Skip to content

Ομαδική Τύφλα

10/12/2008

Όσον αφορά την παρούσα (α)κατάσταση(α) στην Ελλάδα, μιλάνε όλοι, μιλάν’ κι οι κώλοι. Εγώ θα παίξω τον ρόλο του κώλου γιατί σίγουρα στους “όλους” δεν ανήκω.

Και ως κώλος έχω μια διαφορετική οπτική γωνία για το τι συμβαίνει και γιατί.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βλέπουμε την εικόνα ενός λαού χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού. Δεν ήταν κάτι το μη αναμενόμενο δυστυχώς και φυσικά. Παρόμοια “μεμονωμένα” περιστατικά ίσως μικρότερου βεληνεκούς έχουμε δει άπειρες φορές.  Βάλε μια ομάδα που καταχράζεται την εξουσία της στην ίδια περιοχή με μια ομάδα που είναι υπεράνω του νόμου.  Σε τι ακριβώς διαφέρουν αυτά τα δύο άκρα? Το αποτέλεσμα που φέρνουν είναι το ίδιο:  Καταστροφή και τραγικές καταστάσεις.  Ούτε το Κάλλιο άμα το μπήξεις του Φλωρίου δεν κάνει τέτοια έκρηξη.

Ο πόλεμος όμως δεν είναι μεταξύ του λαού και των μπάτσων όπως δείχνουν τα φαινόμενα. Είναι μεταξύ του λαού και του λαού. Αυτό φαίνεται στους πυρπολημένους δρόμους, στο διαδίκτυο: στα μπλογκς, σε γκρουπς στο facebook, σε ανάλογα τόπικς σε διάφορα φόρουμς, στα οποία άτομα που υποτίθεται πως υποστηρίζουν τον ίδιο σκοπό (θέλουν το καλό της πατρίδας τους και την ευκαιρία για ένα αξιοπρεπές μέλλον), “διαφωνούνε” σε τόσο χαμηλό επίπεδο που αμέσως βλέπεις πως παρά τη “διαφωνία” τους, στην ουσία είναι τα ίδια άτομα. Φτυστά. Ποιος έχει δίκαιο και ποιος έχει άδικο και τι σημασία έχει?? Τι σημασία έχει αφού στην πορεία ξεχνάμε γιατί βριζόμαστε?? Το θέμα είναι προσωπικό για τον καθένα, και δεν έχει να κάνει με τον θάνατο κανενός άτυχου Αλέξανδρου, και δεν έχει να κάνει με την ψύχωση κανενός που τον πυροβόλησε. Ένα άτομο συν ένα άτομο και ένα ατυχέστατο γεγονός δεν νοήται να αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την χώρα!

Θα μπορούσε κανείς να πει πως ο πόλεμος είναι μεταξύ του λαού και του συστήματος, αλλά όχι μόνο για την ανεργία και τα 700 ευρώ. Ο Έλληνας ψάχνει για ψύλλου πήδημα για να πλακωθεί με τον διπλανό του, να φταίξει κάποιον για τον προσωπικό του πόνο.  Γιατί ο μέσος Έλληνας μεγάλωσε με την εικόνα μιας Ελλαδάρας γενναίας και τρανής, που ξεχωρίζει για τα καλά της, ενώ ουδέποτε δεν πείστηκε ουσιαστικά γι’αυτό, γιατί απλά δεν ισχύει πια. Έχει πάψει να ισχύει εδώ και δεκαετίες, κάτι που η ψευδοπερηφάνια του δεν τον αφήνει να αποδεκτεί.  Είναι μεγάλη η μιζέρια του λαού που μεγαλώνει με τέτοιες ψευδαισθήσεις. Μιζέρια που γυρίζει σε αυτοκαταστροφή και διάλυση του οποιουδήποτε προϋπάρχων πολιτισμού. Το θέμα λοιπόν είναι προσωπικό για τον καθένα, και έχει να κάνει με την προσπάθεια του να ξεσπάσει όλη αυτή την απογοήτευση και την αποκαρδίωση που συσσωρεύει από τον καιρό που γεννήθηκε. Που έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει πάσα σεβασμό για τον κάθε άλλο Έλληνα και για τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό το σύστημα θέλει να πολεμήσει ο λαός αλλά δεν ξέρει πως.  Και επειδή δεν ξέρει πως, θα γίνει ότι γίνεται πάντα: Η φούσκα θα ξεφουσκώσει, και επειδή είναι ίσως μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, θα αφήσει όσα περισσότερα συντρίμμια γίνεται πίσω της, θα έρθουν τα Χριστούγεννα και όλοι θα πάνε στα μπουζούκια. Κι άμα γίνουν (πάλι) πρόωρες εκλογές, αυτή τη φορά θα βγεί Παπανδρέου αντί για Καραμανλής. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

Γιατί αν το θέμα δεν ήταν προσωπικό και ήταν για το καλό της χώρας και το καλό όλων, τότε δεν θα συμπεριφέρονταν όλοι ως τις δύο πρώτες φιγούρες πάρα κάτω.

hear-see-speak

Θα είχαν τα μάτια και τα αφτιά ανοιχτά και το στόμα τους κλειστό για να ακούνε και να βλέπουν ο ένας τον άλλο. Δεν θα είχαν ανάγκη να φοράνε κουκούλες, να βάζουν φωτιές, να πετάνε πέτρες και να πυροβολάνε εφήβους, γιατί θα είχαν το μέτωπο και το μυαλό τους καθαρό. Τίποτα δεν είναι καθαρό πλέον.  Όλα έχουνε χτικιάσει στην άλλοτε δοξασμένη αυτή χώρα. Της οποίας τα χνάρια εύχομαι η Κύπρος να σταματήσει να ακολουθεί πιστά.

Μας έπιασε ο πόνος για τον άτυχο Αλέξαντρο ακούεις τζαι συ…

26 Comments leave one →
 1. 10/12/2008 13:57

  δεν είναι πως μας έπιασε ο πόνος, ούτε όμως και τα προσωπικά ψυχολογικά προβλήματα.
  δεν μπορεί τόσος πολύς κόσμος να εκφράζει τα ψυχολογικά του προβλήματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην ίδια συγκυρία, θα ήταν σατανική σύμπτωση.
  απλώς επειδή στην ελληνική επικαιρότητα έχουν συμβεί πάρα πολλά σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, που ενδεχομένως μιας και δεν ζεις εκεί, μπορεί και να τα αγνοείς, το ποτήρι ξεχείλισε.
  Φυσικά υπάρχουν και οι προβοκάτσιες, πάντα υπήρχαν αυτές. Αλλά ποτέ δεν κατόρθωσαν να λάβουν τέτοιες διαστάσεις. Και δεν βλέπω γιατί θα το κατάφερναν τώρα.

  είναι λίγο γραφικό να τα φορτώνουμε όλα στο κουλέρ λοκάλ και το ελληνικό φολκλόρ.

  εν πάσει περιπτώσει, ένα παιδί που δολοφονείται εν ψυχρώ από το μπάτσο μες τη μέση του δρόμου σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας, στις 9 το βράδυ, μπροστάσε τουλάχιστον 200 άτομα, δεν είναι ακριβώς ένα τυχαίο περιστατικό.

 2. 10/12/2008 14:11

  Κροτ
  Η δολοφονία, είτε τυχαία ήταν, είτε παρορμητική ήταν. Προμελετημένη δεν ήταν.

  Όσο για το πως εκφράζει ο κόσμος την οργή του, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι δύναμη έχει ο όχλος, η μάζα, και ναι από “ψύλλου πήδημα” μπορεί να τα κάνει της πουτάνας, πόσο μάλλον από ένα τόσο τραγικό γεγονός ως αφορμή, και όπως λες κι εσύ, σε συνδυασμό με τα αίσχη της πρόσφατης (και πιο παλιάς) ελληνικής επικαιρότητας. Δεν χρειάζεται να ζει κάποιος σε μια χώρα για να ενημερώνεται. Κι εσύ άλλωστε κάτοικος εξωτερικού είσαι.

  Παρόλα αυτά τα (σχετικά) επιφανιακά, δεν παύω να πιστεύω πως υπάρχουν βαθύτεροι κοινωνικοί παράγοντες που υποθάλπτουν αυτές τις καταστροφικές συμπεριφορές.

 3. 10/12/2008 15:49

  Είναι τόσο τραγικά τα πράγματα που ότι μαλακία και να πει κανείς..

  ..Πάντα πέφτει μέσα..

 4. 10/12/2008 16:51

  Το πιο ψύχραιμο κείμενο που έχω διαβάσει σε μπλογκς για το συμβάν. Έχεις δίκιο σε όλα 100%. Και μην ακούσω πως “το ποτήρι ξεχείλισε” κλπ, γιατί θα βγάλω κραυγές απελπισίας και μπουχτίσματος. Δεν μας είχε πειράξει το γεγονός των 15 νεκρών μαθητών στα Τέμπη, δεν μας είχε πειράξει το γεγονός των 85 νεκρών στις φωτιές και ό,τι μετά επακολούθησε, μια σφαίρα ενός ανεγκέφαλου μπάτσου σε ένα άμαθο παιδάκι βορείων προαστείων και όλοι τέζα. Α, δεν έχουμε καθόλου χιούμορ εμείς οι έλληνες, μια ζωή μας πειράζουν και μας δολοφονούν σα γατιά και αμέσως αρπαζόμαστε…
  Και ναι, η Κύπρος είναι μια όαση στον ελληνόφωνο κόσμο, το πιστεύω ακράδαντα, εγώ και πολλοί άλλοι. Μία εξήγηση για αυτό: η απομάκρυνση από του έθνους τα “μεγάλα ιδανικά” εκ μέρους σας ως κοινότητα. Και για μένα, έτσι να συνεχίσετε.

 5. 10/12/2008 17:32

  Κι’ όμως, ο λόγος που γίνονται όλα είναι γιατί είχαν και τα μάτια και τα αυτιά τους ανοικτά…και ξαφνικά αποφάσισαν να ανοίξουν και το στόμα!!! Πολλοί, πάρα πολλοί..

  Μια χώρα που πέρασε από τον μεσαίωνα στο μοντερνισμό, χωρίς εφόδια και χωρίς παιδεία, και που ξαφνικά αποφάσισε να συμψηφίσει όλα όσα κακά γίνονται επί χρόνια και να αντιδράσει…έστω και λάθος..

 6. ανωνυμος permalink
  10/12/2008 21:00

  Βεβαίως…ο μέσος Έλληνας πρέπει να απολογείται που δεν μεγάλωσε “προδευτικά” όπως μερικούς μερικούς που βγαίνουν στις τηλεοράσεις τζαι υποστηρίζουν τους αναρχικούς, πρέπει να απολογείται που νιώθει περήφανος για την ένδοξη ιστορία του ή μάλλον πρέπει νιώσει ντροπή που οι προγόνοι του είχαν πολιτισμό, πρέπει να απολογηθεί και να πάψει να ελπίζει αυτό το Έθνος κάποτε να καθαριστεί από τους “προοδευτικούς” που το καταστρέφουν. Όχι κύριοι δεν είναι οι ΑΝΑΡΧΙΔΕΣ που εκάψαν την Ελλάδα, οι οποίοι ήβραν ευκαιρία να φκάλουν τα ανθελληνικά τους κόμπλεξ(όπως την Κυρία πιο πάνω) είναι ο Μέσος Έλληνας ο “”Εθνικιστης”” που είδε τους κόπους τόσων χρόνων να καταστρεφονται!!

  Αν δεν υπήρχατε εσείς βρομερά ανθελληνικά σκουλίκια η Ελλάδα του πολιτισμού θα συνέχιζε να υπάρχει…

  Και μην φοβάσαι αγαπητή μου, η Κύπρος θα συνεχίσει να παραμένει η τελευταία δάφνη του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…μέχρι να την καταστρέψεται και αυτην.

 7. 10/12/2008 21:00

  Μια χαρά τα είπες ψυχία.
  Αφορμή για να βγάλουν όλα τους τα απωθημένα.

  Το συγκεκριμένο θέμα εσυζήτησα το αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες και έχω να πω ότι εκαταντησε κουραστικό τζαι γραφικό να βλέπεις τα ίδια τζαι τα ίδια.

  Απλά η ελληνική κοινωνία όπως ειπες τζαι εσύ εχρειάζετουν ένα break που το φραπέ/μπουζούκια/ξεκατινιασμα. Οποταν είπαν να σπάσουν καμια βιτρίνα, να φταίξουν το σύστημα, να φταίξουν την αστυνομία που προσπαθεί να κάμει τη δουλεια της.

  Τζαι να έχουμε τζαι 10 ψώριες δαμέ στη Κύπρο να μου κάμνουν δήθεν τζαι καλά διαμαρτηρίες για τον “αδικο χαμό του Αλέξανδρου”

  Εξέρετε τον τζαι εχτές ρε; Τόσοι άλλοι που παν άδικα γιατί έν φκαίνουμε να πετάξουμε εσπεριδοειδή; (ναι επετάξαν εχτές πορτοκάλια, σήμερα κιτρόμηλα. κάτι πάει τέλεια λάθος μαζί τους).

  Ατε, ελπίζω να ξεφουσκώσει το θέμα, να ξεχαστεί, να παν πίσω όλοι στες καθημερινότητές τους.

  Ώσπου να έβρουν άλλη αφορμή.

  Μπράβο για το κείμενο, πολλά σωστή.

 8. 10/12/2008 21:06

  Όσο για τον ανώνυμο εν εκατάλαβα.
  Πρώτα βάλε ένα όνομα.
  Δεύτερο, εν γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κυπρου τζαι της Ελλάδας εν καλές μόνο τζαι μόνο επειδή ενα μεγάλο ποσοστό των Κυπραίων πιστεύκει ότι εν Έλληνες τζαι βλέπουν την Ελλάδα σαν μητέρα πατρίδα.

  Υποστηρίζω κάποιες ιδεολογίες της δεξιάς, την συγκεκριμένη όμως καθόλου. Ούτε την αριστερη πλευρά όμως.

  Εν τζαιρός να ξεκολλήσουμε που Ενώσεις τζαι άλλες ιστορίες για αγρίους.

  Αποδείξαμε ότι μπορούμε κάλλιστα να σταθούμε στα πόδκια μας χωρίς την βοήθεια της Ελλάδας.

  Γιατί να μας υποτιμούμε τζαι να εξυψώνουμε κάποιον άλλον δηλαδή;

 9. ανωνυμος permalink
  10/12/2008 21:22

  Καλάν μιλούμε ότι ένεσιεις υπόθεση!! Η ένωση με την Έλλαδα ρε είναι μια ιδεολογία τζαι οι απαραίτητα κάτι ρεαλιστικό. Εξάλλου έχουμε το δικό μας νεοκυπριακό μπουρδέλλο, γιατί να θέλουμε εισέλθουμε σε ένα μεγαλύτερο μπουρδελλοκράτος που κουμάντο κάνει ο Τσίπρας και οι αναρχικοί??
  Τζαι τι στανάθεμα σχέση έχουν οι ιδεολογίες του καθενού με την Ελληνικότητα της Κύπρου?? Ρε που να φακκάται τα τζέρατα σας στους τοίχους στην Κύπρο από αρχαιοτάτων χρόνων εως τώρα κατοικούν ΕΛΛΗΝΕΣ!! Τωρά αν κάποιοι κόκκινοι και μπλε φασίστες δεν σεβάστηκαν την επιθυμία του λαου για Ένωση άλλη κουβεντα!! Τζαι κάτι άλλο ρε “φίλε”!
  Στην Κύπρο έχουν μας που την μια μερκάν οι εγγλέζοι, που την άλλη μερκά οι τούρτζοι τζαι που μιαν άλλην μιτσιά μερκά η κόκκινη χούντα του Γριστόφικια!! ΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕΝ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΟΙ!! έβρε άλλην ονείρωξη…

 10. Sindrimin permalink
  10/12/2008 21:23

  Με βρίσκεις 100% σύμφωνο… κρίμα.

  Κατά τα άλλα, γιατί χιονίζει στο ιστολόγιο σου; μπρρρρρρ

 11. 10/12/2008 21:32

  Εξακολουθείς να είσαι ανώνυμος, αλλά κατατάλλα φανατισμένος.
  Εγώ εμίλησα πολιτισμένα, έκρινα, έχω μιαν άποψη την οποία πρέπει να σεβαστείς.

  Όταν όμως το θέμα έρχεται στο Κυπριακό, πίεννε πε του καλαμαρά να σε βοηθήσει όπως έκαμνεν τόσα χρόνια.

  Τι; @@ του γάδαρου; Ίσως τζαι της κουέλλας.

  Λοιπόν αγαπητέ μου.. “φίλε”, αν έβρισκες τζαι εσύ αλλά τζαι άλλοι συμπαριώτες μιαν απλή ταυτότητα χωρίς να φανατίζεστε, τζαι εσείς με το ότι είσαστε έλληνες τζαι οι άλλοι που υποστηρίζουν οτι yavash yavash εν αδέρφκια μας, ήταν να μαστε μια χαρα.

  Αλλά επειδή αρέσκει μου να ανήκω σε τζείνους που οι πολιτικά τοποθετημένοι θέλουν να ξιτιμάσουν, αν δεν ήταν οι Εγγλέζοι, ήταν να δω σε τι χάλι θα ήσουν τωρά.

 12. 10/12/2008 21:39

  Ανώνυμε φκάρτες παρωπίδες. Κανένας δεν είπε κανενού να απολογηθεί. Το αντίθετο. Αυτός ο λαός όμως έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα κοινωνικά και υπαρξιακά αδιέξοδα απ’όλες τις μεριές και δεν βλέπει φως στην άκρη του τούνελ γιατί όπως δείχνει η πρόσφατη Ελληνική ιστορία και το στάτους κβο μάλλον δεν υπάρχει. Και δεν ξέρει τι να κάνει. Τι να κάνει??

  Και πληροφοριακά σε όσους άλλους παρόμοιους ανώνυμους εισέλθουν: Ανθέλληνας δεν μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος έχει καταγωγή ελληνική (γονιδιακή κατά 50%) και έχει μνήμες ζωής και συγγενείς στην Ελλάδα που καταρρέει. Όπως για παράδειγμα η υποφαινόμενη Κυρία. Ίσα ίσα που μπορεί όλα αυτά να τον πονάνε περισσότερο γιατί και να θέλει δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί.

  Η διαφωνία είναι ένα πράμα τζαι οι πόρτοι άλλο. Το θέμα είναι σοβαρό οπότε κομμένες οι μαλακίες στα σχόλια. Ας είμαστε πολιτισμένοι. Ευχαριστώ.

 13. ανωνυμος permalink
  10/12/2008 22:31

  Πολιτικα τοποθετημενος???? χαχαχα ας γελασω!! Τζαι με ποιους εκαταλαβες οτι ειμαι ρε κουμπαρε?? Με τον πρισμενο τον τουρκοσπορο τον Γριστοφκια οξα τον αλλο τον ΑΝΑΝστασιαδη που τον παρταρει?? Ουλλοι οι πολιτικοι ενα πραμα, ουλλοι προδοτες και συμφεροντολογοι. Αλλα εσυ φαινεται ξεκαθαρα σε ποιαν ιδεολογια ανηκεις ετσι αρνιν που εισαι! Πραγματικα εν κριμα αν δεν εισαι ακελιστας ή συναγερμικος ενεκα της αγγλολαγνιας σου, ταιριαζεις απολυτα στο προφιλ του αποχαυνομενου ανθελληνικου προβατου που εχει υποστει πλυση εγκεφαλου! Σκεφτου το, ενεν αργα να γινεις!

  Καλαν ρε ΤΟΛΜΑΣ να ξεστομισεις ετσι πραμα??? Αν δεν ηταν οι εγγλεζοι ΡΕ προοδευτικο μπουμπουκκι ενειξερω που θα ημουν εγω αλλα ξερω οτι ο Ευαγορας, ο Ματσης, ο Αυξεντιου θα ζουσαν, ξερω οτι εν θα επερνουσα περιπου εναν αιωνα υπο αγγλικη κατοχη ουτε η πατριδα μου θα ηταν μοιρασμενη διοτι ρε ανιστορητε ανθελληνα οι εγγλεζοι ξεσηκωσαν την μουσουλμανικη κοινοτητα κανοντας τους “τουρκοκυπριους”. Μα σοβαρομιλας τωρα ρε??? Ξερεις ποσα επερασε τουτος ο λαος που τους εγγλεζους??
  Θεε μου ποιον ο εχθρος μας ειστε εσεις οχι οι τουρκοι!!
  Πραγματικα χωρις να σε ξερω ουτε να εχω κατι προσωπικο μαζι σου ελπιζω με ολη μου την καρδια οσοι εχουν ετσι αποψεις να μπαινουν στο φουρνο τζαι να λιωνουν σιγα-σιγα.

  Οσον αφορα εσενα κυρια μου και εξετασεις να κανεις και να αποδειχτει οτι ολα σου τα γονιδια ειναι Ελληνικα παλι στους ανθελληνες θα ανηκεις. Αν και ελπιζω να μην συμβει τετοιο πραγμα γιατι φανταζομαι θα λυπηθεις πολυ αν μαθεις οτι ανηκεις στην “σοβινιστικη” φυλη των Ελληνων…

 14. m4c permalink
  11/12/2008 00:36

  ανώνυμε έχω 2 απορίες:

  1) Αν λιώσουμε στο φούρνο γρήγορα-γρήγορα κάμνει σου διαφορά;

  2) Στο ιστολόγιον τούτο εν η επαγγελματική ιδιότητα της blogoδέσποινας που σε τράβησε;

 15. 11/12/2008 05:43

  Να κάτι που βρήκα σε γνωστή Αναρχοαυτόνομη Ιστοσελίδα, (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=187&Itemid=183&lang=):

  ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ 3169 (2003)
  Άρθρο 3
  Χρήση πυροβόλου όπλου και αρχές που την διέπουν.
  .
  .
  .
  7. Πυροβολισμός ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης απαγορεύεται:

  α. Εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγεί τρίτος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος.

  β. Εναντίον ενόπλου πλήθους, εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγούν άοπλοι.

  γ. Εναντίον ανηλίκου, εκτός αν αποτελεί το μοναδικό μέσο για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου θανάτου. Ως ανήλικος θεωρείται το πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

  δ. Εναντίον προσώπου που τρέπεται σε φυγή, όταν καλείται να υποστεί νόμιμο έλεγχο.
  .
  .
  .

  Μπορεί βέβαια να άλλαξε ο Νόμος. Αν ισχύει όμως… θα πρέπει ο Αστυνόμος Φόνος να μας εξηγήσει ποιό θάνατο ήθελε να αποτρέψει και να μας πείσει ότι αυτό ήταν το μοναδικό μέσο του για να τον αποτρέψει.

  @Ψυχία

  Λες πως δεν ήταν προμελετημένος… Γιατί στα Εξάρχεια; Γιατί όχι σε χουλιγκανισμούς ποδοσφαίρου όπου σίγουρα κινδυνεύουν ζωές και περιουσία; Η προπαρασκευή του Φόνου γινόταν για χρόνια και τον κάνει πολιτική δολοφονία… έστω και αν είναι “τυχαίος” ή “λόγω παρόρμησης”.

 16. Anonymous permalink
  11/12/2008 06:21

  File ανωνυμε οι Κυπρος είναι πολυπολιτισμική ,στο θέμα του Κυπριακού με τον Χριστόφια είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για λύση ,θα ζούμε μαζί με τους Τουρκοκύπριους και ξενιτεύτου εσύ σε άλλη χώρα να ζεις με τα ενωτικά σου ιδεώδη.
  Φιλούθκια ΧΧΧΧΧΧ

 17. 11/12/2008 09:47

  Ου δκιάολε…Ελληνιστί –ου διάβολε!! Περίμενα ότι οι διάφοροι Ενωσιολάγνοι Χρυσαυγίτες τιτσιροκαράολοι θα βγαίναν από τα καβούκια που παρασιτικά κατέλαβαν για να σταθούν δίπλα από τα “ένδοξα στρατά” (Αλλειώς ΜΑΤ) και να προασπίσουν την “ελληνικότητα του Έθνους ” ενάντια στους Κομμουνιστικούς τάγους του Τσίπρα…αλλά να αυτοδικαιώνονται ιστορικά και να απαιτούν συμμόρφωση των πάντων προς τα πιστεύω τους? Μένω ανοιχτομάσελλος!!
  Ρε ταρζανέλλο (επιστημονική ιταλική έκραση για τα κακάκια που μένουν κολλημένα και αιωρούμενα σε τρίχες του πρωκτού κατά την διεξαγωγή του ευγενούς σπορ του χεσίματος) για πια ιδεολογία μας μιλάς? Ένωση με τι και με ποιόν? Με την Ελλάδα ποιανού? Του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη? Του Πατακού? Του Κωστάκη? 48 χρόνια μετά και ακόμα είστε αμετανόητοι ρε.. Κυρήσσετε την εθνικοφροσύνη σας ελαφρά την καρδία και ταυτόχρονα μισάτε την ύπαρξη της πατρίδας σας, καπηλευόμενοι την ελληνικότητα σας—που μπαϊ δε γούεϊ – είναι και δοτή. Random act of luck. Όπως γεννήθηκες στη βραχονησίδα μας θα μπορούσες να είχες γεννηθεί και στο Τιμπουκτού. Άμα δεν θα σου άρεσε το Τιμπουκτού θα μπορούσες να φύγεις..και από την Βραχονησίδα μπορείς να φύγεις. Τράβα στην Ελλάδα να κυρήξεις τον Λόγο τον Ιερό, τον λόγο τον Εθνικό, πούλα εκεί το παραμύθι….Το κάνανε και άλλοι στο Καραϊσκάκη σε αγώνα νυν υπερ πάντων – Ελλάδας – Τουρκίας- και ακόμα τρώνε ξύλο από τους Έλληνες…ή μήπως ούτε και αυτοί είναι΄Έλληνες?
  Φίλε μου καλέ και αγαπημένε τράβα αλλού να πουλήσεις πιστοποιητικά πατριωτισμού..δεν θα πάρω σήμερα…
  Απολογούμαι για την κατάχρηση της φιλοξενίας και το ακατανόητο της γραφής μου.
  Καλή σας μέρα.

 18. Κανένας permalink
  11/12/2008 11:58

  Αγαπητοί, για να επανέλθουμε εντός θέματος, όσον αφορά το παραπάνω κείμενο. Συμφωνώ με τα όσα αναφέρονται στο κείμενο, δηλαδή πως οι έλληνες τρώγονται μεταξύ τους κ μεγαλώνουν με μια εικόνα για τη χώρα η οποία σε αντιπαράθεση με την πραγματικότητα που βιώνουμε στη μπανανία, οδηγεί στην καλύτερη περίπτωση σε σύγχυση. Εκεί που θα διαφωνήσω σε αυτό το διάγγελμα του κώλου (κ γαμώ τις εισαγωγές για κείμενο, ειλικρινά αυτός ο αυτοσαρκασμός είναι γαμάτος) είναι πως δεν εντοπίζεται εκεί η αιτία για όλα αυτά. Δε σε ψέγω για κανένα λόγο, από τη στιγμή που δεν έχει η ίδια όψη της ζωής στην Ελλάδα κ μάλιστα θεωρώ αρκετά εύστοχες τις παρατηρήσεις σου περί αυτοσεβασμού κ κυρίως περί φούσκας. δεν ξέρω αν το είδατε κ εσείς αλλά το μοτίβο που προκύπτει από τα επεισόδια που γίνανε, είναι η απελπισία.
  Αυτή η απελπισία πορεύεται από την ακλόνητη πεποίθηση του έλληνα πως δεν υπάρχει πλέον καν ελπίδα για την οποιαδήποτε αλλαγή στα πράγματα, μια ασφυκτική αίσθηση εγκλωβισμού σε ένα σύστημα που στην τελική στις νεώτερες γενιές παραδόθηκε ή μάλλον επιβλήθηκε ως έχει. Το “τα ίδια παντελάκη μου…” είναι ένας πολύ ήπιος τρόπος να το θέσει κανείς γιατί πια ΞΕΡΟΥΜΕ πως δεν πρόκειται να σημειωθεί η παραμικρή διαφοροποίηση αν αλλάξει η κυβέρνηση κ δεν υπάρχει καν κάποιο έστω απίθανο ενδεχόμενο μιας άλλης πολιτικής πρότασης. Ο μέσος έλληνας πλέον δεν εικάζει, αλλά έχει νιώσει στο πετσί του πως είναι όλοι ίδιοι κ κυβερνάνε με τον ίδιο τρόπο κ κλέβουνε με τον ίδιο τρόπο κ καταπιέζουνε με τον ίδιο τρόπο. Με τη συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας, χάθηκε η ελπίδα για το καλύτερο. Μετά από αυτό ήρθε η απελπισία κ μετά την απελπισία ήρθε η σπασμωδική αντίδραση κ η αλλοφροσύνη. Με όλα αυτά κ τη δολοφονία ενός πιτσιρικά το Σαββάτο βράδυ στα Εξάρχεια ήρθε το χάος. Γιατί οι απελπισμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι άνθρωποι, τόσο απλά.
  Συγγνώμη για το πελώριο ποστ, αλλά μ’άρεσε το κειμενάκι ως εικόνα ενός ανθρώπου που ζει εκτός Ελλάδος κ είναι μακρυά από τα γεγονότα

 19. Zouzouna B permalink
  11/12/2008 12:39

  cool oloi exoun apopsoi and they’re not shy about it 😛

  to thema einai oti eimaste brainwashed kai en diskolo na step back for a minute and think clearly

  prosopika den ksero pleon ti na skefto. sadly to thema me afinei pagera adiafori kai aporo ki ego me tin anaisthisia mou. but it’s fun listening to those who actually have an opinion. carry on!

 20. ανωνυμος permalink
  11/12/2008 15:19

  Μην φοβάστε cool προοδευτικούληδες στην κύπρο άλλοι κάνουν κουμάντο! Η Κύπρος δεν θα καταντήσει ελλαδικό μπουρδελλοκράτος γιατί είμαστε εμείς. Μπορείτε να ειρωνεύεστε όσο θέλετε αλλα ξέρουμε ότι μας φοβάστε. Το καλό είναι ότι κυριώς η νέα γενιά στην Κύπρο είναι αφυπνισμένη. Εσείς εφάτε τα ψουμιά σας. Σε καμιαν δεκαρκά χρόνια εννα κατουράτε πάνω σας τζαι σε καμιά εικοσαρκά εννα φκάλετε τζαι ψοφο.
  Φασίστες ακραίοι ρατσιστές λοιπόν μα εμείς είμαστε το αύριο και εσείς είστε το χθες.

  “Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
  διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,την παρανομία ως ελευθερία,
  την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.”

  Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)

  Αφιερομένο σε εσάς τους αναρχο”δημοκράτες”…

 21. 11/12/2008 16:45

  Ηρεμία παιδιά…Τσακωνόσαστε με αφορμή ένα θέμα που εδώ στην Ελλάδα ήδη ορισμένοι έχουν αρχίσει να το αποδομούν. Η αληθινή αιτία για τις καταστροφές είναι ο τσαμπουκάς, αναρχοαστυνομικός.
  Ούτε και νομίζω είναι απόδειξη ελληνικότητας ή μη η ταύτιση με ιδεολογίες που δεν μας έχουν βγάλει πουθενά. Τι κατορθώσαμε όλοι μας -Ελλαδίτες και Κύπριοι- όλα αυτά τα χρόνια με την επίκληση στους αρχαίους; όπως το βλέπω εγώ τίποτα απολύτως.
  Όσο για την “δημοκρατία” και την “ανεξαρτησία” Ελλάδας και Κύπρου…τι να πω; Μόνο ότι είμαστε όλοι -εντάξει, οι περισσότεροι- ξενομανείς, σε όλα μας. Και στα πολιτικά και στα απολιτικά. Αυτά…

 22. ζωή permalink
  11/12/2008 20:21

  To pws apo ena thema gia thn Ellada kai ta provlimata ths katalhksame na tsakwnomaste gia th lysh tou kypriakou, apodeiknuei oti distixws kai o eteros laos (kypraioi) moirazetai polla apo ta xarakthristika tou mesou ellhna (elleipsi sevasmou pros tous allous kai ton eauton opws anefere i oikodespoina mas).

  Alla na tonisw oti autoi pou vgikan stous dromous kai ta espasan DEN htan oi mesoi ellhnes! Oi mesoi ellhnes einai autoi pou tha psifisoun meta giwrgakh kai psifisan prin kwstakh kok… Oi mesoi ellhnes kai apelpismenoi na einai tha pane sta mpouzoukia tous h tha araksoun ston kanape tous! Ara den exei pisteuw nohma na prospathisoume na ermhneusoume ta gegonota mesa apo to psixologiko profil tou mesou ellhna. Mporoume na to kollisoume se polles alles katastaseis ths ellhnikhs koinwnias alla oxi sta siggekrimena gegonota.

  Autoi pou ta espasan htan atoma tou anarxoautonomou- antieksousiastou xwrou oi opoioi exoun siggekrimena kinitra kai ideologies poly makria apo auta tou mesou ellhna, kai neolaioi (16xrona paidia alla kai mikroteroi) pou mesa sthn apelpisia tous gia to gegonos kai me to gnwsto parormitismo ths hlikias empneusthkan apo tis kiniseis twn prohgoumenwn kai vrhkan xwro na ektonothoun.

  Na i dikia mou ermhneia kai sorry gia to sentonaki!(kai gia ta greeklish)

 23. george permalink
  11/12/2008 21:39

  kai meta apo oooooooooola auta exw ena prama na pw… MEEEEERRY CHRISTMAS XOXOXO…

 24. george permalink
  11/12/2008 21:41

  psyxia mu wraia ta xonia alla parolo pu dyskoleuoun ligo to diavasma isws eine o monos tropos na doume mia asprh mera…

 25. 11/12/2008 22:45

  το ότι οι δολιοφθορές γίνονται επίτηδες από το παρακράτος, δεν σας περνάει από το μυαλό;

  το ότι οι χιλιάδες μαθητές που διαδηλώνουν δεν καταστρέφουν, δεν λέει τίποτα;

  δλδ επειδή δεν εξεγέρθηκε ο κόσμος με τον Μαλλιακό και με τις φωτιές, να μην εξεγερθεί ποτέ;

  εξάλλου έχει μεγάλη διαφορά ένα ατύχημα όπως στο Μαλλιακό, από ένα φόνο που γίνεται από όργανο της τάξης, το οποίο υποτίθεται πως είναι εκεί για να προσταέψει αυτούς που πυροβολεί.

  επίσης, όταν σημαδεύεις στο στήθος, δνε βλέπω ακριβώς πού είναι το τυχαίο.

  άσε δε που προέκυψε κι άλλος νταής μπάτσος που έριξε καμια δεκαριά στον αέρα για εκφοβισμό.

  δλδ να κυκλοφορούν οι μπάτσοι στο δρόμο με τα όπλα απασφαλισμένα κι ο κόσμος να λουφάζει; αυτό είναι δημοκρατία;

  [τα άλλα τα εθνικιστικά με αφήνουν αδιάφορη, άσε που είναι και εκτός θέματος].

Trackbacks

 1. ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ « Υπογειο με θεα

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: