μου ΧΑΝΟΥΝ οριστικά -μετά από μένα- την ουσιαστική επαφή με την πατρίδα. Θλίβομαι συνάμα για την κατάντια μας. Ο΄σύλλογος κυπρίων στη λάρισα, διχάζεται ακόμη σε γριβικούς-μακαριακούς, εοκαβητατζήδες και άλλους (τα γράφω έχω μεγενθύνει για να αποδώσω την πραγματική σημερινή κατάσταση, όπως κι εσύ την περιγράφεις)

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: