Skip to content

Blind Date 3

29/05/2009

Σκέψεις περί του μπλάιντ ντέιτ που διαδραματίστηκε στα μέρη 1 και 2.

 

Ο Πέτρος έχει ένα εντυπωσιακό παρουσιαστικό, ένα εντυπωσιακό χαμόγελο, ένα εντυπωσιακό κομπόδεμα, μία εντυπωσιακή αξιοπρέπεια, και όταν μιλά δεν βγαίνουν βατράχια. Βάση αυτών αποτελεί έναν “ιδανικό” σύντροφο.

 

Όμως κατάλαβα σήμερα γιατί αυτό που νιώθω γι’αυτόν είναι τόσο δυσανάλογα λίγο: Η γλώσσα. Τα Σουηδικά. Στα Σουηδικά μπορώ να συζητήσω πλέον άνετα, χωρίς πολλές παύσεις, για ότι θέλω. Αυτό δίνει μια σχετική ευκολία και κύλιμα σε μια συζήτηση με έναν Σουηδό. Ενώ όμως για τον Σουηδό αυτή είναι μια συζήτηση που επεξεργάζεται σε όλα τα επίπεδα, για μένα είναι μια συζήτηση που επεξεργάζεται μόνο στο λεκτικό επίπεδο, δηλαδή στην κατανόηση της σημασίας και του νοήματος των λέξεων, μα όχι σε συναισθηματικό επίπεδο, η σημασία και το νόημα δεν φτάνει στο επίπεδο να με επειρεάζει κατ’οποιονδήποτε τρόπο, γίνεται πολύ μηχανικά από πλευράς μου, ας πουμε σαν να είμαι η αρφή του ρόμποκοπ. Οπότε το χέρι του που σήμωνε στο δικό μου, με βρήκε συναισθηματικά μακριά, άσχετο αν υπό άλλες συνθήκες ίσως και να ένιωθα την χειρονομία γλυκιά και ιδανική. Τώρα την ένιωσα ξύλινη και βεβιασμένη. Με πιάνιεις?

 

Φυσικά και μπορώ να συνάψω σχέσεις σε συναισθηματικό επίπεδο με Σουηδούς. Σαν σήμερα είπεν μου η αγαπημένη μου νοσοκόμα του θαλάμου, με την οποία σκεφτούμαστε στα ίδια μήκη, δουλεύκουμεν μεθοδικά και πρακτικά, και όποτε είμαστε μαζί σε ένα ασθενή, η ομάδα πετάει, απίστευτη χημεία, οπότε εν εύκολο να της μιλώ και κοινωνικά, είπεν μου τέλος πάντων ότι μετακομίζει στο Göteborg αρχές Αυγούστου, τζαι παρόλο που εχάρηκα γιατί και η δουλειά που βρήκε φαίνεται πολλά ενδιαφέρουσα, τζαι το Γοετεμπόρι εν πελλαμός πόλη σχετικά με τούτην που ζούμε, είπα της πως εννα μου λείψει τζαι εγεμώσαν τα μμάθκια μου. Εσοκαρίστηκεν η δικιά σου. Τόσες τραγικές καταστάσεις και ιστορίες ακούω κάθε μέρα, τζαι καμιά φορά εν έδειξα να επειρεάζουμαι συναισθηματικά, με συμπάθεια. Να σύρω ένα δάκρυ που τον πόνο τον πολλύ που υπάρχει μες τον αέρα της ωραιότατης και ζεστής κατά τ’άλλα κλινικής. Έντζαιν ότι είμαι τζαι αναίσθητη, αλλά αποφεύγω να εμπλέκομαι συναισθηματικά γιατί ήταν να μας πάρει ούλλους ο χάρος μετά.* Είδεν με να σιήζω πανιά όταν δεν τσιαττίζουν [=ταιριάζουν] οι αύρες μας με κανέναν ασθενή πότε πότε, αλλά να συγκινηθώ άλλοσπως, ποτέ. Τζαι που μου είπεν ότι φεύκει εστενοχώρησεν με τόσο που εφκήκεν που τα μμάθκια μου. Τζαι είμαι σίουρη πως όταν φύω που τον θάλαμο στο τέλος του χρόνου, θα με πειράξει αλλότοσο γιατί εν με αρκετό κόσμο που εσυνδέθηκα τζιαμέ.

* Για το μπάλανς στη θεραπευτική σχέση θα συζητήσουμε σε άλλο ποστ, έσιει ενδιαφέρον πολλύ.

 

Το ππόιντ είναι πως μπορώ να συνδεθώ συναισθηματικά με Σουηδούς, φτάνει να πληρούνται οι βασικοί παράγοντες όλων των άξιων αναφοράς ανθρώπινων σχέσεων: η χρήση του πράματος ανάμεσα στα αυτιά τους σε γενικές γραμμές, και να έχω 6-10 μήνες στη διάθεση μου. Οπότε αν ο Πέτρος δεν μου σύρει το αγγλικό σύντομα, δεν με βλέπω να συγκινούμαι ώσπου να μου φκει που τα μμάθκια, αν φύει.

 

ΥΓ. Η ανάρτηση γράφτηκε υπό την επίρρεια λίγου – αλλά αρκετού – αλκοόλ. Έτσι εν στην Σουηδία. Την Παρασκευή πίνεις που νωρίς.

 

 

24 Comments leave one →
 1. 29/05/2009 20:47

  Μα άδε τάιμινγκ το σχόλιο σου στο #2 ρε Αγρινό. 😉

 2. 29/05/2009 21:09

  έλα ρε συ που είναι μπαρίερ η γλώσσα…
  Δώσε λίγο χρόνο και θα δεις πως δε θα σε πειράζει, θα το συνηθίσεις. Άμα είναι αυτό πρόβλημα… Εδώ κατάφερες να ταιριάξεις σε άλλα πιο σημαντικά, και κυρίως στο μυαλό και τη νοοτροπία, αυτό είναι το δυσκολο με τους σκανδιναβούς…

  Ε, μάθε του λίγα αγγλικά παραπάνω στο κάτω κάτω. Μετά θα παίζετε τη “δασκάλα και το μαθητή” και θα ισιώσεις, χα χα χα!

 3. 29/05/2009 21:14

  Προσαρμόστηκα με το μυαλό και την νοοτροπία, δεν ταίριαξα. Με κάποια άτομα όμως θα ταιριάζαμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για άλλους λόγους.

 4. mariamarialena permalink
  29/05/2009 21:17

  Έχεις το Σουηδό με το bmw, ο οποίος θα σε κοιτάζει μες τα μάτια και θα λιώνει, που σε θεωρεί exotic και σου κέρασε και το ποτό – πράγμα πολύ wow για Σουηδό – και που θα πετάξει τη σκούφια του με κάθε ευκαιρία για να σε ακολουθήσει στον απόλυτο προορισμό διακοπών, Cypern! Από την άλλη έχεις το μέσο Kυπραίο με τον οποίο έχετε μεν την ίδια γλώσσα αλλά μετά τις συστάσεις θα σε ρωτήσει με πόσους επήες και μετά μπορεί να θέλει να είναι μαζί σου ffa για να πει οτι φκαίνει με μια γιατρό. Did i change you mind?

 5. 29/05/2009 21:24

  mariamarialena
  Είμαι familiar με την γενική κατάσταση και αναγνωρίζω την σημασία και την αλήθεια σ’αυτά που λες. Αυτό που αισθάνομαι ως εμπόδιο όμως δεν είναι θέμα λογικής, αλλά συναισθήματος, που άμα λείπει τούτο… βάρτου ρίγανη. I am willing to settle for 50% english. Λέει η λογική. Υπάρχουν επίσης και κάτι εξαιρέσεις Κυπρίων…

  Άσχετο, γιατί 2 φορές μαρία, μαρίαμαρίαλένα?

 6. Maria permalink
  29/05/2009 22:36

  …toulahiston de ton kolo titsiron! en mbolla varigthoupes i skepsis toutes, mian fora ton ides ton anthropo!

 7. 29/05/2009 22:45

  Ναι αλλά ξέρω τι θέλω.
  Ο κώλος ο τίτσιρος εν ξεχωριστό ζήτημα 8)

 8. 29/05/2009 23:00

  Εχεις δίκαιο για τις εξαιρέσεις των Κυπραίων αλλά είμαστε γκέι LOL (καλά μην πιστεύεις… κι αυτό ένας μύθος είναι! χιχιχιχι)

  Αν δεν κάνει “κλικ” μην δίνεις πολύ θάρρος. Απλώς απόλαυσε το φλερτ και τις ωραίες στιγμές με τα κομπλιμέντα. Είναι ωραίο το συναίσθημα έστω κι αν δεν οδηγήσει τελικά σε κάτι περισσότερο.

  Καλό ΣΚ

 9. 30/05/2009 00:21

  Όλα είναι στη διαίσθηση. If it feels good, it’ll be good for a while at least. If it feels awkward it’ll just turn bizarre after fluids are exchanged.

 10. 30/05/2009 01:14

  Μιλά η πείρα!! αστείο! Πως έχουμε διαφορά νοοτροπίας αυτό είναι αλήθεια! Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσεις να ναησυχείς και να προβληματίζεσαι! Εξάλλου Το Σουηδό τεκνό μπορεί να αποδεικτεί μεγάλος εραστής και τότε ποιος σε πιάνει! Και στη τελική εκμεταλλέυσου τον όχι μόνο για τον πισινό του (που επαυξάνω πως είναι πολύ σηαμντικό ατού σε τεκνό!)αλλά και για να τελειοποιήσεις την ήδη τέλεια είμαι σίγουρη προφορά σου! Άντε και καλά κρεβατώματα!

 11. 30/05/2009 01:31

  το λίγο αλκοόλ ίσως είναι καλός σύμβουλος. πάντος για να τα σκέφτεσαι σημαίνει ότι υπάρχει λάθος. Αλλά αν δεν δεις τον κώλο τίτσιρο θα απογοητευτούμεν εν αλήθκεια (μιλά το επίσης λίγο αλκοόλ)

 12. 30/05/2009 01:33

  yeah yeahh whatever… καλό ξεσκί..

 13. 30/05/2009 05:23

  Αφεθείτε στη μαγεία του… εν το ελάλεν μια διαφήμιση τούτο; τερκάζει!
  Ζήσε τη φάση τζαι δώστου τσιάνς…
  Ίσως να παίζει ρόλο η γλώσσα. Αλλά με λλία αγγλικά εννά βελτιωθεί!
  Ίσως τζαι που την άλλην να φταίει ότι εν ττου γκουτ ττου μπι τρου! 🙂
  Αν εν τρου κοίταξε το θέμαν πάντως… Εν εννοώ τον κώλον του, τζείνον είδες τον καλά! 🙂

 14. Maria permalink
  30/05/2009 10:57

  tora pou exitholosen o nous mou pou tin fantasiosi tou kolou tou titsirou tou Souidou thelo na mirasto mazi sou mia sovari skepsi. An to yirisi sto engleziko enna antistrafoun i ori kai tha metfrazi tzinos mes ton nou tou. It’s a shame to get lost in translation. I think you you’re better off sticking to Swedish at this stage… Men are less complicated creatures.

 15. george permalink
  30/05/2009 12:27

  Απο τη στιγμη που ειπες το…”αλλα”…χλωμο το βλεπω.
  Ρε κουκλα μου αν δεν καμει το κλικ τι να τον καμεις? Σουβενιρ?
  Ομως δωσε μια ευκαιρια ακομα.Γιου νεβερ νοου

 16. anonymous permalink
  30/05/2009 14:34

  Αφήνεις το μέλι να φύει που τα σιέρκα σου για την παλιογλώσσα ιμίsh. Μπορεί να μιλά τη “γλώσσα του σώματος” που ξέρεις;;
  Άφηστον άφηστον να τον φάει καμιά καστρίσιησα. Άλλες επαρακαλούσαν πάντως έτσι γκόμενο ιδιότροπη!
  Αν δεν σου έκαμνε “κλίκ” άλλη υπόθεση..

 17. 30/05/2009 19:07

  εγώ συφφωνώ με τον κάλαρφουλ μάιντ αν δεν σου κάμνει κλικ, ασχέτως για ποιους λόγους που μπορείς ή όχι να εξηγήσεις, μεν του διάς πολλύ θάρρος, εννα δεις όμως έννε;

  πάντως πολλύν action man

 18. Γνώστης permalink
  30/05/2009 21:19

  Ε καλά εν σου φαίνεται παράξενο ότι εν έτσι γκόμενος και λέει ότι είναι μόνος;;
  Για μένα something is wrong here !

 19. 01/06/2009 07:59

  η αλήθκεια, ούτε εμένα μου άρεσεν που έσπευσεν να σου πιάει το shερούι που την πρώτη – τζιαι μετά να διεισδύσει τζιαι στο σπίτι σου :Ζ
  Ιδανικό σύντροφο αποτελεί, πρωτίστως, τζείνος με τον οποίο εκπέμπεις στην ίδια συχνότητα.

  «το Γοετεμπόρι εν πελλαμός πόλη σχετικά με τούτην που ζούμε» – ντήαρ Κοτ! Σε ποια καταθλιψούπολη ζεις;;

 20. Mina permalink
  01/06/2009 11:10

  Καλε δωστου λιγο χρονο του ανθρωπου! Τι ειχαμε τι χασαμε στο κατω κατω!

 21. 01/06/2009 12:39

  Φακκά σου ο Σουηδός με τα πρόσφορα!!!

  Ιμίσιημου υπάρχει language barrier.Τι θέλεις ολάν? Τον Πάμπο να ξίνει τον κώλο του πάνω στον καναπέ αλλά να σου λαλεί σε άπταιστα ελληνικά “Αγάπηηη, φέρε μια μπύρα που το ψυγείο σαν έρκεσαι” ??

 22. ΟΛΓΑ permalink
  01/06/2009 13:32

  Κόρη εγώ που τούτα που εγράψαν πιο πάνω οι άλλοι περί του να δείς τον κώλο τίτσιρον εν τα καταλάβω. Τον τζιαιρό μου ήταν αλλωςπως τα πράματα. Anyway, νομίζω εν εκαμε κλίκ, τζιαι αν δεν έκαμε κλίκ τον κώλο τίτσιρον ιντα να τον δείς κούκλα μου? Πέψε τον στην μάνα του οσπου εν γλήορα τζιαι έλα το καλοτζαιρι στην Κύπρο να χωρτάσει το φτύν σου γλώσσα του τόπου σου οϊ να πεδεύκεσαι με την μετάφραση.
  Τζιαι για να έχουμεν τζιαι καλόν ερωτημα κουπέπια τρώει όξα εννα τα θωρεί τζιαι να ξινίζει τα μούτρα του?

 23. 01/06/2009 17:05

  Μα ήντα Κυπραίοι σας ετύχαν καλέ?

  Πόσο χαμηλός είναι τελικά ο τοίχος του language barrier στην χώρα μας?

  (Επειδή δαμέσα εν ψηλός. Εμποδίζει το κλικ.)

 24. 02/06/2009 14:28

  Aνακεφαλαιώνω ως (φανατικιά) αναγνώστρια:

  Έχεις μάθει μία ****πανδύσκολη**** γλώσσα σε επίπεδο C1+ (από ότι κατάλαβα και από άλλο ποστ).
  Κάνεις μία απίστευτη δουλειά, σε μιά μακρυνή απ’την πατρίδα Παγοχώρα.
  Σε επίπεδο δουλειάς, σε επίπεδο πολιτισμού και σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, έχεις υπερπληθώρα ερεθισμάτων.
  Νομίζω ότι αν δεις πως ήταν όταν πρωτοέφτασες Σουηδία και πως είναι τώρα πιστεύω κάτι θα βελτιώθηκε. Δε μπορεί!!!!

  Ύστερα, από ότι είπες και μόνη σου, ο Σουηδός έχει
  1)ωραίο κώλο
  2)καλούς τρόπους/λέγειν
  3)φιλά στην πόρτα (style “Sex and the City” που γενιές-γενεών “σίγκολ” γυναικών έκανε να λιώνουν.)

  Ε, κι άμα πετάξεις και κάνα “to love” αντί για “älska” (or whatever) δε χάθικε και το σύμπαν.
  Το συναίσθημα θα το βρεις όταν αντιστοιχίσεις τη λέξη μέσα σου, με το βήμα του, το πρόσωπό του.
  Τη λέξη σε όλες τις γλώσσες, σε όλες τις διαλέκτους, με όλες τις προφορές.
  Δώσ’ του χρόνο.
  Και ζήσε τη διαδρομή.
  Μέσα σου πρώτα.
  Σε όλες τις γλώσσες.

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: