Skip to content

Έχω Δίλημμα και άλλες ιστορίες…

06/01/2007

Εγώ δεν καταλαβαίνω και πολύ από ποδόσφαιρο, όσο και να το’χω παρακολουθήσει στη ζωή μου. Για να καταλάβετε για τι ασχετοσύνη μιλάμε, θα αναφέρω στιγμιότυπο φρέσκο – φρέσκο: Λήγει το 2ο ημίχρονο και ο διαιτητής κρατάει ψηλά την ταμπέλα που γράφει πάνω τον αριθμό 9. Ο κόσμος χειροκροτά ενώ ο παίκτης 22 τρέχει προς το μέρος του διαιτητή. Και λέω «Ε όχι και 9 λεπτά καθυστέρηση!». Αν δεν το έπιασες, ούτε συ καταλάβεις που μάππα*. Ένα πράγμα που θα σου πω όμως πως καταλαβαίνω, με το χέρι στην καρδιά, είναι τα πρότυπα της συμπεριφοράς της μάζας. Πες το έμφυτο ταλέντο.

Τι έχει να κάνει αυτό με το ποδόσφαιρο; Μιαν ομάδα, ο κόσμος της δεν την απαρτίζει;

* Αλλά αν δεν το έπιασες να σου το εξηγήσω: Δεν έδειχνε τα λεπτά των καθυστερήσεων, έδειχνε τον αριθμό του παίκτη (9) που αντικαθιστούσε τον αριθμό 22 στις καθυστερήσεις, και ο κόσμος χειροκροτούσε τον 22 που δεν ξέρω ποια ήταν η απόδοσή του, πάντως έτσι αρμόζει στο γήπεδο. Είναι θέμα καλών τρόπων.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Μαζευτήκαμε οι συνήθεις ύποπτοι να δούμε τον αγώνα και επί τη ευκαιρία να βρεθούμε. Σήμερα το πρωί επέστρεψε και ο Πρόεδρος από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην Κύπρο, και έτσι, συμπληρώθηκε το καρέ.

Ο Μιτς υποστηρίζει την ΑΕΚ, ο Πρόεδρος και η Νανάδα υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ. Εγώ βρίσκομαι σε δίλημμα: Υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ λόγω πολλών κοινών με την ΑΕΛ (Λεμεσού): Ομάδες της συμπρωτεύουσας, μέτριες σε απόδοση, ιστορικές, λαϊκές, οι οπαδοί τους χαρακτηρίζονται από ψυχή – ή ψύχωση, όπως το πάρει κανείς (Με την ίδια λογική υποστηρίζω και την Μπαρθελόνα. Χωρίς δίλημμα εκεί.). Υποστηρίζω όμως και την ΑΕΚ λόγω συναισθηματικού δεσμού (παππούς και μανούλα – έλα ΑΕΚάρα).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ

Παράλληλα, και 10 λεπτά αργότερα, παίζει Λίβερπουλ – Άρσεναλ. Κοίτα να δεις τι γίνεται τώρα. Ο Μιτς υποστηρίζει τη Λίβερπουλ, ο Πρόεδρος την Μάντσεστερ, και η Νανάδα στα τέτοια της. Εγώ βρίσκομαι σε δίλημμα: Υποστηρίζω την Λίβερπουλ λόγω πολλών κοινών χαρακτηριστικών με τις ομάδες της συμπρωτεύουσας και λόγω συναισθηματικού δεσμού (μανούλα). Υποστηρίζω όμως και την Άρσεναλ λόγω του ότι ο πατέρας είναι με την Άρσεναλ, και αφού τον έχω φτύσει στο θέμα Ομόνοιας, ε, να μην τον έχω ένα συναισθηματικό δεσμό;

Την Μάντσεστερ απαξιώ να την συζητήσω, μου θυμίζει την ξιπασιά του Παναθηναϊκού και του ΑΠΟΕΛ, στο πιο ελίτ.

ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Συν της άλλης, λήγει και ο αγώνας στο Τσίρειο με την Ομόνοια να καθαρίζει με 0-2. Γαμώτο. Είμαι με την ΑΕΛ. Υπήρξα στα μικρά μου νιάτα Ομονοιάτισσα λόγω οικογενειακής παράδοσης, αλλά δεν πιάνεται. Εδώ δεν έχω δίλημμα. Το αποφάσισα. Έχει χρόνια.

ΛΙΓΟ ΑΠ’ΟΛΑ

Ο αγώνας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα βαρετός κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και παραπονιέμαι συνεχώς για έλλειψη action. Έτσι βάζουμε το Λίβερπουλ – Άρσεναλ για να κυλήσει λίγο η αδρεναλίνη στις φλέβες μας.

Συζητώντας φτάνουμε στο συμπέρασμα πως κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν είναι οπαδός της Άρσεναλ, μα όλοι πάμε τον Henry, το Αρνί το γαλλικό, τον θεό της μπάλας. Διότι ο Ανρί, είναι και παικταράς μεγάλος, είναι και ωραίος άντρας, είναι και σεμνός, και είναι και γαμώ τους οικογενειάρχες χωρίς να έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Και ενώ μπορεί, δεν είναι ποπ σταρ, σαν τον άλλο τον καραγκιόζη τον Μπέκαμ, που όσο καλός παίκτης είναι, άλλο τόσο πόζερος (από το poser) είναι. Αυτό πρέπει να εννοούν όταν λένε «Τα έχει όλα και συμφέρει».

Στο 2ο ημίχρονο αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά πως άμα κλάψω λίγο πιάνει (οι υπόλοιπες φορές ήταν στο τάβλι). Στο ελληνικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έβαλε δύο γκολάρες να τρίβεις τα ματάκια σου (ενώ η κακομοίρα η ΑΕΚ καμία), ενώ στο αγγλικό η Άρσεναλ μας έκανε να δούμε αστεράκια με το τελικό 3-1 (Πρώτη φορά κάνω ποδοσφαιρική ανταπόκριση. Φοβερό). Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, άμα η Άρσεναλ παίξει την μπάλα που μπορεί να παίξει, υπόθεση δεν έχει η Λίβερπουλ μπροστά της. Μου βγάζει μια αριστοκρατική ποιότητα αυτή η ομάδα, που βάζει κάτω όλες τις άλλες.

Παίζει τώρα on the side, ριγιούνιον της Νανάδας και του Προέδρου, οι οποίοι έχουν μια πίτσι – πίτσι φάση τον τελευταίο καιρό, σε θέλω – με θέλεις, σε γράφω, τράβα με κι ας κλαίω, Στέλλα φύγε κρατάω μαχαίρι, ό,τι χορεύκω παίζε μου, παίζουνε τέλος πάντων, και αυτό είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό γιατί εκτός από την αγωνία που μας προκαλεί η περιέργεια του «Τι θα γίνει ρε παιδιά, μας γκαστρώσατε!», τυχαίνουμε και τέτοιων ψυχαγωγικών συζητήσεων:

Ο Πρόεδρος τις τελευταίες 2 βδομάδες λείπει από τη χώρα και επικοινωνεί με τη Νανάδα μόνο μέσω του Μιτς, στέλνοντας μόνο σε εκείνη χαιρετίσματα και χρόνια πολλά, ενώ παράλληλα αγνοεί παντελώς τη δικιά μου παρουσία. Ούτε χαιρετίσματα, ούτε χρόνια πολλά, ούτε ένα τι κάνεις μωρή! Και να φανταστείς πως αν δεν ήμουν φίλη τους από χρόοονια τώρα, δεν θα γνωριζόντουσαν τα δυο τους ποτέ, που λέει ο λόγος. Ντροπή και αχαριστία και φτου σου Πρόεδρε αν τύχει και με διαβάσεις!

Τέλος πάντων, η Νανάδα παίρνει την πρωτοβουλία να στείλει μήνυμα φιλικό στον Πρόεδρο για καλή χρονιά την πρώτη μέρα του χρόνου…. Ο Πρόεδρος όμως, 6 μέρες μετά, δεν της έχει απαντήσει… Η Νανάδα ξενερώνει, «Δεν του’στειλα μου λείπεις, σε πεθύμησα, έλα να παντρευτούμε, ευχές για καλή χρονιά του’στειλα!». Και φτάνουμε στο σήμερα….:

ΡΙΓΙΟΥΝΙΟΝ

ΠΡΟ: Πρόεδρος
ΝΑΝ: Νανάδα
ΨΥΧ: Ψυχία
ΜΙΤΣ: Μιτς

ΝΑΝ: (στον Πρόεδρο) Ρε συ, πρώτη φορά έρχεσαι σπίτι μου;
ΜΙΤΣ: (στον Πρόεδρο) Ήντα με θωρείς εμένα;
ΠΡΟ: Εν σε θωρώ εσένα, θωρώ τον χώρο για να θυμηθώ (ναι τώρα μας έπεισες).
ΜΙΤΣ: Μαζί πάντως εν ήρταμε.
ΠΡΟ: (Στη Νανάδα) Άρα δεν έχω ξανάρθει. Πρώτη φορά. Ήρθα μέχρι την πόρτα σου μια φορά, όταν φεύγαμε από το For Sale, μα δεν ανέβηκα ποτέ πάνω. (κάνει μια παύση) Βλέπεις… δεν με κάλεσε ποτέ κανείς για καφέ… (τρίφεται πας την βέρκα του βοσκού… αλλά γουστάρει)
ΝΑΝ: Θα σου’λεγα τώρα…
ΠΡΟ: Τι; Δεν το ξέρεις πως άμα με καλούσες θα ερχόμουνα;
ΝΑΝ: Αφού είσαι χαμένος. Ούτε που είσαι, ούτε πότε έρχεσαι, ούτε αν ζεις, τίποτα δεν ξέρω. Πού να ξέρω αν θα έρθεις άμα σε καλέσω;
ΠΡΟ: Μου είπατε ποτέ να πάω κάπου και δεν ήρθα;
ΨΥΧ: Σ’αυτό συμφωνώ κι εγώ, είναι συνεπής ο Πρόεδρος. Στα υπόλοιπα όμως, συγγνώμη κιόλας, αλλά έχει δίκαιο η Νανάδα.
ΝΑΝ: Ευτυχώς. Συμφωνεί και κάποιος μαζί μου.
ΠΡΟ: Ρε εν την θωρείς, εν με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, την Άρσεναλ, την Λίβερπουλ… εν με ούλλους τούτη!

Ο Μιτς άκουσε γέλια.

ΜΙΤΣ: Τι; Τι έγινε;
ΨΥΧ: Χάνεις επεισόδια!
ΜΙΤΣ: (Στον Πρόεδρο) Ρε φίλε άδε τι έχασεν ο τύπος… Έφκαλεν την σέντρα…
ΨΥΧ: Αμάν ρε Μιτς! Σπασοφασάκια.

Τελειώνουν τα ματς και για πόπαστο παίζει στο Filmnet η συναυλία της Madonna, Confessions on a Dance floor, στην οποία παρουσιάζει το Hung up με τον συνηθισμένο της φαντασμαγορικό τρόπο. Έχουμε μείνει όλοι να κοιτάμε σαν χάνοι, και να ακούγονται κάθε τρεις και λίγο κάτι «Αχχχ», κάτι «Δώστου…!», κάτι «Χιτ μι γουίθ δε μάστιχ..!», κάτι «Πωωωω…!»… Η γυναίκα είναι θεά. Η γυναίκα αυτή θα πρέπει να είναι το ίνδαλμα κάθε έξυπνης γυναίκας.

Η γυναίκα είναι πανέξυπνη. Είναι πρωτοποριακή και επίκαιρη. Έχει πάντα τους καλύτερους χορευτές και τις πιο πρωτοποριακές χορογραφίες. Έχει από πίσω της ένα Dj να της παίζει live απόλυτα. Έχει και ένα κάρο κόσμο από κάτω να την αποθεώνει και να τον αποθεώνει. Είναι ηδονική αλλά και κλασάτη. Τα τραγούδια της είναι εμπορικά και διαχρονικά την ίδια στιγμή και με ανελλιπή συνέπεια. She shows up, and she naturally owns the room. Respect. «Τα έχει όλα και συμφέρει».

Φαντάσου να παντρευτεί η Madonna τον Henry! Φαντάσου τα κοπελλούθκια τους. Ο γιος τους, κάθε φορά που θα σκοράρει παλικαρίσια με τον μπαμπά, θα μας κάνει κι ένα ντουέτο με τη μαμά, προβάλλοντας τις εξαίσιες γάμπες του. Παράλληλα στη γιγαντοοθόνη από πίσω, θα παίζουνε σκηνές από την ταινία «Have you confessed της οποίας είναι παραγωγός. Όϊ σαν τα κοπελλούθκια του καραγκιόζη του Μπέκαμ και της wannabe popular Βικτόριας που τον ίδιο καιρό θα είναι shampoo boys στο κομμωτήριο που κάποτε έκανε διάσημο ποπ σταρ τον μπαμπά τους, ενώ παράλληλα στην τηλεόραση θα παίζει ο αγώνας στον οποίο θα τραγουδάει ο ποδοσφαιριστής, τραγουδιστής και παραγωγός ταινιών Madry παρέα με την μάνα του την Maddona και τον πατέρα του τον Henry (αν είναι ο γιος τους Madry, η κόρη τους θα’ναι Henna?). Και όταν θα του φωνάζουν οι αντίπαλοι ότι θέλουν να συνουσιαστούν με το λουλούδι της μάνας του, η μάνα του θα τους κάνει έτσι:

Και αυτή ήταν μια διαφορετική ποδοσφαιρική οπτική γωνία.

Advertisements
20 Comments leave one →
 1. Anonymous permalink
  07/01/2007 02:52

  egw mono tin wra pu tha pethanw dn xerw..::))))
  kalinixta

 2. To Hlithio Agrino permalink
  07/01/2007 11:41

  Λοιπόν…. καφέδες, αλκοόλ, νικοτίνη ΓΙΟΚ για μια βδομάδα… και βλέπουμε…

 3. Psychia permalink
  07/01/2007 11:45

  @Anonymous
  Εσύ όλα τα σφάζεις, όλα τα μαχαιρώνεις!

  @Hlithio Agrino
  Τι θέλει να μας πει ο ποιητής;

 4. themanbehindthewall permalink
  07/01/2007 13:54

  τελλια μουσσιαμμάς
  μονο το συμπρωτεύουσα εκολλησε πανω μου
  τι σημαινει συμπρωτεύουσα γιατρέ?

  PS 1 : “το ποδόσφαιρο ειναι το συμαντηκότερο δευτερεύον θεμα στη ζωή μου”

  PS 2 : λογια κοψε

  PS 3 : συντομα κοντά μας

 5. AnTonymous permalink
  07/01/2007 14:59

  Ένα πράγμα έχω να πώ για αυτό το post.Σε παραπέμπω στο blog του Πένητα.

 6. Psychia permalink
  07/01/2007 15:10

  Ρε παιδιά μήπως σας σύγχυσα; Μήπως συγχύστηκα;
  Δε σας πιάνω καθόλου όμως!
  Γίνατε και 4 πανάθεμά σας.

  @TheManBehindTheWall
  Συμπρωτεύουσα είναι το δεύτερο σε μέγεθος αστικό κέντρο μιας χώρας courtesy του Σύγχρονου Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας, εκδόσεις Πατάκη.

  Τα άλλα που είπες, τι είναι;

  @ΑνΤώνυμους
  Εσύ τώρα… εν ‘που σου νέφκω που πάεις’ που θέλεις να μου πεις; Γιατί τζείνο με τις καμπάνες εν φκάλλει νόημα. 🙂

 7. michaella permalink
  07/01/2007 15:10

  haha GENEJES! en kamnei na sizitas mazi tous gia mappa!
  (to kako en oti ama akouso ego etis kouventa mporei je na kamo praxikopima. i alithia einai pos oi ginekes mia xara katalavoun pou podosfairo- arketes poli perissotero apo emena- kai mia xara xeroun na sizitisoun, ftanei na asxolithoun. oi perissoteres den asxolounte giati den dokimasan pote na parakolouthisoun apo tin arxi os to telos ena podosfairiko agona, einai prokatelimmenes enantion tou, logo tis iperprospathias ton antron na mas pisoun oti einai “kathara antriko” athlima. e je hey re pelle aspoume)

  telos panton, se genikes grammes simfono mazi sou, extos tou oti o henry en oraios gkomenos. episis o guy richy ti ton laloun ton mr madonna mallon en simfona me to na pantreftei i geneka tou ton henry, dioti o henry en exei anagki pou ta lefta kai tin doxa tis madonnas opos exei ekienos.

  pantos o henry mila tis mappas oso mila i madonna tis skinis, en to sizito. den eida kanena apo aftous tous agones, extos pou peripou 40 defterolepta tou liverpool-arsenal pou ekollise i eikona tis ltv kai egirisame to poji ospou na xikollisei kai meta epanilthame sto APOEL, opotan den mporo na ekfero apopsi gia tous sigkekrimenous agones.

  apla prepei na po oti to podosfairo einai para poli exciting athlima (den milo gia to kipriako, afto eipame einai cult) kai einai apo ta pragmata pou se kanoun pragmatika na kollas ta matia sou kai na vlepeis xoris na katalaveneis an peftei pompa dipla sou. ekei vrisketai kai ena poli megalo meros tis mageias tou alloste…

 8. Γ.Ι permalink
  07/01/2007 15:50

  Μικαέλλα,

  Δεν θα ξαφνιαστούμε αν θέλεις να κάνεις πραξικόπημα μην ανησυχείς.

 9. ΝΑΝΑΔΑ permalink
  07/01/2007 16:11

  Αγαπητη μου ναναδα….Το συγκεκριμενο σου post μου δημιουργησε αναμεικτα συναισθηματα…Πρωτον,χαρηκα γιατι η(Μ)ΠΑΟΚΑΡΑ κερδισε μεσα στην Τουμπα την ΑΕΚ(Σορρυ πλιμπαρε μου)και ειχε και 15000 ατομα μεσα κ ο Πολωνος ειναι και γαμω τους παικτες…Δευτερον,σοκαριστηκα(για δικους μου λογους…).Τριτον,εκνευριστηκα….Γιατι οταν στελνω μηνυματα και δεν παιρνω απαντηση(ειδικα σε special occasions)τα παιρνω λιγακι…Τεταρτον,γελασα γιατι εχεις ταλεντο στο να γραφεις ακομη για πραγματα που αγγιζουν ευαισθητες χορδες… Το λοιπον ναναδα μου…Διαβαζοντας το παραπανω ξαναεζησα το χθεσινο απογευμα και σε ευχαριστω που αυτη την ηλιολουστη Κυριακη γεμισες το μυαλο και την καρδια μου με αντικρουομενα αισθηματα και συναισθηματα…..

 10. zappa permalink
  07/01/2007 16:24

  Psyxia είναι Μπαρτσαλόνα και όχι Μπαρθελόνα….και αυτό γιατί στη Βαρκελώνη, όπως και σε όλη την Καταλωνιά μιλάνε Καταλανικά, και δεν θέλουν ούτε να ακούνε Ισπανικά……Η μπαρτσα δεν είναι η ομάδα της συμπροτέυσας….αλλά η ομάδα της πρωτεύουσας της Καταλωνίας……έχει μια διαφορά αυτό………

  όσο για τον μπαοκ, έιναι αρρώστεια…….οσοι μπαοκτσήδες ξέρω είναι ανωμάλως και ψυχωτικώς ερωτευμένοι με τον δικέφαλο, σε απίστευτο βαθμό……η Πώρωση της Νανάδας μου είναι πολλύ γνώριμη…….εδώ όταν κερδίσανε τον Άρη στο κύπελο, ο σύνδεσμος των ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ στην Κύπρο έκλεισε για μισή ώρα το κέντρο της Λευκωσίας και έκανε γύρο του θριάμβου στη Μακαρίου…..¨:S

 11. Αλφα Μι. permalink
  07/01/2007 19:55

  this match was brought to you by Psychia consultants.
  for more information press 1.
  for more mathes press 2.
  for a car to ran you over, press 3.

  πάντα καλά ψυχία.. πάντα καλα!

 12. To Hlithio Agrino permalink
  07/01/2007 22:16

  Σαν τα δοκάρκα εν εσhει…

 13. Lexi_penitas permalink
  08/01/2007 07:55

  Εεε εκάθετουν ο τσούρουλλος
  πάνω σε μια παλλούρα
  εεε τζαι τρωε γάλαν όξεινο
  τζαι τσούλλωνε τα φκια του (δις)

  Φιλάκια φιλενάδα xxxxx

 14. Ασκαρδαμυκτί permalink
  08/01/2007 19:18

  Εγώ για ποδόσφαιρο ν’ ακούσω και … χώνομαι!
  Ακόμα κι όταν μιλάν γυναίκες…
  (πάντως δεν είσαι και τόσο άσχετη…)

 15. Nicholas permalink
  08/01/2007 23:15

  egw pali einai kati fores pou barieeeeemai tis podosfairosyzhthseis………

  true…..

  epishs, skhniko na paizei thn wra pou exei mats………dyskolo………ean ton parasernate ton proedra se kana……… ntoubnt ais8hmatikhs fysews????????

 16. Psychia permalink
  09/01/2007 01:35

  @Μικαέλλα
  Ό,τι πεις εσύ μάτια μου 🙂

  @Γ.Ι
  Πρέπει να εγέλασε πολύς κόσμος με την ατακάρα σου.

  @Νανάδα
  Είμαι εδώ για να αναστατώνω τις αισθήσεις. Τσσσς….

  @Ζαππα
  Έτσι πρέπει να γίνει και στη Λεμεσό, όπως στην Μπαρτσαλόνα (αυτά για την Μπαρθελόνα να τα πεις στους αθλητικογράφους! Εγώ μια χαρά την έλεγα – τελικά)…

  @Άλφα Μι
  4. For a rerun… press reload 😉

  @Ηλίθιο Αγρινό
  ΤΑ ΔΟΚΑΡΚΑ ΕΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ!

  @Λέξη-Πένητας
  Ότι εννά έβλεπα τσιαττιστό, εν το επερίμενα! Surpriiiise!! Ευχαριστώ.
  Τα φιλιά μου, τα φιλιά μου!

  @Ασκαρδαμυκτί
  Αχ να’σαι καλά! Μου’φτιαξες τη διάθεση!
  Τα φιλιά μου και σε σένα!

  ΥΓ. Μπουρδουκλώνεται η γλώσσα μου μέχρι να σε πω. Κάθε φορά όμως. Τι σημαίνεις;

  @Νικόλας
  Τι σκηνικό; Δε βλέπεις; Ούτε ΔΥΟ λεπτά δεν κράτησε το παραμύθι! Και θα’χε και μια εξέλιξη.. που να σ’τα λέω! Δυο λεπτά τι να σου κάνουν… Αχ..! (ένα ‘Αχ!’ τι να σου κάνει;)

 17. pietà permalink
  09/01/2007 15:14

  Κι εγώ τόσο καιρό λέω να κρατηθώ και να μην ανεβάσω ποδοσφαιρόφιλο post! Βοηθά και η πορεία της ομάδας βέβαια που με κάνει να χωθώ στο καβούκι…

  Dont worry πάντως, έχω ακούσει και πολύ χειρότερα σχόλια από άτομα που πραγματικά δεν έχουν ιδέα!!! Μια χαρά τα πας!

 18. Psychia permalink
  09/01/2007 17:21

  @pietà
  Πρώτη φορά δοκίμασα την ποδοσφαιρική αναμετάδοση. Πλάκα είχε. Και ναι, είμαι φοβερή η άτιμη.

  Μην ξεγελιέσαι! Μια χαρά τα πάω επειδή μπορεί η ώθηση να ήταν ποδοσφαιρική, μα η οπτική γωνία καθόλου ποδοσφαιρική δεν ήταν!

 19. AnTonymous permalink
  11/01/2007 04:02

  Ασκαρδαμυκτί θα πεί: χωρίς ανοιγόκλειμα ματιών.Με σταθερό βλέμμα.

Trackbacks

 1. Ελλάδα - Σουηδία και άλλες ιστορίες « Dr. Ψωναρα’s Corner

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: