Skip to content

Το Φαινόμενο του Μπλογκο-ιού

24/06/2007

Φίλοι και φίλες μπλογκοασχολούμενοι! Καλώ την προσοχή σας σε ένα νέο φαινόμενο στον κόσμο των μπλογκς. Είχαμε ως τώρα το φαινόμενο του μπλογκοχωριού, το φαινόμενο της μπλογκοσυνάντησης, το φαινόμενο της μπλογκοφιλίας, το φαινόμενο της μπλογκοεπανάστασης, το φαινόμενο που απατά, και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.  Αυτό το νέο φαινόμενο, που σε συνδυασμό με αυτό του θερμοκηπίου και εν αντιθέσει με τα άλλα, θα ήθελα να ελπίσω πως έπεται να εξαλειφθεί. Δεν είναι άλλο από το φαινόμενο του μπλόκο-ιού.  Και φυσικά σας παραθέτω ολοκληρωμένη έρευνα γύρω από το θέμα, με στοιχεία και συμπεράσματα.

 

Τις τελευταίες μέρες (ίσως κάποιοι να το είχατε προσέξει στους πρόσφατους αναλυτές στο δεξί sidebar), έγινε το έλα να δεις με τα σχόλια στο κείμενο Γιουροβίζιον 2007!!!!! στο οποίο κάνω μία απευθείας υποκειμενική μετάδοση του φετινού Ευρωπαϊκού διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, δηλαδή σχολιάζω ξεχωριστά κάθε τραγούδι, αλλά και τα παρασκήνια.  Σας παρακαλώ προσέξτε την κίνηση από το σχόλιο 12 και μετά.

 

12 ·  Ελίζα4ever Says:  

Το μπόιμπαντ της Ισπανίας εν τέλειο.άης το εν κούκλοι
οι τραουδιστές.Ειδικά τζείνος ο ξανθομάλλης που έκαμεν τα μαλλία του σαν να τον έπιαεν ηλεκτρισμός εν έσιει λάθος.εν τέλει
oς. μάσιαλλα του κούκλος!!!!the number 1

13 ·  ελιζα4ever Says:  

Ά τζιε κάτι άλλο.ούλλοι λαλούν μου ότι εν γκέι εν αλήθκεια?(οι τραγουδιστές της Ισπανίας)

 

Μετά τα πρώτα αυτά 2 σχόλια ομολογώ πως σάστισα. Πρώτον γιατί είχε νέα σχόλια ένα παλιό κείμενο, και δεύτερον γιατί το περιεχόμενό τους (ιδίως του 2ου) ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα να σχολιάσει κανείς. Λέω, δε γίνεται, κάποιος με δουλεύει. Οπότε και ρώτησα για να μάθω.

 

14 ·  psychia Says:  

Μα σοβαρομιλάς τωρά;

 

Πιστεύω πως αυτό που ακολούθησε, θα ακολουθούσε ανεξάρτητα από την ερώτησή μου. Προσέξτε την ώρα που κατατέθηκε το κάθε σχόλιο:

 

 

15 ·  ελιζα4ever Says:

καλό!εγώ εν τους πιστεύκω αλλά τζείνοι περειπέζουν με ότι ακούω τους ανόμαλους τζιε εγώ νευριάζω τζιε τσιρηλλώ αλλά τελικά εν γκέι?

16 ·  ελίζα4ever Says:

πλις απαντάτε μου γιατί θέλω να μάθω τις αρφής μου να με περιπαίζει εμένα πλις πλις πλις εν πολλά σημαντικό

17 ·  ελίζα4ever Says:

please εν πάρα πολλά σημαντικό πλις πλις πλις πλις τζιε θα σας πω ότι θέλετε για τη φετινή γιουροβίζιον(αν ξέρω,που σχεδόν πάντα ξέρω τα πάντα)

18 ·  ελίζα4ever Says:

πλις ρε κουμπάρε κάποιος να απαντήσει τζιε λαλώ σας εν επείγον εν καταλάβετε?

19 ·  ελίζα4ever Says:

έφυα εγώ τζιε αν απαντήσει κανένας έρκουμαι πάλε.εν τζιεν καμιά δουλεία.πλις απαντάτε(οι nash της ισπανίας εν γκέι)?

20 ·  ελίζα4ever Says:  

ακόμα να απαντήσετε?

 

Μα ΤΙ να απαντήσω; Θα περιμένω να δω τι θα γίνει.

 

21 ·  ελίζα4ever Says:  

εν γκέι οι τραγουδιστές της Ισπανίας??????????????????

 

OH – MY – GOD

 

22 ·  spain4ever Says:  

ένιξερω γιατί αλλά τα τραγούδια της Ισπανίας πάντα αρέσκουν μου.Ειδικά φέτος.ουουουουουου.επέλλανα με το τραγούδι.τζιε οι τραουδιστές εν τέλεια πούρεκκοι.εν άντρεπουντε τζιε εφκάλαν τους 20ους?εν πρώτους που έπρεπε να τους ειφκάλουν.τέλος πάντον εγώ εψήφισα τους για το τραγούδι(που ήταν τέλειο)τζιε για τη φατσα(που ήταν κούκλοι ούλλοι)

 

 

Αυτός ο χείμαρρος σχολίων με σύγχυσε ακόμα περισσότερο. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε στο δικό μου, ούτε και σε κανένα άλλο μπλογκ. Δεν ξέρω σίγουρα, άλλα έχω την εντύπωση πως μόνο ένα κείμενο μαζί με τα σχόλια του χρειάζεται να διαβάσεις για να ‘πιάσεις’ τον τρόπο λειτουργίας του φαινόμενου μπλογκ. Οπότε είτε κάποιος με δούλευε (το έξτρα σχόλιο από την spain4ever με έκανε να αναρωτηθώ αν μου δίνει ο δουλευτής τίποτα clues), είτε έγινε κατάληψη του κειμένου από εξωγήινους!! Σαν ιός που πολλαπλασιαζότανε ήταν!! (εξού και το όνομα του φαινομένου)

 

Οπότε όπως καταλαβαίνεις ομολογώ πως ο χείμαρρος με άφησε μαλάκα, και μη μπορώντας να σκεφτώ πως θα ήταν καλύτερα να τον αντιμετωπίσω. Έπρεπε πάση θυσία να αντιμετωπιστεί γιατί ξέρεις τι γίνεται όταν πολλαπλασιάζεται αμέριμνα ένας ιός!! Μπλόκο-ιός. Από τη μία ήθελα πάση θυσία να σταματήσει, και από την άλλη, ήθελα πάση θυσία να ανακαλύψω περί τίνος πρόκειται! Απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά έναν ιό είναι να ανακαλύψεις περί τίνος πρόκειται. Για καλή μου τύχη, ήρθε ο ΑνΤώνυμους και έριξε φως στο τούνελ, μακάρι να’σαι καλά εκεί που είσαι.

 

23 ·  ΑνΤώνυμους Says:

Για να καταλάβω η ελίζα και ο/η spain4ever λογικά εν το ίδιο άτομο έννεν;
Τι να πει κανείς. Μετά από την κατάληψη των
forums, μάλλον λόγω κλεισίματος των σχολείων,από άτομα που λειτουργούν παντού στο ιντερνετ σαν να είναι σε chat room, ήρθε η σειρά των blogs,του τελευταίου ίσως οχυρού να μετατραπεί σε irc.
Όσο για την ερώτηση της,
gay or not, κουκλοί ή σκιάχτρα, τι σημασία έχει; Το τραγούδι τους σου άρεσε; Ή μηπως περιμένεις, αν δεν είναι γκέϊ, την μέρα που θα γνωρίσεις έναν από αυτούς και θα σου κάνει πρόταση γάμου. Ένας από όλους,δεν φαίνεται να έχεις προτίμιση,μόνο απορία αν είναι γκέϊ.

 

Ο ΑνΤώνυμους αποκάλυψε τον μπλόκγο-ιό εν ονόματι blogius chatikus. Η οποία αποκάλυψη στηρίχθηκε άξια από τον καλύτερο μάρτυρα, την ελίζα4ever.

 

24 ·  ελίζα4ever Says:

άκου να σου πω ρε ανώνυμε ή όπως σε λαλούν τέλος πάντον.δεν περιμένω τη μέρα που θα έρθει κάποιος και θα μου κάνει πρόταση γάμου.τζιε ρωτώ αν είναι γκέι γαιτί η αρφή μου μέρα νύχτα λαλεί μου ότι ακούω τους ανώμαλους.εσένα εν θα επελλάνησκεν η κκελλέ σου?τζιε εγώ είμαι η ελίζα4ever.καμία σχέση με την spain4ever.απλώς εν μια συμμαθήτρια μου που το έγραψεν που της αρέσκουν τούτοι οι τραγουδιστές.τζιε άμαν έχεις πρόβλημα που ρωτώ μεν θκιαβάζεις τα μηνύματα μου οκ?

 

 

Ο ΑνΤώνυμος σε προσωπική μας συνδιάλεξη εξέφρασε την πολύ λογική απορία, «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πάνε στο actual chat room του irc και ψάχνονται μέσα στα forums και τα blogs». Λέξη κλειδί ‘ψάχνονται’.

 

Μπορεί επειδή έχουν την ενδόμυχη ανάγκη για ψάξιμο, όμως τους λείπουν τα ερεθίσματα. 

 

Μπορεί επειδή το irc είναι παλιομοδίτικο και δεν συμβαδίζει με την νοοτροπία του fashion victim.  Λέξη κλειδί ‘victim’.

 

Και τότε ανέλαβα τα ινία.

 

25 ·  psychia Says:

Ελίζα4ever

Έχεις το δικαίωμα να ρωτάς ο,τι θέλεις, δεν έχει σημασία αν κάποιος θεωρεί την ερώτηση σου ανούσια. Έχεις το δικαίωμα να ρωτάς ο,τι θέλεις. Αυτό που το κάνει ενοχλητικό είναι πως αυτό που ρώτησες θα μπορούσες να το έχεις κάνει σε 1 σχόλιο αντί σε 9.

Λοιπόν προφανώς δεν ξέρει κανείς αν είναι γκέι ο εν λόγω τραγουδιστής, και κανέναν δεν φαίνεται να ενδιαφέρει το περιεχόμενο της ερώτησής σου, οπότε θα σε παρακαλούσα να μην το συνεχίσεις αυτό το θέμα (γιατί θα με αναγκάσεις να σβήσω ο,τι γράψεις).

Ας αφήσουμε αυτό το ποστ να συνεχίσει να υπάρχει με όσο επίπεδο του απέμεινε.

26 ·  psychia Says:

ΥΓ. Α! Και που’σαι Ελίζα4ever. Τον σχολιαστή που μπήκε στον κόπο να σου απαντήσει (έστω κι αν δεν σου άρεσε η απάντηση του), τον λένε ΑνΤώνυμο, το γράφει καθαρά. Respect to be respected.

 

Aργότερα χαμογέλασα με την αποτελεσματικότητα της μεθόδου «Wait, observe and act».

 

27 ·  ελίζα4ever Says:

οκ.

 

Μετά από τέσσερα λεπτά χαμογέλασα γιατί κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. 🙂

 

28 ·  ελίζα4ever Says:

σόρρυ που ερώτησα τόσες φορές το ίδιο πράγμα.απλά δε μου αρέσκει η αρφή μου να με περειπαίζει.όμως δε θα ξαναρωτήσω.

Advertisements
6 Comments leave one →
 1. 24/06/2007 14:53

  Μια άλλη λέξη “κλειδί” που δεν σχολίασες ήταν το “επείγον” :

  ελίζα4ever Says: June 22nd, 2007 at 6:00 pm

  πλις ρε κουμπάρε κάποιος να απαντήσει τζιε λαλώ σας εν επείγον εν καταλάβετε?

  Καίγεται ο κόσμος καίγεται,τρέξετε να σωθούμε……..

 2. psychia permalink
  24/06/2007 14:57

  Έχεις δίκαιο. Συγγνώμη, είχα απορροφηθεί από το “σχεδόν πάντα ξέρω τα πάντα”.

 3. 24/06/2007 19:45

  καλά, αν έλειπες και δεν ήσουν στο κομπιούτερ εκείνη την ώρα, θα αυτοκτονούσε???

 4. 24/06/2007 20:07

  Ε, τζιαι που εν το παράξενο ωρέ λεβέντες;

  Αφού τους διδάσκουν να “θέλουν τον κόσμο και να τον θέλουν τώρα” (καημένε τζίμη) για να γίνουν καλοί καταναλωτές.

  Κανονικά θα έπρεπε να της δώσεις την απάντηση σε περιτύλιγμα για να συνάδει με τη συμπεριφορά “ξετυλίγω, καταναλώνω, πετάω”.

 5. 25/06/2007 13:41

  Θα ήταν καλλύττερα αν αντιδρούσες σαννα’ταν ενα μωρό που κλαίει, κάμνε πως χωρείς που την άλλη τζιαι εννα σταματήσει που μόνο του.

 6. 26/06/2007 11:07

  μη δίνεις σημασία

  υγ μετα που θα τα διαβάσεις,τα μυνήματα θα αυτοκαταστραφούν…

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: