Skip to content

Το Φιλί της Ζωής

24/12/2007

Από τον καιρό που εγκαταστάθηκα στα πάτρια εδάφη, πάνε τώρα 5 μήνες γεμάτοι, έπιασα τον εαυτό μου να κάνει συγκρίσεις μεταξύ της κοινωνίας της Κύπρου, της παλιάς και γνώριμης σε νέο βερσιόν, και της κοινωνίας της Βουδαπέστης (για να μη βάλω όλη την Ουγγαρία στην εξίσωση). Γενικά κάτι τέτοιο ήθελα να το αποφύγω γιατί ένιωθα πως μόνο κακά συναισθήματα θα μου προκαλούσε. Έτσι το πήρα θετικά και όταν έπιανα τον εαυτό μου να κάνει συγκρίσεις, στο τέλος έβρισκα τα κοινά των δύο κοινωνιών μέσα από τις διαφορές τους. Δηλαδή, μπορεί να με ενοχλεί το κυπριακό κουτσομπολιό, αλλά και στη Βουδαπέστη κουτσομπολεύει ο κόσμος. Μπορεί να με ενοχλεί ο κυπριακός ρατσισμός, αλλά και στη Βουδαπέστη είχε ρατσιστή κόσμο. Σίγουρα τα δύο πιο πάνω χαρακτηριστικά είναι πολύ πιο έντονα στην Κύπρο αλλά πιθανότατα παίζει ρόλο και το ότι εδώ καταλαβαίνω τη γλώσσα. Στην Κύπρο υπάρχει dress code στα clubs κατά κανόνα αλλά και πάλι υπάρχουν μέρη στα οποία μπαίνεις και με το μαγιό σου άμα θέλεις. Στη Βουδαπέστη μπαίνεις και με το μαγιό σου στα clubs κατά κανόνα αλλά και πάλι υπάρχουν μέρη στα οποία μπαίνεις μόνο αν είσαι άντρας και στο πορτοφόλι σου υπάρχουν σίγουρα πάνω από 60 λίρες ή αν είσαι γυναίκα και είσαι κάτω από 60 κιλά.

 

Ένα πράμα όμως που λείπει από την Κυπριακή νυχτερινή σκηνή παντελώς, είναι το φιλί. Και λέω νυχτερινή σκηνή γιατί σ’αυτήν εμπλέκεται ο παράγοντας αλκοόλ που μειώνει τις αναστολές για πιο εύκολο αποτέλεσμα. Ε, άμα απουσιάζει το φιλί απ’τη σκηνή της νύχτας, μια τύφλα την έχει η μέρα. Από μπυραρίες, σε μπαράκια, σε κλάμπ, σε μπουζούκια, σε μέρη δηλαδή που η λεκτική επαφή είναι περιορισμένη, άρα μένει η σωματική για επικοινωνία, δεν θα δεις σχεδόν κανένα ζευγάρι (ή μη) να φιλιέται. Και αν δεις, δεν ξέρεις αν το οφείλεις στην αλάθητη όρασή σου, ή στην αλκοολική παραίσθησή σου (ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, ένα πράμα). Δεν σας κρύβω πως με καίει το γιατί. Γιατί οι νέοι άντρες και γυναίκες των 20 με 35, που είναι πας τα άρπουλα τους, δεν νιώθουν, ή καταπιέζουν την ανάγκη δημόσιας προβολής του αισθήματος και της κάψας τους;

 

Τι πιο γλυκό απ’το να φιλιέσαι με μια κοπέλα ή ένα παιδί και να μη σε νοιάζει ούτε αν σε βλέπουν, ούτε που είσαι, ούτε τίποτα. Να σε νοιάζει μόνο το φιλί. Όπως τότε που ήσουν έφηβος και το άγγιγμα των χειλιών αποτελούσε την ύστατη ηδονή. Ναι σίγουρα έπαιζε ρόλο ότι ρεαλιστικά μέχρι εκεί θα έφτανε η ηδονή, αλλά γι’αυτό και το φιλί ήταν σε εκτίμηση.

 

Κατά τη γνώμη μου όλα οφείλονται στο γεγονός ότι το φιλί στο στόμα με γλώσσα στις μέρες μας είναι πολύ υποτιμημένο. Αρχικά από τους βαριεστημένους άντρες, και αμέσως μετά από τις παθητικές γυναίκες.

 

Προς την πλειοψηφία των κύπριων (βαριεστημένων) ανδρών: News flash: Η πλειοψηφία των γυναικών, η γυναίκα δηλαδή, παθητική ή μη, όσο και να μεγαλώνει και να αυξάνονται οι σεξουαλικές της βάσεις και εμπειρίες, και όσα χρόνια και να’χει κατσικωθεί μαζί σου, πάντα θέλει να νιώθει σαν έφηβος. Φιλί δεν σημαίνει απαραίτητα αυτόματο δικαίωμα χουφτώματος, δηλαδή αυτόματη μετάβαση στη δεύτερη βάση (second base). Ούτε σημαίνει αυτόματη πρόσκληση εντός των τειχών, δηλαδή αυτόματη μετάβαση στην τρίτη βάση (third base). Για να πας στη δεύτερη βάση πρέπει να περάσεις με ψηλό ποσοστό από την πρώτη βάση, που είναι, ναι, το φιλί. Διότι όπως καταλαβαίνεις, πολλοί θέλουν να περάσουν στην δεύτερη βάση οπότε υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός (τυχερέ εσύ που έχεις κατσικωθεί μαζί της). Άμα όμως περάσεις με πανηγυρική επιτυχία από την πρώτη βάση, τότε οι πιθανότητες σου να πας στη δεύτερη και στον τελικό σου στόχο που είναι η τρίτη βάση, αυξάνονται και πληθύνονται. 

 

Γι’αυτό αν θέλεις ως το τέλος της νύχτας να έχεις σοβαρές πιθανότητες για φίκι φίκι, ξεκίνα να προετοιμάζεις το έδαφος από νωρίς. Τι σόι κυνηγός είσαι; Τεμπέλης; (Ακολουθεί μια πολύ μεγάλη πρόταση. Εισπνοή.) Έχει πια πάει τέσσερις, έχουμε ήδη περάσει τόσο χρόνο μαζί σε ένα τόπο που λίγες κουβέντες μπορούσαμε να ανταλλάξουμε μα τελικά κρατήσαμε ακόμα και το body language στο μίνιμουμ, ακουμπισμένοι στο μπαρ με την ματιά μας να πλανάται αόριστα, εγώ να σκέφτομαι «μα γιατί δε με θέλει; Και είμαι τόσο χοτ απόψε» και εσύ να σκέφτεσαι «πότε θα περάσει η ώρα να γαμ*σω;», είχαμε δηλαδή και οι δύο ανάγκη από λίγη ηδονή αλλά δεν το πήραμε πρέφα, και τώρα που τα αφτιά μου βουίζουνε και παραπατάω ακόμα και χωρίς τακούνι, αποφάσισες να μου κοντέψεις για να καταλάβω ότι θέλεις να με φιλήσεις, και σε χρόνο ντε τε θέλεις και να ολοκληρώσεις την ατσαλοσύνη σου; Οι τεμπέληδες κυνηγοί δεν ανταμείβονται. Φτου σου!

 

Ο λόγος που απευθύνομαι στους άντρες δεν είναι γιατί είμαι ενάντια στην χειραφέτηση των γυναικών, ούτε στα όσο γίνεται ίσα δικαιώματα. Είναι γιατί η ζωώδης φύση μας είναι τέτοια. Ο άντρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα. Όταν αυτό αντιστραφεί, τότε σύντομα χάνεται το ενδιαφέρον. Ο λόγος απλός: δεν μπορείς να πας ενάντια στη φύση σου, όσο και να θέλεις. Χα.

 

Με μαθηματική ακρίβεια η γυναίκα θα σε βαρεθεί εάν:

 

 1. Στο πρώτο ραντεβού μιλάς με λεπτομέρεια και για μισή ώρα (δηλαδή πάνω από πέντε λεπτά που είναι το ανώτατο όριο για τέτοιες συζητήσεις) για το φοβερό μοτιφαρισμένο νέο κουλ αυτοκίνητο σου, που πιάνει κόφτες στα 220, τζαι τρώει μόνο δέκα σελίνια το πάτημα. Όταν σου είπε η κοπέλα πως της άρεσε, εννοούσε πως είναι ωραίο χρώμα, έχει ωραίο κώλο, και είναι κομβέρταπολ.

 

 1. Στο πρώτο ραντεβού μιλάς με λεπτομέρεια και για μισή ώρα (δηλαδή πάνω από πέντε λεπτά που είναι το ανώτατο όριο για τέτοιες συζητήσεις)  για το πόσο χάλια είναι η διοίκηση της Ομόνοιας και γιατί, ποιες είναι οι προβλέψεις του για τη φετινό πρωτάθλημα και τις πιο φοβερές φάσεις του αγαπημένου σου παίχτη (χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο που να περιλαμβάνει ορολογίες όπως: σέντρα, όφφ-σάιντ, κόρνερ, ονόματα άλλων, πολλών άλλων παικτών). Όταν σου είπε πως είναι με την ΑΕΛ εννοούσε πως όταν ήταν μιτσιά επήαινεν στα ματς για να βλέπει τον τύπο που ήταν ερωτευμένη μαζί του.

 

 1. Σε ένα από τα πρώτα ραντεβού μιλήσεις με λεπτομέρεια και άνευ ορίου ώρας, για πόσους λαούς τζαι πόσα περτίτζια έπαιξες την Κυριακή στο κυνήγι, τζαι μετά πως εφέρατε μιαν λόττα ενενηνταπέντε κιλά τζαι εδώκετε της την πας την κκελλέ να ζαλιστεί πριν την χτάρετε τζαι ξιτζοιλιάσετε την. Μην την κάνεις να νιώθει άσχημα για το μινκ που φορεί!!!

 

 1. Ότι σου πει λέεις της «ναι», ή «ο,τι θες εσύ». Είναι χαριτωμένο τις πρώτες δύο βδομάδες αλλά μετά είναι απλώς όχι-φυσιολογικό. Δεν μπορείς να έχεις κατακτητικές ικανότητες ούτε γοητεία, αν δεν έχεις προσωπικότητα με τα δικά της θέλω και που να ξέρει να διαφωνήσει. Καμιά γυναίκα δε θέλει κι άλλη γλάστρα μες το σπίτι. Έχει ήδη αρκετές, και ποιος θα τις ποτίζει;

 

 1. Περιμένεις μονίμως αυτήν να κάνει κίνηση για να δουν χαρά τα σκέλια σας. Η φιλοσοφία «όταν θέλει εννά μου πει», μπορεί να δουλέψει μόνο όταν είναι το διάλειμμα στη φιλοσοφία «κάθε φορά που την ρίχνω νιώθω άντρας». Μυστικό: Αυτή νιώθει γυναίκα. Όπως καταλαβαίνεις, όσο δεν την ρίχνεις χάνεις την ιδιότητα του άντρα στα μάτια της. Και όσο σε ρίχνει αυτή (κάτι που συνήθως δεν θέλει και ιδιαίτερη προσπάθεια) αντιστρέφονται οι ρόλοι. Καμία στρέιτ γυναίκα δεν θέλει μια άλλη γυναίκα μες το σπίτι, και καμιά στρέιτ γυναίκα δεν θα ήθελε να είναι άντρας.

 

 

 1. Έτσι όπως κάθεσαι στον καναπέ με τις φόρμες, άλουτος, δυσμυρωδάτος, αξύριστος τριών ημερών και με ένα κακάδι να κρέμεται από τις τρίχες του αριστερού σου ρουθουνιού και να πηγαίνει πάνω κάτω ανάλογα με την εισπνοή και εκπνοή σου, ενώ εδώ και ώρα πίνεις μπίρες και ρεύεσαι, αποφασίζεις πως θέλεις να κάνεις σεξ εδώ και τώρα. Απλά και μόνο επειδή η κοπέλα σε έχει δει να ξερνάς στο παρελθόν, δεν σημαίνει πως είναι έτοιμη να τα ισοπεδώσει όλα για την απολλώνια κορμάρα σου plus σκεμπέ και τα άλλοτε σπιθάτα σου μάτια. Η φιλοσοφία «είμαι γάρος deep inside» μπορεί να δουλέψει μόνο όταν είναι το διάλειμμα στη φιλοσοφία «εκμεταλλεύομαι την γοητεία μου». Καμιά γυναίκα με σώας τας φρένας δεν θέλει έναν γάρο insideout μες το σπίτι.

 

 1. Έξι νούμερο ένα λόγοι εν καλοί. Τους υπόλοιπους μάθετε τους μόνοι σας.

 

Κι εσείς κοπέλες, κανεί να κάμνετε τις δύσκολες. Όσο πιο ψηλός εν ο τοίχος σας, τόσο πιο δυσμενής είναι η ορατότητα σας.

Kissing Under the Mistletoe

Όσο και να μεγαλώνουμε, όταν μπορούμε να ζούμε τα πράγματα που μας γέμιζαν ζωή στην εφηβεία μας, τότε παραμένουμε νέοι. Φιληθείτε γιατί γερνάμε!!! Αρχίστε δειλά δειλά κάτω απ’το γκυ. 🙂

 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

(Για σένα που το διαβάζεις αφού περάσαν και μετά, την πρωτοχρονιά μην χάσεις την ευκαιρία! Καλά να σου μπει!)

Advertisements
12 Comments leave one →
 1. 24/12/2007 15:43

  exehases tin sizitisi “emena o/i proin mou..klaps kloups, ligm, mbouee”. oi pente lepta, pente defterolepta den antehete.

 2. 24/12/2007 20:34

  Πέρασα να αφήσω ευχές.
  Καλά χριστούγεννα, να περάσεις καλά
  🙂

 3. Γ.Ι permalink
  25/12/2007 12:30

  Καλά χριστούγεννα:)

 4. zappa permalink
  25/12/2007 16:09

  Κι εσείς κοπέλες, κανεί να κάμνετε τις δύσκολες. Όσο πιο ψηλός εν ο τοίχος σας, τόσο πιο δυσμενής είναι η ορατότητα σας.

  mia frash pou ta leei ola

 5. 25/12/2007 21:35

  Χρόνια πολλά κορίτσι μου
  μπλιαχ άλουτος και το κακκάτι να κρέμετε,ποτέ
  να μη μου κοντέψει.

 6. 25/12/2007 22:22

  Οι Κύπραίοι τζιαι οι Κυπραίες αξίζουν ο ένας τον άλλο. Τίποτε περισσότερο.

 7. 26/12/2007 00:04

  Συμφωνω με την Σταλαματια και συμπληρωνω..τι τοθελες το τελευταιο νουμερο εξη. Με εκανες να ξερασω την παπια που εφαγα χριστουγενιατικα και να ξεχασω το υπεροχο σεξ που ειχα κρυφα στο υπογειο με δυο αγνωστους.
  Σε φιλω…

 8. zappa permalink
  26/12/2007 14:27

  giatre me ebales se skepseis

  telika eimai toso garos pou na mhn briskw gkomena?????

 9. 26/12/2007 15:44

  Το πρόβλημα γιατρέ μου, είναι ότι όλοι σήμερα είναι δήθεν. Και οι άντρες και οι γυναίκες. Μόνο οι έφηβοι είναι λίγο πιο αποενοχοποιημένοι. Μόλις ενηλικιωθούν όμως γίνονται και αυτοί δήθεν.

 10. 26/12/2007 17:24

  Καλές γιορτές.

  Ελπίζω να πιαεις καμιάν άδεια να ξεκουραστείς!

 11. 27/12/2007 01:39

  Χρόνια πολλά τζαι διανυχτερεύσεις λλίες.

 12. 27/12/2007 12:46

  Το PDA(Public Display of Affection)είναι γενικώς uncool αλλά άμαν είσαι ερωτευμένος εν σε κόφτει… Νομίζω εμάς έφαν μας η coolοσύνη μας τζαι το ότι βιαζούμαστε να ξεπεράσουμε τη φάση του/της φατσημένου/ης για να περάσουμε στα “ουσιώδη” για τη σήμερον ημέρα. Ο νοών νοείτο.
  Α, χρόνια πολλά!

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: