Skip to content

“Γιατροί” να σου Πετύχουν!

28/07/2008

Έκλεισα την τελευταία μου ανάρτηση λέγοντας τα εξής:

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και όλα εδώ πληρώνονται. Μόνο που στην περίπτωση των γιατρών, πολλές είναι οι φορές που πληρώνουν άλλοι.

Κάποιες φορές το “πληρώνουν”, εκτός από μεταφορικά, γίνεται και κυριολεκτικά. Πρόσφατα στην μεγαλόνησο, κάποιοι συνάδελφοι που έχουν αναγάγει αυτή την πληρωμή των άλλων σε επιστήμη, αποφάσισαν να πάρουν την επιστήμη τους ένα βήμα πάρα κάτω. Ένας εξ αυτών αποφάσισε να πάρει τον 99χρονο Ερωτόκριτο Κωνσταντίνου στα δικαστήρια, γιατί δεν είχε να πληρώσει 2,306,61 ευρώ τα οποία τον χρέωσε κατά τη διάρκεια της 10ήμερης νοσηλείας του σε ιδιωτική πολυκλινική της πρωτεύουσας.  Να σημειωθεί πως στις χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται η νοσηλεία αυτή καθ’αυτή. Η νοσηλεία στοίχισε 3724,75 ευρώ, τα οποία ο γέρος χρωστάει στην πολυκλινική.  Οι χρεώσεις αυτού που θέλει να ονομάζεται γιατρός γιατί έχει ένα κωλοχάρτι που του δίνει τον τίτλο, έχουν να κάνουν κυρίως με τις πρωινές και απογευματινές επισκέψεις των 3ων λεπτών, τις οποίες χρέωνε 102 ευρώ και άλλα 102 ευρώ αντίστοιχα. Δηλαδή 205 ευρώ την ημέρα για 6 λεπτά υπηρεσίας. Άλλα 120 ευρώ χρέωσε τον γέρο για ένα τηλεφώνημα (!!) που έκανε σε άλλη κλινική για ένα φάρμακο για την περίπτωσή του, και τα υπόλοιπα είχαν να κάνουν με παρόμοιας φύσης κλεψιές, όπως η κατ οίκον επίσκεψη και η εισαγωγή του γέρου στην πολυκλινική (188 ευρώ).

Το γεγονός ότι υπάρχουν δημόσια νοσηλευτήρια που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν, είναι ένα θέμα το οποίο έπρεπε να λάβει υπόψιν του ο φίλος του κυρίου Ερωτόκριτου που αναλαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις για τον ίδιο.

Το γεγονός όμως πως ένας ιδιωτικός γιατρός δικαιούται να χρεώνει όσα θέλει νοουμένου πως ο ασθενής του δεν είναι ασφαλισμένος (γιατί αν είναι ασφαλισμένος ο γιατρός είναι αναγκασμένος να χρεώσει μέχρι και το μέγιστο ποσό που νομικά δικαιούται), έτσι κι αλλιώς δεν το καταλαβαίνω, και δεν δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Ειδικά όταν θέλει να χρεώνει 102 ευρώ την 3λεπτη επίσκεψη! Αυτό δεν είναι χρέωση. Είναι, όπως λέει και ο γέρος που παρά τα 99 του χρόνια έχει άριστη διαύγεια πνεύματος, ΛΗΣΤΕΙΑ.

Έγινε σούσουρο στον τύπο (όχι φυσικά ολόκληρο τον τύπο – στην Κύπρο βρισκόμαστε), και ακολούθως έγινε κάτι το πρωτοφανές για τα Κυπριακά δεδομένα: Άλλοι συνάδελφοι αντέδρασαν αγανακτισμένοι και κατηγόρησαν έντονα τον κλέφτη, αψηφώντας την ηλίθια σε πολλές περιπτώσεις, συναδελφική αλληλεγγύη, που στοιχειώνει αυτό το επάγγελμα. Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συνδέσμου όταν επικοινώνησε μαζί του ο “Π” και τον έπιασε αδιάβαστο, καθώς δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ενημερωθεί για αυτά τα αίσχη. Ακολούθως η απόφαση του Π.Ι.Σ. βγήκε υπέρ του κλέφτη (classic – στην Κύπρο βρισκόμαστε) του οποίου δυστυχώς το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε.  Σαν θρασύδειλος που σέβεται τον εαυτό του, το θράσος να σέρνει τον γέρο στα δικαστήρια το έχει, το θάρρος να φανερωθεί όμως, όχι.

Εγώ πάλι, ένα έχω να πω σε όλους αυτούς που μετέτρεψαν την ιατρική σε εμπόριο διαμαντιού:

Μακάρι να σας τα φαν οι γιατροί!!

Advertisements
21 Comments leave one →
 1. 28/07/2008 13:51

  ego kai mazi mou kai alloi exoume mia krimeni apextheia stous giatrous pou mas vlepoun af ipsilou, pisteyoun einai theoi giati giatrevoun 2 stous 4 kai pisteyoun to skato tous de vromaei. ftaine oi polites pou tous fonazoun “giatre” pano “giatre” kato kai tous antimetopizoun me sevasmo pou den tous axizei.
  posa ofeilo giatre? kai anoigoun to stoma tous kai lene oti theloun gia 5 lepta exetasi. siga re koumpare tin epavli sou tha ti vgaleis ta prota 2 xronia? aporo pos den akouo gia listeies giatron me to imerisio tous tziro para listeies peripteron, kapoioi giatroi vgazoun perisotera k apo periptera.

 2. ΟΛΓΑ permalink
  28/07/2008 13:57

  Οι νέοι που σπουδάζουν γιατροί συνήθως είναι από τις πιο κάτω κατηγορίες:

  70% οι άριστοι και πρέπει να σπουδάσουν γιατροί γιατί η μάμμα τους και ο παπάς είπαν τους ότι εν το πιο σπουδαίον επάγγελμα με πολλά λεφτά (ίσως οι ίδιοι να θέλουν να σπουδάσουν κάτι άλλο αλλά αφού ο γιατρός εν πολλά σπουδαίο πράμα γιατί όχι). Αυτοί θα υπερχρεώνουν τον κόσμο.

  20% τα παιδιά γιατρών που πρέπει να κληρονομίσουν τις κλινικές/ιατρεία και γιατί έτσι είναι η παράδοση στην οικογένεια, και αυτοί θα υπερχρεώνουν για να συνεχίσουν την παράδοση του παπά τους.

  10% κάποια φωτισμένα παιδιά που η ιατρική είναι λειτούργημα γι΄αυτά και όχι γιατί θέλουν να κάνουν χρήματα ή είναι ψωνισμένα με τον τίτλο του Δόκτωρ, αλλά γιατί αγαπούν τον άνθρωπο και την επιστήμη που διάλεξαν και θέλουν να βοηθήσουν. Αυτοί απλά θα ζουν από το επάγγελμα τους.

  I am glad that you are in the 10% category

 3. 28/07/2008 14:21

  Ας μου επιτρέψεις αγαπητή φιλενάς να σχολιάσω την στάση των γιατρών. Αλλά πρώτα να πω, πως όντος κάποιοι γιατροί εν πολλά καλοί, με τσίππα τζιαι με αγάπην για το επάγγελμαν τους.

  Που μιαν οικονομικήν (οικονομολογίστικην προσέγγισην) οι γιατροί αντέδρασαν όϊ για την τσίππαν τους αλλά γιατί
  1) Θίγεται το επάγγελμαν τους και τα συμφέροντα τους σαν κλάδος
  2) Ο θύτης μόνον ένας ένει τζιαι μόνον τζίνος τρώει την κατραπατζιάν που την κοινή γνώμην.

  Αν οι γιατροί όντως εν έτσι καλοί, τζιαι θίγουνται έυκολα άμαν γίνουνται έτσι πράματα, γιατί δεν αντριδρούν μαζικά τζιαι για τα φακελάκια; Απλούστατα, διότι έχουν ούλλοι τους το δακτυλούδιν τους μες το μέλιν. Τωρά όμως εν τους πιάνει το κολάνιν οπόταν εν έυκολον να φωνάζουν.
  Υποκρισία του χειρίστου είδους δηλαδή.

 4. Μάριος permalink
  28/07/2008 18:35

  Δρ. Ψυχία,

  Συγχαρητήρια για τα post σου και καλή σταδιοδρομία!

  Καταδικαστέα η πράξη του αναφερόμενου “συναδέλφου” “ιατρού”. Δυστυχώς οι κακές πράξεις της μειοψηφίας επισκιάζουν τους υπόλοιπους σώστους ιατρούς, και τότε αρχίζουν οι γενικεύσεις.
  Ο ιατρός ασκεί ένα λειτούργημα, αφού έχει να κάνει με τον άνθρωπο και τον ανθρώπινο πόνο, αλλά το λειτούργημά του αποτελεί και επάγγελμα, αφού αποτελεί και τη μοναδική πηγή εσόδων του, για αυτόν και την οικογένειά του. Δυστυχώς μέρος των ιατρών ξεχνά ότι η ιατρική αποτελεί πρωτίστως λειτούργημα, με αποτέλεσμα να ακούμε συχνά για τέτοια περιστατικά. Ας αναλογιστούμε όμως, δίνεται παρόμοια δημοσιότητα για τους υπόλοιπους ιατρούς που κάνουν σωστά το έργο τους, πολλές φορές υπό δύσκολες συνθήκες;
  Στο χέρι μας, εμάς των νέων, είναι να αλλάξουμε την κατάσταση.

  Ευχαριστώ

 5. george permalink
  29/07/2008 02:48

  ta polla logia en ftwxia…o typos eine enas karakiozhs.pu kati tetoious,na fan tziai oi kotes.to blepw kai gw sto diko mu epagkelma(nomikh).to 8ema eine ti kamoume emeis,oi synadelfoi,oi pelates kai loipoi.giati tosh anoxh?mhpws etsi ma8ame?h mhpws sto telos eimaste entelws arnia?exoun na doun ta matia mas akoma…dystyxws!mono pu elpizw h euxh su na bgei alh8inh.na tu ta fan giatroi…kai malista se3ologoi!

 6. filipppos permalink
  29/07/2008 03:31

  Καραγκιόζηδες υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που αποτελούν το σύνολο “λειτουργήματα”. Από δάσκαλο σε παπά και από αστυνομικό σε γιατρό και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η όποια τυχαία περίπτωση βρει το δρόμο της δημοσιότητας. Στο συγκεκριμένο, ο γιατρός δεν χρέωνε-ξεζούμιζε 106Ε το τετράλεπτο και τους υπόλοιπους ασθενείς; Όλοι γνώριζαν / γνωρίζουν τι ισχύει… Υποκριτικά τινάσσουν τα ιμάτιά τους και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Μόλις κάτσει το ττόζζιν λουφάζουν και συνεχίζου οι ίδιοι και απαράλλακτοι..

  Η ισχύς και το χρήμα (και συχνά οι αρρωστημένες ορέξεις)αμβλύνουν σταδιακά τις όποιες ηθικές εξάρσεις διαθέτει κάποιος.
  Σου εύχομαι, γιατρέ μου, να είσαι η ίδια σε 10 χρόνια, σε 20 και βάλε. Διαφορετικά θα πηγαίνω σε άλλον και θα διακόψω την παρακολούθηση του μπλογκ.
  Ά.

 7. 29/07/2008 09:05

  Επαυξάνω την ευχή.
  Μακάρι να τα φαν στους γιατρούς.

 8. 29/07/2008 09:56

  Σκόντε, επέτρεψε μου να πω πως αν οι περιπτεράδες βγάζουν περισσότερα από τους γιατρούς, τα πράγματα είναι πολύ άνισα, σόρρυς κιόλας. Φυσικά και ο γιατρός πρέπει να πληρώνεται, υπηρεσία προσφέρει (υπηρεσία που του πήρε μια ζωή για να φτάσει να μπορέσει να την προσφέρει), και είναι ο μόνος τρόπος να ζήσει. Ας μην τα μηδενίζουμε λοιπόν όλα! Αυτό που καταδικάζω είναι το γδάρσιμο, όχι την πληρωμή.

  Όλγα διαφωνούμε λίγο πάνω στο 1ο και 3ο ποσοστό. Όταν ήμουν στην ιατρική σχολή, σίγουρα ήταν περισσότεροι οι φοιτητές που το κάναν για την ψυχή τους από ένα 10%. Και σίγουρα εκεί έξω αποτελούν πολύ περισσότερο από το 10%.

  Φιρφίρατσε μου νομίζω πως είσαι λίγο συγχυσμένος.

  Κατ’αρχήν σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τους ιδιώτες γιατρούς και όχι τους δημόσιους. Οι παίρνοντες φακελάκια ανήκουν στον δημόσιο τομέα και ανήκουν σε άλλο ‘σύλλογο’. Επιπρόσθετα, ευτυχώς στην Κύπρο είναι πολύ λίγοι αυτοί που ζητάν φακελάκια και είναι γνωστοί σε όλους όσους έχουν την ατυχία είτε να συνεργάζονται μαζί τους, είτε να παρακολουθούνται από αυτούς. Αυτοί παρακολουθούν πολύ λιγότερους ασθενείς από τους μη παίρνοντες φακελάκι. Αποτελούν την μικρή μειοψηφία και σίγουρα κανένας εκ της πλειοψηφίας δεν τους πάει ίντζα. Το ότι δεν αντέδρασε κανείς (ακόμα) έχει να κάνει με το ότι 1. Η κατάσταση δεν είναι (όσο) τραγική (είναι στην Ελλάδα), 2. Υπάρχει η ηλίθια και σ’αυτήν την περίπτωση “συναδελφική αλληλεγγύη” και, 3. Στην Κύπρο βρισκόμαστε.

  Η αντίδραση των γιατρών στην περίπτωση αυτή δεν ήταν μαζική. Οι συνάδελφοι που αντέδρασαν μετρούνται στα δάχτυλα του ενός, άντε των δύο χεριών. Ο Π.Ι.Σ.(σης) τελικά στάθηκε υπέρ του κλέφτη. Οπότε μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά που και πάλι, αποτελούν κάτι το πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα.

  Συνάδελφε Μάριε καλωσόρισες στην παρέα μας. Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη σε όλα όσα λες. Μόνο επέτρεψε μου να είμαι λιγάκι επιφυλακτική. Είναι μεν στο χέρι μας να αλλάξουν κάποια πράγματα, όμως δυστυχώς αυτοί που ασελγούν στην πλάτη του κοσμάκη υπήρχαν από πάντα και σε όλα τα επαγγέλματα που αποτελούν λειτούργημα, όπως είπε και ο Φίλιππος, και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον. Στο χέρι μας είναι να είμαστε εμείς εντάξει απέναντι στους ασθενείς μας. Άμα έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε έστω κάτι μικρό ως προς την βελτίωση των πραγμάτων. Και λέω κάτι μικρό γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ακατόρθωτο από το να κάνεις τα γαϊδούρια ανθρώπους.

  George θίγεις ένα πολύ σοβαρό θέμα. Η ανέχεια εκ μέρους όλων σίγουρα προσθέτει πολύ στο όλο φιάσκο. Είναι τέτοια η νοοτροπία μας. Νομίζω πως μόνο μέσω τέτοιων περιστατικών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και ακολούθως η δημοσιοποίηση δηλώσεων των ανθρώπων που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, μπορούν σιγά σιγά να αλλάξουν την στάση του κόσμου απέναντι στον όποιο κλέφτη.

  Φίλιππε, αν μαθευτεί το όνομα αυτού και άλλων που ξεζουμίζουν ακατάπαυστα τον κοσμάκη, θα σου πω εγώ αν θα εξακολουθήσουν ασθενής να πηγαίνουν κοντά τους. Το να μείνουν χωρίς δουλειά είναι το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί εφόσον δεν μπορεί κανείς υπό τέτοιες προϋποθέσεις να τους πάρει την άδεια. (Παρεμπιπτόντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πλειοψηφία των υπόλοιπων ασθενών του να ήταν ασφαλισμένοι – συνήθως όσοι νοσηλεύονται σε ιδιωτική κλινική είναι – , οπότε και να ήθελε δεν θα μπορούσε να τους χρεώσει όσα του κάπνισε.)

  Joshoua ΑΜΗΝ 🙂

 9. 29/07/2008 10:43

  Psychia

  Στην Κύπρον ακόμα τούτα εννεν τίποτε.

  Δαμέ (Η.Π.Α) κυριολεχτικά χτέρνουν μας μερικοί γαδάροι γιατροί, ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφεις. Ειδικά τους γέρους. Λόγω της υπερχρέωσης, εκάμαν το health insurance μας τζιαι επήεν φέτος στα $1200 τον μήναν! Διότι ο καθένας χρεώννει έναν καρατέλλον το λεπτό. πχ για να πάρω τα δίδυμα μου παιδίατρον, κοστίζει της ασφάλειας μου $700, για τα δέκα λεπτά που μας θωρεί. Επίσης, παραγγέλλουν οι γιατροί συνεχώς αχρείαστες εξετάσεις —να πονείς λλίον την κοιλιά σου και να σε στέλλει για MRI ($1500). Άρα για να τα φκάλλει πέρα η Ασφαλιστική, αυξάνουν κάθε χρόνο κατα 25%.
  Άστα.

 10. 29/07/2008 13:13

  Ακολούθως η απόφαση του Π.Ι.Σ. βγήκε υπέρ του κλέφτη (classic – στην Κύπρο βρισκόμαστε) του οποίου δυστυχώς το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε.

  Ας καγχάσω!

  Οι Έλληνες έχουν τελειοποιήσει αυτήν την μέθοδο, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν ανάλογα περιστατικά από την αρχαιότητα.

  Πάντως, το όνομα του γιατρού θα βγει στο δικαστήριο.

 11. 29/07/2008 13:53

  Ρε Ψυχία τεμπέλιασα. Μετά τους δικηγόρους ήθελα να παραλάβω και τους γιατρούς με αφορμή αυτό το περιστατικό, αλλά είμαι σίγουρος ότι εσύ τα είπες καλύτερα.

  Εύχομαι πάντα να μείνεις αληθινή σαν την Ψυχία που γνωρίζουμε μέσα από τα γραφόμενα σου. Φοβάμαι όμως ότι με τη φόρα που πήραν τα πράγματα θα αποτελείς μια μικρή μοναξιασμένη μειοψηφία.

  Στη Λεμεσό μιλάνε για το χειρούργο που αφαίρεσε το τυφλό έντερο και τη χολή από το μισό πληθυσμό της πόλης χωρίς να υπάρχει λόγος, και τον άλλο που η γραμματέας του υπεξαίρεσε 300,000 λίρες από το ταμείο μέσα σε 3-4 χρόνια πριν το πάρει χαμπάρι. πόσα ;eφκαλλε, που να μεν τα σhιέσει

  ΟΜΩΣ: Δυστυχώς και ενάντια σε κάθε λογική ο Χριστόφιας αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και έδωσε χάρη στη κατά συρροή παρανομήσασα δικηγόρο. Όταν ο πρώτος πολίτης του τόπου επιβραβεύει την διάκριση σε βάρος των πολιτών, ποιος θα τα βάλει με τα κατεστημένα των οργανωμένων “λειτουργών”;

 12. Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous permalink
  29/07/2008 14:34

  Τα ξανάπαμε, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει (βλέπε γιατρούς και δικηγόρους). Αλλα ο Χριστόφιας, τέτοια κατάντια; Δεν έχει συμβούλους, ή μήπως είναι όλοι δικηγόροι!

 13. 29/07/2008 16:06

  Στην Ελλάδα δίνουμε φακελάκια σε όλους τους χειρούργους αναισθησιολόγους μεταφορείς από χειρουργείο σε δωμάτιο νασοκόμες ,μόνο στις καθαρίστριες δεν δίνουμε.Αν έχει στο χειροργίο 3 γιατρούς θα δώσεις και στους τρείς. Να πληρωθούν δεν λέω αλά από το νοσοκομείο που δουλεύουν.
  Πένητα τελικά την γλύτωσε η δικηγόρος ε?Έτο ανακατώνετε το στομάχι μετά κανενός και θέλει γιατρό . ετοίμασε το φακελάκι.

 14. george permalink
  29/07/2008 18:44

  kai na deis pu an rwthseis gia ton sygkekrimeno giatro 8a su poun oi ploistoi apo tous gdarmenous:Ouf…polla kalos giatros.epia tziai dkio palies ekamen me kala…
  e ma sygnwmh.exw thn entypwsh pws tis plistes fwres 8elei ta kai o popos mas.kai afou san koinwnia eimaste omorfa mikra kai tryfera arnakia afhste tous lykous na alwnisoun

 15. 30/07/2008 06:03

  Γιατροί και δικηγόροι στα ίδια σκατά κολυμπάνε. Το κακό είναι ότι τραβάνε όλο και περισσότερους μέσα στο βόθρο τους.

 16. 30/07/2008 11:25

  Στην Αθήνα λέγανε για το “φακελλάκι”. Από ότι βλέπω και εδώ η μόνη διαφορά είναι ότι τα λεφτά δεν μπαίνουν σε φακελλάκια αλλά σε τσέπες. Δεν είμαστε καλύτεροι.
  (ψυχία- το blog συνεχίζει ακάθεκτο- πέρνα για καφέ)

 17. 30/07/2008 12:09

  Καλωσορίζω όλους τους νέους σχολιαστές!

  Διάσπορε όσο έγραφα το κείμενο είχα υπόψιν μου την τραγική κατάσταση της Αμερικής. Το ότι υπάρχουν και χειρότερα δεν θα πρέπει όμως να μας καθησυχάζει. Πως να μας καθησυχάσει μάλιστα, όταν ξέρουμε πως υπάρχουν και πολύ καλύτερα; Οτιδήποτε αφήνεται να διαιωνιστεί στο έλεος του χωρίς έλεγχο, θα γίνει σίγουρα χειρότερο, και αυτό πρέπει να αποτραπεί.

  Λέξη Πένητα, όπως επίσης για γυναικολόγους που κανονίζουν καισαρικές με τη σέσουλα χωρίς τις απαραίτητες ενδείξεις γιατί στοιχίζουν περισσότερα και γιατί μειώνεται η πιθανότητα να τους ξυπνήσει καμία έγκυος στα μαύρα χαράματα γιατί της σπάσαν τα νερά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Αλλά δεν είναι λίγοι και αυτοί που την κάνουν. Μόνο που για τους τελευταίους δεν ακούς ποτέ. Bad news is more easily consumed.

  Σταλαματιά, ο λόγος που στην Ελλάδα είναι τόσο διαδεδομένο το φακελάκι, είναι γιατί οι μισθοί των γιατρών είναι από πενιχροί μέχρι πείνας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι σωστό. Σημαίνει πως τίποτα δεν είναι μονοδιάστατο, και καλά θα κάνουμε γενικά αυτό να μην το ξεχνάμε.

  Προς όλους: Καταλαβαίνω πως τέτοιες ειδήσεις κάνουν τον καθένα μας να αγανακτεί. Όμως βρίσκω την γενίκευση του κάθε τέτοιου κλάδου ως ανήθικο εντελώς άδικη. Ναι πολλοί που ανήκουν σ’αυτούς τους κλάδους ήταν εκ γεννησιμιού διεφθαρμένοι, ναι κάποιοι διεφθάρηκαν στην πορεία, όμως το να τους βάζουμε όλους, καλούς-κακούς, στον ίδιο σάκκο, φανερώνει κατά τη γνώμη μου μεγάλη αλαζονεία. (Και αυτή είναι η καλή συναδελφική ή συναγωνιστική – με άλλα λειτουργικά επαγγέλματα – αλληλεγγύη.)

 18. 08/08/2008 11:15

  18η και καταϊδρωμένη

  “Στη Λεμεσό μιλάνε για το χειρούργο που αφαίρεσε το τυφλό έντερο και τη χολή από το μισό πληθυσμό της πόλης χωρίς να υπάρχει λόγος” – πάντα εδιερωτούμουν τι πράμα ήταν “το τυφλό”… ώστε εν έντερο, θενξ Λέξη.

 19. osr55 permalink
  08/09/2008 11:08

  2750 χρόνια πριν ειπώθηκε το εξής:

  ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης, παγιδεύει και πιάνει μόνο τα μικρά εντομάκια ενώ τα μεγάλα και “τρανά” τον ξεσκίζουν και τον διαπερνούν- Ζάλευκος

  στην Κύπρο του 2008 αυτό βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΗ εφαρμογή, και όσο τα εντομάκια δεν συσπειρώνονται τους τρώει η αράχνη

  λεπτομέρειες με ντοκουμέντα και βίντεο
  http://osr55.wordpress.com/

 20. 12/09/2008 17:15

  οι νεοφεουδάρχες κυριαρχούν και επί του ΑΔ-απόφαση κατά του “αγιου” κυκκου
  http://osr55.wordpress.com/2008/09/12/

  μια ακόμα ιστοριούλα για να αντιληφθούμε σε τι κόσμο ζούμε ακριβώς:

  ο τύπος με τα γένια και τα μαύρα που ήθελε να γίνει αρχιεπίσκοπος με το κούντημα όλων των κομματαρχών ο άγιος Κύκκου ήθελε να επεκτείνει τις μπίζνες του

  (παμε σοβαρά τωρά χωρίς πασιαμα)

  λοιπόν, η ιερά μονή κύκκου έκανε αίτηση προς το υπουργικό συμβούλιο και ζήτησε παρέκκλιση από το Τοπικό Σχέδιο ώστε να προβεί σε επέκταση του Kykko bowling

  κάτι που ενέκρινε η πολεοδομία στις 24/11/2003

  εννοείται ο κύκκος άρχισε τις εργασίες πολυ πριν του δοθεί άδεια ακριβώς όπως γίνεται με το νεοφεουδάρχη

  υπήρξαν πολλοί επηρεαζόμενοι περίοικοι οι οποίοι ως ενδιαφέρομενοι αντέδρασαν σε αυτό και προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κάνοντας προσφυγή

  το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό απέρριψε την προσφυγή των περιοικων οι οποίοι καταχώρησαν έφεση

  το ανώτατο δικαστήριο δικάζοντας την έφεση δικαιώνει την 7/11/2005 με την απόφαση του τους περίοικους και κηρύττει άκυρη και εξ υπαρχής παράνομη την άδεια και τις εργασίες επέκτασης του κυκκου

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ: έχουμε ΑΠΟΦΑΣΗ του Ανωτάτου Δικαστηρίου πλέον οτι ο κύκκος παρανομεί!!!!!

  ο άγιος κυκκου γράφει στα…….. παλαιότερα των υποδημάτων του την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

  συνεχίζει να κτίζει ΠΑΡΑΝΟΜΑ και τελειώνει το έργο το οποίο μπορείς και συ να θαυμάσεις πίσω απο το γνωστό ξενοδοχείο χιλτον παρκ!!!!!!

  σήμερα έχουμε ένα κτίριο παντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΟ με την Βούλα του Ανωτάτου Δικαστηρίου

  και οι νεοφεουδάρχες παπάδες κάνουν τις μπίζνες τους και ας πάνε να κουρεύονται οι περίοικοι και ο απλός άνθρωπος

  Άπόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα σκουπίδια, ούτε ψήφισμα του ΟΗΕ να ηταν!!!

  και υπάρχει ακόμα κάτι που μας αφορά

  ο δικηγόρος των περίοικων είναι πολιτικός και μάλιστα βουλευτής τότε!!! ο χρίστος κληρίδης και όμως έγινε αυτό που ΘΕΛΟΥΝ να γίνει

  η αλλαγή δεν πρόκειται να έλθει από κανένα πολιτικό

  δηλαδή τι πρέπει να κάνουν οι περίοικοι για να βρουν το δίκαιο τους;

  να πάνε δικαστήριο; πήγαν, ε και; έχουν απόφση που τους δικαιώνει! ε και;

  ο αγιος δεν βγάζει τα εκατομύρια του;

  μήπως έχει να προτείνει κάποιος κάτι στους περίοικους αυτούς;

 21. aias permalink
  06/04/2009 17:29

  Ἀδέλφια,
  Δὲν χρειάζεται νὰ σχολιάσω καὶ ἐγὼ τὸ θέμα σας. Τὸ γεγονὸς ὅμως ὅτι τόσοι νέοι ἄνθρωποι ἀσχολοῦνται μὲ θέματα ἀνθρωπισμοῦ καὶ νομιμότητος δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ μὲ γεμίζῃ αἰσιοδοξία, τοὐλάχιστον γιὰ τὸ μέλλον τῆς Κύπρου (διότι τὸ παρὸν καὶ μέλλον τοῦ “ἐθνικοῦ κέντρου” ἄστο καλλίτερα…..)
  Αἴας

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: