Skip to content

Κόστος ~€275

24/02/2009

Η σχέση σου με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική απ’όλες. Όχι επειδή ο εαυτός σου είναι Θεά και του αξίζει να τον λατρεύεις. Δεν είμαστε όλοι οι εαυτοί Θεές. Αλλά επειδή αν δεν λειτουργεί η σχέση σου με σένα, τότε όλες οι υπόλοιπες είναι επίσης δυσλειτουργικές. Ναι, κάτι σου είπα τώρα.

 

Ο κάθε άνθρωπος έχει περάσει ή θα περάσει κάποια προσωπικά βιώματα που είναι ικανά να πληγώσουν βαθιά τον ψυχικό του κόσμο. Κάποιοι πληγώνονται περισσότερο γιατί είναι πιο ευαίσθητες υπάρξεις. Οι υπόλοιποι το παίζουν αναίσθητοι. Όσο οι πληγές δεν επεξεργάζονται σωστά, η ψυχή σου σαν σφουγγάρι μαζεύει μαζεύει μαζεύει, ώσπου δεν μένει άλλο περθιώριο για απορρόφηση, έχει γίνει βαριά κι ασήκωτη. Και όσο πιο πολύ βαραίνει και μεγενθύνεται το σφουγγάρι, τόσο πιο δύσκολο είναι να το χωρέσεις στην παλάμη σου, να το πιάσεις και να το στίψεις. Τότε εξουθενώνεσαι, και δεν σου μένει ούτε δύναμη, ούτε κουράγιο, ούτε ελπίδα για ανάκαμψη. Δεν είναι εύκολο να επεξεργαστούν οι πληγές σωστά, όμως δεν είναι ούτε εύκολο να ζεις μαζί τους. (Και το πιο πρακτικά δύσκολο απ’όλα είναι να μεγαλώσει η παλάμη σου.)

 

Η διαφορά είναι στο κόστος.

 

Τώρα, με μόνο €274.99 παίρνεις την επεξεργασία του 1/4 της πιο πρόσφατης σου πληγής! Τρέξε να προλάβεις! Τέτοιο ξεπούλημα, ΔΕΝ έχει ξαναγίνει!!

 

Το κάθε τι που κάνεις λοιπόν, η κάθε σου επιλογή, έρχεται με ένα κόστος. Το κόστος του να αφήσεις πίσω το στάτους κβο και να μπεις σε ένα καινούριο, που ενώ φαινομενικά θα είναι καλύτερο, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω ποιο είναι πιο εύκολο: Να το τολμίσεις, ή να κάτσεις στα χαλασμένα αυγά σου?

 

καφές της βρύσης

Καφές της βρύσης

Πες ότι ζεις σε μια παράγκα. Η παράγκα βρωμάει μούχλα, είναι ετοιμόρροπη, μπάζει αέρα από παντού, στάζει η στέγη άμα βρέχει, δεν έχει μπάνιο εντός, όταν θες καφέ ανοίγεις την βρύση, δεν έρχεται ποτέ να σε επισκευτεί κανένας, έχουν πέσει οι μετοχές σου στα γκομενικά. Με λίγα λόγια, χέσε μέσα. Δεν σου αρέσει, νιώθεις μίζερος εκεί μέσα. (Αν σου αρέσει, σταμάτα να διαβάζεις τώρα. Αυτό το κείμενο δεν σου είναι χρήσιμο.) Και δεν θες να νιώθεις μίζερος. Δεν μπορείς όμως να χτίσεις από πάνω της, ούτε από γύρω της, γιατί ο,τι χτίσεις εντός ολίγου θα σαπίσει, αποτέλεσμα της σάπιας βάσης του. Οπότε μια μέρα αποφασίζεις να κάνεις κάτι. Αποφασίζεις να την γκρεμίσεις και να κάνεις μια νέα αρχή.
 

ΠΕΡΙΜΕΝΕ!

Εδώ γίνεται “ύπουλο”.

Μπορεί να την γκρεμίσεις για δύο διαφορετικούς λόγους:
 

Ο πρώτος είναι ο δημιουργικός, που στη θέση της παράγκας βλέπεις να υψώνεται μια έπαυλη. Βγάζεις τα σχέδια (όραμα), φέρνεις μπουλτόζες, και αγοράζεις ένα sleeping bag. Το ότι την γκρέμισες σημαίνει πως για λίγο καιρό θα σε φάει το αγιάζι και το κρύο, θα κοιμηθείς στη βροχή, θα ταλαιπωρηθείς, κι αυτό είναι το κόστος του γκρεμίσματος της κωλοπαράγκας. Το αποτέλεσμα είναι η αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής σου αφού εγκατασταθείς στη βίλα, ρε βίλλα.
 
Ο δεύτερος είναι ο αυτοκαταστροφικός, που στη θέση της παράγκας βλέπεις να υψώνεται το απόλυτο τίποτα. Φέρνεις μπουλτόζες, και αρχίζεις το γκρέμισμα. Γκρεμίζεις την παράγκα σου με κόστος να χάσεις την έστω υποτυπώδη στέγη σου, όχι μόνο προσωρινά, αλλά μόνιμα. Το αποτέλεσμα είναι να μείνεις άστεγος. Και δεν έχεις προνοήσει ούτε για ένα sleeping bag! 

 

Υπάρχει και η κουρτίνα τρία.  Γκρεμίζοντας βρίσκεις ατελείωτα αρχαία, αποζημιώνεσαι για τη γη σου, και μετακομίζεις στις Μαλδίβες σε μία παραλιακή παράγκα.

maldives-hut
 

Αν έχεις κάνει την σωστή για σένα επιλογή, τώρα απλώθεις ζάμπα στην σούπερ γουάου μασσάζ πολυθρόνα σου στο μινιμαλίστικ σαλόνι σου, γύρω σου υπέροχοι πίνακες του Pollock, στο χέρι σου μία κρύα μπύρα, στο πλάι σου τα κολλητάρια σου, στην οθόνη το ντέρμπι της χρονιάς και προηγείται η ομάδα σου, δύο μπλέ ανθρωπάκια σου κάνουν αέρα και η γυναίκα της ζωής σου μαγειρεύει μουσακά στην πλήρως εντυχισμένη σου κουζίνα, καθώς εγκυμονεί τον γιόκκα σου.

 

 Κι εκεί που νόμιζες πως όλα σου τα βάσανα έχουν τελειώσει, για πάντα, για πάντα, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, πας στην κουζίνα να πάρεις μια καινούρια μπύρα, και βλέπεις στην γυναίκα σου πάνω στον πάγκο, να την πηδάει ο αδερφός σου καθώς ο γιόκκας σου είναι δικός του.

 

pollock_blue-poles

Ο Pollock σε μάρανε

 

Κι ενώ γκρεμίζονται τα όνειρά σου σε μια στιγμή, η προδοσία αυτή βγάζει στην επιφάνεια πληγές παλιές, τότε που ήσουν 10 χρονών και η μάνα σου σας εγκατέλειψε για τον κύριο Χαμπή τον κρεοπώλη,  τότε που ήσουν 15 και ο πατέρας σου σε εξευτέλιζε φωνάζοντας σε λούλλη μπροστά σε όλους, τότε που ο πάτερ Χρυσόστομος σου έβαλε χέρι και σου πήρε το πεντόλιρο γιατί ήθελε το 2010 να χτίσει τον Καθεδρικό Ναό του, τότε που, μα στάσου… δεν θα είχες λύσει όλα αυτά??????

ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ???

 

Αν πάρεις το μυαλό και το μοιράσεις σε 10 κομμάτια, το 1 ανήκει στο συνειδητό και στο προ-συνειδητό, και τα 9 στο ασυνείδητο. Με άλλα λόγια, έκατσες πάνω. Υποτίμησε το ασυνείδητο και κά-η-κες! Όσο και να επιλύσεις, πάντα κάτι μένει πίσω. Πάντα κάτι μπορεί να βγει στην επιφάνεια, πάντα κάτι μπορεί να γίνει καλύτερο. Από το γκρέμισμα όμως, αποκόμισες πως η οποιαδήποτε νέα ή παλιά πληγή,  πλέον δεν έχει την ικανότητα να σε λυγίσει με την ίδια ευκολία. Συγχαρητήρια. Η ψυχή σου δεν είναι πια εμπάτε σκύλοι αλέστε! Και τότε μπορείς να δεχτείς πως σε γενικό επίπεδο, ποτέ τίποτα δεν τελειώνει. Ακόμα και μετά την τελευταία σου πνοή, πολλά δικά σου τα έχουν αφομοιώσει άλλοι.

 

Από την άλλη, στο παρόν σε ενδιαφέρει η σχέση σου με σένα, την Θεά τον εαυτό σου. Σε προσωπικό επίπεδο λοιπόν, όλα παροδικά είναι γιατί κάποτε έρχεται ο θάνατος. Σου εύχομαι στο τέλος η ψυχή σου να είναι τόσο ελαφριά όσο θα είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει. Αμήν.

Advertisements
13 Comments leave one →
 1. 24/02/2009 13:03

  μα για όνομα!
  τόσο αισιόδοξο ποστ και το τελειώνεις με ελαφρύ χώμα που σε σκεπάζει?!
  τσκ!

  εμένα πάντως η δική μου Θεά καλά είναι! γιεπ!

 2. 24/02/2009 13:05

  μα για όνομα!
  τόσο αισιόδοξο ποστ και το τελειώνεις με ελαφρύ χώμα που σε σκεπάζει?!
  τσκ!

  εμένα πάντως η δική μου Θεά καλά είναι! γιεπ!

  και αλήθεια, γιατί 275?

 3. 24/02/2009 13:16

  “Ο Pollock σε μάρανε” – A XA XA XA XA XA XA!!!!!

  Εσύ πάντως *είσαι* θεά! 😆

 4. 24/02/2009 15:18

  Hats off to you, Dr.!

  “How to explain therapy to παλλήκαροι” -I see a book coming.

 5. 24/02/2009 17:32

  @Κροτ
  Και τι είναι ο θάνατος; Σιγά το πράμα!!! Ένας θείος μου είχε βάλλει -ζωντανός- ένα ψάλτη να τον ψέλνει, τη γυναίκα του και τη μάνα μου να τον κλαίνε ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ και όλα αυτά στην αυλή του σπιτιού του καλοκαίρι για να τον βλέπουν όλοι. Πέρναγαν οι περαστικοί, έλεγαν “πέθανε ο Σπύρος” και συλλιπιόντουσαν. Όταν είχαν μαζευτεί πολλοί, σηκώθηκε επάνω και τους φώναξε “σας την έσκασα”. Δύο γέροι έπαθαν εγκεφαλικό, άλλοι τρέχουν ακόμα και εμείς γελάμε στα οικογενειακά τραπέζια. Μήπως είμαστε μουρλοοικογένεια;

  Δόκτορ, διαπιστώνω πως το ταλέντο σου το συγγραφικό ανεβαίνει στον Όλυμπο σιγά σιγά. Ναι, γιατί δεν βγάζεις κανένα βιβλίο;

 6. 24/02/2009 17:52

  Ναι αλλά έμεινε μου ο pollock. .Αμα βρω τοίχο θα τον κρεμάσω.:)

 7. 24/02/2009 22:54

  Δύο απορίες:
  (α) Στα €274,99 περιλαμβάνεται ο moms;
  (β) Αν ναι, θα μας επιστραφεί μέρος του (πχ το skatt-ό απ’ το συνολικό Mervärdesskatt-ό);

 8. 24/02/2009 23:23

  T H A N K S !

 9. 24/02/2009 23:50

  Τι μου συνεβή; Τι σας συνέβη; Ποία η αφορμής; Όλα καλώς; Τέτοια αποφασιστικότητα! Κάτι έχει συμβεί τελευταίως.. Χάρηκα που σας ξαναβρήκα όλο φόρμα!
  Όταν ο κύκλος αυτός γίνει πολλές φορές έρχεται μια άλλη αίσθηση-γνώση.. αλλά να μη μπαίνω στα νερά σας..
  Χαιρετισμοί πολλοί!

 10. 25/02/2009 02:29

  Μπορείς να πκιείς LSD τζιαι να η παράγκα εννα γινεί ιπτάμενη πολύχρωμη έπαυλη σε δευτερόλεπτα.

 11. 25/02/2009 10:56

  Όλη αυτή η ιστορία για να μας πεις ότι στο τέλος-τέλος όλους θα μας φάνε τα σκουλήκια; (Κάνω πως) Δεν καταλαβαίνω…

 12. 25/02/2009 18:52

  άρεσε μου πολλα χωρις να καταλάβω τι θέλει να πει ακριβώς η ποιήτρια. either way it was something unexpected.
  cheers, όταν και εφόσον κάποτε συναντηθούμε τζερνώ σε ένα gin/tonic.

 13. 26/02/2009 15:39

  Από την μιά κάτι μυρίζει. Τώρα τι είναι, πού να ξέρω. Από την άλλη ο συνειρμός κυλάει σωστά και καλά. Προσθέτει στο τετράδιο που σε λίγο καιρό θα σταχυολογείς για να μεταφέρεις περισσότερα σε πιο πολλούς.
  Αναμένουμε τα επόμενα, συνειδητά και ασυνείδητα.

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: