Skip to content

Plimbare? [1]

27/11/2006

Έχετε δει την διαφήμιση του Γερμανού που στο τέλος είναι ένα σκυλάκι και μια φωνή λέει παμε βόλτα (με χαρακτηριστικό τονισμό) στον Γερμανό; Στα Ρουμάνικα η ίδια διαφήμιση έλεγε πάμε πλιμπάρε στον Gερμάνος.

Εμείς για τέσσερις μέρες πλιμπαρίζαμε στους δρόμους, τα βουνά, και τα κάστρα του Brasov.

Μέρα πρώτη: 6:00 το απόγευμα.

Ήταν ο Σκύλος, ο Βόδης, η Αρκούδα και εγώ (η Νυφίτσα). Επιβιβαστήκανε στην πρώτης τάξης κουκέτα τους, διαλέξανε από ένα κρεβάτι και αρχίσανε να την μετατρέπουνε σε στάβλο. Πολύ το διασκεδάσανε. Δεν αφήσανε τα ζώα των διπλανών στάβλων να ηρεμίσουν. Ο βοσκός βρήκε την αδέσποτη φύση τους ενοχλητική και δεν τους άφηνε να πηγαίνουν στο εστιατόριο για τσιγάρο.

Έτσι πηγαίνανε δύο – δύο σαν τους Χιώτες στις ευωδιαστές τουαλέτες, και με τις πατούσες τους ανοίγανε το μοναδικό παράθυρο του τρένου που άνοιγε.

Ο βοσκός που γούσταρε να τους παρακολουθά για να περνά η ώρα του, νόμισε πως ο Βόδης
έκανε κονέ με την
Αρκούδα. Παρ’όλο που του φαινόταν κάπως αυτός ο συνδυασμός, τον βρήκε λιγότερο ανησυχητικό από τον συνδυασμό του Σκύλου με την Νυφίτσα. Τους κοίταζε με αποδοκιμασία. Ήταν σαν το γνωστό ανέκδοτο:

Πατέρας: Πόμπο! Τι κάμνεις μες την τουαλέτα με την αρφή σου;
Πόμπος: Σεξ παπά.
Πατέρας: Α! Τζιαι ενόμισα ότι επίννατε τσιάρον.

Μέρα δεύτερη: Πορνόν – πορνόν.

Φτάσανε στις 6:30 το πρωί στον σταθμό του Brasov και διαπιστώσανε πως οι Ρουμάνοι μπάτσοι είναι γαμώ τα παιδιά. Επίσης διαπιστώσανε πως οι Ρουμάνοι in general είναι πολύ φιλόζωοι με τα ξενόφερτα ζώα και μιλάνε και τη διεθνή γλώσσα. Γνωρίσανε τον Νικ, έναν συνταξιούχο κύριο που εκτελούσε χρέη ταξίτζη. Τους υποσχέθηκε ένα αξέχαστο πλιμπάρε στα κάστρα της περιοχής έναντι ενός πολύ μικρού ποσού. Ανταλλάξανε το πρώτο τους τηλέφωνο.

Αφού περιχαρίσανε με όλη την πραμάτεια τους τον κεντρικό δρόμο του Brasov, βρήκανε ένα patisserie και μπήκανε να πιούνε τον πρωινό καφέ τους (στη Ρουμανία δίνουνε και στα ζώα καφέ).

Κατά τις 10 το πρωί μπήκανε στη στάνη που θα διαμένανε. Ο ιδιοκτήτης της στάνης, ο Μίτσας, τους ενημέρωσε για πιθανούς προορισμούς, εστιατόρια και ντελίβερι. Και αφού ψοφήσανε για λίγες ώρες, βγήκαν το απόγευμα ένα πλιμπάρε για φαΐ και σοκολατάκια Λεωνίδας (ω ναι, βρήκαν τον παράδεισο στο Brasov!).

Το βράδυ παίξανε Αγελαδοπάζαρο. Αυτό, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα επιτραπέζιο που το προτιμούν τα ζώα για τον εμφανή λόγο. Είναι σαν τα χαρτιά, αλλά αντί για τετράδες αριθμών, μαζεύανε τετράδες διάφορων ζώων. Στο πρώτο μέρος, ο καθένας γυρίζει μια κάρτα με ένα ζώο πάνω. Το διαφημίζει σαν σε δημοπρασία και εκείνος που θα δώσει τα περισσότερα λεφτά, παίρνει το ζώο.

Νυφ: Κυρίες και κύριοι έχω μία γίδα σε εξαιρετική κατάσταση, με καθαρά δόντια, όλα τα εμβόλια, και τρίχωμα που θα το ζήλευε και το άλογο που αγόρασε πρότινος η Αρκούδα.»
Αρκ: 10 ευρώ.
Βόδι: 20.
Νυφ: Έχω 20 ευρώ, ακούω τριάντα;
Αρκ: 50.
Νυφ: Πενήντα ευρόπουλα η γίδα που έρχεται με όλα τα έξτρα και σανό για ένα μήνα. Ακούω εξήντα;

(Ησυχία)

Νυφ: «Καλέ κύριε, χρειάζομαι στοργή και προδέρμ, πάρτε με στο σπίτι σας γιατί θα πέσω από τον βράχο που στέκομαι και θα σπάσω τα ποδαράκια μου.»
Σκύ: 60.
Νυφ
: 60 going once, 60 going twicesold for 60 euro to Mr. Σκύλος.

Αφού αγοραστούν όλα τα ζώα, ο καθένας προσπαθεί να συμπληρώσει τετράδα αγοράζοντας από τα ζώα που έχουν οι υπόλοιποι (2ο μέρος). Για παράδειγμα: Είχα (μεταξύ άλλων) τρία γουρούνια και το τέταρτο το είχε ο Σκύλος. Του είπα θέλω να αγοράσω το γουρούνι σου. Και έβαλα μπρούμυτα στο τραπέζι ένα ποσό. Έβαλε κι αυτός ένα, πάλι μπρούμυτα. Αυτός που έδωσε το μεγαλύτερο ποσό πήρε το ροδαλό γουρούνι.

Για να στεφθεί κανείς νικητής παίζουν ρόλο: 1. Οι πόντοι που του δίνουν οι τετράδες του, 2. Πόσες τετράδες έχει τελικά μαζέψει, και 3. Πόσα λεφτά έχει μαζέψει.

Αξιοσημείωτη ήταν η απληστία του Βοδιού τα αγοράσει απ’όοοοολα τα ζώα στο 1ο μέρος, και το ότι η υποφαινόμενη Νυφίτσα νίκησε πανηγυρικά.

Από το παράθυρο του υπνοδωματίου έβλεπες πάνω στην κορυφή του βουνού την φωτεινή ταμπέλα που έγραφε BRASOV, όπως λέμε HOLYWOOD. Μέναμε στο Beverly Hills της Ρουμανίας. Τι μπορεί να ξεπεράσει αυτό το συναίσθημα;

Συνέχεια στο Plimbare? [2]

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. themanbehindthewall permalink
  28/11/2006 13:26

  ατε ρε γιατρέ , αφου ξέρεις έχω το βίτσιο να απαντώ σε όλα τα ερωτηματα σαννα μου και υπάρχει απάντηση σε κάθε ερώτηση

  επιστρέφω στο ρητορικό σου ερώτημα σε λίγο

 2. To Hlithio Agrino permalink
  28/11/2006 14:24

  Mamw ton sintonismo twn egkefalwn mas bre Psychia… Pws sou proekipse to zwiko (peran tis nifitsas) motibo?

  paene de to telefteo mou post na xerathis… (doulefkw to 3 merew, tora to “teliopiisa”)

 3. To Hlithio Agrino permalink
  28/11/2006 14:30

  P.s. 3 meres giati espasa os pou na mpiksw sosta foto tziai u-tube

 4. themanbehindthewall permalink
  29/11/2006 14:20

  βασίκα αυτο το συναίσθημα είναι συνάμα το πιό απλό και το πιο δύσκολο γιατί ναί μεν επιτυνχάνετε χωρίς προσχέδια αλλά και εκεί που δέν το περιμένουμε να έρθει

  itsy bitsy little things

Πε μας ρε!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: