Skip to content

Επάγγελμα: Γιατρός

26/07/2008

Για να αποφασίσει κανείς να σπουδάσει ιατρική, πληρεί μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Είναι αθεράπευτα ρομαντικός: «Θα γίνω γιατρός για να βοηθώ τον κόσμο».

2. Έχει την (ψευδή πλέον) εντύπωση πως θα βγάλει πολλά λεφτά.

3. Έχει τεράστια δίψα για μόρφωση.

4. Έχει την εντύπωση πως είναι καλύτερος από όλους τους άλλους.

5. Θέλει να είναι το κέντρο εντυπώσεων και επιβράβευσης.

6. Είναι πολύ έξυπνος.

7. Είναι πολύ καλός μαθητής στο σχολείο.

8. Έχει μεγάλη όρεξη να επενδύσει 10 χρόνια από τη ζωή του σε αυτή τη σπουδή.

9. Είναι οι γονείς του γιατροί και τον έχουν πείσει πως όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα είναι υποδεέστερα.

10. Οι γονείς του δεν είναι γιατροί και τον έχουν πείσει πως όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα είναι υποδεέστερα.

Όταν κανείς αποφασίσει να σπουδάσει ιατρική, αγνοεί ένα ή περισσότερα από τα πάρα κάτω:

1. Σε μερικά χρόνια ο ρομαντισμός του θα μετατραπεί σε κυνισμό.

2. Αν ποτέ βγάλει λεφτά με τον σημερινό ανταγωνισμό, θα είναι στα 40 του.

3. Όσα περισσότερα μαθαίνεις, τόσα πιο λίγα ξέρεις.

4. Θα συναντήσει καλύτερους του και η φρίκη θα είναι δυσβάσταχτη.

5. Η επιβράβευση είναι πάντα μικρότερη από τον κόπο.

6. Η εξυπνάδα δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγάλεις την ιατρική. Ο κώλος (που φυτρώνει στην καρέκλα) είναι.

7. Δεν φτάνει να είσαι καλός μαθητής. Χρειάζεται να είσαι και μαζόχας.

8. Τα 10 χρόνια τελικά είναι 12-20. Είναι και τα νιώθει πολύ περισσότερα απ’όσο φανταζόταν.

9. Ευτυχώς που οι γονείς του ήταν γιατροί γιατί αλλιώς θα σου’λεγα αν θα είχε ‘πελατεία’.

10. Αν όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα ήταν υποδεέστερα, αυτοί που τα ασκούν δεν θα ήταν πιο ευτυχισμένοι από αυτόν.

Οι φοιτητές ιατρικής τα παίρνουν στην επανάληψη 4389284 εκατομμύρια του εξής διαλόγου:

Είσαι φοιτητής;

Ναι.

Τι σπουδάζεις;

Γιατρός.

Τι γιατρός;

Γκρρρρρ…!

Και εξηγούμαι. Η ιατρική σπουδή αποτελείται από 6 χρόνια (με την προϋπόθεση πως δεν χάνεις χρονιές στην πορεία). Κατά τη διάρκεια αυτών των σπουδών κάνεις εργαστηριακά μαθήματα όπως είναι η χημεία, η βιολογία, η βιοχημεία, θεωρητικά μαθήματα όπως είναι τα λατινικά, η φυσιολογία, η φαρμακολογία, η δημόσια υγιεινή, η ψυχολογία κτλ, πτωματομαθήματα όπως είναι η ανατομία, η παθολογοανατομία και η ιατροδικαστική, και πρακτικά μαθήματα όπως είναι η παθολογία, η χειρουργική, η γυναικολογία, η νευρολογία, η ψυχιατρική, η καρδιολογία, η δερματολογία, η παιδιατρική και κοκ.

Αποφοιτώντας από αυτόν τον γολγοθά, παίρνεις επίσημα τον τίτλο Δρ ή MD (Medical Doctor). Είσαι δηλαδή ένας γενικός γιατρός. Όχι παθολόγος. Γενικός γιατρός. Δηλαδή ξέρεις λίγο απ’όλα. Ο παθολόγος είναι ειδικός γιατρός (δες πάρα κάτω). Οπότε προτείνω στους μέχρι πρότινος αστοιχείωτους, όταν μιλάνε με φοιτητές ιατρικής, αντί της ερώτησης «τι γιατρός», να κάνουν την ερώτηση, «σε ποιο έτος είσαι;» αν επιζητούν μια σύντομη απάντηση, «πως και έτσι;» αν θέλουν μια μακροσκελή απάντηση, ή «ποια ειδικότητα σε ενδιαφέρει μεταγενέστερα;» αν όντως ενδιαφέρονται να μάθουν.

Μετά απ’όλα αυτά, όταν δεν είσαι πλέον φοιτητής, έρχεται το σκέλος, τι γιατρός. Αυτό αποτελείται από 5-8 χρόνια ειδικότητας πάνω σε έναν από τους δεκάδες κλάδους της ιατρικής. Χρειάζονται τόσα πολλά χρόνια εξάσκησης για να μπορείς να αναλάβεις εντελώς μόνος σου ασθενή. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας είσαι εργαζόμενος και πληρώνεσαι. Στις πλείστες χώρες του κόσμου δουλεύεις πολύ περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους ενώ πληρώνεσαι πολύ λιγότερα από τους υπόλοιπους.

Έχουμε τις παθολογικές ειδικότητες για παράδειγμα γενική παθολογία, ενδοκρινολογία, γαστρεντερολογία, δερματολογία, παιδιατρική, ογκολογία, ρευματολογία κτλ. Ονομάζονται παθολογικές γιατί είναι παρακλάδια του τεράστιου κλάδου που ονομάζεται παθολογία ή internal medicine (στο πανεπιστήμιο διαρκεί 4 χρόνια), και ένα μέρος της ειδικότητάς σου (συνήθως τα 2 πρώτα χρόνια) κάνεις γενική παθολογία. Είναι ως επί το πλείστο θεωρητικές ειδικότητες. «Οι παθολόγοι ξέρουν τα πάντα, μα δεν κάνουν τίποτα (το επεμβατικό).»

Μετά έχουμε τις χειρουργικές ειδικότητες, για παράδειγμα γενική χειρουργική, καρδιοχειρουργική, ορθοπεδική (χειρουργική), παιδοχειρουργική, πλαστική και οτιδήποτε άλλο τελειώνει σε –χειρουργική. Και πάλι τα 2 πρώτα χρόνια της ειδικότητάς σου κάνεις γενική χειρουργική. Είναι ως επί το πλείστο πρακτικές ειδικότητες. «Οι χειρούργοι δεν ξέρουν τίποτα (το θεωρητικό), μα κάνουν τα πάντα.»

Μετά έχουμε τις εργαστηριακές ειδικότητες, για παράδειγμα αιματολογία, πυρηνική ιατρική, κυτταρολογία, μικροβιολογία, ιστοπαθολογία κτλ. Αυτές εμπίπτουν στην παθολογία όμως η επαφή με ασθενείς είναι από μικρότερη έως απούσα. «Οι εργαστηριακοί ξέρουν κάτι, μα δεν κάνουν τίποτα (απολύτως).»

Και ακολούθως έχουμε τις ξέμπαρκες ειδικότητες όπως είναι η ακτινολογία, η αναισθησιολογία, η νευρολογία, η παθολογοανατομία, η ιατροδικαστική κοκ. Αυτές έχουν λίγο από παθολογία, λίγο από χειρουργική, λίγο από ψυχιατρική, λίγο απ’όλα τέλος πάντων, αλλά δεν ανήκουν ξεκάθαρα σε καμία από τις πιο πάνω κατηγορίες. «Οι ξέμπαρκοι ξέρουν τα πάντα, μα δεν έχουν περιθώριο να κάνουν τίποτα.»

Και σε μια κατηγορία μόνη της, έχουμε την ψυχιατρική την οποία θα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση. «Οι ψυχίατροι ακούνε τα πάντα, μα δεν πιστεύουν τίποτα.»

Ιατρικός Χαρακτήρας

Βάση της ειδικότητας μπορείς να καταλήξεις σε κάποια στερεότυπα του χαρακτήρα του εκάστοτε γιατρού.

Παθολογική ειδικότητα: Οι γιατροί αυτοί είναι αισθητικά αποκρουστικοί. Δεν βλέπονται, φορούν γυαλάκια, έχουν σπυράκια, και έχουν μαλλί «ήρθα όπως ξύπνησα». Η παρέα τους είναι εξαιρετικά βαρετή μια που μιλάνε μόνο για ιατρική, ενώ τους λείπουν περεταίρω ενδιαφέροντα. Τα αστεία τους είναι στο πλαίσιο του «Αχ! Πάλι το ξέχασα. Λες να’χω Αλζχάιμερ; ΑΧΑΧΑΧΑ!!». Όχι. Δεν έχουν πλάκα. Όχι μόνο θυμούνται το ονοματεπώνυμο όλων των ασθενών τους, θυμούνται και αυτά των συγγενών του όπως και όλες τις τιμές των αναλύσεων του καθένα με λεπτομέρεια: «Πριν 4 μέρες είχε κάλλιο 2.8 ενώ εχτές είχε 4.2. Σήμερα έχει 3.9.» Ζουν σε συμβατικούς γάμους που πιθανότατα κάναν μετά προξενιού, ενώ η πιθανότατα ο/η σύζυγος τους να τους κερατώνει είναι τεράστια.

Χειρουργική ειδικότητα: Οι γιατροί αυτοί είναι συνήθως άντρες. Μάτσο άντρες που είτε προσέχουν την εμφάνισή τους φορώντας φακούς επαφής, πηγαίνοντας καθημερινά γυμναστήριο και κάνοντας βάρη, κάνοντας αποτρίχωση στα πόδια και στο στήθος, ξυρίζοντας τα αρχίδια τους κτλ, είτε έχουν την εμφάνιση χασάπη που απολαμβάνει καθημερινά 3 κιλά μοσχαράκι γάλακτος. Είναι αυτοί που πάσχουν συχνότερα από το λεγόμενο «God complex». Η παρέα τους (αν καταδεχτούν να σε κάνουν παρέα) είναι εξαιρετικά βαρετή μια που μιλάνε μόνο για τον τέλειο εαυτό τους και την ανεπάρκεια των συναδέλφων τους γένους θηλυκού, σαν νάρκισσοι και μισογύνηδες που είναι αντίστοιχα. Τα αστεία τους είναι στο πλαίσιο του «Δεν βρίσκω πουθενά τα κλειδιά μου. Αμάν! Λες να μου πέσαν μέσα στον ασθενή που άνοιξα το απόγευμα; ΑΧΑΧΑΧΑ!!». Ναι. Είναι μακάβριοι. Τα ονόματα των ασθενών τους είναι «Χολοκυστεκτομή», «Οξεία Σκωληκοειδίτιδα», «Αποφρακτικός Ιλεός» κοκ. Έχουν πολλαπλά διαζύγια τα οποία χάσανε στο δικαστήριο για μοιχεία κατ’επανάληψη.

Οι δύο πάρα πάνω είναι οι αιώνιοι αντίπαλοι. Διαφωνούν πάντα ως προς την αντιμετώπιση του ασθενή: Οι μεν θέλουν να του δώσουν χάπια whatever the case, ενώ οι δε θέλουν να τον ανοίξουν whatever the case.

Εργαστηριακή ειδικότητα: Οι γιατροί αυτοί είναι ανασφαλείς όσον αφορά την επαφή τους με ασθενείς. Με εξαίρεση τα ματομπούκαλα, προσέχουν την εμφάνιση τους γιατί θέλουν να αρέσουν στο μικροσκόπιο τους. Το μικροσκόπιο είναι ο καλύτερος φίλος του αντικοινωνικού γιατρού. Η παρέα τους έχει ενδιαφέρον γιατί μόνο απ’αυτούς μπορείς να μάθεις πως υπάρχει βακτήριο που ονομάζεται rikettsia tsutsugamushi. Διανύουν ήρεμες ζωές παρόμοιες με αυτή του τραπεζικού υπαλλήλου.

Ξέμπαρκη ειδικότητα: Οι γιατροί αυτοί πάσχουν από κόμπλεξ κατωτερότητας. Δεν χωνεύουν κανέναν συνάδελφο τους γιατί οι δεύτεροι τους έχουν πείσει πως δεν είναι πραγματικά γιατροί, μόνο διακοσμητικά στοιχεία. Σαν αποτέλεσμα, συμπεριφέρονται λες και δεν υπάρχουν άλλες ειδικότητες εξίσου σημαντικές όσο η δική τους. Η επαφή τους με ασθενείς είναι σχεδόν απούσα. Οι αναισθησιολόγοι αγγίζουν ασθενείς μόνο για να τους διασωλινώσουν ή να τους βάλουν πεταλούδα, ενώ οι ακτινολόγοι τους βλέπουν μέσα από το τζάμι που χωρίζει τον υπολογιστή τους από το μηχάνημα του αξωνικού. Οι δεύτεροι είναι πολύ παράξενα τυπάκια γιατί περνούν μια ζωή μες το σκότος. Οι παθολογοανατόμοι και ιατροδικαστές ξέρουν τα πάντα για όλες τις ασθένειες αλλά είναι τρία λεπτά αργοπορημένοι. Το 95% των ασθενών κάποιου νευρολόγου δεν έχει ελπίδα καλυτέρευσης. Με άλλα λόγια, σάστα τζαι εγύρασιν. Τα αστεία τους είναι στο πλαίσιο του «Δεν γνωρίζω τι πάει να πει αστείο και δεν γελάω ποτέ». Οι ζωές τους είναι άστατες λόγω του άστατου ψυχικού τους κόσμου.

Ψυχιατρική ειδικότητα: Οι γιατροί αυτοί έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό του χασίματος της μπάλας. Δεν έχουν επαφή με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων γιατί δεν χρειάζονται άλλους να δημιουργούν παρανοϊκές καταστάσεις γύρω τους. Μπορούν και από μόνοι τους. Η παρέα τους είναι ιδιάζουσα γιατί δεν ξέρεις πότε μιλάνε σοβαρά και πότε κάνουν πλάκα. Τα αστεία τους είναι στο πλαίσιο του «Η ζωή είναι ωραία! Ειδικά μετά την ανακάλυψη του Xanax. ΑΧΑΧΑΧΑ!». Ναι. Είναι αρρωστημένοι. Είναι οι γιατροί πιο επιρρεπείς στις εξαρτήσεις και στην αυτοκτονικότητα. Είναι συνήθως ανύπαντροι γιατί… ποιος/α να τους πάρει;

Σε τελική ανάλυση ένας γιατρός έχει τον σπάνιο συνδυασμό του ενδιαφέροντας κάθετος βαρετός χαρακτήρας. Είναι επίσης αρκετά ψωνισμένος με την πάρτη του, είτε αυτό είναι εμφανέστατο, είτε αυτό είναι κρυμμένο πίσω από ένα πέπλο απαισιοδοξίας και κυνισμού. Δεν είναι τυχαίο που όσοι μπλόγκερς είναι γιατροί το κράζουν είτε μέσω του ψευδωνύμου τους, είτε μέσω του ονόματος του ιστολογίου τους, είτε μέσω και των δύο. Πόσους άλλους μπλόγκερς έχετε δει να κοκορεύονται για το επάγγελμα τους; Μόνο οι γιατροί και κάποιοι άλλοι επιστήμονες (φυσικοί, χημικοί, αρχιτέκτονες). Είναι η αναγνώριση που νιώθουμε πως αξίζει στον εαυτό μας για το ατέλειωτο διάβασμα και τις ατέλειωτες θυσίες που κάναμε και ενδέχεται να κάνουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Την οποία αναγνώριση μάλλον δεν θα εισπράξουμε στον βαθμό που ονειρευόμασταν όσο ήμασταν μικροί και ανόητοι, ποτέ. Καλά να πάθουμε λοιπόν, για να μάθουμε να μην έχουμε τόσο ψηλές προσδοκίες! Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και όλα εδώ πληρώνονται. Μόνο που στην περίπτωση των γιατρών, πολλές είναι οι φορές που πληρώνουν άλλοι.

Γι’αυτό συνάδελφοι, τα μάτια μας ανοιχτά, το μυαλό μας συγκεντρωμένο, κι άμα δεν είμαστε σίγουροι για κάτι ρωτάμε. Δεν θα μας πέσει η μύτη. Κι αν μας πέσει, ένας συνάδελφος πλαστικός θα μας κάνει καλύτερη τιμή.

Advertisements
41 Comments leave one →
 1. 26/07/2008 17:04

  Ε παρά δεσποινίδα Ψυχια… αξίζουν τα 10 χρόνια σπουδών εν μπορείς να πείς. Συγχαρητήρια για την πρόσφατη επιτυχία στο ίντεβιου.

  Πρέπει να έρτεις επειγόντως σε επαφή με κτηνίατρους, τα αστεία τους πρέπει ναν οπως τα πειραματόζωα του Αρκά

 2. 26/07/2008 18:00

  loves it! and loves the title of ur blog!
  congrats btw!
  good 2 c some Cypriot bloggers. keep it up dr. psonara!

 3. 26/07/2008 20:59

  Καλά λέει το ελατοχελίδονο δεν μας είπες για τους κτηνίατρους.
  Μάνα μου μάνα μου που ποιόν να πρωτοφυλακτούμε?

 4. 27/07/2008 06:44

  Οκ, με έπεισες! Θα γίνω δικηγόρος… του διαβόλου:) Μέρα καλή

 5. 27/07/2008 10:06

  Έκαμες με τζιαι λυπήθηκα τζιαι τους γιατρούς τωρά. Ούλλα όσα είπες ισχύουν τζιαι για τους κλασσικούς μουσικούς, με τη μμόνη διαφοράν ότι ένας γιατρός κάμνει κάτι χρήσιμον, τζιαι ότι υπάρχει ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης σε κάποιαν φάση.

 6. 27/07/2008 10:26

  Δοάσπορε
  Μόλις μας γιάνει ο γιατρός έρκεσε εσού τζιαι γαληνεύκεις την ψυσιή μας ,χρήσιμο τζιαι το δικό σου επάγγελμα. Χώρκα που αφού τελειώσει ο γιατρός με το σώμα θα μας περιλάβει η Ψυχία το μυαλό ? τζαι τη ψυσιή μας οπότε έτοιμοι είμαστε για σένα.

 7. 27/07/2008 11:42

  σταλαματιά, έσιη πολλούς γιατρούς μουσικούς στο μεταξύ για κάποιο λόγο.

  • θανασης permalink
   15/09/2011 12:47

   εγω που σπουδαζω ιατρικη και που παιζω και μουσικη τι να πω δηλαδη;;;

   • EvaDiGiTal permalink
    03/12/2011 21:59

    και εγώ το ίδιο… και θέλω να γίνω και ψυχίατρος!!!! :Ο χαχαχαχαχαχαχαχαχ αν το δει ο blogger θα κλαίει από τα γέλια!! 😛 xDxD

 8. 27/07/2008 13:35

  Διάσπορε ο λόγος είναι απλός η πελατεία είναι έτοιμη, όσοι γλυτώσουν από τα χέρια του γιατρού, τον χειροκροτούν και σαν μουσικό.ΑΧ πολυθεσείτες παιδί μου …Ψυχία πως τα πας από μουσική?

 9. 27/07/2008 18:11

  Εγώ καλά τα πάω μαζί της. Αυτή έχει κάτι μαζί μου!

  Σε πιο σοβαρό σέττινγκ, παλιότερα έπαιζα κλασσική κιθάρα και επίσης τραγουδούσα σε μπουάτ. Περισσότερο όμως ασχολήθηκα με θεατρικές παραστάσεις. Και (προφανώς) με το γράψιμο γενικότερα.

  Οι γιατροί καταπιάνονται με τις τέχνες για να ξεδίνουν από τις πιέσεις και τις ευθύνες της καθημερινότητάς τους.. και να ηρεμούν. Γενικά οι επιστήμονες χρειάζονται μια τέχνη για να ξεφεύγουν από τη μονοκόμματη φύση της δουλειάς τους.

  • Anonymous permalink
   07/08/2011 21:17

   se evxaristo! gelasa polyyyyyyyyyyyyyyyy! vasika skeftomai na allaxo idikotita diladi na kano psyxiatriki tora eimai sigouri oti mou teriasei xaxa!

  • Χρήστος permalink
   23/08/2017 10:41

   Πολύ ωραίο το κείμενο! Είναι πραγματικά χιουμοριστικό χωρίς να παρεκτρέπεται από την αλήθεια. Θα ήθελα να επισημανω οτι ο πτυχιουχος της Ιατρικης λεγεται πτυχιουχος/αποφοιτος ιατρικης. Η γενικη ιατρική είναι ειδικότητα, η οποία απαιτεί όπως και όλες οι άλλες ορισμένα χρονια εξειδικευσης και διδεται κατοπιν εξετασεων.

 10. 27/07/2008 19:24

  Πάντως έχω 3 γιατρούς πελάτες που τους μαθθαίννω πιάνον, τζιαι μου είναι το “Είδος Σας” πολύ συμπαθή. Αρπάσσουν εύκολα τα γράμματα τζιαι τες τέχνες. Εν μονοκόμματη η φύση της δουλλιάς λες; Από φαντασίαν πώς πάμεν;

 11. 28/07/2008 15:42

  Οπως τα λες ειναι.Ακριβως οπως τα λες.Να αγιασει το στοματακι σου.

 12. Auwerx permalink
  28/02/2009 17:19

  OΛA MAYPA KI APAXNA ΓIA TOYΣ NEOYΣ ΓIATPOYΣ E;! AΣ MOY TO ‘ΛEΓE KAΠOIOΣ ΠPOTOY AΠOΦAΣIΣΩ NA TO KANΩ EΠAΓΓEΛMA! ΛETE NA TO ΠAPATHΣΩ ΠPIN KAN TO TEΛEIΩΣΩ…; MΠA!
  ΛATPEYΩ AYTO ΠOY KANΩ MEXPI TΩPA AN KAI AKOMA EIMAI ΣTA ΠPΩTA MOY BHMATA… ΣAN “MIKPOΣ ΓIATPOΣ” ΛOIΠON ΘA HΘEΛA NA AKOYΣΩ KAI KATI ΘETIKO AΠO TOYΣ MEΓAΛYTEPOYΣ TOY EIΔOYΣ! ΔE BOHΘAΣ K ΠOΛY OTAN ΛEΣ ΣE ENAN EN ΔYNAMEI ΣYNAΔEΛΦO ΠOΣO “ΓEPIMOΣ” ΘA KATANTHΣEI META AΠO TOOOΣO KOΠO NA TEΛEIΩΣEI MIA ΣXOΛH, ΠOY ΔE ΦHMIZETAI ΓIA THN KΩΛOBAPEMAPA THΣ! ΘA HΘEΛA ΛOIΠON NA AKOYΣΩ KATI ΠIO ENΘAPPYNTIKO KAI ΛIΓOTEPO AΠAIΣIOΔOΞO! XΩPIΣ BEBAIΩΣ NA ΞEΦEYΓEI AΠO TA OPIA TOY PEAΛIΣMOY…

 13. Kaskalia permalink
  28/03/2009 15:57

  Ωραία τα λες, με εκανες και γέλασα και συμφωνώ, ακόμα και για τα μούτρα μου!

 14. Anonymous permalink
  04/05/2009 21:45

  Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια λένε στην Ελλάδα το χωριό μου

  • Anonymous permalink
   23/01/2012 14:39

   και η απόδειξη… του God syndrom Ξεκαβαλίστε

 15. Κωστής permalink
  06/05/2009 21:44

  Η ανάλυση για τα περί των ιατρικών σπουδών, επαγγελματικής ενασχόλησης/αποκατάστασης των γιατρών κλπ από την πιό πάνω ανάρτηση, εγγίζει τα όρια της ερεβώδους παιδικής φαντασίωσης.
  Κι αυτός, είναι ο αθωώτερος και ευγενέστερος χαρακτηρισμός.

  Σχεδόν καμμιά σχέση με την πραγματικότητα…

  • Anonymous permalink
   10/08/2011 14:55

   kai pia einai i pragmatikotita diladi?? Mipos koimamai kai oi anamones einai enas efialtis pou den teleionei?!

 16. onlysteelcanheal permalink
  31/07/2009 20:16

  zito asilo apo tin idikotita mu
  exis kamia simvuli?
  orthopedikos=kafros
  omos ego ime evesthiti psixi
  akouo kai savopullo
  akouo ke tus asthenis mu mesa mesa

  lalis na kamno gia kati allo?

 17. Ι.Γ. (ενας μλκς απο σας) permalink
  09/07/2010 03:34

  χειρουργοι: θηλαστικα (;) κατωτερου ειδους

  παθολογοι: δε μπορω τωρα ,διαβαζω..αλλα δε ξερω τπτ

  εργαστηριακοι : αστε με ησυχο…@@ τν μλκια που εμπλεξα

  ψυχιατροι : ….τι ψαχνεις τωρα….

 18. laura permalink
  26/06/2011 14:08

  Bravo, e8airetika asteio arthro! Pe8ana sta gelia…

 19. Xristos permalink
  01/12/2011 22:43

  Ωραίο και αστείο. Σχεδόν όλα ισχύουν!
  Έχεις όμως ενα μικρό λαθάκι. Όταν τελειώσεις την ιατρική δεν είσαι γενικός γιατρός! Είσαι γιατρός. Γενική ιατρική είναι ειδικότητα 4 ετών!

 20. Anonymous permalink
  04/12/2011 21:03

  “Όχι παθολόγος. Γενικός γιατρός. Δηλαδή ξέρεις λίγο απ ’όλα. Ο παθολόγος είναι ειδικός γιατρός (δες πάρα κάτω)”. Σαν να λέμε…κατά τον αστοιχείωτο συγγραφέα του άρθρου οι γενικοί γιατροί δεν είναι είναι κάτοχοι τίτλου ειδικότητας…είναι απλά απόφοιτοι ιατρικής!Δε ξέρω πόσο δίκιο έχει στα υπόλοιπα,πάντως για wanna be γιατρός που δεν τα κατάφερε & βγάζει τη χολή του μου κάνει ο τύπος

 21. Tasos permalink
  06/12/2011 16:51

  Etsi eimaste akribws! Eidika me ta asteia. Nomizoume pws eimaste oi kaluteroi. Egw toulazxiston eimai! XAXAXAXA

 22. General Practitioner permalink
  29/08/2012 20:39

  “Αποφοιτώντας από αυτόν τον γολγοθά, παίρνεις επίσημα τον τίτλο Δρ ή MD (Medical Doctor). Είσαι δηλαδή ένας γενικός γιατρός. Όχι παθολόγος. Γενικός γιατρός. Δηλαδή ξέρεις λίγο απ’όλα. Ο παθολόγος είναι ειδικός γιατρός (δες πάρα κάτω).”

  Ας μου επιτραπεί η διόρθωση:
  Αποφοιτώντας από αυτόν τον γολγοθά, παίρνεις επίσημα τον τίτλο Δρ ή MD (Medical Doctor). Είσαι δηλαδή ένας -απλώς- γιατρός. Όχι παθολόγος. ΟΥΤΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ. Απλώς γιατρός. Δηλαδή ξέρεις λίγο απ’όλα. Ο παθολόγος είναι ειδικός γιατρός (δες πάρα κάτω).

  ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ! ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (PRIMARY HEALTH CARE (4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ). Για περισσότερα http://www.elegeia.gr

 23. lydia permalink
  29/11/2012 18:14

  πολλή πίστη έχεις στους γιατρούς απ ότι βλέπω!! δεν είναι όλοι έτσι και αλίμονο
  αν και ως φοιτητές είχαμε τέτοια μυαλά!! αν κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε, τότε θα αλλάξουν αυτές οι στερεότυπες αντιλήψεις επιτέλους!!
  ΥΓ.έχω μπλογκ με αναρτήσεις κυρίως άσχετες με το θέμα της ιατρικής.Καλησπέρα!

 24. Ilias permalink
  25/03/2014 16:48

  kala katevaste ligo to kalami re paidia, to nosokomeio den einai grey’s anatomy!! 800 euros tha pairnete, episis mia paratirisi min kikloforeite me to iatriko mantzaflari – iatrika akoustika oi foitites giati sas exune parei gia poli pswnia! 😛

 25. Anonymous permalink
  03/09/2015 23:28

  δεν καταλαβαινω το σκοπο αυτου του κειμενου περα του γεγονοτος οτι βασιζεται σε στερεοτυπα. Καθε αλλο περα απο αστειο ειναι

 26. Anonym permalink
  23/08/2016 12:59

  Ό,τι πιο ανώριμο έχω διαβάσει.Φαίνεται ξεκάθαρα ότι σε κάτι σου έφταιξαν οι φοιτητές ή ακόμα η ιατρική και νομίζεις οτι γράφοντας ένα αρθράκι captain psonara,τους υποβαθμίζεις ή τους κάνεις να δουν τί είναι ή μάλλον τί δεν είναι! Γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάτσει χρόνια και διάβασαν, όσο εσύ έπινες το καφεδάκι σου και έκανες τη φοιτητική σου ζωούλα,που με γεια σου κα χαρά σου.Επιλογή σου,επιλογή τους.Αλλά όχι να τους κρίνεις γιατί δείχνεις μια παντελώς έλλλειψη επιπέδου. Και κάτι τελευταίο: δεν χρειάζεται να είσαι ψώνιο για να πας: αρκεί να εισαι διατεθημένος,καλός μαθητής και να έχεις όρεξη να βοηθήσεις ή σώσεις τον κόσμο ανάλογα με την ειδικότα (βλ. νευροχειρούργος).

 27. weeeeee permalink
  18/01/2017 15:05

  Το Grey’s Anatomy μου έχει βάλει ιδέες… Εσείς τι μου προτείνετε?

 28. 16/08/2017 12:13

  Δεν έχω ξαναδιαβάσει κάτι πιο ηλίθιο στη ζωή μου

 29. Δη;νζιανγ permalink
  26/11/2017 16:31

  Διαφωνω καθετα με την αποψη σας και πιστευω πως δεν θα επρεπε να τα λετε αυτα. Η ιατρικη για εμενα ειναι το καταλληλοτερο επαγγελμα και δεν θεωρω οτι ειμαι πιο εξυπνος ή πιο ανωτερος απο τους αλλους. Ειστε για τα μπαζα !!!!! Κακη σας μερα 🙂

 30. Anonymous permalink
  12/05/2018 12:16

  Απλα ηλιθιο! Απο όλες τις πλευρες και αποψεις!Μου φαινεται πως με σενα δεν θα ηθελα να κανω παρεα!χχαχαχ

Trackbacks

 1. Dr. Ψωναρα’s Corner
 2. Δύο Χρόνια Προσφοράς και Ζήτησης « Dr. Ψωναρα’s Corner

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: