Skip to content

Rock On!!!!!!!!!!!!!!!

21/07/2007

Η χθεσινή μου εμπειρία με έκανε να προβληματιστώ πολύ. Έξι ολόκληρα χρόνια και δεν πήγα ούτε και μία φορά σε μεγάλη συναυλία. Δεν φτάνει αυτό, στην πρώτη που πήγα, μπήκα κατευθείαν στα βαθιά! Rolling Stones.

 

Στην είσοδο: Απαγορεύονται οι πλαστικές μπουκάλες. Θα εφοδιάζεστε με νερό στα ενδότερα. Απαγορεύονται οι φωτογραφικές και οι βιντεοκάμερες. Βγάλτε ο,τι μπορείτε με το κινητό σας. Εμάς τι μας νοιάζει;

 

Εφοδιαστήκαμε με ένα πλαστικό σακουλάκι Drinking Water.

 

Πήγαμε σχετικά νωρίς. Είχαμε εισιτήρια αρένας και βρήκαμε ένα καλό σποτάκι σχετικά κοντά στη σκηνή , δίπλα ακριβώς από κείνον τον διάδρομο που απλώνεται για 40 μέτρα μέσα στον κόσμο. Η σκηνή τώρα… είναι λένε η μεγαλύτερη κινητή σκηνή στον κόσμο.

image594.jpg

 

Μετά τους The Charlatans (New Age Band με τα μαλλάκια τους τα ισιωμένα με το σίδερο, η φράντζα να καλύπτει το μισό πρόσωπο – όλη την ώρα προσπαθούσα να δω το πρόσωπο του τραγουδιστή) που ανοίξανε την βραδιά στις 7, περιμέναμε όρθιοι να στήσουν τα σκηνικά για να βγουν οι Rolling Stones. Κάθε κανένα 20λεπτο εφοδίαζαν τον κόσμο με πλαστικές σακουλίτσες με νερό, και ο,τι νερό έμενε μετά την μανιώδη κατάποση, το λουζόμασταν. Επίσης λουζόμασταν το νερό από το τεράστιο λάστιχο που μας πετάγανε. Αυτές οι σακουλίτσες είναι πολύ πρακτικές διότι απλά κάνεις μια μικρούλα τρυπούλα πάνω τους, έπειτα κρατάς ψηλά, πιέζεις, κι όποιον πάρει το σιντριβάνι.

 

Να σας θυμίσω πως έχει καύσωνα, οπότε το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε τόσο πολύ πατείς με πατώ σε, καταϊδρωμένο κόσμο 15 λεπτά μετά την τελευταία νερολουσία, όπου οι ευωδίες και η υγρασία που εκπέμπουν σε κάνει να μην μπορείς να αναπνεύσεις και πολύ καλά, και είσαι και κλειστοφοβική, ΔΕΝ βοηθάει. Το panic attack ήταν κοντά και παρακάλεσα την παρέα μου να πάμε λίγο πιο πίσω, που θα είναι αραιά και θα έχει καθαρό αέρα. Η συμφωνία ήταν να περιμένω λίγο να βγουν οι Rolling Stones και έπειτα να την κάνουμε για πιο αέρινα μέρη. Το λίγο που περίμενα ήταν τελικά μία ολόκληρη ώρα, αλλά τουλάχιστον μας ξαναλούσανε και έτσι ψιλοδροσιστήκαμε. Μετά βάλαν και τις συσκευές (εξ)αερισμού και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δρόσισε! Κοίτα να δεις η τεχνολογία. Σαν να είχε υπαίθριο aircondition. Φυσικά αυτό σε συνδυασμό με τα καταϊδρωμένα/καταβρεγμένα μας σώματα βοήθησε στη δημιουργία, ω! Ένας πρησμένος λεμφαδένας. Ω! Δύο πρησμένοι λεμφαδένες. By the end of the night ούτε λέμφωμα να είχαμε!

 

Σκάνε μύτη οι Rolling Stones, και πάνω στην τεράστια οθόνη βλέπω το στάδιο το οποίο ήταν πατημένο από κόσμο, συγκεκριμένα πατημένο από 45,000 κόσμο, εμείς μες στο βαθύ κέντρο αυτού του κόσμου και χωρίς ελπίδα διαφυγής. Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τόσο πολύ κόσμο μαζεμένο! Και ενώ με κατενθουσίασαν τα πυροτεχνήματα και οι φωτιές που πετιόντουσαν, άρχισα πάλι να αναπνέω μετά δυσκολίας. Μετά κόπου το κατάπια και στα μισά της συναυλίας άρχισα να την απολαμβάνω.

image600.jpg

image602.jpg

 

 

Μεγάλες Συναυλίες Vs Μικρές Συναυλίες

 

 1. Οι μεγάλες έχουν κόσμο, οι μικρές… μάνα μου τες ρε 🙂
 2. Στις μεγάλες όταν ο κόσμος τραγουδάει νομίζεις πως σείεται η γη.  Στις μικρές αναρωτιέσαι: τώρα ακουγόμαστε καθόλου;
 3. Οι μεγάλες έρχονται πακέτο με ένα σωρό εφέ τζαι κουέντες. Στις μικρές είσαι ευτυχισμένος αν σκάσει μύτη το συγκρότημα.
 4. Στις μεγάλες δεν πέφτει καρφίτσα. Στις μικρές έχεις χώρο να χορέψεις χωρίς να έρχεσαι κατ’ανάγκη σε επαφή με ξένον ίδρωτα.

 

                                                          

Old School Bands Vs New Age Bands

(a.k.a ο νέος είν’ωραίος μα ο παλιός είναι αλλιώς)

 

 1. Οι παλιοί δεν περνάει κομμάτι που να μην κάνουν μεγάλο σόλο. Έτσι μπορείς να εκτιμήσεις το συγκρότημα συνολικά και να μην μείνεις προσκολλημένος στον τραγουδιστή.
 2. Οι παλιοί έχουν την εμπειρία ζωγραφισμένη παντού. Στο πρόσωπο από τις καταχρήσεις, στο σώμα από την άνεση, στις σχέσεις μεταξύ τους από τα χρόνια, στον ερωτισμό τους προς τον κόσμο (να δεις τον Keith Richards να σου βγάζει την γλώσσα με νόημα κι αν δεν ανατριχιάσεις – υπάρχουν διάφορα ήδη ανατριχίλας – εμένα να μου τρυπήσεις το άλλο ρουθούνι). Οι νέοι είναι συγκριτικά φλώροι.

 

Και μια που είπαμε για καταχρήσεις, ο Mick Jagger είναι 64ων χρονών και δεν έκατσεν ένα τόπο ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Ο τύπος όποτε θέλει βάζει κάτω όλα τα υπερκινητικά παιδιά του δημοτικού μαζί και τους δείχνει νέους τρόπους σωματικής εξάντλησης. Ο κιθαρίστας ο Keith Richards θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστήσει σε horror ταινία και να υποδύεται το ζόμπι. Αλλά τώρα φανταστείτε αυτό: Να προσφέρεις το υπερθέαμα ασταμάτητα με ολόκληρο σου το κορμί, να σε αποθεώνει ένα ολόκληρο στάδιο τίγκα στον ταλαιπωρημένο κόσμο, σε συνδυασμό με την αίσθηση μεγαλειότητας που σου προσφέρουν οι ψυχότροπες ουσίες που καταναλώνεις, ούτε ο Θεός δεν νιώθει τόσο Θεός. Οπότε πείτε μου, πως και γιατί να τις κόψουν; Χωρίς αυτές, δεν θα ήταν οι Rolling Stones, ή οι κάθε Rolling Stones.

 

Πάμε τώρα στον Mick Jagger. Τον κοιτάς και λες: «Το’χει, το’χει!». Ήντα πόρνος ένει; Ο πούστης σπάει τη μέση του σαν την καλύτερη χανούμισσα του μαχαλά. Οι γκόμενες αφηνιάζουν. Οπότε δεν αποκλείεται η σημασία του “a Bigger Bang” που με προβλημάτισε να είναι τελικά “a Bigger GangBang”.

 

Ομολογώ πως αν ήμουν μεγάλη φαν των Rolling Stones εχτές θα είχα πάθει την πλάκα της ζωής μου. Αν δηλαδή ήταν οι Bon Jovi (ο καθένας με τους δικούς του εφηβικούς έρωτες), εχτός του ότι θα ήμουν ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ πρώτο τραπέζι πίστα, μη σου πω θα φρόντιζα να βρω τρόπο να ανεβώ στη σκηνή (είμαι μικροκαμωμένη και γλυστράω σαν χέλι, κάπως θα τα κατάφερνα να ξεφύγω από τους σεκιούριτι), θα είχα πάθει ψυχικό τραλαλά!! Αν ήταν οι Bon Jovi καταρχήν για τις επόμενες μέρες, πριν να αποκτήσω φωνή νταλικιέρη, δεν θα είχα φωνή ούτε για δείγμα. Αυτό λόγω του ότι ξέρω όλα τους τα τραγούδια και θα τα γκάριζα ασταμάτητα. Επίσης το σενάριο «πάω να δω τους Bon Jovi με τον γκόμενό μου», δεν θα μπορούσε να ισχύσει ούτε για αστείο. Αν ίσχυε ο διάλογος μεταξύ εμού και του γκόμενού μου θα πήγαινε ως εξής:

 

         Για μένα δεν έκανες ποτέ σου έτσι, δεν με κοίταξες ποτέ με τόση λατρεία!

         Είσαι ο Jon?

         Τι σημασία έχει; Σου χάρισα τόσα όμορφα χρόνια! Σου προσφέρω τόσο καλό σεξ!

         Δε με νοιάζειιιι! Δεν είσαι ο Jon!!

         Είναι ξανθός!!! Εσένα δεν σου αρέσουν οι ξανθοί!

         Είναι ο Jon κι εσύ είσαι μαύρος!!

         Νιώθω πολύ μαλάκας. Θέλω να χωρίσουμε.

         Δεν με νοιάζει!! Εγώ αυτόν θέλω! Αυτόν ήθελα πάντα! It was you Jon!! It was always only YOU!!

 

Αν ο Jon δεν έχει σκοπό να χωρίσει τη γυναίκα του και να ζήσει μια υπέροχη, ειδυλλιακή ζωή μαζί μου, τότε… καλωσορίσατε στον κόσμο των S1ngles. Μια μεγάλη καριέρα απλώνεται μπροστά σας, ιδιαίτερα αν φέρνετε λίγο της Μαρίας Σολωμού.

 

Αχ τα ποδαράκια μου… Αχ η μεσούλα μου… Αχ το σβέρκο μου… Αχ οι λεμφαδένες μου… Αχ Jon μου…!


Advertisements
5 Comments leave one →
 1. 21/07/2007 14:12

  καλά, δεν συγκρίνονται οι Stones με τους Bon Jovi ρε συ, χαζό είσαι; Και να σκεφτείς πως δεν πεθαίνω κιόλας για τους Stones, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση, τι να λέμε;

  Επίσης, προτιμώ σαφώς τις μικρές συναυλίες, γιατί είναι πιο κουλ και όλος αυτός ο πανικός εμένα με τρομάζει λίγο. Και οι Charlatans είναι γαμάτι ρε συ!! Πιο πολύ ζηλεύω για τους Charlatans!

  οκ, παίρνω την ξενερωτίλα μου και φεύγω.

 2. 21/07/2007 14:20

  Συγκρίνονται πως δεν συγκρίνονται! Είχε κάτι θείτσες και κάτι γιαγιούλες που πάθαιναν τα ίδια με αυτά που θα πάθαινα εγώ αν έβλεπα τους Bon Jovi! Ο καθείς με τον δικό του εφηβικό/νεανικό έρωτα.

  The Charlatans are really boring. Θα τους πήγαινε όμως γάντι μια μικρότερη συναυλία (του δικού τους βελινεκούς) χαρ χαρ χαρ.

  Ξενερωτίλα ε; Εσύ το είπες :Ρ

 3. crucifixio permalink
  21/07/2007 16:09

  enna paizoun me ta pampers oi rolling stones k o papakotsios…

 4. 24/07/2007 12:11

  o richards einai apla 8eos…….ton eixa dei na bgainei me to tsigariliki sto stoma, tote pou eixan er8ei A8hna, kai eixa kolhsei. Milame o typos einai o Basilias tou kosmou kai to kserei, kai goustarei. Stantye o poio cool rock star (o monos pou ton plhsiazei einai o George Clinton, eteros trelaras kai autos, kai meta kataydrwmenoi oi Dave Gahan, Anthony Kleidis, kaime ligh anesh parapanw apo aytous tous dyo oi Lemmy kai Eddie Vedder)……sketh K-A-Y-L-A

 5. vasilis permalink
  07/08/2007 21:28

  O Mick kamnei coca? …

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: