Skip to content

Γιουροβίζιον 2008 – 2ος Ημιτελικός

23/05/2008

Παρακολουθήσαμε όλο αγωνία (NOT) τον 2ο ημιτελικό της Γιουροβίζιον.

Γενικά Σχόλια

Α. Η σκηνοθεσία ήταν καλύτερη, το οποίο μπορεί να σημαίνει ένα εκ των τριών πάρα κάτω:

1. Απείλησαν τον προχθεσινό σκηνοθέτη πως θα τον απολύσουν αν δεν κόψει την κόκα.

2. Ο προχθεσινός σκηνοθέτης έκοψε την κόκα από μόνος του.

3. Απολύσαν τον προχθεσινό σκηνοθέτη και πήραν άλλον που δεν παίρνει κόκα.

Β. Ακούστηκαν πολύ καλύτερα τραγούδια εν συγκρίσει με τον 1ο ημιτελικό.

Γ. Ακούστηκαν και πολύ μεγαλύτερες παπαριές εν συγκρίσει με τον 1ο ημιτελικό.

Δ. Η ψηφοφορία ήταν πολύ άδικη και όχι (μόνο) εις βάρος της Κύπρου. Εφόσον πέρασαν τραγούδια σαν αυτό της Αλβανίας, της Λετονιάς και της Πορτογαλίας, θα έπρεπε να είχε περάσει και αυτό της Βουλγαρίας.

Ε. Καταντήσαν αηδία όλα τα πάρα κάτω:

1. Ασημί ρούχα. Εγώ επειδή δεν έχω, σήμερα τυλίχτηκα το αλουμινόχαρτο.

2. Μπαλάντα και ξερό ψωμί. Ελπίζω φέτος να κερδίσει καμιά ροκιά τουλάχιστον του χρόνου αντί να νανουριζόμαστε, να κάνουμε head banging.

3. Metrosexual άντρες. Τα εφαρμοστά παντελόνια, οι κοντές μπλουζίτσες, τα βγαλμένα φρύδια, η περιποιημένη φράντζα σε «άντρα» προσωπικά μου προκαλούν μεγαλύτερη αναγούλα παρά ο προχθεσινός σκηνοθέτης!

4. Ποσότητα ρουχισμού. Κάθε χρόνο και μικρότερη. Κάποιος να σβήσει την θέρμανση διότι οι κορούδες πυρώνουν.

Συγκεκριμένα Σχόλια

Τα τραγούδια που περάσαν στον τελικό είναι αυτά που έχουν αστεράκι.

 1. ICELAND – Euroband – This is My Life *

Ένα από τα πιο φλώρικα trance κομμάτια ever. Το ότι πέρασε στον τελικό αποδεικνύει πόσο άδικος ήταν πέρσι ο ημιτελικός στον οποίο κόπηκε η Ευριδίκη (που πρώτη φορά στην ιστορία της λάμβανε μέρος στον διαγωνισμό με τραγούδι που άξιζε τον κόπο – έστω και στα γαλλικά).

2. SWEDEN – Charlotte Perrelli – Hero *

Ήταν πολύ scary το θέαμα στην αρχή του τραγουδιού. Η Charlotte εμφανίζεται με γκρίζο δέρμα. Αυτό σε συνδιασμό με το ασημί της φόρεμα σε κόνσεπτ βροχής και την σκατόφατσα της, μπορούν άνετα να προκαλέσουν εφιάλτες. Μετά από λίγο αλλάζει ο φωτισμός και η Charlotte αποκτά το χρώμα φυσιολογικού ανθρώπου. Τόσες ωραίες Σουηδέζες, ίshια το στοιshειόν του λάκκου (από τον λαιμό και πάνω) εστείλαν. Το τραγούδι (μια μετριότης), είναι ένα από τα καλύτερα που ακουστήκαν φέτος. Με άλλα λόγια, να την βράσω φέτος την Γιουροβίζιον.

3. TURKEY Mor ve Ötesi – Deli *

Τουρκική ροκιά. No τσιφτετέλ φέτος. Ο τραγουδιστής είναι ίσως ο ωραιότερος άντρας που εμφανίστηκε φέτος στον διαγωνισμό. Με άλλα λόγια, πολύ στεγνό το μαγαζί. Κατά τ’άλλα, τι σόι ροκάς είσαι; Το φρύδι σου και το ντύσιμο σου είναι πιο περιποιημένο από το δικό μου! Προτείνω τουλάχιστον να το γυρίσεις στο Emo αν θες να έχεις κάποια υπόσταση.

4. UKRAINE – Ani Lorak – Shady Lady *

Smoking hot!!! Ani μου για σένα γίνομαι λεσβία!!!

Επί τέλους να και ένα τραγούδι που προσθέτει το Vision στο Eurovision. Δεν μιλάω μόνο για την πιο σέξι γκόμενα που είδα τα τελευταία χρόνια, μιλάω για ολόκληρη την σκηνική παρουσία. Δεν είναι τυχαίο πως η χορογραφία είναι του Φωκά Ευαγγελινού. Κάποιος έπρεπε να εκμεταλλευτεί και φέτος το ταλέντο του. Ιδίως η ιστορία με τις σκοτεινές ντουλάπες που άναβαν τα φώτα και έβλεπες τα γκομενάκια να κάνουν τις φιγούρες τους στην αρχή, ήταν όλα τα λεφτά! Παρακολουθήστε (και μην ξεχνάτε να αναπνέετε):

Πω, πω, πω, αναστατώθηκα νυχτιάτικα!

5. LITHUANIAJeronimas Milius – Nomads in the Night

Να και ο πιο αδηκιμένος τραγουδιστής! Εν κανεί που το τραγούδι του είναι για τα σκουπίδια, εν κανεί που ο ίδιος είναι χάλιας, εν κανεί που έχει το πιο χάλια ντύσιμο (δερμάτινο κολάν, άσπρο αέρινο πουκάμισο), εν κανεί που έχει χοντροφωνάρα, εμφανίζεται κι από πάνω αμέσως μετά την Άνι.

Άτε φιλούιν μου, σκάσε, μεταβολή και σπίτι σου.

6. ALBANIA – Olta Boka – Zemrën E Lamë Peng *

Το ότι πέρασε αυτό το αδιάφορο τραγούδι, το οποίο τραγουδά μια αδιάφορη γκόμενα με αδιάφορη φωνή, η οποία φοράει μια κάπα (superhero) και έχει την (αγύμναστη) κοιλιά της σε κοινή θέα, σηκώνει μήνυση και αποχή από τους δέκτες σας.

Σε αυτό το σημείο της τηλεθέασης η υποφαινόμενη φώναζε αλαλιασμένη «ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!! ΣΚΑΣΤΕΕΕΕ!!!!». Οι μπαλάντες της Γιουροβίζιον αντί να με ηρεμούν με εκνευρίζουν. Σόρρυ.

7. SWITZERLANDPaolo Meneguzzi – Era Stupendo

Ο Ελβετός ακολουθεί το παράδειγμα της Κύπριας Ευριδίκης που τραγούδησε πέρσι στα γαλλικά, και τραγουδά στα Ιταλικά. Παρακαλώ να κοπεί. Ευχαριστώ.

Οι γκόμενες που συνοδεύουν τον κλαμένο Ιταλομιλούμενο μετροσέξουαλ τραγουδιστή, προτού εμφανιστούν στη σκηνή, στάθηκαν σειρά και βάλαν τα βρεγμένα δάχτυλα τους μέσα σε μια πρίζα, γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να πετύχει η κόμμωση.

Άσχετο, αλλά η κοκκινομάλλα δεν μοιάζει λίγο στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου; Μπρρρ!

Αχ, επί τέλους τέλειωσε κι αυτό. Τι; Gracie?? Ciao?? Μας έπεισες! Το’χεις το Ιταλικό και είσαι και Stupendo!

8. CZECH REPUBLICTereza Kerndlová – Have Some Fun

Κάποιος με υπομονή (όχι εγώ δηλαδή) να εξηγήσει στους Τσέχους πως άλλο Γιουροβίζιον, και άλλο τσόντα.

Και επί τέλους με αυτό το ασημί! Λουλουπίζουν τα ματούθκια μου!

Το τραγούδι ξεκινώντας θυμίζει κάτι σε αραβικό, μετά εμφανίζεται ένας Dj, και καταλήγει pop με αγγλικό (ο θεός να τον κάνει) στοίχο. Που τα μούνναρα στα πούτταρα.

Η φίλτατη Τερέζα ήταν τόσο παράφωνη που αναγκάστηκα να καθαρίσω τα αυτιά μου για να σιγουρευτώ πως ακούω καλά. Ειδικά στο ρεφρέν ακουγόταν σαν το κασετόφωνο που μασά την κασέτα.

9. BELARUS – Ruslan Alehno – Hasta La Vista

Hasta La Vista,

Baby

I’m gonna miss you,

Maybe.

Ίντα maybe τζαι πελλάρες ολάν?? Για να μου γράψεις τραγούδι ΣΙΟΥΡΑ εννά με πεθυμήσεις και ασ’τα αυτά!

Fuckin’ metrosexual.

10. LATVIA – Pirates of the Sea – Wolves of the Sea *

Εshιέ….βερεβε νανάβαραβαστρον τζαι βερεβέ μιτσίν.

Ο λόγος που τραγουδώ το εσιέβερεβε είναι για να μεν πω “εshιέξιξι, πως στο γαμοshιστάν επεράσαν τούτοι;”.

Επηρεασμένοι λοιπόν οι Λετονοί από τους Πειρατές της Καραϊβικής, είπαν να ξεφτυλίσουν όσο πιο πολύ γίνεται τον θεσμό της Γιουροβίζιον και τοιουτοτρόπως περάσανε στον τελικό. Τα είδαμε όλα.

11. CROATIAKraljevi Ulice & 75 Cents – Romanca *

Έτσι για αλλαγή, ένα πολύ συμπαθητικό τραγουδάκι σε ρυθμό ταγκό, με guest star έναν παππούλη (μάλλον ο 75 σεντς).

Η απορία μου είναι μία: Δεν φοβηθήκαν μην κορτώσει νούρο ο παππούλης μέχρι τον διαγωνισμό και χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής; Ή ακόμα, δεν φοβηθήκαν μην αντέξει και πάνω στη σκηνή τα τινάξει από την συγκίνηση;

Σε κάποιο σημείο ο παππούλης τα παίρνει και μας κουνάει την μαγκούρα. Φοβάμαι μην του ανέβει η πίεση και πάθει κανένα εγκεφαλικό!

Πάντως είναι ο παππούς για όλες τις δουλειές: Τραγουδάει, φωνάζει, δέρνει, και άμα λάχει κάνει και scratching! Yo, ma gramps!

12. BULGARIADeep Zone & Balthazar – DJ, Take Me Away

Ακόμα κλαίω (τρόπος του λέγειν) που δεν πέρασε αυτό το τραγούδι. Electroreggae μουσική με break dancer (διαχρονικός χορός) και μια τραγουδίστρια, που μπορεί να είχε βάλει το repeat στον ένα και μοναδικό στοίχο του τραγουδιού, όμως τουλάχιστον φορούσε κόκκινο (και όχι ασημί) φόρεμα και κόκκινες ζαρτιέρες. Ου λα λα!

13. DENMARKSimon Mathew – All Night Long *

Άλλο ένα χαριτωμένο τραγουδάκι, και έχουν επισήμως περάσει και οι πέντε σκανδιναβικές χώρες. Εκεί που θέλαμε να αποφύγουμε την κλίκα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, μας την φέρανε οι Σκανδιναβοί. Άντε και του χρόνου στη Στοκχόλμη (ή σε οποιαδήποτε άλλη εκτός Ρέυκιαβικ. I’ll be there)!

14. GEORGIA – Diana Gurtskaya – Peace Will Come *

Κατ’αρχήν πούλλα μου, από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.

Το πρόβλημα είναι πως ο θεός μάλλον δεν θα καταλάβει τι σημαίνει «πις βιλ καμ» και μπορεί να νομίσει πως εννοείς «piss will come» ή «peace will cum» ή «piss vil cum» ή κάτι παρεμφερές. Μπορεί να σε παρεξηγήσει πως είσαι βρομισμένη και να μας πελλάνει στους πολέμους πας την πίκκα.

Τα γυαλιά που φοράς για την τύφλωση μοιάζουν με φιμέ goggles της πισίνας. Επίσης αν μπορούσες να δεις τι σου φορέσανε θα παρακαλούσες να ήσουν τυφλή.

(Το ρατσιστικό θα ήταν να ‘πρόσεχα’ τα λόγια μου ακριβώς λόγω του ότι η τραγουδίστρια είναι – δυστυχώς – τυφλή. Το ότι αυτό το τραγούδι πέρασε στον τελικό ίσως να έχει να κάνει με αυτόν τον ‘ρατσισμό’. Μην μπεις στον κόπο να μου μιλήσεις για political correctness, δεν είμαστε στην Αμερική. Okay nigga?)

15. HUNGARYCsézy – Candlelight

Ελάτε να κοιμηθούμε, στο φως των κεριών. Το μόνο που αξίζει από αυτό το τραγούδι είναι το video clip του. Πολύ ατμοσφαιρικό και πρωτότυπο. Check it out.

Μισό τραγούδι στα αγγλικά και μισό στα ουγγρικά. Στην πιο απαίσια γλώσσα του κόσμου. Μάνα μου ρε, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο την επεθύμησα. Εγώ kösszönöm szépen!

16. MALTA – Morena – Vodka

Ήρθε επισήμως η ώρα του ζουρλομανδύα. Και πολύ άργησε. Η τραγουδίστρια χτυπιόταν ασύστολα φωνάζοντας: «Nastarovia! Vodka!». What the fuck? Κάπου εδώ με έπιασε το σπαστικό γέλιο και δεν μπορούσα η καημένη να σταματήσω μέχρι που σχεδόν με πήρανε τα κλάματα. Βασικά η Γιουροβίζιον φέτος είναι κατάλληλη για να προσδιορίσεις ποιό ακριβώς είναι το όριο που ο καθείς μας παθαίνει νευρικό κλωνισμό. Το δικό μου ήταν το τραγούδι αριθμός 16 του 2ου ημιτελικού. Τα χάπια μου!!

17. CYPRUS – Evdokia Kadi – Femme Fatale

Για ένα λόγο χαίρομαι που το τραγούδι της πατρίδας ήταν στα ελληνικά: Γιατί οι ξένοι δεν μπορούν να καταλάβουν τον πιο ηλίθιο στοίχο όλων των εποχών. Ακούνε το μπαγλαμαδάκι (που μετά μετατρέπεται σε ακορντεόν και ηλεκτρική κιθάρα – νομίζω) και κάνουν υπομονή να τελειώσει. Γιατί ακόμα και έτσι φαντάζομαι πως είναι απαράδεκτο σαν άκουσμα. Αν αφήναν το μπαγλαμαδάκι να παίζει και πέρα από την εισαγωγή, και αν η Ευδοκία αντί για σορτσάκι φορούσε κανένα βρακάκι κάτω από το απαράδεκτο της ‘φόρεμα’, μπορεί και να περνούσαμε στον τελικό.

Η Ευδοκία κατά τη γνώμη μου έχει πολύ καλή φωνή, αλλά στο live την κατέβαλε το άγχος και την πλήρωσε η ερμηνεία της. Απόδειξη η τεραστίων διαστάσεων παραφωνία στο κλείσιμο του τραγουδιού.

Επειδή όμως είμαι φαν του ρητού «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει», ψήφησα επανειλημμένα την πατρίδα και αληθινά έλπιζα να περάσει. Εδώ περάσανε εμετοί και διάρροιες. Η δικιά μας εντερική λοίμωξη γιατί να μην περάσει;

18. F.Y.R. MACEDONIA – Tamara, Vrčak & Adrijan – Let me Love You

Παρ’ότι οι Φυρμακεδονίτες είναι οι νέοι εχθροί του έθνους, το τραγούδι τους ήταν συμπαθητικό για τα γούστα μου. Nuff said.

19. PORTUGALVânia Fernandes – Senhora Do Mar (Negras Águas)

Ωχ! Μια χοντρή τραγουδίστρια! Που τραγουδάει μπαλάντα. Με τέσσερα χοτ άτομα να της κάνουν φωνητικά.

Η πλήρως αποτυχημένη προσπάθεια της Πορτογαλίας να αντιγράψει την περσινή συμμετοχή της Σερβίας, ανταμείφθηκε με μια θέση στον τελικό.

Έεεεεεελεος!!!

Πρόγνωση για τον Tελικό

Παίζεται μεταξύ Αζερμπαϊζάν, Αρμενίας, Σουηδίας και φυσικά Ουκρανίας.

May the least bad song win.

7 Comments leave one →
 1. Ahaparos permalink
  24/05/2008 03:05

  Stin souidia (pou kseroun pou politismo) asholounte me tounti korifea provoli mousikou politismou?
  Btw otan ehalase to programma tou “Enallaks” sti Lefkosia kai en epiena pleon ,akousa oti etragoudouse touti i evdokia tziame.Mallon en prepi na itan simpromatiko…
  I tragoudistria pou epiramen eshi tosi shesi me tin mousiki oso en & to epipdedo tis eurovision
  (elpizo osi to dviavasoun na to theoroun psilo na men fano kakos :P)

 2. 24/05/2008 12:13

  Στη Σουηδία believe it or not έχουν αφηνιάσει με την Γιουροβίζιον. Απόψε αναμένεται να πέσει νέκρα στην χώρα κατά τη διάρκεια του τρίωρου που θα προβάλλεται ο τελικός γιατί η Charlotte τους είναι ένα από τα φαβορί.

  Είπαμε… είναι τρελοί οι Σουηδοί!

 3. asxeti permalink
  24/05/2008 13:33

  na sai kala me ekames k gelasa 🙂 kaliteri perigrafi den ginotan! diafwnw ligo gia tin euridiki dld itan gia klamata persi alla s ola ta alla mazi sou!

 4. 24/05/2008 20:39

  Αχ Ψωνάρα μου,
  δεν πέρασε η εντερική λοίμωξη μας!! Δεν πειράζει. Σκασίλα μας. Πέρασε η ουρολοίμωξη της Ελλάδας. Καλά έκανα τη διάγνωση;; Χα χα χα!

 5. 24/05/2008 21:41

  @Ευδοκία: “Τι ζήλεψες, τι τα ‘θελες τα ένδοξα Παρίσια;”

  ή…

  “Εσύ στην τέχνη σου και ‘μεις Υποκουλτούρα, ύποκουλτούρα, ύποκουλτούρα, ύποκουλτούρα”.

  @Ψυχία
  Μα να παίζω την Καλομοίρα “πλασέ” (πρώτες 3 θέσεις) τζιαι να μου χαλά “που μιας αρκής” το κουπόνι η Ελλάδα στο φιλικό με την Ουγγαρία; Ουααααααααααα

 6. liberatedboy permalink
  19/06/2008 20:08

  nomizw oloi ixamen tis idies apopseis gia ta songs.. egw toulaxistw simfwnw mazi sou.. ithela na perasei i kalomoira alla nomizw katavathos ennoousa go anni!!! :p theara i kopella.. (gia na min pw tin alli le3i p 3ekina po ‘m-‘ kai teliwneis ‘-ounnara’ :p )

  oso afora ti kypro.. auta.. =]

Trackbacks

 1. Δύο Χρόνια Προσφοράς και Ζήτησης « Dr. Ψωναρα’s Corner

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: