Skip to content

Κρα!!

12/09/2007

Το ότι αλλοδαποί (κυρίως Ιρανοί) κρατούνται για ένα, και δύο, και τρία χρόνια σε αστυνομικά κρατητήρια, κάτω από ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, είναι παράλογο. Το ότι 7 από αυτούς αποφασίζουν μετά από ένα, και δύο, και τρία χρόνια υπομονής, να διαμαρτυρηθούν καταφέρνοντας να ξεφύγουν και να ανεβούν στο ντεπόζιτο του Block 10, είναι λογικό.

 

Το ότι ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, ο Πρόξενος του Ιράν, ο Λειτουργός του Υπ. Εξωτερικών, και ένα κάρο Αστυνομικοί, προσπάθησαν επανειλημμένα να πείσουν τους αλλοδαπούς να τερματίσουν τη διαμαρτυρία τους, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να σταματήσουν την διαμαρτυρία τους; Γιατί να κάμουν ησυχία; Εσύ εννά έκαμνες; Εξανακάμαν ησυχία τζαι έσιει ανάμιση χρόνο καρτερούν λύση κόμα!

 

Σήμερα πας το ζάππινγκ έπεσα πάνω στον Σπύρο Καρατζαφέρη, έναν παρανοϊκό σχιζοφρενή ο οποίος πιστεύει πως όσο μεγαλώνουν τα μαλλιά του έχει καλύτερη λήψη σημάτων από τους εξωγήινους. Τίτλος είδησης: ΜΠ – ΟΥΦΟ. Θυμάμαι πως είχα ξαναπέσει πάνω του στο παρελθόν, πάνε μήνες τώρα. Μάκρυναν και τα μαλλιά του κυρίου Καρατζαφέρη, έφτιαξε το σήμα και έτσι αποτέλεσε είδηση ξανά.

 

Και έχω να πω: Ρε καρακιόζηδες! Ο άνθρωπος εν άρρωστος! Τζαι εσείς εκμεταλλεύεστε την αρρώστια του για να χαχανίσετε με την ατυχία του, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την φαντασία. Και δεν μπορώ να δεχτώ για άφεση αμαρτιών το, «Μα τον καλούν και αυτός πάει!». Φυσικά και πάει!! Εσύ αν είχες μια τέτοια ικανότητα, δεν θα ήθελες να την μοιραστείς με τον κόσμο;; Να βοηθήσεις; Κάτι στο οποίο ξοδεύουν δισεκατομμύρια οι επιστήμονες για να ανακαλύψουν, αυτός το κάνει με τα μαλλιά της κεφαλής του! Καταλαβαίνετε πως γι’αυτόν αυτή η ικανότητα είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αληθινή;; Πως για σας είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αληθινό το ότι τον δουλεύετε κανονικά και με τον νόμο; Έτσι! Εσείς είστε πιο άρρωστοι από αυτόν: Είστε αρρωστημένοι!

 

Και μια που λέμε για ανθρώπους που εκμεταλλεύονται για δικό τους κέρδος άλλους ανθρώπους χαμηλότερης νοημοσύνης, θα πω και γι’αυτό: Είμαι αρκετά καθυστερημένη στο μπινελίκωμα αυτού του θέματος μα έπεσα σε επαναλήψεις. Κάποτε την Πάνια την είχα σε μια άλφα υπόληψη, το ίδιο και τον Καρβέλα. Αλλά αυτά τα καραγκιοζιλίκια, που πήγαν και βάλαν άτομα πνευματικά καθυστερημένα να εκτίθενται και να γελοιοποιούνται δημόσια (παριστάνοντας τους σόου μπιζ πίπολ, τους ηθοποιούς κοκ), συνέχεια, συνέχεια, συνέχεια, είναι παντελώς ανήθικα και εμετικά!

 

Δεν μπορώ να ακούω την άφεση αμαρτιών, πως τους κάνει καλό εντάσσοντας τους σε μια κοινωνία και δίνοντας τους ενασχόληση και αίσθηση χρησιμότητας! Μπορούσε άμα ήθελε πολύ η κυρία Πάνια και ο κύριος Καρβέλας, να τους μαζεύει όλους μαζί και να κάνουν θεατρικό εργαστήρι, να κάνουν μουσικό ωδείο, για τα δικά τους επίπεδα, και μακριά από τα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων που τους βλέπουν και γελάνε αφ’υψηλού, λέγοντας ανάμεσα στα αναρροφητά τους «Χαχαχα ίντα καθυστερημένος!!»! Αλλά αυτό δεν θα έκανε τα παλούκια τους χρυσά: Ούτε θα γινόταν μπεστ σέλλερ η εκπομπή, ούτε πρώτα σε πωλήσεις τα αισχρά wannabe τραγούδια. Τα λεφτά οι με σώας τας φρένας τα παίρνουν. Οι άλλοι, παίρνουν τις οδοντόκρεμες.

 

Αυτό όμως που με προβληματίζει περισσότερο είναι ο κόσμος: Ο κόσμος που κοροϊδεύει τον κύριο Καρατζαφέρη (ο οποίος είναι άτυχος και στ’όνομα παναθεμάτονε), ο κόσμος που κοροϊδεύει τον Βας, και ακόμα περισσότερο ο κόσμος που κάνει αυτό το ξέρασμα της μουσικής του Καρβέλα, πρώτο σε πωλήσεις για εβδομάδες ολόκληρες!

 

Ε ρε κάτι τριξίματα κόκαλων που ακούγονται από τους ελληνικούς μουσικούς τάφους…!

 

Και ο άλλος κόσμος: Αυτός που θέλει, ή που δεν τον νοιάζει αθώοι, άτυχοι αλλοδαποί να κρατούνται για χρόνια σε κωλοσυνθήκες, σε μια Δίκαια και Δημοκρατική και Όχι Τριτοκοσμική χώρα, αντί να γίνουν διαβήματα, σοβαρά και σωστά διαβήματα, για την αντιμετώπιση αυτής τους της κατάστασης. Άκου «σταματήστε την διαμαρτυρία». Μη χέσω!!

 

Είναι Μεγάλη Μαλακία να γεννιέσαι με διαφορετικό χρώμα (εκτός άσπρου) σ’αυτόν τον Δίκαιο, Δημοκρατικό, και Όχι Τριτοκοσμικό κόσμο των λευκών (με σώας τα φρένας)!

 

 

Advertisements
5 Comments leave one →
 1. 13/09/2007 11:29

  Έχετε κι εσείς ευθύνη αγαπητή μου psychia! Όσο ασχολούμαστε και συζητάμε για τα πρόσωπα αυτά, τόσο θα τα έχουμε στην επικαιρότητα. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τους Ιρανούς ας μιλήσουμε μόνο γι’αυτούς. Οι ακατανόμαστοι ας μείνουν απ’έξω. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να τους πετάξουμε στη λήθη. Τώρα για το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων τι να πω… “Ομορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος!”

  🙂 καλημέρα σας

 2. 13/09/2007 12:12

  Επειδή αγαπητή μου, εσηει την ιδια αποτελεσματικότητα με το να φκούμεν ούλλοι εμείς πάστο τιπόζητο της Αθούπολης τζιαι να απαιτούμε άμεση λύση του Κυπριακού. Το πολλή πολλή-πολλή να γλυάσει κανένας να δόκει κάτω τζιαι να τον βουρούν οι άμπουλες.

  Όσο για τους άσημους αστέρες που κατακλύζουν την τιβί, άμαν το μελετήσεις εννα δείς οτι χρειάζούμαστεν τους. Όι εμεις συγκεκριμένα αλλα σαν κοινωνία(προβληματική).

  Απορίες: η πυτιρίδα εν άμαν πκιάνει σιονούι το σήμα που τους εξωγήινους? Τι σιαμπού συστήνετε για καλλύττερη λήψη? Οι σποντούες πκιάνουν καλλύττερο σήμα που την αλογοουρά?

 3. psychia permalink
  13/09/2007 12:23

  LiketoBite

  Φίλε μου συμφωνούμε και διαφωνούμε ταυτόχρονα. Κάποιος πρέπει να μιλήσει προς υποστήριξη των θυμάτων του κάθε κερδοσκόπου, ιδίως εφόσον τα ίδια τα θύματα δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους μια που δεν έχουν την ίδια ικανότητα αντίληψης που έχουμε εμείς! Άμα τα αφήνουμε ασχολίαστα φαίνεται σάννα τζαι δεν υπάρχει άλλη άποψη εχτός της καθιερωμένης, η οποία είναι πως “είναι εντάξει να συμπεριφερόμαστε τοιουτοτρόπως”.

  Έλατο Χελιδόνι

  Αν είχαν διακόψει την διαμαρτυρία, δεν θα πήγαιναν τα κανάλια, δεν θα μάθαινα την είδηση, και δεν θα έκανα αυτό το ποστ. Και έστω έτσι διαμαρτυρήθηκα κι εγώ μαζί τους (δύσκολο να φκω πας το ντεπόζιτο). Μπορεί να μην έχει την απήχηση που της αρμόζει η διαμαρτυρία σαν έννοια στην Κύπρο, όμως αυτή η μικρή που έχει είναι καλό τουλάχιστον να διατηρηθεί.

 4. 13/09/2007 12:34

  Paenne kanena peripato jie eisai oullo nevra simera.

 5. 13/09/2007 12:35

  btw symfono apoluta me touta oulla.. gia na min pws pws ektos pou to na fklalloun lefta pas tin rashi kosmou pou llio katalavei ti tou ginete, proothoun mia koultoura metriotitas opou o kathenas, horis talento, ftanei na eshei ti thelisi na gini rezili, mborei na ginei diasimos…

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: