Skip to content

Cyprus’s got Talent

26/04/2009

Ένα από τα πράματα που κάμνει εμάς τους Κυπραίους ρεζίλι διεθνώς…

Όχι, δεν θα ξεκινήσω με αρνητισμό.

Πάμε ξανά.

 

Ο μέσος Κυπραίος έχει ορισμένα ταλέντα τα οποία κάνουν την μοναδικά μπασταρδεμένη ράτσα μας να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές ράτσες.

(Όχι, ο Stavros Flatley δεν είναι ο μέσος Κυπραίος.)

Μετά από αμέτρητα χρόνια πρακτικής, ο μέσος Κυπραίος έχει καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να βρει την χρυσή τομή όπου μπορεί να είναι συγχρόνως βασανιστής, και δια νόμου ατιμώρητος.

 

Απαρίθμηση ταλέντων:

 

Α: Κυνηγός

Μπορεί να πληρώσει μέχρι και 12 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει μιας καλής ποιότητας σκύλο.

1. Μπορεί να διατηρεί μία λεπτή ισορροπία μεταξύ ζωής και θανάτου για τον σκύλο του. Τον ταΐζει και τον ποτίζει τόσο σπάνια όσο να παραμένει χρόνια υποσιτισμένος, αλλά όχι τόσο όσο να ψοφήσει.

2. Μπορεί να διατηρεί για τον άνωθεν σκύλο μία λεπτή ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και σκλαβιάς. Ο σκύλος μπορεί να τρέξει να γλυτώσει αλλά το σχοινί λείφκει στο ανάμιση μέτρο.

3. Μπορεί να διατηρεί για τον άνωθεν σκύλο μία λεπτή ισορροπία μεταξύ σπιτικού και κολάσεως. Του προσφέρει ένα κλουβί να ζει, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί και να κινείται.

4. Μπορεί να διατηρεί για τον άνωθεν σκύλο μία λεπτή ισορροπία μεταξύ κακής ποιότητας ζωής και αυτοκτονίας. Τον αφήνει να ζει μες τα απορρίμματα του 24 ώρες την ημέρα και 11.5 μήνες τον χρόνο, αλλά δεν του δίνει το σηιπέττο [κυνηγετικό] να παιχτεί.

5. Μπορεί να διατηρεί για τον άνωθεν σκύλο μία λεπτή ισορροπία μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Βάση των σημείων 1-4 και της παντελής έλλειψης σημασίας, ο σκύλος ενίοτε παραπονιέται. Τότε αυτός τον δέρνει αρκετά αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να βγει η ψυχή του.

6. Μπορεί να διατηρεί για τον άνωθεν σκύλο μία λεπτή ισορροπία μεταξύ μοναξιάς και συντροφικότητας. Μέσα στο ίδιο κλουβί βάζει κι άλλους σκύλους στους οποίους συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν είναι σωστό να κάνει διακρίσεις.

7. Μπορεί να διατηρεί για τον άνωθεν σκύλο μία λεπτή ισορροπία μεταξύ εμπάθειας και συμπάθειας. Με το πέρας της περιόδου κυνηγιού του ρίχνει μία σφαίρα στο κεφάλι.

8. Μπορεί να διατηρεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ εξάλειψης και επιβίωσης σπάνιων πουλιών και ζώων (πχ. η τζίκλα).  Είναι τόσο κακός στο σημάδι που τα βοηθά να ξεφύγουν των φυσιγγίων και να κρυφτούν.

Να σημειωθεί πως οι εγγεγραμμένοι κυνηγοί στην Κύπρο ανέρχονται στους 59 χιλιάδες, και οι σκύλοι τους στις 120-200 χιλιάδες. Δυστυχώς μόνο λίγοι περισσότεροι από τους μισούς διαθέτουν τα άνωθεν ταλέντα. Οι υπόλοιποι είναι παντελώς ατάλαντοι. Όποιος συμμετείχε ή προτίθεται να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία των Κύπριων μπλόγκερς για συλλογή υπογραφών για την απαγόρευση του κυνηγιού στην Κύπρο, συμβάλει στην εξάλειψη των άνωθεν ταλέντων!

 

Για να μην παρερμηνευθεί το κείμενο ως φόρος τιμής στους ταλαντούχους Κύπριους κυνηγούς, πάμε να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες ανθρώπων που διαθέτουν τέτοια μοναδικά ταλέντα.

 

Β. Τίμιος Οικογενειάρχης και

Γ. Υιός

 

9. Μπορεί να πετύχει τις λεπτές ισορροπίες που πετυχαίνει ο κυνηγός, χωρίς να είναι ο ίδιος.

10. Μπορεί να πετύχει με ευκολία την θανατηφόρα δόση λανέιτ [φόλας] πάνω σε κρεατικό.

11.  Μπορεί να χρησιμοποιεί το λανέιτ ως αντίστροφη ρώσικη ρουλέτα. Όποιο ζώο το φάει έχει 1 πιθανότητα στις 6 να επιβιώσει.

12. Μπορεί να μην νιώσει κανένα βάρος στη συνείδηση του καθώς δεν αποφεύγει τον γάτο που παλαβώνει και μένει παγωμένα ακίνητος καθώς τον τυφλώνουν τα φώτα του αυτοκινήτου του, το οποίο στη συνέχεια τον κάνει χαλκομανία.

13. Μπορεί με σπάνια επιδεξιότητα οδήγησης, να επιταχύνει, να στοχεύσει και να πετύχει τον γάτο που δεν επαλάβωσε, αλλά τρέχει να ξεφύγει από τις ρόδες του.

14. Μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό mobile πυροτέχνημα με το να τοποθετήσει εκρηκτικά σε κάθε σωματικό άνοιγμα κάποιου ζώου και να τα ανάψει.

15. Μπορεί να δημιουργήσει μία μοναδική παραγωγή ταινίας μικρού μήκους όπου σκαρφίζεται πρωτότυπους τρόπους ψυχαγωγικού βασανισμού κάποιου ζώου (το λινκ είναι ακατάλληλο για τους φτανόκαρτους).

16. Μπορεί να βρει το χιούμορ και να αντλήσει περηφάνια από ένα ή περισσότερα από τα σημεία 1-15.

 

Με αυτούς και άλλους τρόπους ο ταλαντούχος Κυπραίος προσφέρει στην εδραίωση της υπεροχής του ως είδος. Τα ζώα πρέπει να καταλάβουν πως ο άνθρωπος είναι το ανώτατο ον και να πάψουν επί τέλους να προσπαθούν να επιβάλουν την ισχύ τους. Εντελώς τυχαία, πολλοί από αυτούς είναι αστυνομικοί στο επάγγελμα, και κατ’ορισμόν ανώτεροι των ανωτέρων όντων, οπότε δικαιωματικά εξασκούν τα ταλέντα τους σε ζώα και ανθρώπους. Μέθοδοι όπως ψυχοθεραπεία για απαλλαγή συμπλεγμάτων και αντικοινωνικής (sociopathic) συμπεριφοράς, είναι χρονοβόρα, δαπανούχα, και μπερδεύουν το ταλέντο με την ψυχοπαθολογία.

Με αυτούς τους τρόπους ο ταλαντούχος Κυπραίος συμβάλει και στην μείωση του μεγάλου αριθμού αδέσποτων. Συχνά παίρνει και τα κατοικίδια των γειτόνων του η μπάλα, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Μέθοδοι όπως συλλογική προσπάθεια ευνουχισμού των αδέσποτων, μεταφορά τους σε καταφύγια ή απλή αδιαφορία, είναι χρονοβόρα, δαπανούχα,  ή/και καθόλου δημιουργικά, σε αντίθεση με την αστείρευτη φαντασία που έρχεται μαζί με τα προαναφερθέντα ταλέντα.

 

Τα άνωθε ταλέντα ευδοκιμούν στο αρσενικό φύλο καθώς αυτού του είδους η διαταραχή προσωπικότητα, ανθεί ως επί το πλείστο στα μικρά και μεγάλα αγοράκια. Δόξα τον θεό, στην Κύπρο έχουμε πληθώρα τέτοιων και πλέον σκεφτόμαστε να τους κάνουμε και εξαγωγή σε ανεπτυγμένες χώρες όπου μετά από χρόνια εκπαιδευτικών εκστρατιών και νομοθετικής επιβολής, το είδος τους παραμένει σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα.

 

ΥΓ. Το κείμενο γράφτηκε μετά που διάβασα μια διαδικτυακή αίτηση που έχει σκοπό την καταγγελία της μεγάλης μερίδας του Κυπριακού πληθυσμού που διαθέτει αυτά τα ταλέντα (τα οποία χαρακτηρίζει ως απάνθρωπα), καθώς και της Κυπριακής Κυβέρνησης που δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει την άνθιση τους, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η αίτηση θα σταλθεί μόλις συμπληρωθούν 2000 υπογραφές. Υπολείπονται λιγότερες από 300.

Do your thing and spread the word:

http://www.thepetitionsite.com/6/animal-cruelty-in-cyprus

Για περισσότερους ευρηματικούς τρόπους βασανισμού ζώων στην Κύπρο, καθώς και απόψεις Ευρωπαίων και μη πολίτων, διαβάστε τα εκατοντάδες σχόλια των συμετέχοντων.

 

 “As long as animals are capable of suffering, they need to be protected, not just from abuse but from ridicule and humiliation.”

“Εφόσον τα ζώα έχουν την ικανότητα να υποφέρουν, χρειάζονται προστασία, όχι μόνο από κακομεταχείρηση, αλλά και από γελειοποίηση και ταπείνωση.”

Advertisements
13 Comments leave one →
 1. anonymous permalink
  26/04/2009 15:28

  Δυστυχώς τούτα τα “ταλέντα” ένεν αποκλειστικότητα των Κυπραίων, έχει κι’άλλους ψυχανώμαλους στη γη που βασανίζουν τα ζώα. Οι Κυπραίοι έχουν όμως μια ιδιαίτερη έφεση σ’αυτό. Εν ολίγοις και χωρίς πολύ μπλα μπλα ΨΟΦΟ στους ανώμαλους, μακάρι να πεθάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βασανίζουν τα ζώα. Τζαι δαμαί χρειαζόμαστε τας ιατρικάς συμβουλάς σου. Πόσο μαλακισμένος και προβήματικός πρέπει να’σαι για να το κάμνεις τούτο??

  Υ.Γ μέσα στον βασανισμό εμπίπτει και ο εγκλεισμός σε κλουβιά 2Χ2 και όσα άλλα ανέφερες, εννοείτε.

 2. 26/04/2009 16:11

  Μπορείς να προσθέσεις και τους Έλληνες. Είναι ακριβώς, μα ακριβώς το ίδιο (σημάδι πως τελικά, μάλλον ισχύει πως είμαστε ένα έθνος-μια ψυχή!).
  Τουλάχιστον εσείς δεν βάζετε και φωτιές στα δάση σας, αφανίζοντας και με άλλους τρόπους τα άγρια ζώα και φυτά. Δεν έχετε και πολλά δάση βέβαια, αλλά έστω αυτά τα λίγα, δεν τα καίτε.

  Ανώνυμε, χωρίς να είμαι επαγγαελματίας, νομίζω πως το να εισπράττει κανείς ικανοποίηση επιδεικνύοντας την δύναμή του σε πιο αδύναμα πλάσματα, βασανίζοντάς τα, δηλώνει προφανή ψυχική διαταραχή, συμπλέγματα, ψύχωση (?) και επικίνδυνα διαταραγμένη προσωπικότητα. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι.
  Μια έρευνα στην Ελλάδα είχε δείξει πως μεγάλο ποσοστό εγκλημάτων πάθους στην επαρχία είχε γίνει με κυνηγετικές καραμπίνες. Άμα μπορείς να σκοτώνεις πέρδικες, λαγούς και πάπιες, μπορείς να κάνεις το ίδιο και στη γκόμενά σου που σε παράτησε/κεράτωσε/σου αντιμίλησε/είχε άποψη άλλη από τη δική σου και έκανε το λάθος να την πει! Απλά πράματα.

  ________________________________
  Ψύχια, ρώτησα τον καλό μου τι πάει να πει “φτανόκαρτος” και δεν ήξερε: μου είπε να σου πω να μη γράφεις λεμεσσιανά, αλλά κανονικά κυπριακά! 🙂

 3. 26/04/2009 16:13

  μα πού πήγε το σχόλιό μου?!?!

 4. 26/04/2009 16:44

  καλό ποστ
  ο δικός μου ο νους εν το χωρεί ούτε για τους σσιήλλους τους φυλακισμένους-βασανισμένους, ούτε για τους κάττους που τους βουρούν να του τσιλλίσουν

  εν νομίζω η απαγόρευση του κυνηγίού να εν λύση.εν θέμα μεγαλώματος,παιδείας,ένε;

 5. 26/04/2009 17:53

  καποιος μου ειπε καποτε “ευτυχως που ειμαστε μικρη χωρα, χωρις δυναμη. Εαν ειχαμε δυναμη θα ειμαστουν αξιοι να κατακτησουμε το κοσμο ολο και να τους εχουμε ολους σκλαβους”. Τωρα εαν ειχε δικαιο ή οχι δε ξερω…

 6. 27/04/2009 06:42

  Στο στρατό είχε κάτι γάαααρους που εκολλήσαν καρυδότσουφλα πουκάτω που τα πόδια της γάτας μας. Που τότε εκατάλαβα οτι είμαστεν τέλλεια αμπάλατοι τζιαι ignorant. Νέοι αθρώποι να κακοποιούν ζώα. Εθθύμισες μας τζιαι το καταραμένον λανέϊτ που μας έκαψεν κάττους τζιαι κάττους στη γειτονιάν τζιαι εκλαίαμεν που είμασταν κοπελλούθκια.

 7. england66 permalink
  27/04/2009 15:38

  Δε γνωρίζω τι γίνεται στην Κύπρο, προφανώς κάτι παραπάνω ξέρεις κ το γράφεις, αλλά κ εμείς οι Ελλαδίτες, ε δε μπορείς να πεις ότι είμαστε ιδιαίτερα μπροστά σε αυτό το θέμα. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε καμία, μα καμία συνείδηση. Τόσο στο πώς θα συμπεριφερθούμε σε ένα ζώο όσο κ στην άλλη μορφή κρετινισμού που μας διακατέχει, να παίρνουμε ζωάκια για να είμαστε “μούρες” κ στη συνέχεια, όταν αντιληφθούμε (το προφανές) ότι το ζώο θέλει φροντίδα, να το στέλνουμε στα αζήτητα….εμ σόρρυ, αδέσποτα ήθελα να πω. Ξεφτίλες!
  http://england66.wordpress.com/

 8. oufffou permalink
  27/04/2009 17:38

  prosopika antipatho ti via.
  ase pou de me pairnei kiolas.
  an pote evlepa atomo,morio, sympan olokliro na vasanizei zoo
  eite ego tha xreiazomoun esena kai olo sou to valitsaki tis
  sxetikis farmakoviomixanias
  eite to atomo/morio / sympan
  tha thele
  olo to team tou ATLS.

  teloS!

 9. 28/04/2009 12:36

  Εν τζιε ζαττήν οι αθρώποι εν κάμποσο μπασταρτόρατσα. Είμαστε τα μόνα όντα που πισκαλιούμεν τη γεναίκα μας τζιε τα κοπελούθκια μας μετά που τη δουλειάν. Είμαστε το μόνο ον που του αρέσκει να βασανίζει τη δική του ράτσα. Αν κάποιους πρέπει να τους στειρώσουν πρέπει να κάμουν τάρκετ τους αθρώπους. Ευνουχισμός στους άντρες θα ήταν ότι έπρεπε μιας τζιε τες παραπάνω παλαβοσίνες είμαστεν εμείς που τες κάμνουμε.
  Επίσης να προσθεσω ότι πρέπει να είμαστε το μόνο ον που νομίζει εν φκιόρο τζιε δικαιούτε να γαμα τα νεογνά του. (http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=868481&-V=articles&-p)
  Αλλά έννεν μόνο οι κυπρέοι έτσι καρακιόζιες. βλέπε κυνήγια αλεπούδων τζιε λύκων, φαλαινών, λιονταρκών κλπ, και βλέπε και ζωολογικούς κήπους. Νομίζουμε είμαστεν άρχοντες τζιε πρέπει να φυλακίζουμεν για να σιερούμαστε. Ξέρεις τι θελω; να ανοίξουν τα κλουφκιά τζιε να φκουν τα λιοντάρκα να βουρούν τους αθρώπους, που εθέλαν να μου τα φέρουν μες την πόλη.
  Οι λύκοι εν πιο πολιτισμένοι που τους αθρώπους τζιε αν δεν τους ετζυνιούσαμε τζιε να μπλεκούμαστε μες τα πόθκια τους εν θα μας επειράζαν. Τζιε τες αλεπούες σκοτώνουμεν τες όι για τίποτε άλλο, αλλά επειδή ετρώαν το φαϊ μας.
  άτε να φκάλω τζιε λίο πόνιμα τωρά;p

 10. 29/04/2009 13:46

  Θα πρεπε να υπάρχει νομοθεσία ώστε αυτοί οι απάνθρωποι που βασανίζουν τα ζώα, να τιμωρούνται με τον ίδιο τρόπο που τιμωρείται κάποιος ο οποίος κακομεταχειρίζεται ένα παιδί ή έναν άλλο άνθρωπο.

 11. 29/04/2009 22:30

  ξέρεις πόσο νευριάζω άμαν τσιλλούν κάττους τζαι γελούν τζαι χουμίζουνται κτλ???

  Τζαι ρε Ψυχία μου το ‘καλό’ θα ταν να εμινίσκαμε στα ζώα.

  Άμαν σε κάποια φάση ελαλούσαν ‘τσιλλούμε κινέζο 10 πόντοι, κάττο 5 πόντοι’ που να πάμε να σταθούμε?

  Εν τούτη η ψευδαίσθηση πως κρατούμε το θεό που τα @@ που τα κάμνει ούλλα.

 12. 30/04/2009 12:25

  Τι δάση έχει η Κύπρος και έχει τόσους κυνηγούς??? Νομίζω πως επιδίδονται σε άλλου είδους θήρα (όχι τη Σαντορίνη καλέ). Μήπως κυνηγάνε μάγισσες? Μήν είναι τουρκοφά(γο)ι? Λες? Βαθύτατες αναζητήσεις μου έβαλες απόψε χμ χμ χμ. Νομίζω πως για αρχή θα πάω να υπογράψω και μετά άμα βρω και φόρμα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος των Κυνηγών, θα το κάμω

  *Πώς τόσα χρόνια Οικολόγοι και Κυνηγοί συμμαχούν στις εκλογές, μου λες???

Trackbacks

 1. Μπράβο στον Δημήτρη Ιατρίδη, που όλα τα προλαβαίνει! « Τσουκνίδα

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: