Skip to content

Γιουροβίζιον 2008 – Τελικός (Ευτυχώς)

25/05/2008

Οι συμμαχίες του ανατολικού μπλοκ επί τέλους απέφεραν καρπούς και του χρόνου θα απολαύσουμε (ελπίζουμε) την Γιουροβίζιον στην Μόσχα.

Και ερωτώ: Ποιος ο λόγος για το πρώτο συνθετικό Γιούρο (Euro) στην Γιουροβίζιον; Last time I checked η Μόσχα ήταν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ευρώπη. Θα μου πεις το ίδιο και το Ισραήλ αν εξαιρέσεις το ότι πρόσφατα μπήκε η Κύπρος στην ΕΕ και θεωρητικά μειώθηκε η απόσταση του κράτους των Ομβριών (δικό μου παρατσούκλι των Εβραίων) από την κοντινότερη χώρα μέλος.

Προτείνω λοιπόν ένα εκ των πάρα κάτω:

 1. Από του χρόνου να ψηφίζουν μόνο οι χώρες που λαμβάνουν μέρος στον τελικό (δηλαδή οι 25) και όχι και οι 834 που συμμετείχαν στους ημιτελικούς. Το πόιντ ήταν να σπάσουν οι συμμαχίες! Εσύ είδες να έσπασε τίποτα άλλο εκτός από το τραπέζι της Ευδοκίας στην μεταφορά του πίσω στο νησί; (Δεν μπορούσαν να το αφήσουν πίσω γιατί ήταν ακριβό κατασκεύασμα, έτσι το (ξανα)κάναν φορτωτική. But more shit happens, ie. Accidents.)
 2. Από του χρόνου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής το Μαρόκο, η Αλγερία, η Τυνησία, η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Συρία, η Ιορδανία και γενικά όσοι πιστοί προσέλθετε.
 3. Από του χρόνου να αποκλειστούν όλες οι χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ. Να εξαιρεθεί η Ουκρανία μόνο εάν συμφωνήσει να στέλνει κάθε χρόνο την Άνι.
 4. Από του χρόνου να αποκλειστεί η Ρωσία. Ότι παπαριά και να στείλει πάντα είναι φαβορί και αυτό χαλά τις ισορροπίες. Φέτος ανακάλυψε ότι το μυστικό για την πρώτη θέση είναι να προσθέσει στην παπαριά έναν παγκόσμιο πρωταθλητή του πάγου. Επειδή απ’αυτούς κι απ’αυτές κατέχει εκατομμύρια, εκφράζονται φόβοι πως δεν θα ξαναδεί καμία άλλη χώρα την πρωτιά στον αιώνα τον άπαντα.
 5. Αν δεν γίνει ένα εκ των άνωθεν, από του χρόνου όλες οι χώρες εκτός ανατολικού μπλοκ να αρνηθούν να συμμετάσχουν. Ξέρω πως θα’ναι μέγας άθλος για Ελλάδα και Κύπρο να απαρνηθούν συνειδητά μια τέτοια συμμετοχή, όμως το ελληνικό έθνος στα δύσκολα φαίνεται!

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά να, αν δεν ήταν όλοι αυτοί οι ρωσσοαπόγονοι, το Καλομοιράκι θα ξανάφερνε την Γιουροβίζιον στην Ελλάδα! Και όλο και κάποιον παίδαρο (βλ. Ρουβά) θα ξαναβάζανε να παρουσιάσει. Και θα ερχότανε και σαν guest star ο Θοδωράκης (Μπρέκοβιτς και μαλακίες). Από την άλλη καλύτερα που δεν κέρδισε γιατί θα μας να πρήζανε όλο το καλοκαίρι στα clubs, cafes, bars κτλ με το Secret Combination. Τώρα που δεν κέρδισε το τραγούδι, υπάρχει πια λόγος να τον κρατάνε μυστικό (τον συνδυασμό); Δεν μας τον λένε γιατί θα με φάει η περιέργεια;

Είμαι τόσο απογοητευμένη από την φετινή κατάληξη που ούτε τις πέντε αυτόματες φιναλίστ (Μ. Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Σερβία) δεν έχω κουράγιο να σχολιάσω. Άσε που έπεσα εντελώς έξω στις προβλέψεις μου. Θα μου πεις, αν ακολουθούνταν τα δικά μου γούστα, η Γιουροβίζιον θα ήταν κάτι το αξιοθαύμαστο, το μοναδικό, το ανεπανάληπτο, το φαντασμαγορικό, από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά δεν ακολουθούνται.

Μετά την φετινή ψυχρολουσία σκέφτομαι σοβαρά να παραιτηθώ από την ετήσια ανταπόκριση του θεσμού αυτού. Επίσης σκέφτομαι να γίνω τραγουδίστρια στην Χονολουλού και να φοράω πολύχρωμα κολιέ και λουλούδια στο κεφάλι, αλλά δεν θα το κάνω.

Advertisements
5 Comments leave one →
 1. 27/05/2008 12:17

  Γιατρέ, μα τι μελέτη/ανταπόκριση είναι αυτή. Σωστή ψυχανάλυση!
  Του χρόνου να μήν πάμε, να τους σνομπάρουμε τους αχρείους και να τραγουδούμε μόνοι μας και όπου θέλουμε. Τον δικό μας τον ζορνέ όπως θέλουμε τον παίζουμε.

 2. 27/05/2008 22:11

  Κακομούτσουνε οι Κυπραίοι πάνε πολλά χρόνια που αφήσαν τον ζορνέ και παίζουν με… άλλα όργανα :).

  Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τις ακροαματικότητες των καναλιών που μετέδωσαν τον διαγωνισμό στις διάφορες χώρες. Πιστεύω το ΡΙΚ θα είναι ανάμεσα στα πρώτα.

 3. 28/05/2008 11:07

  Λάλε ότι θέλεις για την πορτογαλλέζα πασιά! 🙂 Ζηλέφκεις!!!!
  Εμένα όχι μόνο μου άρεσε το τραγούδι και η φωνή της, αλλά σήκωσα και το τηλέφωνο και την ψήφισα από πάνω!
  Μακάρι να πηγαίνουν τέτοια τραγούδια πιο συχνά!

  Κατά τα άλλα, άσε τα περί ανατολικού μπλοκ… είναι όλα δικαιολογίες. Άμα η Ισπανία πάει με χαππομένους, η Αγγλία νομίζει ότι εν καρναβάλια που πάει, η Γαλλία απλά πάει για να πει ότι επίεν, η Γερμανία πάει με 4 μπάρμπι, Η Σουηδία πάει με σέξυ-ζόμπι, το Βέλγιο πάει σαν παιδική χαρά και η Ιρλανδία πάει ντυμένη στιφάδο, ε, λογικό είναι να πατώσουν.

  Η Ελλάδα ψηφίστηκε από όλες σχεδόν τις χώρες (απορώ ακόμα γιατί…) που αν μη τι άλλο αποδικνύει ότι άμα το τραγούδι που στέλλεις αρέσει στον κόσμο, θα το ψηφίσει.

  Και μια άλλη σημείωση: η Τουρκία ψήφισε την Κύπρο στον ημιτελικό, 4 βαθμούς.

 4. 28/05/2008 20:32

  Επί τέλους κατάφερα να μπω στα σχόλια μου!!! (Κύριε ελέησον πιον με τούντο wordpress)

  Κύριε Μπανανόφυλε δεν είναι καθόλου δικαιολογίες αυτά περί ανατολικού μπλοκ!! Αυτό αποδεικνύεται από το ότι, 6 από τις 10 πρώτες χώρες στην τελική κατάταξη ανήκουν στο μπλοκ, δηλαδή το 60%, ενώ συνολικά απαριθμούσαν μόλις το 44% (11 στις 25). Αυτό δεν έγινε επειδή στείλανε καλύτερα τραγούδια από τις υπόλοιπες. Αντικειμενικά δηλαδή (βάση του υποκειμενικού μου γούστου).

  Η Ελλάδα μπορεί να μην έστειλε το καλύτερο τραγούδι έβερ, όμως στους τυφλούς…. βασιλεύει ο μονόφθαλμος!

  ΥΓ. Είδες τι κάνει η επαναπροσέγγιση; ;)

Trackbacks

 1. Δύο Χρόνια Προσφοράς και Ζήτησης « Dr. Ψωναρα’s Corner

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: