Skip to content

Το Μυστήριο του Γδούπου

13/06/2008

Όλοι όσοι ζήσαμε σε διαμερίσματα έχουμε τύχει πολλές φορές «περίεργων» γειτονικών διαμερισμάτων.

Όταν λέω περίεργων διαμερισμάτων εννοώ αυτά τα διαμερίσματα από τα οποία ακούγονται γδούποι ποικίλων ειδών, μα χωρίς κάποια συνοχή που να προδίδει την αιτία τους, και χωρίς κάποια ομιλία, έστω κραυγή που επίσης να προδίδει την αιτία των γδούπων. Δεν ακούς την Hoover όταν σκουπίζει ρε παιδάκι μου!

Και καλά να ακουστούν μια στο τόσο, δεν ασχολείσαι. Όταν όμως αυτοί οι ήχοι συμβαίνουν καθημερινά, ή σχεδόν καθημερινά, τότε γίνονται μέρος της καθημερινότητας σου, και αρχίζεις να γνωρίζεσαι μαζί τους και να προσπαθείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα τους.

Στην αρχή αδιαφορούσες για τον χαρακτήρα του γδούπου, μετά σε ενοχλούσε η παρουσία του γδούπου, μετά σε νευρίαζε η παρουσία του γδούπου, μα πλέον στήνεις αυτί για να ακούσεις τις λεπτομέρειες του γδούπου και αν υπάρχουν μικρότερα γδουπάκια τα οποία αγνοούσες μέχρι προσφάτως, αν έχουν κάποια σημασία, και ποια η σημασία τους. Ο Γδούπος έχει γίνει μυστήριο!

Παρατηρείς ποιες μέρες ακούγεται, ή καλύτερα δεν ακούγεται. Αν αυτές είναι μία Τρίτη, ένα Σάββατο, και μία Πέμπτη, τότε δεν υπάρχει pattern και εγκαταλείπεις αυτόν τον τρόπο σκέψης προς ανακάλυψη του μυστηρίου του γδούπου. Αν όμως ο γδούπος δεν ακούγεται Παρασκευή και Σάββατο, τότε προβληματίζεσαι πλέον προς εκείνη την κατεύθυνση. Αν δεν κάνει παύση καμία μέρα, τότε κινείσαι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την προηγούμενη.

Μετά αρχίζεις να παρατηρείς τις ώρες που εμφανίζεται ο γδούπος. Αν είναι συνήθως απόγευμα μα οι ώρες του είναι flexible πχ. μπορεί να αρχίσει να βαράει στις 3, μπορεί όμως να αρχίσει και στις 6, τότε μπορείς να κάνεις υποθέσεις μα δεν είσαι και τόσο σίγουρος: Καθαρίζει ή βομβαρδίζει; Αν η ώρα όμως που ξεκινάει ο γδούπος είναι σταθερά και μόνο 11 το βράδυ, τότε τα παίζεις και ζητάς τη βοήθεια του κοινού.

Μετά παρατηρείς την διάρκεια των γδούπων. Αν διαρκούν πότε πέντε λεπτά, και πότε τρεις ώρες, τότε δεν έχεις συνοχή και βάζεις τη σκέψη σου στο συρτάρι. Αν όμως έχουν σταθερή διάρκεια ας πούμε μισής ώρας, μιας ώρας, δεκατριών λεπτών, τότε συγχαρητήρια, έχεις ακόμα ένα pattern.

Μετά παρατηρείς πόσες φορές την ημέρα παρουσιάζεται ο γδούπος, και πόσο συχνά εμφανίζεται πάνω από μία φορά, και ποιες οι ομοιότητες των ξεχωριστών φορών, και ποιες οι διαφορές τους, και ούτω καθεξής.

Όταν μετά από μεγάλη μελέτη του μυστηρίου του γδούπου εξακολουθείς να μην έχεις ιδέα τι σκατά τον προκαλεί, καταφεύγεις στις ακόλουθες πιθανότητες:

 1. Αν ο γδούπος είναι σε flexible πλαίσιο αλλά όχι σε ώρες κοινής ησυχίας, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα γείτονα ο οποίος είναι πολύ καθαρός και συνάμα άγαρμπος.
 2. Αν ο γδούπος είναι σε flexible πλαίσιο αλλά σε ώρες κοινής ησυχίας, τότε έχουμε να κάνουμε με έναν γείτονα ο οποίος είναι πολύ καθαρός, άγαρμπος, και συνάμα νυχτόβιος.
 3. Αν ο γδούπος είναι σε flexible πλαίσιο και εμφανίζεται όλες τις ώρες του 24ώρου, τότε έχουμε ένα γείτονα στην μανιακή φάση της μανιοκατάθλιψης του. Αν παρατηρήσεις, σε 3-6 μήνες από το διαμέρισμα του θα ακούγεται άκρα του τάφου σιωπή.
 4. Αν ο γδούπος είναι σε συγκεκριμένη ώρα, για συγκεκριμένη διάρκεια, σε συγκεκριμένες μέρες, τότε έχουμε να κάνουμε με έναν γείτονα ο οποίος μετακινεί τα έπιπλα του συνεχώς (με χρονόμετρο) γιατί αυτός είναι ο ψυχαναγκασμός του.
 5. Αν ο γδούπος δεν έχει καμία συνοχή στις μέρες του, στις ώρες του, και στη διάρκειά του, και αν ο γείτονας σας είναι παντρεμένος, τότε πιθανότατα βαράει το κάδρο στο οποίο ποζάρει η πεθερά του.
 6. Αν ακόμα δεν έχεις βρει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, υπάρχουν και οι εξής πιθανότητες:

Α. Ο γείτονας παίρνει φόρα και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο (αυτό μπορεί να το συναντήσεις και στην καταθλιπτική φάση του μανιοκαταθλιπτικού).

Β. Ο γείτονας παίρνει φόρα και χτυπάει ολόκληρος πάνω στους τοίχους (αυτή είναι και η διαφορά της κατάθλιψης και της μανίας).

Γ. Ο γείτονας πέφτει από ύψος και σκάει στο πάτωμα (άρα ο γείτονας κάνει συχνή χρήση LSD).

Δ. Ο γείτονας κάνει άγριο, αχαλίνωτο σεξ… με το τραπέζι (ουδέτερο 😉 ).

Ε. Ο γείτονας είτε δεν νιώθει πόνο, είτε είναι μουγκός, είτε και τα δύο.

Σίγουρα όμως δεν έχουμε να κάνουμε με στυγνό εγκληματία. Κάποιος που προκαλεί τους γείτονες να καλέσουν την αστυνομία, δεν παρανομεί, μόνο παρανοεί. Εκτός αν τα μπαμ μπουμ προέρχονται από εκρήξεις στο meth lab του.

ΥΓ. Ο μόνος τρόπος να μάθεις στ’αλήθεια τι συμβαίνει, είναι να φορέσεις γάντια και σκούφο, να διαρρήξεις το διαμέρισμά του, να εγκαταστήσεις κρυφή κάμερα, να εξαφανίσεις τα παπούτσια που φόραγες πετώντας τα σε μακρινό σκυβαλοδοχείο, και να πιάσεις τον γείτονα στα πράσα από την βολή της πολυθρόνας σου και της ανεπτυγμένης τεχνολογίας. Αν αυτός όμως είναι μανιοκαταθλιπτικός, εσύ είσαι ψυχάκι. Και οι δυο πρέπει να μπείτε σε θεραπεία άμεσα.

Advertisements
9 Comments leave one →
 1. 13/06/2008 10:21

  χεχε, ναι, το γνωστό μυστήριο του γδούπου!!!

  το πρόβλημα είναι όταν οι γδούποι δεν αποτελούν μυστήριο… Πχ σε φοιτητικές εστίες.
  α) κάποτε έμενε από πάνω μου ένας μπάι. Πότε τον άκουα να κάνει σεξ με κοπέλλα, πότε με αγόρι.
  β) τον επόμενο χρόνο, στην εξεταστική περίοδο και αφού είχα χωρίσει, καθόμουν να διαβάσω κι άκουα το ζεύγος κινέζων από πάνω να κάνουν σεξ, κάθε ώρα της ημέρας και της νύκτας. Έχετε ακούσει κινέζικα επιφωνήματα;

 2. 13/06/2008 16:51

  Κι’ αν είναι οι δοκοί της οροφής;

  Όχι, ε;

  Ίσως να είναι μπλόγκερ με έμπνευση;

 3. Eimasten gia klamata permalink
  14/06/2008 04:06

  Την πιθανότητα να ζεις σε στοιχειωμένο σπίτι την έχεις σκεφτεί? Πλάκα θα έχει, να κατουρήσεις πάνω σου και να μην γλυτώσεις όπως την άλλη φορά, ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

 4. 14/06/2008 20:20

  Στις αναλύσεις είσαι άπιαστη, άμα δε βάλεις και την φαντασία σου να δουλέψει τότε μιας παίζεις μονότερμα. Φόρτσα ελλάδα!

 5. 14/06/2008 20:27

  Γιατρέ μου, οι θεωρίες σου φκάλλουν νάμι. Άξια

  Αλλά άφησες πίσω το ενδεχόμενο να έσηεις γείτο εθισμένο στην τυφλόμυγα(τζίντο παιχνίδι που πέζεις στην ταπέλλα σου)

 6. 14/06/2008 22:17

  Αποκλείετε να κυνηγά κουνούπια ο άνθρωπος?Λέμε τώρα.Εκτός και κυνηγά τη γκόμενα μπορεί να μην του κάθετε :p

 7. unclescrooge permalink
  15/06/2008 13:52

  Μυστηριώδεις ήχοι από τα πλαϊνά διαμερίσματα… Εγώ τέτοιο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζω – έχω κουφαθεί εντελώς. Το μόνο που καμιά φορά ακούγεται είναι η δαχτυλήθρα της από πάνω madame. Της πέφτει συνεχώς και ακούς ένα τικ.. τικ τικ τικ… τικ… τικ… Κάπου εκεί σταματάει και μετά τη φαντάζομαι να αρχίζει το ψάξιμο, έχοντας στα μάτια ένα τεράααααστιο ζευγάρι γυαλιά μυωπίας!

 8. 17/06/2008 01:37

  Παιζει να θελει σημασια??????????????????
  Αντε κουραγιο..

 9. latinistria permalink
  17/06/2008 16:56

  Σε προκαλεί Ψύχια ο άνθρωπος μέσω του γκαπ-γκουπ να του δώσεις λίγη σημασία και εσύ τίποτα… Άκαρδη…!!!
  Μια καρδιαάααα τα χέεερια του σουουουου φέρανεεεε, και εσύ την αγνοείς.

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: