Skip to content

Το Μπάνιο είναι Υπερτιμημένο

12/09/2007

 

 

Κάποιοι από σας θα έχετε αναρωτηθεί, «τι σκατά σκεφτότανε αυτή (εγώ) όταν έβαζε το poll στο δεξί μου χέρι». Τί σόι ερώτηση είναι αυτή και ποιον σκοπό εξυπηρετεί; Άκου «Πόσο συχνά κάνεις μπάνιο»! Σας πληροφορώ φίλοι μου πως έχει σκοπό ιερό. Βάση του πόσο συχνά κάνει κάποιος μπάνιο, κρίνεται και το πόσο νερό σπαταλά. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, στην Κύπρο συχνά πυκνά πάσχουμε από λειψυδρία. Όπως βλέπετε, το ηλίθιο αυτό ερώτημα μετατρέπεται σε σοβαρό οικολογικό ενδιαφέρον. Και είμαι εδώ για να σας προτείνω την λύση, και να την στηρίξω με επιχειρήματα. Πάμε λοιπόν!

 

Πως να κάνετε το μπάνιο σας πιο απολαυστικό, ενώ συγχρόνως εξοικονομείτε άπειρες ποσότητες νερού:

 

Παραθέτω λεξιλόγιο γιατί ο καθείς από μας έχει διαφορετικές ερμηνείες για τις πιο κάτω λέξεις:

 

Μπάνιο: Όταν μπανιαρίζεις σώμα και κεφάλι.

Ντουσh: Όταν μπανιαρίζεις μόνο σώμα.

Λούμα: Όταν μπανιαρίζεις μόνο κεφάλι.

Μούλιασμα: Γέμισμα μπανιέρας.

 

Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι κάτι το οποίο το πεθυμάς και σου λείπει, αποκτά μεγαλύτερη αξία και σημασία, σε σύγκριση με αν το έχεις όποτε θέλεις, ανα πάσαν στιγμή. Παραδείγματος χάριν: Άμα κάμνεις δίαιτα και απαγορεύεται να φάεις σοκολάτα, εν την θέλεις παραπάνω; Τζαι συνέχεια αναβάλεις το, τζαι αναβάλλεις το, τζαι παίρνεις κουράγιο που το ότι τουλάχιστον εν πασιηνίσκεις. Άμαν περάσει ένας μήνας τζαι έρτει τζείνη η ώρα που την ακκάννεις, εν τρέχουν τα σάλια σου όπως τα παλαβά; Εν την απολαμβάνεις παραπάνω παρά αν την έτρωες κάθη μέρα;

 

Έτσι και με το μπάνιο!!

 

Επειδή όμως ο οργανισμός μας έχει πολύ λιγότερη ανάγκη τη σοκολάτα από ότι το μπάνιο, δεν είναι σωστό να αναβάλεις το μπάνιο σου για ένα μήνα. Το μπάνιο αναβάλλεις το, για πολλά μιτσί διάστημα, παίρνοντας κουράγιο ότι τουλάχιστον εν καταλλιείς τόσο πολλύ νερό!

 

[πασιηνίσκεις: παχαίνεις] [ακκάννεις: δαγκώνεις] [μιτσί: μικρό] [καταλλιείς: σπαταλάς]

 

Πόσες φορές έχω ακούσει την ατάκα: «Εγώ δεν μπορώ αν δεν κάνω μπάνιο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα». Άτε ολάν που εν μπορείς! Είναι θέμα συνήθειας, τρόπου σκέψης και ζωής.

 

Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες είναι εκείνοι που κάνουν μπάνιο δύο και τρεις φορές την ημέρα. Εκτός του ότι καταλλιούν πολύ περισσότερο νερό, είναι πια τόσο αποστειρωμένοι που στερούνται και τις βασικές άμυνες του δέρματος και είναι πιο πιθανόν να αρρωστήσουν αυτοί παρά ο άλουτος των τεσσάρων ημερών. Εγκληματίες και δημόσιοι κίνδυνοι δηλαδή, δύο σε ένα!

 

Κάθε φορά που κάνεις μπάνιο, χρησιμοποιείς μέσο όρο 5 λεπτά τρεχούμενου νερού. Αν κάνεις κάθε μέρα μπάνιο, αυτό ισοδυναμεί με 150 λεπτά (2.5 ώρες) τρεχούμενου νερού τον μήνα. Αν από την άλλη, κάνεις μπάνιο κάθε τρεις μέρες λόγου χάρη, και 10 λεπτά τρεχούμενου νερού να χρησιμοποιείς (γιατί θα χρειαστείς περισσότερη ώρα να φύουν οι αζαγιές), ισοδυναμεί με 100 λεπτά τον μήνα, δηλαδή σχεδόν μια ώρα τρεχούμενου νερού λιγότερη!

 

Καταλαβαίνω πως δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, από κει που έχεις συνηθίσει να μπανιαρίζεσαι κάθε μέρα, να το πας στις τρεις ή ακόμα και στις τέσσερις (για τους πιο τολμηρούς και σίνγκολ). Μπορείς στην αρκή, ώσπου να συνηθίσεις, να κάμνεις μιαν φορά την ημέρα τοπικό πλύμμα στην ευαίσθητη περιοχή. Προσοχή! Μεν αήννεις το νερό να σου τζίσει πιο πάνω που τη μέση, διότι μετά θα μπεις στον πειρασμό να κάμεις ντούσh. Τζαι τούτο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στις παλιές κακές συνήθειες του καθημερινού μπάνιου. Σιγά σιγά το τοπικό πλύμμα θα γίνεται μια φορά κάθε δύο μέρες και αν θέλεις μπορεί και να διατηρηθεί. Εξάλλου, η ποσότητα τρεχούμενου νερού για ένα τέτοιο πλύσιμο είναι ένα λεπτό. Οπότε, με 10 λεπτά κάθε τρεις μέρες, συν 1 κάθε δεύτερη, ίσον 115 λεπτά τον μήνα. Διατηρείσαι σχετικά καθαρός και βοηθάς και το περιβάλλον. Not bad ey?

 

[αζαγιές: ιστοί αράχνης] [αήννεις: αφήνεις] [τζίσει: αγγίξει]

 

Πως μεγαλώνει η απόλαυση: Έχουν περάσει τρεις μέρες και σεις δεν έχετε έρθει σε ιδιαίτερη επαφή με το νερό και το σαπούνι. Νιώθετε όπως εκείνα τα αυτοκίνητα τα ολοσκόνιστα που γράφουν πάνω «ΘΕΛΩ ΠΛΥΜΜΑ». Προετοιμάζεστε ψυχολογικά για την αναπάντεχη εμπειρία του μπάνιου. Του αληθινού μπάνιου! Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να φύγει σίγουρα η λέτσα και για να χαλαρώσουν οι μυς σας. Κάνετε μπάνιο χωρίς άγχος για την ώρα που χρησιμοποιείτε τρεχούμενο νερό, γιατί ακόμα και 10 λεπτά να τρέχει, στον μήνα είπαμε, είναι λιγότερο απ’ότι αν μπανιαριζόσασταν κάθε μέρα. Έτσι η απόλαυση μεγαλώνει. Αν ακόμα ήσασταν τολμηρός και μείνατε άλουτος για τέσσερις μέρες, μπορείτε άφοβα και να μουλιάσετε σε μια μπανιέρα γεμάτη νερό (το οποίο νερό ώσπου να τελειώσετε θα έχει γίνει μαύρο, αλλά αυτό είναι δική σας υπόθεση).

 

Προς θεού μην φτάσετε να περνιέστε για άστεγοι! Δεν χρειάζεται να φτάσετε στο σημείο να βρομάτε σαν κατουρημένα άντερα για να πλυθείτε.

 

Τρόποι να καλύψετε την βρώμα:

 1. Μωρομάντηλα για τις μασχάλες: Κάθε πρωί μπορείτε να τις σφουγγάτε διεξοδικά και ακολούθως να βάζετε αποσμητικό.
 2. Βρεγμένα κωλόχαρτα για το τέτοιο σας: Μετά την χρήση του κανονικού κωλόχαρτου, κάνετε και μια χρήση ειδικού βρεγμένου κωλόχαρτου.
 3. Πούδρα στις ρίζες των λιγδιασμένων μαλλιών: Έτσι φαίνονται πάντα φρέσκα.
 4. Πούδρα για τα πόδια και καθημερινή αλλαγή κάλτσας για να μην αναδεύετε ποδαρίλες.
 5. Δικαιούστε να νίβεστε το πρωί, και άμα θέλετε να χρησιμοποιείτε και σαπούνι προσώπου.

 

Εξοικονομήστε νερό ΣΗΜΕΡΑ!

 

Άμαν εν αθκιασερό το πλάσμα….

[αθκιασερός: έχει όλο τον χρόνο του κόσμου ελεύθερο]

 

 

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. 13/09/2007 11:38

  Βίβα λα φγάνς!
  Εισαι άκρως ύποπτη, ή εσυνομώτησες με τον επίτροπο περιβάλλοντος ή εννα περιμένω να δώ μάρκες αποσμητικών να σπονσάρουν το μπλόκ σου σε λίες μέρες

 2. psychia permalink
  13/09/2007 11:55

  Απλά φίλε μου είμαι τόσον αθκιασερή που κάμνω μπάνιο για να περάσει η ώρα. Έχω από την άλλη περιβαλλοντική συνείδηση οπότε με πιάνουν οι τύψεις για το πόσο νερό καταλλιώ. Έτσι γεννήθηκε αυτό το ποστ, το οποίο τελικά έχει ππόϊντ!

 3. 28/09/2007 08:53

  Συμφωνώ κι επαυξάνω!

  Εγώ προσφάτως ανακάλυψα κι έναν νέο τρόπο εξοικονόμησης νερού: Το νερό που χρησιμοποιώ για το ποδόλουτρο μου το ρίχνω μετά μέσα στη σφογγαρίστρα. Έτσι έχουμε δύο σε ένα: Ποδόλουτρο και σφογγάρισμα.

  Σημείωση: Τα διαμερίσματα είναι συνήθως πιο λερωμένα από τα πόδια μας άρα δεν υφίσταται πρόβλημα κανένα

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: