Skip to content

Μίλα μου

17/04/2008

Άννα μου… Άννα μου έμαθα πως μάλλον θα πεθάνεις!!

Παρ’όλη την λατρεία σου προς τον Θεό, τι σου’μελλε να πάθεις! Είσαι όμορφη Άννα μου, πολλά, τζαι ερωτεύτηκεν σε ο ξεδιάντροπος. Και τώρα θα σε πάρει κοντά του και θα λυτρωθείς (κι εμείς μαζί σου).

Τόσα και τόσα υπέφερες Άννα μου.

Όταν ήσουν φοιτήτρια έκανες ένα παιδί, ένα κορίτσι, με τον μεγάλο σου έρωτα, μα δεν γινόταν να μείνετε μαζί έτσι το μεγάλωσες μόνη σου.

Μετά στάθηκες τυχερή στην ατυχία σου και βρήκες έναν καλόν άνθρωπο, (όχι και τόσο του Θεού αυτός αλλά δεν πειράζει), να αναγνωρίσει το μπάσταρδο σου και να σε πάρει, με παπά και με καμπάρι.

Όλα φαίνονται πως στρώνουν, ο γάμος σου κοντεύει, και η ευτυχία της οικογένειας κορυφώνεται όταν και η αδερφή σου (που ούτε αυτή είναι του Θεού) είναι έγκυος, από τον αρραβωνιαστικό της.

Τον οποίο εσύ δεν έχεις γνωρίσει. Η αδερφή σου τον γνώρισε στην Αθήνα και γκαστρώθηκε γρήγορα. Σχεδόν όσο γρήγορα γκαστρώθηκες εσύ που είσαι και του Θεού.

Πλησιάζει η μέρα του γάμου σου, και έρχεται φυσικά, άλλο ένα καταστροφικό γεγονός να σε κατατροπώσει! Δεν το περίμενες ποτέ αυτό! Άλλη μια μαχαιριά. Μέσα από 2.5 εκατομμύρια άντρες στην Αθήνα η αδερφή σου πήγε και αρραβωνιάστηκε, όχι, όχι, ναι, ναι, τον Μεγάλο σου Έρωτα.

Αυτός δεν μπόρεσε να κάνει τη συσχέτιση γιατί έχετε διαφορετικό επίθετο με την αδερφή σου. Και επίσης γιατί δεν έτυχε να συζητήσουν ποτέ για την οικογένειά σας.

Τόσο γαμάτη οικογένεια και δεν την έφερε μια φορά η κουβέντα; Κι εγώ απορώ.

Συνεπώς ο αρραβωνιαστικός της αδερφής σου είναι ο πατέρας του παιδιού σου.

Και συνεπώς η κόρη σου θα είναι ετεροθαλής αδερφή και ξαδέλφη με τον γιο της αδερφής σου.

(γιατί δεν γινόταν πιο πολύπλοκο απ’αυτό)

Οϊμέ!

Κανείς άλλος δεν το γνωρίζει. Μόνο εσύ, αυτός, και το Κοκούι, που πίνει τα ούτσιαλι του επειδή έχει πέσει στον έρωτά σου μα εσύ δεν τον θέλεις. Βρωμάει αλκοόλ και νεκατσιάς. Είναι το μεγάλο μυστικό των τριών σας και έτσι έπρεπε να μείνει.

Στο μεταξύ το μαθαίνει ο άντρας που θα παντρευτείς, αλλά δε σου το λέει.

Το Κοκούι κρατάει στα χέρια του την μία και μοναδική αποδεικτική φωτογραφία, που απεικονίζει εσένα Άννα μου μαζί με την Μεγάλο σου Έρωτα τον καιρόν εκείνον, που προηγουμένως έχει σχιστεί σε 6 κομμάτια (αυτό τώρα, πως γίνεται;) και έχει επανασυναρμολογηθεί με spit fix.

Μέχρι που το Κοκούι μες τα κομμάτια του αποφασίζει πως πρέπει να τρέξει στο γάμο σου, πρέπει να προλάβει, να το φωνάξει πόσο πολύ σε αγαπά, πριν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας.

Μας απάγγειλε και Καββαδία λόγω της περίστασης. Λίγο ήθελα να κλάψω.

Εμφανίζεται λοιπόν χτιτζιάρης στον γάμο, πάει να το φωνάξει, πέφτεις εσύ φαρδιά πλατιά στο πάτωμα. Λιποθύμησε η πρωταγωνίστρια (και νύφη), που θα στραφούν οι κάμερες; Οπότε και πάλι του κλέβεις τη σκηνή (και αναγκάζεται να απαγγέλλει Καββαδία όταν είναι μόνος του).

Αναβάλλεται (ακυρώνεται) ο γάμος σου Άννα μου και συ νοσηλεύεσαι στο Μακάριο Νοσοκομείο με υπερκόπωση. Και εκεί που είσαι έτοιμη να πάρεις το εξιτήριο και όλα φαίνονται ήρεμα, μπαίνει ο πατέρας σου στον θάλαμο όπου νοσηλεύεσαι (χάθηκε κι αυτός να περιμένει να πας σπίτι, ή κάπου πιο private τέλος πάντων) και χωρίς να πει κουβέντα, δείχνει σε σένα και στην αδερφή σου που σου κάνει παρέα, το τεκμήριο…! Την φωτογραφία! Ποιός του την σφύριξε του πατέρα…; Ο χαφιές, το Κοκούι μάνα μου.

Η αδερφή σου καθώς είναι πανέξυπνη κάνει τον συνειρμό σε δευτερόλεπτα: Ο πατέρας του παιδιού της είναι ο πατέρας του παιδιού σου και εσύ είσαι η αδερφή της και αυτή είναι η μεγαλύτερη αθώα αλλαξοκωλιά ever.

Τρέχει να ξεφύγει από το ρεζιλλίκκι, ξυπόλυτη (γιατί είχε προηγουμένως βγάλει τα παπούτσια της για να ξεκουραστεί (ωραίο touch)), πίσω της εσύ Άννα μου, τρέχει μες τον δρόμο, μένεις στο πεζοδρόμιο εσύ, και στέκει με ανοιχτά χέρια και πόδια απέναντι από ένα όχημα που κοντεύει γρήγορα και όπως φαίνεται θα την κάνει κιμά.

ΌΟΟΟΟΧΙ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ, ΜΗ! ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!

Σ’αυτή τη φάση αντιλαμβάνεσαι πως για να επιβιώσει αυτή η μαρτυρική οικογένεια, και για να κλείσει ιδανικά αυτή η μαρτυρική σειρά, πρέπει κάποια από τις 2 αδερφές να πεθάνει.

Εμείς λέμε να πεθάνει preferably η αδερφή σου Άννα μου (γιατί ένι ξέρουμε ούτε το όνομα της τζαι πως θα την φωνάζουμε;), γιατί άμα πεθάνει τζείνη, θα πεθάνει και το εν δυνάμει μωρό της, κι εσύ τότε θα μπορέσεις να χωρίσεις τον άντρα που θα αναγνώριζε την κόρη σου, και να παντρευτείς τον πατέρα της κόρης σου και (σχεδόν) χήρο της αδερφής σου. Και θα ζούσατε εσείς καλά κι εμείς (σαφώς) καλύτερα.

Ο συγγραφέας όμως έχει άλλη άποψη και αποφασίζει να σκοτώσει εσένα. Εσένα Άννα μου!!! (έτσι λένε οι φήμες)

Εσύ, η πρωταγωνίστρια πεθαίνεις από καρκίνο.

Πάντως είναι καλή ιδέα ο καρκίνος. ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ. Θα μου πεις νευρολογικές και άλλες χρόνιες ασθένειες τις εξάντλησε στους υπόλοιπους γκαβούς χαρακτήρες ο συγγραφέας.

Κι άλλη συμφορά λοιπόν. Δεν σε φτάναν όλα τ’άλλα, δε σε φτάνει που θα πεθάνεις, θα αργοπεθάνεις κι από πάνω. Δεν γίνεται να φας μια ΜΠΑΜ με το αυτοκίνητο (καλή ώρα σαν την αδερφή σου) και να ξεψυχήσεις εντός 24 ωρών για να ξεμπερδεύεις μια για πάντα από την μούντζα που κουβαλάς. Όχι. Ο Θεός δοκιμάζει την πίστη σου και φυσικά της τραγικής σου οικογένειας (με όλες τις έννοιες) για άλλη μια φορά.

Ευτυχώς που εν τζαι η γερόντισσα η Μπεμπεδέλη, ο ωραιότερος (και χρησιμότερος – γιατί μια μοναχή πάει με όλα) χαρακτήρας της σειράς, να μας καθησυχάζει και να μας δίνει δύναμη (μέσω του Θεού βεβαίως), παρ’όλο που εν βάλλει γλώσσα μέσα της άμαν αρκέψει. Τζαι ώσπου να τα πει… 5 μίλια, 10 ώρες. Οι πίκρες της ζωής βλέπεις (βεβαίως έχει κι αυτή Άννα μου, τι μόνο εσύ θα έχεις;)…. κάνουν αυτή δυσκίνητη και μένα δυσκοίλια.

Τουλάχιστον ο Μεγάλος σου Έρωτας και Αρραβωνιαστικός της αδερφής σου θα έχει να λέει πως κουτούπωσε και τις 2 αδερφές.

Κουράγιο Άννα μου!

Ούτε ο Θεός δε μας σώζει από τις έμπνευσεις σου Τσιάκκα μου!!

Advertisements
23 Comments leave one →
 1. maria permalink
  17/04/2008 21:28

  loipon fekkiou a!
  epellanan mas me touto to milas mas k ti monaxi k e8ela na to do alla en h3era ti ginetai
  tora pou o metanastasis epistrefei na paskasei epitelous na mporeso na to parakalou8iso aptoiti 3erontas KAI tin ploki! men sou po ena to fkalo print giati toses plirofories eni mporo na tes 8imoumai!

  kai pali fekkiouuu

 2. 17/04/2008 21:44

  Και καλά θα κάνεις γιατί είναι υψίστης σημασίας να θυμάσαι και να γνωρίζεις.

  Εγώ όσο δεν γνώριζα την υπόθεση, δεν κρατιόμουν να μην πυροβοληθώ στο στόμα. Τώρα που ξέρω (όσο που) κρατιέμαι. Είναι η δύναμη του Θεού βλέπεις που μεταφέρεται από τον δέκτη μου… με κάνει να αντέχω στις πιο αντίξοες συνθήκες.

 3. 18/04/2008 03:41

  Εν το πιστεύκω ότι παρακολουθείς τούντο “πράμα”….

 4. 18/04/2008 07:31

  Ρε τι χάνει ο άνθρωπος άμαν εν παρακολουθεί τηλεόραση!! Ήντα ώρα εν τούτο το Μίλα μου? Δεν ξέρω αν έσιει τόσο ενδιαφέρον ή εν ο τρόπος που τα περιγράφεις που το κάμνει αλλά τωρά Θέλω τζιαι εγώ να το θωρώ!:-Ρ

 5. melina permalink
  18/04/2008 15:10

  χαχα εκαμες του καλη διαφημιση παντως. Εννα διπλασιαστεί η θεαματικότητα που αυριο 😛

 6. 18/04/2008 16:04

  Γράφει το μεταγλωτισμένα ο Τσιάκκας?

 7. 18/04/2008 19:09

  Μα πόσο να πάει η τηλεθέαση??

  Στην πρώτη προβολή πιάνει 40% και στην επανάληψη αλλό 40!

  (παίζει πριν και μετά τις ειδήσεις)

  Ούτε οι μεταγλωττισμένοι δεν έχουν την φαντασία του Τσιάκκα αγαπητέ Έλατε.

 8. 19/04/2008 08:53

  Γιατρέ, Τα χάπια μου…!

 9. 19/04/2008 20:59

  Επειδή δεν ζω στην Κύπρο, αυτό που περιγράφεις είναι κάποιο σίριαλ;;;
  Όσο και αν φαίνεται παράδοξο και λαϊκίστικο, η ζωή δεν απέχει πολύ. Όλη μέρα στα ελληνικά δικαστήρια έχω αντιμετωπίσει παρόμοιες, ίσως και πιο περίπλοκες ιστορίες. Η μια μάλιστα αφορά δυό αδελφές Κύπριες που κάνανε παιδιά με τον ίδιο άντρα (ήταν ο άντρας της μιας από τις δύο). Όχι δεν αστειεύομαι. Η ζωή αντιγράφει τα σίριαλ ή το αντίστροφο.

 10. 20/04/2008 00:25

  Σήριαλ και μάλιστα δακρύβρεχτο.
  Κανείς δεν αντιλέγει πως ο Τσιάκκας τα βγάζει απ’τη ζωή (και όχι από τον κώλο του). 🙂

 11. 20/04/2008 07:46

  Ζωη σε λογου μας…

 12. anef_oriwn permalink
  20/04/2008 15:58

  Μπορεί όλ’ αυτά (τα Τσιάκκικα και όχι μόνο) να έχουν σχέση με τη ζωή και να αντανακλούν πτυχές και γεγονότα από τη ζωή, όμως δεν παύουν να παίζουν με το συναίσθημα του κόσμου, (να το φορτίζουν συναισθηματικά και χωρίς λόγο), να παρουσιάζουν τη ζωή των πρωταγωνιστών αποστασιοποιημένη από την κοινωνική τους διάσταση (που δουλεύουν και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους), να καλλιεργούν και να αναπαράγουν πρότυπα ξεπερασμένων εποχών (την έντονη θρησκευτικότητα και την ανάδειξη του μοναχικού βίου – ηρωική μορφή και πρότυπο η γερόντισσα).

  Έλεος πια!

  Και στο ίδιο κανάλι (στο Σίγμα δεν είναι;), έχουμε και την Τσιάκκικη “Βεντέτα”, αλλά και την άλλη την Οσία Ελίτα που της μιλάνε οι αγίες και αγίοι από τηλεφώνου …! Ιστορίες για αγ(ρ)ίους με δυο λόγια!

  Anef_Oriwn
  Κυριακή 20/4/2008 – 4:57 μ.μ.

 13. Negrita permalink
  25/04/2008 16:47

  Εσσιεις μεγάλη πλάκα ρε Ψυχία. Στην αρχή νόμιζα ότι μιλούσες για γνωστή σου και σιγά σιγά φρίκαρα. Ελεα δεν είναι δυνατόν, περιπαίζει μας. Εχρειαστηκε να φτασω στα μισα του κειμενου για να χαμογελασω και να πω, α, μεξικανικη σαπουνοπερα! Ελα που εφκηκεν Κυπριακη!?
  Ειδες, όι Ευρωπαιοι, Αμερικανοι εγιναμεν τζιαι εμεις. Αντι να χανεις το χρονο σου να βλεπεις τεθκιες παπαριές, δεν ερχεσαι Λευκωσια να πιουμε κανα καφεν στα στεκια τα παλια? RSVP 🙂
  Καλο τριημερο (δεν θα αναφερθω σε αναστασεις, να με συγχωρεσεις)!

 14. κι αγνάντευε... permalink
  25/04/2008 17:41

  Πολλά ωραία πέρίληψη! Να τη δείξω σε κάτι γνωστούς μου που παρακολουθούν τη σειρά μανιωδώς, μπας και ξεκολλήσoυν! 😀

 15. 26/04/2008 21:45

  Άνευ, ο Τσιάκκας είναι ο εθνικός μας σεναριογράφος τζαι λλίες κουβέντες!

  Νεγρίτα, και η Νανάδα μου το ίδιο νόμιζε και προσπαθούσε να καταλάβει ποια είναι η Άννα κι αν την ξέρει. 🙂

  Κι αγνάντευε, κακή ιδέα. Εγώ μόνο μετά που άκουσα την περίληψη ήθελα να δω την σειρά. Κινεί την περιέργεια. Δοκίμασ’το και πες μου.

 16. cassie permalink
  30/04/2008 09:52

  epeidi eimai foititria kai den mporw na tin blepw yparxei kanena site pou tin anebazei? en kai toutos enas tropos na perna i wra(giati pou dkievasma…asto) :p

 17. Ειρήνη permalink
  17/05/2008 12:07

  Re paidia sas diafevgei fainetai pws to Mila mou vasizetai se pragmatiki istoria!
  Prin kamia 20etia stin eley8erh perioxh Ammoxwstou!!

  Vevaia auto de simainei pws to parakolo8w anellipws kiolas..Kanei ka8esai na deis ena ergo kai pianei se psyxoplakwma , kai provlhma na men exeis , apoktas..

  Omws , na omologhsw pws me entypwsiase to pws parousiazetai h sxesh ths prwtwgwnistrias me to 8eo. Auto mono.

  Alla apo thn allh ayto den mporei na parousiastei auto to pragma mesa apo ena sirial , alla mesa apo ti zwh.

  Dinei ta mhnymata tou omws o Tsiakas kalh prospa8eia…

 18. muji permalink
  25/05/2008 15:43

  “tounto prama”gia esas tus di8en p k kala den t parakolu8ite egine aformi sizitisis kai ap oti vlepw uk oliga ta sxolia… k sta ali8kia afu merikus apo esas den sas endiaferei k vriskete senario adiaforo gt ti8ete 8ema sxoliasmu???

 19. 25/05/2008 17:40

  Διότι είμαστε μικροπρεπείς και κουτσομπόληδες 🙂

 20. κοριτσι permalink
  09/06/2008 14:40

  paidia, arketa, mou aresei pou lete oti den parakoloutheitai kai katheste kai sxoliazete…… ego paradexoume pote den vlepo tv alla otan mia mera to evlepe mia fili afosiothika kai eida to mila mou, apo tote anoigo tin tv gia na do to sigkekrimeno sirial gt pisteuo o tsiakkas meletaei kala ta pragmata kai eidika me tin thriskeia ligoi ta pisteuoun auta kai ta minimata gia ton theo poli sosta ta stelenei kai mpravo tou anthropou pou se kipriaki seira ta katafere gt eimaste poli piso se ola mas se auton ton topo!!!!mpravo tou!!!

 21. Ελένη permalink
  31/10/2008 20:19

  Τι θα γίνει τελικά με το μίλα μου, θα πεθάνει η Αννα ή όχι?

 22. 04/11/2008 19:33

  anna mou eise 8ea

 23. 04/11/2008 19:35

  Aννα μην ανησιχείς

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: