Skip to content

Ο Κούσπος ο Κυπραίος

25/03/2009

“Ο Γάρος ο Κυπραίος” εμετονομάστηκε σε “Ο Κούσπος ο Κυπραίος”, διότι ο Κυπραίος έπαψε επισήμως να ανήκει στο ζωικό βασίλειο. Απ’ον έσιει ψυσιή, δέννεν Γάρος!

 

Ούτε μια εβδομάδα δεν επέρασε, τζαι το φλέγον θέμα εξεφτιλίστηκεν πιλέ.

Προς την μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ:  Δώστε τζιάλλην δημοσιότητα στην κράτηση ενός που τους πέντε πασιαμάες που αποφάσισαν να σύρουν μαύρες πογιάες πας τους τοίχους των σαπιμένων μας δικαστηρίων κάνοντας το να φαίνεται πως οι διαμαρτυρόμενοι ισούνται με ταραξίες. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο να σαμποτάρετε τις προσπάθειες διαμαρτυρίας των ανθρώπων που το κάμνουν ειρηνικά, βοηθώντας τον απλό οικογενειάρχη να διστάζει να λάβει μέρος.

Προς όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου: Είσαστε τόσο χεσμένοι, που παραπάνω χεσμένους απ’όσο σας έχω σήμερα, δεν μπορώ να σας έχω. Σιέσε και να σιέσεις, επνιήκαμεν στα σκατά.

Προς το κυβερνών κόμμα ΑΚΕΛ: Επί τέλους σας εδώθηκεν η ευκαιρία να αποδείξετε και στον πιο άπιστο Θωμά πόσα κιλά καραγκιόζηδες είσαστε. Άπειρα!

 

Ούλλοι εσείς οι πουπάνω σεκοντάρετε με την στάση σας την απόφαση του δικαστηρίου και μηδενίζετε την τραγικά μεγάλη έκταση του κακού που μας ήβρεν. Δεν μας εκάνεν το υφιστάμενο, αντί να το βοηθήσετε να λλιάνει, βοηθάτε το έμπρακτα ή άπραχτα να πολλύνει.

 

Καλύτερα κούσπος τζαι στον τόπο σου,

παρά γραμματιζούμενος τζαι στα πέρα.

by Βαντζιελής

Αίγια Fuxia

 

Αναφέρομαι στους κούσπους που γραμματίζονται στον τόπο μου aka τους φοιτητές:

Είχατε μαζικό bad hair night εψές τζαι δεν εμπορέσατε να παρευρεθείτε στην συναυλία διαμαρτυρίας που έπρεπε να συνάξει περίτου των χιλίων πλασμάτων (και δη νέων)? Οξά εν το μαζικό εγκεφαλικό που σας ταλαιπωρεί ακόμα? Που σας επροκάλεσε παράλυση των άκρων τζαι των φωνητικών σας χορδών ώστε να μεν μπορέσετε να σηκωστείτε που τον κώλο σας τζαι να ενώσετε τις φωνές σας με τους 300 κούνουπους που επαρευρεθήκαν?

 

Για να τανίσετε χέρι βοηθείας πρέπει να σας τάξουν τον ουρανό με τ’άστρα τζαι να σας δώκουν καμιά 50αριά (άστρα) για προκαταβολή. Ακόμα τζιαν το χέρι βοηθείας εν προς τον ίδιο σας τον εαυτό. Χωρίς την προκαταβολή, προτιμάτε να πνιείτε.

 

Το καλό του να είσαι κούσπος εν το ότι δεν αντιλαμβάνεσαι το πόσο κατώτερο είδος πλασμάτου είσαι. Δεν αντιλαμβάνεσαι πως είσαι σαν την μαριονέττα που αν δεν σου ταράξουν τα σιηνούθκια σου οι που πάνω, δεν θα μπορέσεις ούτε να έβρεις τον δρόμο για τον απόπατο που μόνος σου, τζαι θα σιέσεις πάνω σου. Τζαι μετά θα πεις, “κρύψε να περάσουμε”. Να περάσεις ρε κούσπο, τζαι να πάεις πού?

 

Το κακό του να μεν είσαι κούσπος εν το ότι βλέπεις πως οι πολλοί που μπορούν να κάμουν την διαφορά, ένει. Τζαι λιώνει η ψυσιή σου. 

Σκέφτου να είσαι στα πέρα που τα σιέρκα σου εν διμμένα έτσι τζαι αλλιώς, τζαι να νιώθεις που την μια πως ότι τζαι να κάμεις εν λλίο, τζαι που την άλλη πως έκαμες ήδη πολλά παραπάνω που τους κούσπους που εν στον τόπο τους/σου. Η απραξία σας, η αναισθησία σας, εξοργίζει με περίτου τζαι που την απόφαση!

 

Η μαζική απουσία της νεολαίας που μαθητεύει ή σπουδάζει, τζαι των νέων και μη γονιών που αναγιώνουν κοπελλούθκια, που εν στον τόπο τους τζαι ζιούν τα τούτα ούλλα που κοντά, από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, και ιδιαίτερα την εψεσινή που ήταν σε ώραν αργίας με δίχα σκολείον ή δουλειά την επομένη, είναι αδικαιολόγητη, απαράδεχτη, αλλά κατανοητή, εφόσον κανένας μάστρος δεν ετάραξεν πρότινος τα σιηνιά των μαριονέττων του, τζαι κανένας δεν τους έδωκεν έναν κίνητρο (σε μορφή προκαταβολής).

 

Αν είσαστεν τυχεροί, εννά είσαστεν οι επόμενοι που εννά ττοππουζιάσουν. Μαζικώς.

 

Advertisements
19 Comments leave one →
 1. 25/03/2009 22:59

  Ψυχία αυτό συμβαίνει σε κάθε μαζικό θέμα: άλλοι θα φωνάξουν και οι περισσότεροι θα προτιμήσουν τα καφενεία. Δεν βρίσκεις άκρη, καλό θα ήταν να ήταν πιό μαζικά τα πράγματα αν και εγώ ακόμα έχω θεματάκι με φαινόμενα μαζικής αντίδρασης επιπέδου βανδαλισμού.
  Από την άλλη, πότε τιμωρήθηκε μπάτσος; ΠΟΤΕ…

  ΥΓ: Ωραίο το νέο φόρεμα του βλογ σου!!!! Που το αγόρασες; -) Τσάγια!!!

 2. 25/03/2009 23:40

  Οργισμένο ποστ Ψυχία, αυτή είναι η Κύπρος. Αυτός είναι ο λαός της. Οι περισσότεροι απαξιούν για κάτι τέτοια… Δυστυχώς

 3. 25/03/2009 23:44

  Η ίδια κουβέντα που γίνεται και στην Ελλάδα.
  Από πότε η ανθρώπινη ζωή, σωματική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια έχει ίση αξία με τα ντουβάρια και τις τζαμαρίες;

  Αλλά είναι η κλασική ρητορική για να μεταστραφεί η κοινή γνώμη: αυτή που αποτελείται από νοικοκυραίους, από νομοταγή πρόβατα.

  ΥΓ. Βάλε ένα λεξικό, άμα τα παίρνεις γράφεις δύσκολα και έπρεπε να ενοχλήσω το προσωπικό μου λεξικό για να βγάλω νόημα! 🙂

 4. 25/03/2009 23:45

  Άστα Ψυχία…

  Θκιάβας την εγκύκλιο του υπουργού να πάρει η ψυχή σου πάνω της να νοιώσεις Μπουμπουλίνα. Αυτήν την φοράν δεν θα τον κάμει τέττε ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ο Κουλίας, ούτε ο Αναστασιάδης.

 5. 26/03/2009 00:50

  Καλορίζικη η ανακαίνιση. Δυστυχώς προσυπογράφω τα πάντα πλην της τελευταίας σου πρότασης κι αυτό γιατί εις τας μαζώξεις τεΐου, καφέ και οίνου αλλά και εις τα καταστήματα Φένδι και Λουί Βιδόν όπου συχνάζουν οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι και τα προσηλωμένα εις την μάθησιν τέκνα τους δεν μπουκάρουν αστυνομικοί βασανιστές. Οι βασανιστές κυκλοφορούν αδέσποτοι (κι αθώοι) στους δρόμους.

 6. 26/03/2009 05:16

  Καλά τα λές…

  btw: 300 … κούνουποι;

  επολλύναμεν;

 7. Nikos permalink
  26/03/2009 12:11

  Ti na kanei kaneis?

  Pws na allaksei to prama?

 8. ΟΛΓΑ permalink
  26/03/2009 12:18

  Εχτές επήαμεν με το συμβίο μου να καμαρώσουμε το βλαστάρι μας που εν τελειόφοιτος στην παρελαση. Τζιαμέ ήβραμε τζιαι άλλους γονιούς που το σχολείο του γιού μου τζιαι εψιλοκάμαμε ένα πιγαδάκι, την ώρα που επαρελάμβαννεν η αστυνομία είπαμε τους με τον άντρα μου να μεν τους χειροκροτήσουμεν αλλά οι άλλοι απήντησαν ότι εν αντροπή! (ο άνδρας μου κι΄εγω τους γιουχαήσαμε φυσικά αλλά δεν ακούστηκε μεσ τα πισκαλάκια που έκαμναν οι υπόλοιποι). Επήραν με οι δαιμόνοι τζιαι είπα τους τζιαι γω που εννα κάμουν κάτι τα κοπελλούδκια τους τζιαι εννα τους δούμε στην τηλεόραση να τους λακτοπατούν οι μπάτσοι εεεεεε ενναν αντροπή να διαμαρτηρηθούν.

  Είμαστε για κλάματα.

 9. 26/03/2009 14:51

  Επιτέλους, κάποια ετόλμησε να δικαιώσει τους γάρους. Ήντα μπου μας εκάμασιν σιόρ τα καημένα τα κτηνά τζιαι για τόσα χρόνια υποβιβάζαμεντα στο επίπεδον του κυπραίου. Ο γάρος έσιει αξιοπρέπεια. Ο κυπραίος έσιει πούγκα, που νομίζει ότι τζιείνη εν η αξιοπρέπεια του ούλλη. Όμορφα μας ξέχεσες, αλλά χαρκέσαι ότι εν να συγκινηθεί κανένας; Ττόππουζοι εγεννηθήκαμε, κούσποι εν να πεθάνουμε.

 10. 26/03/2009 14:52

  Eμμου ππέφτει πλέο λόος για την κύπρο-κυπραίους γιατί ειμαι γραμματιζούμενος που έμεινα στα πέρα, τζιαι ότι πώ ενναν φφαρμάτζιη.

  Νομίζω προσβάλλεις το σίδερον του κούσπου ψυχία. Στελίφκια του κούσπου πέ καλύτερα (το ξύλον που η δουλειά του η απελέτζιητη εννα κρατεί τον κούσπο να μέ ππέσει δηλαδή)

 11. anonymous permalink
  26/03/2009 15:13

  Έσιετε χάζιν ρε παιδκιά!! Νομίζετε ότι με μια διαδηλωσούλλα τι θα γίνει; θα αλλάξει η απόφαση; ή θα φοβηθούν οι δικαστές την “λαική οργή” των ηρωικών 300; οι δικαστές εν άλλους που φοούνται γι’αυτό και αθώωσαν τους μπάτσους.
  Μακάρι κάποια μέρα να καταλάβετε σε τι κωλο-κράτος ζούμε και γενικά σε τι κωλόκοσμο ζούμε. Προσπαθούν να μας κλείσουν τα μάτια από παντού, να μην αντιδρούμε βάζοντας ταμπέλες σε όλους…

 12. anonymous permalink
  26/03/2009 16:59

  Bravo Psychia…pe tous ta…

 13. 26/03/2009 18:09

  Acera που εν η εγκύκλιος που λαλείς να την διαβάσω να πάρω πάνω μου;

 14. 26/03/2009 21:53

  Mα ρε psychia μου..στο Φacebooκ γκρουπ, εσχιει 12.000 μέλη!!!!
  Εν εν ενδιαφέρον τουτο….?

  Είμαστε για καυλιές…!! με το συμπάθκιον τζι όλας…

 15. 27/03/2009 16:37

  έχουμε πιάσει πάτο………… δεν πάει πιο κάτω

  το κάθε παιδαρέλι που μας δίνει συμβουλές να καταλάβουμε σε τι κωλοκράτος ζούμε κλπ ας κατεβεί στον δρόμο και ας αφήσει κατά μέρος τις αέρος κουπανιστού μαλακίες του

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

  μόνο η λαική κινητοποίηση

  το σύστημα δεν είναι απλά διεφθαρμένο οι άνθρωποι που το αποτελούνε είναι και ανεπαρκείς

  δεν υπάρχει καμιά υποδομή

  πως νομίζετε ότι γινεται κάποιος δικαστής;;

  ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να έχεις 6 χρόνια στο επάγγλεμα του δικηγόρου ή του εισαγγελέα

  και μέσο στο ανώτατο δικαστήριο

  καμιά εξέταση καμιά επιμόρφωση καμιά κατάρτιση κοινωνιολογική ψυχολογογική

  γίνονται δικαστές άνθρωποι που ήταν σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία ή δημόσιοι υπάλληλοι στην εισαγγελία δηλαδή άνθρωποι που και να θέλουν δεν μπορούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα του απλού΄ανθρώπου

  ένα παράδειγμα

  ένας εκ των δικηγόρων των “αθώων” ΄πριν λίγες μέρες διορίστηκε από τους 13 θεούς του ανωτάτου δικαστής!!!!!!!

  έτσι απλά!! χτες ήταν δικηγόρος και σήμερα είναι δικαστής
  35 χρονών

  οι άνθρωποι που σας δικάζουν και μας δικάζουν τις πλείστες φορές είναι ανεπαρκείς

  και να θέλουν δεν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα

  τον ιούνη ένα παιδί 20 χρονών κατηγορείτο ότι έδωσε ένα πάτσο έτσι ακριβώς έλεγε στο κατηγοροητήριο στην φίλη του

  ήταν η μαρτυτία της εναντίον της μαρτυρίας του
  ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΩΡΕΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ στην μαρτυρία της κοπελιας

  όχι απλά σκιά αμφιβολιών αλλά έκλειψη ηλίου

  20 σελίδες αγόρευσης επισήμανσης όλων αυτών των αντιφάσεων αμφιβολιών κλπ

  απόφαση εντιμότατου: κανένα απολύτως σχόλιο για όλες τις επισημάνσεις αντιφάσεις

  κατάληξη: ο κατηγορούμενος δεν μου έκανε καλή εντύπωση και απορρίπτω την μαρτυρία

  η παραπονούμενη μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και δέχομαι την μαρτυρία της

  ποινή: 20 χρονών παιδί χωρίς προηγούμενα λεύκό ποινικό μητρώο εργαζόμενος ΄
  15 μέρες φυλάκιση!!!!!!!!!! 20 χρονών μαζί με τον γιουρούκη τον κίτα και τ΄αλλα τα παιδιά

  μια εβδομάδα μετά στο κακουργοδικείο με την σημερινή του σύνθεση

  λένα δημητριάδου, εφραίμ και γιασεμάκης
  έμπορος ναρκωτικών 40 γραμάρια κοκαίνη (τεράστια ποσότητα)

  ποινή: 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή!!!!!!!!!!!! δηλαδή δεν έκατσε ούτε μέρα μέσα

  αυτά

 16. 27/03/2009 19:17

  Πές τα Χρυσόστομη!

  http://koumparokratia.wordpress.com/

 17. 27/03/2009 19:17

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ:

  ο έμπορος ναρκωτικών που δίκασαν οι “εντιμότατοι” δικαστάες του κακουργοδικείου μας στην υπόθεση που αναφέρω πιο πάνω

  παραδέκτηκε εμπόριο
  80 γραμμάρια κοκαίνης (ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ )
  και 500 γραμμάρια -μισό κιλό κάνναβης

  και η ποινή που του επέβαλαν η λένα δημητριάδου, ελενα εφραίμ
  γιασεμάκης γιασεμή ηταν
  2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή

  δεν έκατσε μέρα μέσα

 18. 27/03/2009 21:22

  Psychia,
  συγχαρητήρια κατ΄αρχήν, γιατί από την πρώτη μέρα πρόβαλες την ανάγκη καταγγελίας και κατέθεσες πολύ ουσιαστικές προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

  θετικό το ότι άρχισαν οι πολίτες να κινητοποιούνται και να διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη αθωωτική απόφαση.Όμως η συμμετοχή στη συναυλία δεν ήταν και η μαζικότερη.Ούτε φοιτητές, ούτε δικηγόροι, ούτε εξεγερμένοι νέοι…Κάποιοι ναι, όχι όμως όσοι θα έπρεπε.
  Είναι να μην απογοητεύεσαι μετά για την παθητικότητα που μας διακατέχει σ΄αυτό τον τόπο;Έχει δίκιο ο Osr.
  Ελπίζουμε να είναι πιο μαζικές οι αυριανές συγκεντρώσεις.
  (@Joshoua
  η εγκύκλιος που ψάχνεις είναι στην ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας της Κύπρου)

 19. ouffou permalink
  27/03/2009 21:34

  pesta kori mou pesta an kai pou ta leme epi tou kanapeonta mas kai me tis mpitzamoules mas de diaferoume kai poly…eimaste mi sou po kai perissotero gia klammata pou to paizoume yperano!

  p.x. meno lemeso…den akousa den piga
  p.x. eisai sta ksena, ti na kaneis? na diorganoseis dikia sou diamartyria os tin kirouna?

  ase pou exoume efimeria aurio

  ouffou pia…psarakia tis gyalas oloi mas

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: