Skip to content

Μαλακομαγνήτης

17/01/2009

Όλες οι γυναίκες at one point or another παραπονιούνται πως έχουν ένα μαγνήτη που ελκύει μαλάκες.

Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αμφίδρομη υπονόμευση, ένα αμφίδρομο σαμποτάζ του τι θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να αποτελέσει μια πετυχημένη, υγιή σχέση. Όταν λέω «άλλες συνθήκες» εννοώ, αν δεν ήταν ο άντρας μαλάκας και αν δεν είχε η γυναίκα τον μαγνήτη. Ο λόγος που συνήθως δεν είναι η γυναίκα ο μαλάκας και δεν έχει ο άντρας τον μαγνήτη, έχει να κάνει με το ότι οι γυναίκες εξωτερικεύουν πολύ πιο εύκολα τα συναισθήματα τους με την μορφή φωνών, υστεριών και δακρύων, ενώ οι άντρες καταπίνουν παρόμοια συναισθήματα γιατί δεν είναι θύματα, «είναι άντρες».

Το θέμα είναι πως και οι δύο πλευρές είναι για μπουνιές. Για μπουνιές, για κλωτσιές, για κινέζικα βασανιστήρια, για σαπωνοποίηση, για οτιδήποτε τέλος πάντων μπορεί να τους πιέσει να απαλλαχτούν από την χρόνια δειλία τους και να αποκτήσουν αρχίδια.

Ο άντρας

Προ αρχαιοτάτων χρόνων είχε μια τραυματική εμπειρία η οποία του άφησε αρνητικά συναισθήματα τα οποία σχετίζονται με το γεγονός πως έκλαιγε σαν κοριτσάκι για 14 μερόνυχτα. Την 15η μέρα *πφφφφ* φύσηξε τις μύξες του, στάθηκε στα πόδια του, γνώρισε μια κοπέλα και επιχείρησε να ξεκινήσει μια καινούρια σχέση μαζί της. Την 20η μέρα ένιωσε ένα μικρό σκίρτημα θετικού συναισθήματος που του θύμισε την τραυματική του εμπειρία προτού γίνει τραυματική, φοβήθηκε πως θα ξανακλάψει σαν κοριτσάκι για 14 μερόνυχτα, φόρεσε τον αντρισμό του και εξαφανίστηκε από προσώπου γης / πήγε με άλλη / βρήκε τον κάλλο της καινούριας του αγαπημένης και να τον πάτησε μέχρι να σπουρτίσει τζαι να πεταχτεί το πύον εκεί, εκεί, εκεί κι εκεί, και λοιπές ξενερωτικές συμπεριφορές. Στη συνέχεια κέρδισε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό «Είμαι Σκλάβος του Παρελθόντος Μου». Είναι πολύ περήφανος γι’αυτό, και εξακολουθεί να εξασκεί την ίδια πρακτική εις τους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

Κι αυτό είναι το φαινόμενο «Μαλάκας».

Η γυναίκα

Βλέπει ένα τοίχο, παίρνει φόρα, τρέχει τρέχει τρέχει τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορεί, σκάει σαν καρπούζι πάνω του, ή ευγενικά «τρώει τα μούτρα της». Μετά πονάει, κλαίει, οδύρεται, χτυπάει το στήθος της σαν τον Κινγκ Κονγκ, χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο, ξεριζώνει τα μαλλιά της, σπάει τα σπυριά της, κόβει τις φλέβες της, και καθώς στέκεται στην άκρη της ταράτσας έτοιμη να πηδήξει ρωτάει τον ύψιστο εν μέσω σπαρακτικών κραυγών «ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙ???». Όταν αντιλαμβάνεται πως δεν είναι εκεί κανένας να την δει, *πφφφφ* φυσάει τις μύξες της, στέκει στα πόδια της, βρίσκει τον ίδιο τοίχο ή εκ νέου έναν παρόμοιο τοίχο διαφορετικού χρώματος, παίρνει φόρα, τρέχει τρέχει τρέχει τρέχει…

Κι αυτό είναι το φαινόμενο «Μαγνήτης».

Ο άντρας part 2

Αφού τα κάνει σκατά, θυμάται πόσο ωραία ένιωθε όταν η γυναίκα του έδινε τόση σημασία, φοράει το puppy face του και με την ουρά στα σκέλια τρέχει να απολογηθεί. Ρίχνει δόλωμαι της λέει πως του έλειψε τρελά / της αγοράζει κάτι εντυπωσιακά ακριβό για τις 5 μέρες που ήταν μαζί / της λέει πως είναι μαλάκας / της λέει πως χρειάζεται τη βοήθειά της για να γίνει ένας καθώς πρέπει άνθρωπος. Μόνο, σε ικετεύω, δώσε μου ξανά σημασία!!! Όταν πάρει αυτό που θέλει, θεωρεί πολύ σωστά, πως όποια μαλακία και να κάνει, ανά πάσα στιγμή μπορεί να το ξαναπάρει.

Η γυναίκα part 2

Επειδή είναι κατά πολύ πιο ηλίθια από τον άντρα, τσιμπάει με το να εκλογικεύσει την συμπεριφορά του βάση του τραυματικού παρελθόντος του. Γι’αυτό σαν σωστή Μητέρα Τερέζα τον συγχωρεί, και τον ξανασυγχωρεί, και τον ξανασυγχωρεί, και χωρίς να το πάρει είδηση καταντάει κουρέλι. Τότε αρχίζει να εξωτερικεύει τα συναισθηματικά της issues με το να του φωνάζει, να τον υποτιμά, να τον προσβάλει, να κάνει γενικά οτιδήποτε κάνει μια σωστή κατίνα, με αποτέλεσμα να την φτύσει και να (φαίνεται πως) φταίει αυτή. Τότε γεμίζει τύψεις, υποτιμά τον εαυτό της, νιώθει πως εκείνης δεν της άξιζε αγάπη, εκείνης δεν της άξιζε στοργή, και αρχίζει εκ νέου να κλαίει και να κλαίγεται. Ο μόνος λόγος που με τον καιρό συνέρχεται, είναι για να συγχωρέσει έναν άλλον τραυματισμένο και συναισθηματικά ανισόρροπο άντρα.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να σπάσεις αποτελεσματικά τον φαύλο κύκλο του Μαλακομαγνήτη

Ή αλλιώς,

How to Grow a Pair

Προς τον άντρα

Για το ότι μετά από άπειρες προσπάθειες, εξακολουθείς να αδυνατείς να κάνεις μια υγιή σχέση, δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από σένα. Σε εγκατέλειψε η μάνα σου, σε απάτησε η γυναίκα σου, μπου χου, shit happens, get over it. Το να είσαι «αιώνιος εργένης» με βούλα δεν είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για να περηφανεύεσαι, έτσι μην το διαλαλείς ανοίγοντας τα φανταχτερά φτερά σου σαν παγόνι. Δεν αποτελείς άπιαστο όνειρο, δεν διαθέτεις ιδιότητες που αδυνατούν οι άλλοι να αντιληφθούν, δεν γράφτηκε για σένα το «θα ζήσω ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί». Είσαι ένας κομπλεξικός σαν αυτόν που το’γραψε. Δεν είσαι ανώτερο ον που δεν έχει ανάγκη από συντροφικότητα. Είσαι ένα μάλλον κατώτερο ον, που δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ανικανότητα του να αποκτήσει συντροφικότητα πηγαίνοντας σε ένα καλό ψυχίατρο.

Προς την γυναίκα

Για το ότι μετά από άπειρες προσπάθειες, εξακολουθείς να αδυνατείς να κάνεις μια υγιή σχέση, δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από σένα. Τον εγκατέλειψε η μάνα του, τον απάτησε η γυναίκα του, μπου χου, shit happens, not your fault. Το να είσαι «αιώνιο θύμα» με βούλα δεν είναι κάτι που θα κερδίσει τις εντυπώσεις, έτσι μην το διαλαλείς με δάκρυα στα μάτια. Δεν σε έχει μουντζώσει ο θεός, δεν σε έχει ματιάσει η κοινωνία, και η φωτογραφία σου δεν βρίσκεται δίπλα στη λέξη «ατυχία» σε όλα τα λεξικά. Είσαι μια κλαμουρομαρία που μας τα’χεις πρήξει. Δεν είσαι ανώτερο ον που μέσω σου ένας προβληματικός άντρας θα δει το φως το αληθινό γιατί έτσι γίνεται στις ταινίες. Είσαι ένα μάλλον κατώτερο ον που δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ανικανότητα του να σεβαστεί τον εαυτό του πηγαίνοντας σε ένα καλό ψυχίατρο.

Get over yourselves!

Fuckin’ borderliners

Advertisements
32 Comments leave one →
 1. 17/01/2009 14:30

  Δλδ anyhow εσείς εννα πιάετε πελάτη 😛

 2. 17/01/2009 14:49

  “υπάρχουν και καλά παιδιάααααα, που έχουνεεεε, χρυσή καρδιάααααα”

  αυτούς να γυρεύετε.

 3. 17/01/2009 15:57

  Σε βλέπω με υπερωρίες γιατρέ!!!
  Μαλακομαγνήτης! Ωραίο μου έρεσε,ήξερα το μαλακοπίτουρας.

 4. 17/01/2009 16:19

  ωχ 🙂

 5. 17/01/2009 17:55

  Χε χε. Ποιος θα σηκώσει πρώτος το χέρι και θα πει: ουπς, το έκανα κι εγώ αυτό;

 6. george permalink
  17/01/2009 17:56

  Θ-Ε-Ι-Κ-Ο

 7. Elena permalink
  17/01/2009 18:45

  Pe m…eprisen sou ta kamia filenada s gia kanena malaka?? Btw “stes meres mas” yparxoun k oi antistrofes periptwseis (vlepe malakas=gynaika+antras=magnitis). Epeidi meta apo aiwnes vasanistiriwn opws ta laleis i anthrwpotita prospathise na e3elixtei alla ws sinithws ta ekamen skata:P

 8. Anonymous permalink
  17/01/2009 19:05

  poli kalo! eftixos pu iparxun ke oi exaireseis ke sta 2 fila! ke oi antres pu den ine malakes, alla ke oi ginekes pu den ine panta thimata!

 9. 17/01/2009 19:07

  poli kalo! eftixos pu iparxun ke oi exaireseis ke sta 2 fila! ke oi antres pu den ine malakes, alla ke oi ginekes pu den ine panta thimata!

 10. 17/01/2009 19:54

  mbravo giatre!
  tha ton ishiwsoume ton kosmo, sigoura naiiiiiiii

 11. 17/01/2009 20:07

  good old Psychia! 🙂

 12. 17/01/2009 20:13

  ε δέρμας τζιόλας που έχουμεν ανάγκες

  με 1 μαλάκα μετρώ σαν μαλακομαγνήτης;

  και η τύχη ένεχει καμιά μα καμιά σημασία άραγε;

 13. 17/01/2009 21:03

  τζιαι μετά λαλούν σου κάμε σχέση

 14. 18/01/2009 08:35

  Σορρυ αλλα ετσι οπως τα γραφεις στο Παρτ2 το ψυχολογικο τζιερρατο εσσιει το κατα την γνωμη σου παραπανω ο αντρας παρα η γυναικα…”ια το ότι μετά από άπειρες προσπάθειες, εξακολουθείς να αδυνατείς να κάνεις μια υγιή σχέση, δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από σένα. Σε εγκατέλειψε η μάνα σου, σε απάτησε η γυναίκα σου, μπου χου, shit happens, get over it….Τον εγκατέλειψε η μάνα του, τον απάτησε η γυναίκα του, μπου χου, shit happens, not your fault.”

  Ε οι ρε παιδι μου. Δηλαδη που μενει η βερζιον “εισαι εκ γενετης ανοργασμικη, μαννη τζιαι τραβα τα ο κωλος σου;” Ή “εισαι φαουσα γιατι ετσι σε εμαθε η μανα σου που την εμαθε η μανα της που την εμαθε η μανα της γιατι αλλωσπως οι αρσενιτιζοι εν καταλαβουν;” Ή “νασσιει λεφτα μπε εμ βε τζιαι ας ενει μαλακας εν να σασσει, μονο να αννοιεις τα σσιελια σου για να μπορεις να του τα φαεις..¨”

  Εσσιει πολλα ισσιους το πραμα…

 15. 18/01/2009 11:12

  Ρίτσα
  Στον 1ο είσαι άτυχη.
  Στον 2ο είσαι πάλε άτυχη.
  Στον 3ο είσαι πάλε άτυχη??? Πόσους θέλεις για να μάθεις δηλαδή?
  Βλέπεις το pattern?

  Γκρικστόρις
  Αυτά που περιγράφεις δεν είναι τραυματικές εμπειρίες σαν αυτές που τα συγκρίνεις. Επιπλέον οι βερζιόν αυτές δεν ανήκουν στο κεφάλαιο Μαλακομαγνήτης αλλά σε άλλο ανέκδοτο.

 16. 18/01/2009 13:59

  ΘΕΙΚΟ!!!

 17. 18/01/2009 14:29

  Ως επιστήμων γνωρίζω πως ότι μαγνητίζεται, απομαγνητίζεται κιόλας με συστήματα απομαγνήτισης.
  Γνωρίζω επίσης πως οι μαγνήτες ελκύουν συγκεκριμένα υλικά (το αλουμίνιο, η πέτρα, το γυαλί πχ. δεν έλκονται, γι΄αυτό προτείνω στους μαλάκες να κάνουν την καρδιά τους πέτρα))
  Ως εκ τούτου περιμένω απο εσάς δύο πράγματα.
  Ένα αφιέρωμα στους άντρες που…δεν έλκονται
  κι άλλο ένα με τίτλο “ΑΠΟΜΑΛΑΚΟΜΑΓΝΗΤΙΣΗ”
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Anonymous permalink
   29/04/2015 00:26

   Άψογη απάντηση. !

 18. 18/01/2009 14:32

  Αυτή ειναι η αγαπημένη μου λέξη! Και γω, μαλακομαγνήτης είμαι…

 19. 18/01/2009 16:21

  Ψυχία, επρόσβαλες τους εκ πεποιθήσεως εργένηδες! Απαιτώ απολογία!

 20. 18/01/2009 18:18

  xaxa!!!
  polla kalo!!!
  me liga logia,, oloi oi dromoi odigoun,,3erete pou.. se ena kalo psyxiatro!!!

 21. 18/01/2009 19:11

  Psogi analisi tou fainomenou! Ena lepto na metrisw posous malakes eixa sti zwi mou… Mmmmm. Loipon… Meta… Ok, we should drop it ;P

  Toulaxiston gia mena teleiwnoun ola me tin apistia, logw twn pepoi8isewn mou e3aitias traumatikwn empeiriwn.

  Distixws, oi malakes 8a iparxoun panta se oles tis koinwnies kai sinepagetai kai malakomagnites, kai vice versa.

 22. 18/01/2009 19:11

  APSOGI analisi tou fainomenou, the firts sentence.

 23. 18/01/2009 19:12

  APSOGI analisi tou fainomenou, the first sentence.

 24. xxxxxx permalink
  18/01/2009 20:34

  kudos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. kyriakos permalink
  19/01/2009 01:48

  Epifaniakh h prosegysh sou .. Ama den exeis lires sasta tze girasin..
  Kai thn prwth kai th defterh kai thn triti kai thn ekatosth trith panta atyxos 8a eisai..

 26. 19/01/2009 17:01

  Υπάρχει και η ακόμη πιο ανισόρροπη κατάσταση του “μαλακοηλεκτρομαγνήτη”!

  Όπου δηλαδή, ο παθών/ούσα, προκαλεί με τεχνητούς τρόπους, να έλκει μαλάκες, ορμώμενος/η από κάποιον ανεξερεύνητο (για μένα) ψυχαναγκασμό!

 27. 19/01/2009 17:09

  Επίσης, εδώ και ώρα έχω εμπλακεί στην αναζήτηση διαφορών, μεταξύ του βόρειου και του νότιου μαλακομαγνητικού πόλου…

 28. 19/01/2009 17:12

  Μιά χαρά τους τα πες ρε γιατρέ. Α γειά σου!

 29. 21/01/2009 22:17

  και…μετα λενε πως για ολα φταιει το κακο μας ‘κισμετ’, οχι η κατα συρροη και εν τελη εκ πεποιθησεως συλλογη απο δεκανικια!!! αφηνουμε το ενα;….πιανουμε το αλλο!!…κι εκεινοι που κανουν παραπονα οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα…ω!!!!!! αδικημενοι μαλακομαγνητες ολου του κοσμου…..ε ε ε ε ενωθειτε! το καλυτερο απο ολα τα δενανικια του κοσμου ειναι τουτο!!!!!Αντε και καλη ψυχη,βρε!!

 30. zapper permalink
  12/05/2010 03:08

  Αν μια κοπέλα κάνει 10 σχέσεις και αποτύχουν όλες, τι πάει να πει αυτό? Ότι φταίνε ΟΛΟΙ οι άλλοι? Και οι 10!?!? Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό της κοπέλας αυτή η μικρή πιθανότητα, οτι μπορεί να φταίει αυτή? Όχι επειδή τα φτιάχνει με μαλάκες, αλλά επειδή αυτή η ιδία είναι μαλακισμένη και όποιος τα φτιάχνει μαζί της το καταλαβαίνει μετά από λίγο και την χωρίζει για να γλιτώσει….. ή πάει με κάποια άλλη επειδή η κοπέλα του δεν του έχει δώσει κάτι για τον κρατήσει κοντά της (όπως κάποιο ψυχικό χάρισματα, λέμε τώρα)?

  Είναι εύκολο να κατηγορείς τους άλλους όταν όλα σου πάνε στραβά. Το να πεις « ρε μήπως κάνω εγώ τις μλκιες”, είναι δύσκολο πράγμα πόσο μαλλον όταν υπάρχει η ευκολη απάντηση: “εχω τον μαλακομαγνήτη” ή “ειναι κομπλεξικός”.

  τεσπα bottom line
  όταν μια «κοπέλα» λέει έχω τον μαλακομαγνήτη σημαίνει πως καμία της σχέση δεν πέτυχε. Θα ήθελε κανείς να τα φτιάξει μαζί της? Μάλλον όχι. Ποιος θα έπαιρνε ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν μπορεί να πάει ίσια σε κανέναν δρόμο. Δεν μπορεί όλοι οι δρόμοι να είναι στραβοί. Μάλλον κάτι τρέχει με το αμάξι.

Trackbacks

 1. ΕΝΑΣ …ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΑ TOP 100 ΤΟΥ WOORDPRESS. « Kopanakinews’s Weblog

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: